Evenimentul Zilei > Horoscop > Horoscop. Trumpofobia, sau comunismul infecțios. Donald Duck, pardon, Trump versus stânga mondială. De câte ori arde un club, Herr Johannis vrea să schimbe guvernul! Racii sunt mai iscusiți, Fecioarele sunt plăcute | Horoscopul lui Dom Profesor
Horoscop. Trumpofobia, sau comunismul infecțios. Donald Duck, pardon, Trump versus stânga mondială. De câte ori arde un club, Herr Johannis vrea să schimbe guvernul! Racii sunt mai iscusiți, Fecioarele sunt plăcute | Horoscopul lui Dom Profesor

Horoscop. Trumpofobia, sau comunismul infecțios. Donald Duck, pardon, Trump versus stânga mondială. De câte ori arde un club, Herr Johannis vrea să schimbe guvernul! Racii sunt mai iscusiți, Fecioarele sunt plăcute | Horoscopul lui Dom Profesor

Horoscop. În calendarul creștin-ortodox sunt Sfinţii Clement din Ancira, Agatanghel şi un întreg sinod, Sfinţii Părinţi de la al VI-lea Sinod Ecumenic. Nimic în ”Kalendar”.

Horoscop

Dragi lupi, padawni și hobbiți, iarăși am primit vizite în pustnicia mea. O vizită care m-a bucurat și una care m-a enervat.

Prima vizită, sâmbătă, a fost a unor moldoveni, din republică. O pereche, simpatici, politicoși, culturali româno-ruși și prietenoși. Din Bălți. M-au găsit după tricolorul care flutură în fața casei mele, înfipt în gard! Am făcut poze cu ei, până la urmă mi-au mărturisit că în grupul lor de prieteni au fost multe discuții dacă chiar sunt o persoană reală, sau este un nume de redacție. Prea mult scriu, în fiecare zi, în fiecare zi, prea le știu pe toate, abordez orice subiect. Le-am spus că așa trebuie să fie un astrolog, dacă nu le știe pe toate, nu poate interpreta corect semnele lui Dumnezeu. Și că, totuși, nu abordez toate subiectele! Au vrut să bea un ceai, le-am făcut un Darjeeling, apoi am discutat despre ”Călăuza” filmul lui Tarkovski din anul 1979. Tinerii îl văzuseră recent și nu prea înțeleseseră mare lucru. Mi-au spus că nu se mai face carte nici în republică, cultura este la pământ, toată lumea vrea să emigreze. Ei s-au hotărât să plece în Elveția, au rude și prieteni acolo, care o să le ofere un loc de muncă. Moldovenii considerau Elveția ca un loc sigur și civilizat, încă european, unde să-și crească viitorii copii. Chiar dacă este una dintre cele mai scumpe țări din lume. Am fost de acord cu ei, dar i-am averizat de xenofobia calvină de acolo. Am lucrat la Berna, pentru Motor Columbus, acum mulți ani, când Europa nu era luată cu asalt și totuși am sezizat acea xenofobie elvețiană, ca o săgeată a lui Wilhelm Tell.

A doua vizită a fost cea a unor rude îndepărate, din partea mamei. Cetățeni germani, români fugiți imediat după loviluție. Au oprit la mine ca să-mi bea cafeaua și să-mi folosescă WC-ul. Vorbesc foarte afectați și corect politic. Calitatea lor de cetățeni germani îi face aprioric, superiori. Amândoi, profesori universitari, mai mici ca mine, ca vârstă. Au privit cu superioritate la pustnicie, la sărăcia mea, până au ajuns la biroul meu electronic. Le-am explicat de legătura directă, via satelit, cu rudele din State, Canada, Brazilia. A fost declanșarea unor vaiete și suspine, cum o să se supraviețuiască, acum, că s-a instalat monstrul la Casa Albă. Am replicat că nu mi se pare deloc o situație tragică și că toate rudele mele din State sunt republicani. Dacă aș fi fost cetățean american și eu aș fi votat cu Donald Trump. S-au înroșit la față, au spus că ne se așteptau la așa ceva din partea mea, s-au urcat în mașina lor bengoasă germană și au plecat furioși. Așa am salvat un prânz!

Din ceea ce am văzut pe net și am primit rapoarte este o mișcare prostească și păguboasă contra lui Donald Trump, înainte ca el să facă ceva. Țin minte ce fericită era lumea, tot telectualii de stânga, când a fost ales Barack Hussein Obama. Nici nu se așezase bine pe fotoliu la Casa Albă și i-au dat un premiu Nobel. Discriminare pozitivă. Faptul că numitul negr… afro-american, de fapt nici el nu știe prea exact ce este și unde s-a născut, ei bine, faptul că a distrus America, în primul rând sistemul medical și de sănătate, a băgat lumea în criză și a permis radicalizarea mondială a musulmanilor – toate acestea sunt trecute sub tăcere de intelectualitatea europeană, tradițional, de stânga.

În momentul când a ajuns în America la putere un tip pragmatic, de dreapta, o ilustrare a modului tradițional de viață american, toată presa de stânga a sărit la gâtul lui. Ceea ce mă intrigă este că și telectualii din România, considerați că sunt de dreapta, invers decât norama europeană, spun lucruri negative despre Donald Trump. L-au cunoscut personal, s-au fotografiat cu el? Este o modă, Trumpofobia! O infecție de stânga, care se transmite negreșit, prin presă și FB!

Așteptați puțin, dragii mei intelectuali, să facă omul ceva greșit, apoi puteți să-l criticați, dacă aveți vederi de stânga. Sau îl criticați pentru că este alb, presbiterian, bogat? Comunismul se ascunde sub multe forme, este un virus mutant, iar unul dintre cel mai răspândit este discursul împotriva celor care reușesc să parvină, să vorbească pragmatic despre muncă, diferențe și patriotism.

Personal nu m-am putut opri să nu-l compar pe Donal Trump cu Donald Duck! Creația lui Walt Disney, din anul 1934, desenat magistral de celebrul Al Taliaferro, cred că se aseamănă mult cu magnatul din Atlantic City. Același temperament greu de stăpânit, cu izbucniri, dar în fond, pașnic și gata să rezolve lucrurile, ca să fie bine pentru toată lumea. În campania electorală adversarii nu au folosit comparația cu Donald Duck, pentru că personajul de desen animat este pozitiv, iar propriul staff a considerat că nu mai este cazul, de prin luna mai 2016 se știa, de cine trebuie, că Donald Trump va fi al 45 președinte SUA! Trebuia continuat trendul, nu făcute schimbări!

Primesc telefoane, sunt întrebat în această seară de duminică, poate cea mai depresivă, ce se întâmplă, reacția mea! Ce să se întâmple, Herr Johannis, de câte ori ia foc un club, crede că este luminița de la capătul tunelului, vrea să dea jos guvernul! V-am spus demult cât de mic este, de la început, nu o să iasă niciodată din dimensiunea unui profesoraș de provincie, aflat în delegație la Cotroceni!

Am primit indicațiile prețioase ale domniilor voastre în legătură cu vizita doamnei astroloage și a cursurilor de relații internaționale. O să țin seama de ele, au fost 76 de emailuri pe acest subiect. Mulțumesc mult, mulțumesc că avem o legătură de prietenie, peste spațiu și timp.

Timp, care nu este mult, nu este suficient, poate să mai văd un film cu Jeanne Moreau, este ziua ei astăzi – e vorba despre un film vechi franțuzesc când niște idioți care se uitau prin luneta unei carabine la o nunta, îl împușcă, accidental, poate, pe mire. Și cum mireasa, Jeanne Moreau îi urmărește pe fiecare dintre cei implicați. Un film ce trebuie revăzut, nu mai știu cum se numea, parcă, ”Mireasa era în negru” o să văd eu, era de la sfârșitul anilor 60 când se făceau filme bune cu artiști nepereche. A propos, nu stiu unde am vazut un articol care sustinea ca fiecare generație are valorile ei, nec plus ultra. Probabil că se pune la vot pe FB, câte likeuri. Glumeam, cu dispreț! Sunt valori care nu au înlocuitor. Poate fi comparat Eminescu, cu un poet actual? Toma Caragiu, Vraca, Finteșteanu, Laurence Olivier, sau Vivian Leigh? Fernanel, Jean Gabin sau, iată, Jeanne Moreau care astăzi împlinește 89 de ani, să-i spunem sănătate și La Mulți Ani!

Vă repet, timpul trece repede, așa că până mâine mai este doar puțin, dar este, în definitiv, o altă zi!

 

BERBEC  Nu te hazarda în discuții cu persoane necunoscute și în activități pe care nu le cunoști prea bine. Este necesar să te odihnești mai mult și să eviți asumarea de noi responsabilități. Este o situaţie obiectivă, nu te enerva inutil, păstrează-ţi calmul şi aşa vei găsi soluţia optimă problemelor tale. Ziua este perfectă pentru finalizarea unor proiecte profesionale. Trebuie, numai, să te concentrezi foarte bine – ai o mare putere de focalizare pe termen scurt, însă. Pune-te, sau pune-ţi oamenii la treabă, se apropia nişte termene!

TAUR  Conversația, dialogul și alegerile tale sunt plăcute și chiar folositoare. Aspecte favorabile, mai puțin în ceea ce privește domeniul financiar. Ocupă-te de programul tău obişnuit, zilnic!  Eşti în întârziere şi ştii asta. Stelele spun să te grăbeşti. Zi favorabilă ideilor noi, sau unor noi planuri de dezvoltare, dar nu importante.  După masă evită întîlnirile, fă-ţi un program de cultură şi artă.

GEMENI  Pare a fi o zi neaşteptat de simpatică, în care toată lumea te intreabă ce faci şi găseşte că arăţi bine. Până seara chiar că te simţi excelent! Nu promite nimic, evită frazele bombastice! Trebuie sa continui cu aceleaşi metode verificate de până acum, schimbările repetate nu sunt privite cu ochi buni nici de oameni, nici de stele. Tenacitatea şi răbdarea aduc succes! Conjunctura aspră te scutură în toate direcţiile. De fapt tu ai derapat şi ai luat-o pe arătură, constaţi dimineaţa, în locul unde activezi!

RAC   Trebuie să fii mai iscusit, mai flexibil, pune un filtru social pe adevăratele tale emoții. Se pare că nu eşti convins că ceea ce faci este în interesul tău. Muncă multă, sărăcia omului! Astazi trebuie să te fereşti de incidente sau accidente cauzate de foc sau metal, în special în sfera accidentelor casnice, gen vărsat cafeaua fierbinte. Moderaţie în relaţiile cu semnele de foc. Seară relativ liniştită pentru că Luna, planeta ta protectoare, este în toane bune!

LEU  Toate drumurile îți par deschise, nimeni nu te pândește, jungla este liniștită. Magnetismul personal este în creştere, dar, atenţie la solicitarea nervoasă, nu te enerva pentru orice lucru! Dar, frumosul şi o anumită încetineală majestuoasă te prind bine. Sigur, în lumea asta nebună care nu mai ţine seama de ritmurile naturale, trebuie să te repezi şi tu. Dar, mai rar! La serviciu eşti solicitat suplimentar, este spre sfârşitul lunii, trebuie ceva terminat, ceva s-a încurcat şi numai tu i-ai ieşit în cale şefului!

FECIOARĂ  Ești prevenitor și plăcut, ca o bucată de catifea scumpă! Astăzi stăpânești arta să convingi, să-ți apropii și să-i motivezi pe cei din jurul tău. Senzații mici, pasagere, de oboseală. Relaţiile cu persoanele născute în semne de aer şi foc sunt astăzi armonioase şi plăcute. Nu prea ai simţul măsurii, astăzi şi eşti dispus să faci totul, vorba lui Ceauşescu, ca să-ţi consolidezi o situaţie profesională precară. Nu-ţi face griji, viitorul îţi este favorabil! Ziua este propice unor proiecte sau afaceri noi, dar numai după un bilanţ adevărat, mai ales în faţa oglinzii. Arăţi bine – o duci bine!

BALANŢĂ   Trebuie să recurgi la rezerva ta de răbdare, într-un climat concurențial, neplăcut și ridicol, până la urmă. Dar, ai suficientă energie ca să te izolezi de sursele imediate de necazuri! Pe plan sentimental eşti foarte confuz în discurs, dai explicaţii neserioase, evident false şi te simţi ridicol. Poţi să eviţi situaţia jenantă, fii direct, dar nu dur, zâmbeşte, dar fii concis şi sincer. Da, dar parcă poţi?!

SCORPION   Astăzi supraveghează cu atenţie cheltuielile de completare, după weekend. Nu lua decizii importante, nu pleca la drum. Relaxeză-te seara, poate la un ceai și o discuție veselă cu cei dragi. Ziua este favorabilă, dar nu trebuie să exagerezi.  Nu-i copleşi pe cei din jur, nu-ţi impune astăzi părerile chiar dacă ai dreptate. Dar dreptatea este aşa de relativă!  Mai lăsă-i şi pe alţii să aibă dreptate, aşa, pentru frumuseţea jocului!

SĂGETĂTOR  Ai probleme mai greu de rezolvat, fie că muncești, înveți, sau aștepți pensia. Abordarea logică a situaţiei îți furnizează datele rezolvarii. Cere și ajuror, nu intra în criză de timp! Eşti bănuitor şi susceptibil, uşor de ofensat şi gata de represalii. Eşti nervos şi ai şi de ce. Totuşi oferă-ţi un moment de relaxare. Gândeşte-te. Chiar merită să-ţi faci nervi pentru toţi idioţii? Sigur că este vorba de bani, că, probabil, pierzi bani, dar dacă te enervezi nu mai ai idei cum să faci alţii!

CAPRICORN    Ai un moral excelent, ești într-o formă bună! Dar, ai nevoie de certitudini, ca să te simţi în siguranţă. Evită defensiva exagerată, îndrăznește, ești inspirat în ocolirea obstacolelor! Trebuie să dai dovadă de calm, toleranţă şi răbdare pentru ca să anulezi unele aspecte nefavorabile. In orice caz, nu te poţi baza pe niciun ajutor: trebuie să rezolvi problemele singur! Segmentul de timp în discuţie este o perioadă încurcată. Încearcă, dacă îţi serveşte la ceva, să ai o perspectivă mai îndepărtată, obiectivă, asupra ultimilor evenimente.

VĂRSĂTOR   La serviciu trebuie să te bazezi mai mult pe prieteni, pe colegii seniori, cei care nu mai au de ce să ia parte la competiţie, pentru că ori au o poziţie privilegiată sau, nu le mai pasă! Atenţie la ce spui şi mai ales cui spui, pentru că uneori nu ai tact sau diplomaţie. Trebuie să ai încredere limitată în promisiuni. Ceea ce  vreu să-ţi spun este să fii mai îngăduitor cu propria persoană. Majoritatea scenariilor şi planurilor de viitor, atat la serviciu cât si in viaţa personală, suferă din cauza unor întarzieri.

PEŞTI     Prudenţa si diplomaţia trebuie sa te caracterizeze astăzi, trebuie să fii mai obiectiv decât de obicei, fiind comportamentul oficial preventiv la serviciu şi faţă de cei din jur, în general. Dar, fără frică şi fără complexe poţi rezolva astăzi unele situaţii considerate delicate. Se apropie nişte termene, ai nişte obligaţii şi nu prea ştii cum o să te descurci. Fă-ţi un plan, o foaie de parcurs, chiar puncteză pe o hârtie, şi timpul nu-ţi va părea un stăpân nemilos, cum spunea poetul.