Evenimentul Zilei > Horoscop > HOROSCOP. Warren Buffett avertizează de ce trebuie să ne temem în anul 2017. Taurii au multă energie, Capricornii, discuții plăcute
HOROSCOP. Warren Buffett avertizează de ce trebuie să ne temem în anul 2017. Taurii au multă energie, Capricornii, discuții plăcute

HOROSCOP. Warren Buffett avertizează de ce trebuie să ne temem în anul 2017. Taurii au multă energie, Capricornii, discuții plăcute

HOROSCOP. Pe 12 ianuarie s-au născut Jack London, Joseph Joffre, Haruki Murakami, Herman Göring, John Winthrop, Edmund Burke, Per Gessle, Rodica Tapalagă, Aurel Storin, Laurenţiu Profeta.

În calendarul creştin-ortodox sunt Sfintele Tatiana şi Eutasia.

Nimic în „Kalendar”.

 

Dragi lupi, padawani și hobbiți, am primit de la unul dintre finii mei din Omaha o corespondență interesantă. Este despre Warren Buffett, proorocul din Omaha. Am controlat pe net, nu mai sunt în altă parte aceste informații. Nu cred că este un ”hoax” elaborat, finul meu este un absolvent de MIT, fără veleități literare cu atât mai puțin prognoze futuriste. Este un inginer mecanic cu vederi stricte, un american de origine română și atât. Poate a primit și el informațiile. Judecați domniile voastre!

 

Pe scurt, Warren Buffett ne pune în gardă asupra pericolelor din anul 2017. El spune, și după calculele mele astrologice are dreptate, că bursa va cădea până cel târziu în primăvară, în jurul datei echinocțiului de primăvară. De aceea se grăbește să achiziționeze niște stocuri, care devin valoroase în caz de criză. Dolarul se va întări, prețul petrolului și al aurului vor crește.

 

Proorocul din Omaha spune că în anul 2017 comerțul electronic, inițiativele creative și transporturile pot aduce dividente bune. Pericolele privesc investițiile pe termen scurt și foarte scurt. Totul, sau nimic.

 

De asemenea sectorul de întreținere și reparații poate să înregistreze un salt spectaculos. Lumea nu o să mai aibă bani de ultima modă în telecomunicații, de exemplu, așa că o să repare dispozitivele vechi.

 

Dronele se vor vulgariza, vor fi folosite în multe domenii din industrie și comerț, poștă, livrări, dar vor deveni foarte periculoase prin miniaturizarea lor și folosirea de către teroriști.

 

Netul va merge din ce în ce mai prost, viteza va scădea mult din cauza atacurilor neîncetate și a încercărilor de A OPRI NETUL, prin atacurile de tip DDoS.

 

Va crește riscul pe piață, iar firmele de asigurări și reasigurări nu vor putea acoperi toate amenințările. Se estimează la o creștere exponențială a atacurilor informatice de șantaj în vederea obținerii de recompensă făcute asupra bancilor, spitalelor, universităților etc. Atacatorii izolează o parte importantă din sistemul informatic respectiv și cer răscumpărare pentru ca proprietarul să reintre în posesia sistemului. Este vorba de atacuri punctuale care se petrec în minute. Este esențial, de exemplu, ca un spital să-și recapete sistemul informatic din sălile de operație. Așa că cei atacați plătesc imediat și fără discuții, mai ales pentru că atacatorii cer sume mici, de ordinul miilor de dolari, sau euro.

 

Warren Buffett spune că mai mult de jumătate din unitățile sanitare din SUA au fost atacate în acest fel. El punctează că sistemul medical din State a fost sărăcit și pus în poziția de a nu avea o protecție informatică bună de către Obamacare, reforma dezastruasă a sistemului medical și de sănătate a administrației Barack Hussein Obama.

 

Oracolul din Omaha spune că anul 2017 va fi începutul sfârșitului dictaturii agențiilor secrete. Exemplul lui Donald Trump, care a spus că nu are nevoie de informări zilnice ale serviciilor, ci o să ceară el ceea ce îi trebuie, când îi trebuie, va fi preluat de toată lumea și serviciile secrete vor trebui să intre înapoi, în gaura de unde au ieșit, precizeză miliardarul american. Este inadmisibil ca o țară să fie condusă de spioni, adaugă Warren Buffett. Eu zic să-l luăm în serios, anul trecut, 2016, profetul din Omaha a făcut un beneficiu net de 12 MILIARDE de dolari. Cred că știe ce spune!

 

Mai a spus multe, dar nu știu unde s-au ascuns cățelușele, trebuie să ies afară, în frig și întuneric, să le caut. Se joacă ca niște copii mici, sunt stricătoare și pline de idei năstrușnice, fără ele chiar mi-ar fi fost mai greu în pustnicia mea. Dar lemne mai am, ceaiul Darjeeling mă așteaptă să-l încălzesc, ceaiul nu se fierbe, după metoda din Ceylon, o să mai văd un film, de dragoste, sau istoric, văd eu, poate la noapte visez orașul pe care-l explorez împreună cu Vineri, o fi pisicuța Gina, după cum spune o prietenă de corespondență, mâine vine George să mă ajute să dăm zăpada, așa că o să pot să mă duc în Vălenii de Munte să refac proviziile – treburi normale ale unui pustnic în rodaj care are credința nestrămutată că mâine este, în definitiv, o altă zi!  

 

BERBEC   Spre mulțumirea ta, zvonurile nu se confirmă. Veştile neplăcute intră pe fereastră, spune o vorbă din Orient, dar nu tot ce zboară, se mănîncă, spune folclorul nostru! Cu toate că oboseala cronică te-a ajuns din urmă, continuă cu dinamism, dispui de o mare rezervă de „încăpăţânare”. Dimineaţa trebuie să te ocupi de problemele altora. Totuşi, ai o informaţie pe care o aşteptai de mai mult timp şi care te avantajează. Seară plăcută, poate la un film nou, poate la un spectacol.

 

TAUR   Ai multă energie, pe care o poţi folosi, fie banal şi folositor la serviciu, sau la dat zăpada de pe mașină, de pe trotoar, sau din curte, dar nu exagera cu efortul fizic, afară, în ger! Totuşi, o zi favorabilă, în special pentru activităţile de rutină. Toată ziua este plină de aspecte planetare bune, fiind o zi explicită, transparentă, aşa că fii foarte atent la semnalele care apar pe piaţă. Dar, nu crede tot ce ţi se spune şi nu te lua după sfaturi. Propria inteligenţă şi intuiţia pot rezolva situaţia!

 

GEMENI   Amână tot ceea ce este important şi mai ales dacă este în legătură cu planurile tale de viitor. Dă curs şi rezolvă problemele urgente, minore. Seara acasă, nu trage ursul polar de coadă! Stelele au un moment de bunăvoinţă. Afacerile personale şi sentimentale sunt aspectate favorabil.  Încep să se arate avantajele şi succesele eforturilor susţinute din ultima perioadă de timp. Ai un program aglomerat, cu multe de făcut, dar astazi este bine sa vorbeşti mult fără să spui mare lucru şi să nu iei decizii importante. Te pricepi…

 

RAC      Ai oarecare nesiguranţă în relaţiile sociale, sentimentale, neaşteptată, pentru tine. Trebuie să treci repede peste starea aceasta, dar e de înţeles, vremurile și vremea sunt aşa, cum sunt! Afişezi un surâs încântător, dezarmant! Aşa îi îmblânzeşti pe cei care vor să-ţi facă reproşuri. Solo, pe seară, ai vreo două oportunităţi, în duo te înţelegi cu partenerul mult mai bine! Comunică cu prietenii. Ziua de astăzi face să-ti crească energia, ceea ce se  traduce printr-un mare volum al activităţilor făcute cu entuziasm.  O zi care se anunţă obişnuită, dacă nu te-ar nelinişti veştile rele din presă. Vezi-ţi de treburile tale, de familia ta, de programul tău şi gândeşte bine, la interesele familiei tale. Binele, la bine trage!  

 

LEU  E necesar să planifici munca ta. Te bagi peste tot, te împarți în prea multe activități, de fapt nu ai încredere în cei din jurul tău. Dar o să obosești ca o mâță leșinată, nu întreba de ce! Astăzi nu ai şanse foarte mari, nu te stresa, mâine este o nouă zi în care poţi avea mai mult noroc. Însă, o parte dintre Lei pot avea o zi obişnuită, fără probleme, statistic vorbind. Veşti bune şi programe de distracţie. În a doua parte a zilei! Nu da crezare tuturor zvonurilor, mai ales dacă se referă la rude, la familie, sau la prietenii buni, la anturajul apropiat, în general. O zi, o perioadă plină de inspiraţie şi idei noi. Nu te implica în conflicte deschise cu Gemenii sau Berbecii!

 

FECIOARĂ  Conjunctura te avantajează în folosirea iscusită a unor veşti, sau informaţii. Atenţie la presă şi la reţelele de socializare, poţi avea unele date de excepţie. Nu le pierde, fii mai atent! Astăzi persoanele născute în semne de foc şi aer îţi sunt binevoitoare şi te ajută, în special Leii şi Săgetătorii, dar este bine să eviţi pe cei născuţi sub semne de apă şi pământ. Este o perioadă favorabilă celor din zodie care caută un loc de muncă sau doresc o situaţie profesională mai bună. Sigur că este greu să găseşti astăzi un loc de muncă, aproape imposibil, dar pierde, cine renunţă! Sfera comunicării este afectată dar şi evenimentele şi emoţiile în sensul întârzierii şi a estompării lor, mai ales in sfera personala, a propriilor interese.

 

BALANŢĂ    Orizontul tău se mai luminează, la figurat. Ești mai echilibrat și ți-a crescut mult capacitatea de a încasa loviturile vieții. Nu uita, orice se poate aranja, numai moartea e definitivă! Configuraţia astrologică îţi este favorabilă, în special în ceea ce priveşte noile idei, noile proiecte, noile căi de urmat. Trebuie doar să îndrăzneşti, norocul ajută pe cei curajoşi! Perioada iti este favorabilă, in general. Poţi evita, cu siguranţă, o situaţie neplăcută, prin amânarea unor întâlniri, sau prin reprogramarea unor evenimente. Mai este un aspect minor negativ, dar pe care poate fi interpretat ca pe o obosela cronică, sau o oarecare stare de disconfort faţă de vreme, vremuri şi oameni.

 

SCORPION   Îți este destul de greu să-ți controlezi spiritul rebel, contra prostiei administrative. Dar, astăzi, ai parte de multă înțelegere din partea celor dragi, ca un balsam pentru sufletul tău. În ultimul timp întâmplările şi evenimentele s-au bulucit în viaţa ta şi tu ai ripostat automat, fără multă gândire. Azi a venit timpul să-ţi faci un plan, să analizezi şi să decizi. În a doua parte a intervalului, după prânz, trebuie să dai dovadă de prudenţă şi chiar suspiciune în analiza unor veşti şi informaţii. Odihneşte-te mai mult şi oferă-ţi mediul şi anturajul care îţi face plăcere. Şi gândeşte de bine, vorbeşte de bine, fă fapte bune! Dacă poţi, nu ezita!

 

SĂGETĂTOR   Chiar dacă este iarnă grea, în sufletul tău este soare și primăvară. Ai mai multe motive de satisfacție, haide, viața nu este așa de grea, bucură-te, fii optimist astăzi, mâine, mai vedem! O zi în care nu te simţi chiar extraordinar, dar cu puţin bun simţ si refuzând problemele, o s-o scoţi la capăt! Ai prostul obicei să „abureşti” oamenii adică să vorbeşti pe lângă subiect. Dacă eşti politician este normal, dar ce te faci dacă eşti un om care chiar contează, care face ceva bun, un muncitor, un salariat?

 

CAPRICORN  O zi de iarnă continentală cu discuţii plăcute în cuplu, în familie, la căldură, cu o cafea şi o brioşă. Te simţi echilibrat, ai încredere și speranţa că lucrurile pot merge şi mai bine. Cei din jurul tău, partenerul, cei dragi, familia, au atitudini pe care nu le înţelegi. Totuşi, oferă-le credit şi treci mai departe. Nu ridica tu primul piatra! Zvonurile te surprind şi te enervează. Nu te enerva, oricum nu este la îndemana ta rezolvarea problemei cu care te confrunţi. Singurul care se pricepe este Destinul. Așteaptă, ai răbdare! Ori problema cu care te confrunţi azi este foarte complexă, ori, din cauza oboselii, nu te poţi concentra. Şi într-un caz şi în celălat aştepta să se clarifice apele. Conjunctura astrologică îţi indică o energie în creştere.

 

VĂRSĂTOR  Îţi e greu să te decizi ce să faci mai întâi în acestă zi în care toți trag de tine. Poate cel mai bine ar fi să urmezi sfatul bun al lui Chuck Norris: tu și familia ta, prietenii și țara! Ai unele probleme personale şi de familie şi simţi nevoia să le discuţi cu cineva. Îţi trebuie un sfat bun, o perspectivă obiectivă asupra problemei. Mai caută puţin şi poate vei găsi persoana. Domeniul sentimental este astăzi bine aspectat de stele. Energia suplimentară furnizată de Cosmos astăzi te face să te risipeşti mai ales în latura mai frivola a vieţii, sigur, după orele de program. Astăzi dispoziţia ta sufletească este dintre cele mai bune. Aproape nimic nu te poate întrista sau perturba, nici iarna grea și veștile proaste!

 

PEŞTI  Nu este o zi strălucită, încearcă să rezolvi problemele singur, fără multă reclamă și zgomot pentru nimic. Zâmbeşte şi nu intra în discuţii cu nimeni, astăzi, repet, nu e o zi strălucită! Începi să-ţi dai seama că se cam abuzează de bunele tale intenţii! Pune lucrurile la punct cât mai repede, mai ales dacă este vorba despre serviciu, nu-i lăsa să se folosescă de tine! Însă, ai energie! Profită de această amplificare a vitalităţii, cu harnicia şi voinţa care te caracterizează, să prevalezi, să ai succes. Nu fă confidenţe despre viaţa ta personală, despre proiectele tale de viitor, mai ales la serviciu, sau la muncă, sau unde activezi. Transformări în bine ale relaţiilor cu prietenii sau familia. Atenţie mărită la sfârşitul zilei când răbdarea iţi este pusă la încercare, de ger, sau de funcționarea defectuoasă a mașinii.