Editura Evenimentul si Capital

Zodia Scorpionului, descriere, calități și defecte, afinități, principii. Horoscop

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 23899 Vizualizari

Horoscop Scorpionul este un semn nocturn, de ascensiune lungă, supus, negativ, meridional, de ascensiune dreaptă, zoomorf, animal nevertebrat, fecund, violent, taciturn, malefic, de ştiinţă şi studiu, de vitalitate, fiind al doilea semn al toamnei.

Horoscop Pe 20 octombrie s-au născut „Jolly Roll” Morton, Arthur Rimbaud, Bela Lugosi, Ivo Pogorelich, Alexandru Rosetti, Costel Constantin, Ioan Grigorescu, Ion Dichiseanu, Pompiliu Marcea, Valentin Silivestru. Pe 21 octombrie s-au născut Alfred Nobel, Ursula K. LeGuin, Carrie Fischer, Nikita Mihalkov, Arthur Stilwell, Dumitru Tinu, Marcel Răducanu, Lavinia Miloşevici, Dan Duţescu, Mihai Gafiţa, Perpessicius.

În calendarul creștin-ortodox, pe 20 octombrie, sunt Sfinții Mare Mc. Artemie și Matrona, iar pe 21 octombrie sunt Sfinţii: Visarion, Sofronie, Oprea, Ioan din Galeş, Moise Măcinic din Sibiel, Ilarion cel Mare. Nimic în ”Kalendar” după Filipi.

Dragi lupi, padawani și hobbiți, principala mea dorință, în ceea ce scriu, este să vă fiu de folos, să vă informez și să vă îndeplinesc așteptările. Mulți dintre domniile voastre mi-au scris să public descrierea completă a zodiilor, că este ceva nou și m-am oprit la doar câteva zodii. Nu este nimic nou, este ceva foarte vechi, antic chiar, dar ce este noul decât vechiul bine uitat? O să mă grăbesc să public pe rând și destul de repede zodiile care au mai rămas, trec printr-un proces greu de înțeles, cred că am mai urcat un nivel, frânghia se apropie repede de par așa că, fiind weekend, aveți timp să citiți ZODIA SCORPIONULUI, doar începe peste câteva zile:

SCORPIONUL (Scorpio) 23 octombrie - 22 noiembrie

Semn de apă, feminin şi fix.

Zodia Scorpionului este domiciliul nocturn, tradiţional al planetei Marte şi, după cum spun unii autori moderni, se pare, al planetei Pluton. Venus este în exil, iar Luna în descreştere; Uranus este în creştere.

Primul decan, 23 octombrie - 1 noiembrie, este guvernat de Marte: caracter tare, curajos, senzualitate violentă, magnetism personal. Decanul abundenţei resurselor.

Al doilea decan, 2-11 noiembrie, este guvernat de Soare: pasiuni vii, perfidie sub masca prieteniei, urmărit de nefericire, supus atunci cînd trebuie. Decanul responsabilităţii.

Al treilea decan, 12-22 noiembrie, este guvernat de Venus: pasiuni, amor unic, tulburări în căsătorie, false prietenii, discreţie, inteligenţă; taciturn; idealism. Decanul talentului.

Scorpionul este un semn nocturn, de ascensiune lungă, supus, negativ, meridional, de ascensiune dreaptă, zoomorf, animal nevertebrat, fecund, violent, taciturn, malefic, de ştiinţă şi studiu, de vitalitate, fiind al doilea semn al toamnei.

Akkrabu, Scorpionul la caldeeni, corespunde echinocţiului de toamnă; îl reprezintă pe scorpionul care l-ar fi ajutat pe Tiamat să reziste în lupta cu demiurgul Bell (Baal).

Între constelaţiile cerului, Scorpionul a ajuns ca răsplată a ajutorului dat Zeilor în lupta împotriva Titanilor. Hera (Junona) în timpul bătăliei cere ajutorul Scorpionului, care apare din pămînt şi-l atacă pe marele Titan Orion. Episodul a fost imortalizat între constelaţii şi poate şi astăzi să fie văzut pe cer.

Caracteristici pozitive: emoţii şi sentimente puternice, simţul finalităţii, subtilitate, imaginaţie bogată, persistenţă, determinare.

Caracteristici negative: gelozia, ranchiuna, tristeţea, încăpăţînarea, suspiciunea; spiritul ascuns.

Tipul uman evoluat. Împărăţia Scorpionului este regatul Puterii. Cea mai mare realizare este manifestarea acestei puteri în obţinerea uneia din cele mai mari achiziţii: stăpînirea de sine absolută. Depăşirea egoismului, dominarea dorinţelor, abolirea a orice poate întîrzia regenerarea sa morală, mintală sau fizică; atingerea unui control aproape complet asupra voinţei, intelectului, pasiunilor, emoţiilor, activităţilor corpului şi facultăţilor psihice - acestea sînt ambiţiile Scorpionului. Într-un fel sau altul, el face progrese considerabile spre realizarea lor. Yoga poate fi una din căile alese pentru evoluţie. Scorpionul doreşte un progres rapid, atît pentru el cît şi pentru cei din jur, pe care-i ajută prin magnifica sa vitalitate. Este caracteristic faptul că mulţi nativi din acest semn îşi aleg profesia de medic. Tipul uman evoluat dă impresia de putere, de tărie determinată şi calmă, capacitatea de a ajuta să depăşeşti nenorocirile. Nativul (a) din zodia Scorpionului are în general capacităţi extrasenzoriale - dar aproape niciodată nu observă aceasta. Realizările lor în probleme cum ar fi diagnosticările rapide sau alt fel de exerciţii de intuiţie, le datorează rapidităţii şi acurateţei observaţiei.

Scorpionul găseşte o intensă satisfacţie în dominarea forţelor adverse: boala şi moartea. Este deosebit de inventiv, reuşind să perfecţioneze şi să realizeze practic ideile altora. Metoda sa analitică şi spiritul critic îl ajută în multe domenii ale vieţii, reuşind adesea să ajungă în frunte. Tot ceea ce subînţelege un efort susţinut, o rezistenţă eroică, trecerea peste obstacole şi opoziţii sînt domeniile în care Scorpionul excelează.

Scorpionul este de o sexualitate foarte puternică, bărbaţii sînt deosebit de virili, iar femeile nu prea acceptă limitările şi restricţiile impuse sexului frumos, multe dintre ele regretînd că nu s-au născut băieţi. “Nativul din Scorpion nu moare niciodată la azil” - această constatare astrologică este adesea, în mare majoritate, confirmată de viaţă; sigur nu toţi Scorpionii fac avere, dar loialitatea lor naturală, intuiţia şi puterea de muncă le permit să reuşească în viaţă.

Tipul uman rudimentar, cînd este rău, atunci este rău! Pasiunile sale sînt mai puternice decît la alte persoane: gelozia, ura, invidia.

Fiind incapabil de autocontrol, îşi va distruge viaţa, pierzînd tot ce are la jocuri de noroc şi devenind în scurt timp alcoolic. Halucinogenele, drogurile în general, otrăvurile au o curioasă fascinaţie asupra lui.

Este practic imposibil pentru el să se mulţumească cu o poziţie de subordonat, la serviciu sau în familie, ceea ce duce la certuri, divorţuri, situaţii neplăcute.

Are o tendinţă, care-l face deosebit de neplăcut, de a ironiza şi a spune glume pline de sarcasm pe seama prietenilor şi a colegilor mai puţin norocoşi sau care par a-şi pierde timpul şi energia într-o activitate oarecare.

Sexualitatea puternică a bărbaţilor îi împing la tot felul de aventuri galante, din care cauză au numai necazuri.

Femeia nu reuşeşte întotdeauna să se obişnuiască cu limitările impuse de viaţa de familie. Uneori eşuează în viaţă prin practicarea celei mai vechi profesiuni din lume.

Scorpionului îi lipseşte practic sentimentul religios. Principala sa părere despre dogmă este că refuză compromisurile şi sentimentalismul bolnăvicios, spre deosebire de nativul din Balanţă al cărui cuvînt de ordine în viaţa religioasă este armonia. Alt exemplu poate fi Zodia Fecioarei, care este din punct de vedere religios, asociată cu călugării - sfinţii părinţi care au părăsit tumultul lumesc pentru a se dedica cunoașterii lui Dumnezeu și a sensului lumii și a vieții.

Aspectul fizic. Scorpionul este o persoană robustă mai mult corpolentă, faţă mare, statură medie, păr castaniu şi des, ochi de culoare închisă, gîtul subţire, picioare subţiri şi păroase, adesea curbate.

- prima faţetă, 1-5 grade, (23-27 octombrie), arată o persoană de statură medie, mai mult scundă, faţă rotundă, păr castaniu, ten palid, ochi albaştri, în general un aspect plăcut, iar femeile sînt chiar drăguţe;

- a doua faţetă, 6-10 grade (28 octombrie - 1 noiembrie), arată o persoană asemănătoare cu cea dinainte, dar nu la fel de plăcută, cu picioare scurte;

- a treia faţetă, 11-15 grade, (2-6 noiembrie), arată o persoană zveltă, păr de culoare închisă, tenul întunecat, ochi albaştri, frunte înaltă;

- a patra faţetă, 16-20 grade, (7-11 noiembrie), arată o persoană zveltă, dar scundă, umeri largi, păr negru puţin cîrlionţat, ten oacheş privirea piezişă;

- a cincea faţetă, 21-25 grade, (12-16 noiembrie), arată o persoană de înălţime mică, mai corpolentă, faţa ovală şi palidă, părul negru, aspect plăcut cu corp bine proporţionat;

- a şasea faţetă, 26-30 grade, (17-22 noiembrie), arată o persoană de statură medie, bine proporţonată, faţă pătrată, privire ageră, fruntea largă, bărbia puternică, sprîncene stufoase, faţa congestionată, părul blond, ochii albaştri.

Profesiuni şi meserii. Scorpionul va fi fericit în muncă atunci cînd este convins că ceea ce face este într-adevăr important. Trebuie avut în vedere faptul că el nu vorbeşte mult şi că, în general, îi convin activităţile în care discreţia, secretul joacă un rol important.

Psihiatru, psiholog, detectiv, poliţist, patolog, laborant, farmacist, medic de orice specialitate, agent în serviciile secrete, militar de carieră, infractor, criminal, dar şi judecător - sînt meserii, profesiuni, îndeletniciri specifice zodiei Scorpionului.

Dragostea, cum spuneau bătrînii sau sexul cum i se spune în prezent, joacă un rol foarte important în viaţa Scorpionului. Dacă viaţa sa sexuală este nesatisfăcătoare, va fi foarte dificil să reuşească în alte domenii, cum ar fi profesia, sau sfera socială.

Doamna Scorpion găseşte relaţia cu un Berbec ca fiind plină de pasiune, arzătoare - fiind una dintre relaţiile indicate ale zodiacului, cu un Taur magnetică, iar cu un Geamăn - fără nici o armonie. Nu se înţelege cu un nativ din Rac. Cu un Leu vor fi certuri, mai ales din cauza conflictului dintre personalităţi. Un bărbat din Fecioară poate aduce pasiunea veritabilă, iar cu un nativ din Balanţă se pot găsi subiecte comune de înţelegere. Cu un alt Scorpion relaţia este de-a dreptul explozivă, iar cu un Săgetător zilele şi nopţile trec în aceleaşi relaţii amoroase. Cu un Capricorn relaţiile sînt puternice, dar cu un Vărsător se vor înregistra numeroase conflicte. Un nativ din Peşti pare a oferi seducţie şi confort spiritual.

Domnul Scorpion poate încheia un acord durabil cu o nativă din Berbec sau o relaţie de-a dreptul fulgerătoare, dragoste la prima vedere, cu o frumoasă din zodia Taurului. Zodia Gemenilor oferă o relaţie superficială, cea a Racului - idilică, iar Leul o atracţie violentă. Cu o Fecioară mai ales începutul este dificil. O Balanţă oferă o uniune violentă, presărată de certuri şi divorţuri. Aceeaşi relaţie explozivă în cazul în care se întîlnesc un Scorpion cu o doamnă din Scorpion. Cu o Săgetătoare oferă raporturi uneori tensionate, în schimb o nativă în Capricorn oferă - paradisul. Cu o femeie din Vărsător relaţiile sînt cînd în sus, cînd în jos, după umorul persoanei în cauză. O doamnă din Peşti face un cuplu fantastic, însemnat cu roşu în zodiac, cu domnul Scorpion.

Părintele Scorpion tinde să-şi ia rolul prea în serios, să fie prea strict. Totuşi, amintindu-şi de marele său talent de a se bucura de viaţă, va face în aşa fel ca şi copiii lui să găsească că vizitele şi activitatea în aer liber sînt plăcute. Mama sau tatăl Scorpion sînt în general fixaţi şi bine înţepeniţi în opiniile lor; acest lucru nu încurajează prea mult copiii să le ceară favoruri. Ar trebui să acorde mai mult timp jocului, pur şi simplu, cu copiii, şi să mai şi rîdă cîteodată.

Copilului Scorpion trebuie să i se găsească mai tot timpul o ocupaţie. Cărţi cu cavaleri în armuri strălucitoare şi romanele poliţiste îi vor interesa pe băieţi; fetele ca şi băieţii de altfel, vor dori să înveţe să înoate de la o vîrstă foarte fragedă. “Artele marţiale”, boxul tirul, sînt sporturi plăcute copiilor din această zodie.

Tendinţa copiilor de a fi ascunşi poate fi dezvoltată în mod pozitiv în copilărie. Ei trebuie, de exemplu, să fie puşi să facă surprize, plăcute bineînţeles celorlalţi membri ai familiei cu ocazia petrecerilor sau aniversărilor. De asemenea, apartenenţa la un grup, gen scout, cercetaşi sau de altă natură, îi va satisface pasiunea pentru “coduri secrete”, “limbi cifrate” şi bileţele scrise cu cerneală invizibilă. Gelozia şi invidia copiilor, în special în momentul sosirii în familie a unui nou frăţior sau unei surioare, trebuie depăşită prin informarea lor completă asupra acestor evenimente. Copilul Scorpion trebuie încurajat să-şi ajute mama şi să aibă grijă de noul născut.

Tradiţional, zodia Scorpionului guvernează din punct de vedere anatomic organele sexuale. Toate organele, aparatele şi glandele, ca şi actele sexuale sînt de natura zodiei.

Tendinţele patologice sînt bolile ereditare transmisibile, sifilisul ereditar, tuberculoza ereditară, tendinţa canceroasă, impotenţa şi frigiditatea, toate bolile venerice, inclusiv SIDA.

PROTESTE de amploare, in Bucuresti, dupa anuntul lui Toader! Ce se intampla ACUM, in Piata Victoriei

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI