Editura Evenimentul si Capital

Horoscop. Trumpofobia, sau comunismul infecțios. Donald Duck, pardon, Trump versus stânga mondială. De câte ori arde un club, Herr Johannis vrea să schimbe guvernul! Racii sunt mai iscusiți, Fecioarele sunt plăcute | Horoscopul lui Dom Profesor

Autor: | | 0 Comentarii | 2772 Vizualizari

Horoscop. În calendarul creștin-ortodox sunt Sfinţii Clement din Ancira, Agatanghel şi un întreg sinod, Sfinţii Părinţi de la al VI-lea Sinod Ecumenic. Nimic în ”Kalendar”.

Horoscop

Dragi lupi, padawni și hobbiți, iarăși am primit vizite în pustnicia mea. O vizită care m-a bucurat și una care m-a enervat.

Prima vizită, sâmbătă, a fost a unor moldoveni, din republică. O pereche, simpatici, politicoși, culturali româno-ruși și prietenoși. Din Bălți. M-au găsit după tricolorul care flutură în fața casei mele, înfipt în gard! Am făcut poze cu ei, până la urmă mi-au mărturisit că în grupul lor de prieteni au fost multe discuții dacă chiar sunt o persoană reală, sau este un nume de redacție. Prea mult scriu, în fiecare zi, în fiecare zi, prea le știu pe toate, abordez orice subiect. Le-am spus că așa trebuie să fie un astrolog, dacă nu le știe pe toate, nu poate interpreta corect semnele lui Dumnezeu. Și că, totuși, nu abordez toate subiectele! Au vrut să bea un ceai, le-am făcut un Darjeeling, apoi am discutat despre ”Călăuza” filmul lui Tarkovski din anul 1979. Tinerii îl văzuseră recent și nu prea înțeleseseră mare lucru. Mi-au spus că nu se mai face carte nici în republică, cultura este la pământ, toată lumea vrea să emigreze. Ei s-au hotărât să plece în Elveția, au rude și prieteni acolo, care o să le ofere un loc de muncă. Moldovenii considerau Elveția ca un loc sigur și civilizat, încă european, unde să-și crească viitorii copii. Chiar dacă este una dintre cele mai scumpe țări din lume. Am fost de acord cu ei, dar i-am averizat de xenofobia calvină de acolo. Am lucrat la Berna, pentru Motor Columbus, acum mulți ani, când Europa nu era luată cu asalt și totuși am sezizat acea xenofobie elvețiană, ca o săgeată a lui Wilhelm Tell.

A doua vizită a fost cea a unor rude îndepărate, din partea mamei. Cetățeni germani, români fugiți imediat după loviluție. Au oprit la mine ca să-mi bea cafeaua și să-mi folosescă WC-ul. Vorbesc foarte afectați și corect politic. Calitatea lor de cetățeni germani îi face aprioric, superiori. Amândoi, profesori universitari, mai mici ca mine, ca vârstă. Au privit cu superioritate la pustnicie, la sărăcia mea, până au ajuns la biroul meu electronic. Le-am explicat de legătura directă, via satelit, cu rudele din State, Canada, Brazilia. A fost declanșarea unor vaiete și suspine, cum o să se supraviețuiască, acum, că s-a instalat monstrul la Casa Albă. Am replicat că nu mi se pare deloc o situație tragică și că toate rudele mele din State sunt republicani. Dacă aș fi fost cetățean american și eu aș fi votat cu Donald Trump. S-au înroșit la față, au spus că ne se așteptau la așa ceva din partea mea, s-au urcat în mașina lor bengoasă germană și au plecat furioși. Așa am salvat un prânz!

Din ceea ce am văzut pe net și am primit rapoarte este o mișcare prostească și păguboasă contra lui Donald Trump, înainte ca el să facă ceva. Țin minte ce fericită era lumea, tot telectualii de stânga, când a fost ales Barack Hussein Obama. Nici nu se așezase bine pe fotoliu la Casa Albă și i-au dat un premiu Nobel. Discriminare pozitivă. Faptul că numitul negr... afro-american, de fapt nici el nu știe prea exact ce este și unde s-a născut, ei bine, faptul că a distrus America, în primul rând sistemul medical și de sănătate, a băgat lumea în criză și a permis radicalizarea mondială a musulmanilor – toate acestea sunt trecute sub tăcere de intelectualitatea europeană, tradițional, de stânga.

În momentul când a ajuns în America la putere un tip pragmatic, de dreapta, o ilustrare a modului tradițional de viață american, toată presa de stânga a sărit la gâtul lui. Ceea ce mă intrigă este că și telectualii din România, considerați că sunt de dreapta, invers decât norama europeană, spun lucruri negative despre Donald Trump. L-au cunoscut personal, s-au fotografiat cu el? Este o modă, Trumpofobia! O infecție de stânga, care se transmite negreșit, prin presă și FB!

Așteptați puțin, dragii mei intelectuali, să facă omul ceva greșit, apoi puteți să-l criticați, dacă aveți vederi de stânga. Sau îl criticați pentru că este alb, presbiterian, bogat? Comunismul se ascunde sub multe forme, este un virus mutant, iar unul dintre cel mai răspândit este discursul împotriva celor care reușesc să parvină, să vorbească pragmatic despre muncă, diferențe și patriotism.

Personal nu m-am putut opri să nu-l compar pe Donal Trump cu Donald Duck! Creația lui Walt Disney, din anul 1934, desenat magistral de celebrul Al Taliaferro, cred că se aseamănă mult cu magnatul din Atlantic City. Același temperament greu de stăpânit, cu izbucniri, dar în fond, pașnic și gata să rezolve lucrurile, ca să fie bine pentru toată lumea. În campania electorală adversarii nu au folosit comparația cu Donald Duck, pentru că personajul de desen animat este pozitiv, iar propriul staff a considerat că nu mai este cazul, de prin luna mai 2016 se știa, de cine trebuie, că Donald Trump va fi al 45 președinte SUA! Trebuia continuat trendul, nu făcute schimbări!

Primesc telefoane, sunt întrebat în această seară de duminică, poate cea mai depresivă, ce se întâmplă, reacția mea! Ce să se întâmple, Herr Johannis, de câte ori ia foc un club, crede că este luminița de la capătul tunelului, vrea să dea jos guvernul! V-am spus demult cât de mic este, de la început, nu o să iasă niciodată din dimensiunea unui profesoraș de provincie, aflat în delegație la Cotroceni!

Am primit indicațiile prețioase ale domniilor voastre în legătură cu vizita doamnei astroloage și a cursurilor de relații internaționale. O să țin seama de ele, au fost 76 de emailuri pe acest subiect. Mulțumesc mult, mulțumesc că avem o legătură de prietenie, peste spațiu și timp.

Timp, care nu este mult, nu este suficient, poate să mai văd un film cu Jeanne Moreau, este ziua ei astăzi – e vorba despre un film vechi franțuzesc când niște idioți care se uitau prin luneta unei carabine la o nunta, îl împușcă, accidental, poate, pe mire. Și cum mireasa, Jeanne Moreau îi urmărește pe fiecare dintre cei implicați. Un film ce trebuie revăzut, nu mai știu cum se numea, parcă, ”Mireasa era în negru” o să văd eu, era de la sfârșitul anilor 60 când se făceau filme bune cu artiști nepereche. A propos, nu stiu unde am vazut un articol care sustinea ca fiecare generație are valorile ei, nec plus ultra. Probabil că se pune la vot pe FB, câte likeuri. Glumeam, cu dispreț! Sunt valori care nu au înlocuitor. Poate fi comparat Eminescu, cu un poet actual? Toma Caragiu, Vraca, Finteșteanu, Laurence Olivier, sau Vivian Leigh? Fernanel, Jean Gabin sau, iată, Jeanne Moreau care astăzi împlinește 89 de ani, să-i spunem sănătate și La Mulți Ani!

Vă repet, timpul trece repede, așa că până mâine mai este doar puțin, dar este, în definitiv, o altă zi!

Lovitura CRUNTA pentru Elena Udrea. Decizie FARA PRECEDENT in justitie! Iubita lui Alexandrov, DEVASTATA de veste

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI