Editura Evenimentul si Capital

Stăpânul Inelelor, Saturn, își va pierde bijuteriile! Chiar așa? HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 10914 Vizualizari

Horoscop Vă invit, pentru câteva minute, în HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR, un univers extins. Nu este un horoscop oarecare, repet, este ”horoscopul lui Dom Profesor”. Un altfel de horoscop, în care vă povestesc multe, multe amintiri adevărate, aventuri nepereche în 54 de țări, folclor, mitologie, știri, unele confidențiale, via UE, astrologie popularizată, teorii, știință, inginerie, pilde cu Nastratin Hogea, umor - pe scurt, viața unui om al păcii care a trecut prin multe, prin prea multe, iubitor de adevăr și de sinceritate, mereu în luptă cu răul și cu ticăloșii. Vă salut, după cum vă salutam acum mulți ani, când, cinci ani de zile am fost pe sticlă în fiecare zi, la două televiziuni diferite: Servus, zodiilor!

7 februarie

Horoscop Pe 7 februarie s-au născut Charles Dickens, Thomas More, Juliette Greco, Dieter Bohlen, Dan Hăulică, Dinicu Golescu, Ion Acsan, Teoctist.

Horoscop În calendarul creștin-ortodox sunt foarte mulți Sfinți: Partenie, episcopul Lampsacului, Cuv. Luca și nu mai puțin de 1.003 Mc. din Nicomidia! Nimic în ”Kalendar”.

La câteva zile înainte de Crăciunul trecut presa a fost plină de o informație științifică: Saturn își va pierde inelele! Până și presa românească a preluat știrea, cum s-a priceput, dar a insistat destul. Orice este o pierdere, necaz, dezastru, accident, catastrofă, - ceva negativ, neplăcut, decesele sunt adorabile, intresează presa isterică, anarhistă și antinațională în scopul ei final de a forma persoane isterice, anarhiste și antinaționale.

Nu știu cum s-a întâmplat dar a venit vorba pe DOA și am făcut pe deșteptul și informatul. Eu: ”Saturn o să-și piardă inelele cum le-au pierdut Neptun și Uranus!” Un moment de tăcere apoi un hohot de râs unanim din partea astronomilor care erau în cameră. Eu: ”De ce râdeți, a scris în presă!” Alt hohot și mai mare... Apoi mi-au explicat.

Pe scurt este un ”fake news”, ceva acolo, științific, pentru Crăciun. Totul pornește de la un glumeț din Hawai, de la unul din observatoarele de pe Mauna Kea, Keck Telescope. In articolul original publicat în ”Icarus” pe 17 decembrie 2018, glumețul nostru, nu-i spun numele, că nu am voie, spunea că a ajuns la concluzia că Saturn își va pierde inelele ”using special instruments attached to the Keck Telecope in Mauna Kea, Hawaii” Prietenul meu Paul, din Mauna Kea, a râs cât a putut și a spus că singurul dispozitiv atașat la telescop a fost o sticlă de un litru de JB, băutura preferată a astronomului. Era beat ca un curcan, când a făcut comunicarea, a adăugat! Și, spun eu, inelele lui Saturn nu o să dispară peste 100 de milioane de ani? Alt hohot de râs, tataie trăiești tu o sută de milioane de ani, ca să verifici sticla de whisky? Că sunt o sută de milioane, sau trei sute, nu are nicio importanță. Astronomii mi-au demonstrat, pe baza fotografiilor primite de la sondele Voyager și Cassini că inelele lui Saturn sunt într-un echilibru dinamic. Se pierde o mică parte din cauza atracției giganticei planete gazoase, dar se reface prin capturarea altor particule din spațiu.

Am obiectat că nu este frumos să te joci cu informațiile științifice. Paul mi-a răspuns: când stai mai toate nopțile singur, la 4.000 de metri altitudine, urmărind nu știu ce fantasme cosmice, mai faci, din când în când, haz pe seama prostimii! Am înghițit în sec și am schimbat subiectul, de data asta făcusem parte din prostime!

Acum ascult tema meditației din ”Călăuza”, compoziția inspirată a lui Edward Artemiev, varianta lungă, de o oră și zece minute. Muzica lui Artemiev induce o pace sufletească, un calm religios, o stare de visare și meditație, cu viziuni pe care nu o să le spui nimănui. Filmul legendar a lui Andrei Arsenievici Tarkovski, pe care cred că l-am văzut de peste douăzeci de ori. Mereu îl vedem și mereu înțelegeam mai mult. Împreună cu alți împământeniți ai filmelor lui Tarkovski. Colegii mei de la yoga, apoi de la meditație transcedentală, dar și cu studenții de la teologie. Doamne, ce filme! Andrei Rubliov, Solaris, Copilăria lui Ivan, Oglina, Călăuza...

Cât îmi lipsește Andrei Gheorghe! Demult, la radio, după ce am discutat un pic, pe rusește, despre Căluză și Zonă, asupra unui pahar de vodcă ”Krepkaia Strong”, cu etichetă negră, mi-a spus cu căldură cinică: ”Vezi tu, Radule, Zona a fost făcută pentru tine! Tu ești călăuza, încerci să duci oamenii către cinste, onorabilitate și credința în Dumnezeu, în timp ce ei vor bani, putere și orgii! Ești nebun, omule, ești nebunul Domnului, la fel ca și Călăuza, dar ești prietenul meu, ne întâlnim în Zonă!” Andrei a plecat, deja, în Zonă...

Dar, fiind ziua de nașterea a Juliettei Greco, să-i spunem La Mulți Ani! bonjour tristesse, ea împlinește formidabila vârstă de 92 de ani, dar continuă să fie prezentă! O să caut prin filmoteca mea ”Belphegor, fantoma din Luvru” miniseria, varianta din 1965. Am ce vedea, anii adolescenței, am mai prins lumea bună, civilizată, cultivată și politicoasă cu cei șapte ani de acasă, lume crescută între cele două războaie, așa că nu o să mă mir dacă se face ziuă, doar mâine este, în definitiv, o altă zi!

☼ ♂ ♀

BERBEC Aspectele planetare favorizează cumpărăturile. „La pomul laudat degeaba te duci cu sacul”. Evită halele pline de mărfuri dubioase şi de mâncare fără gust şi caută magazinele producătorilor. Nu poţi să te plângi că nu ai probleme. Lucrurile sunt serioase şi aşteaptă intervenţia ta energică. Familia şi prietenii te sfătuiesc, ascultă şi foloseşte cu inteligenţă informaţiile date. Cine se trezeşte de dimineaţă aceluia îi este foarte somn. Asta este toata filosofia şi ar fi bine să-ţi cruţi fortele incepand chiar de astăzi, pentru ca alţii nu prea se gândesc la asta. Astazi sinergia si configuratia planetelor te avantajeaza in dragoste si relatiile sociale, dar sunt mai putin favorabile la bani si glorie.

TAUR Astăzi te bucuri de o formă fizică bună, dar pe plan mental eşti vulnerabil. Eşti neliniştit, ai îndoieli şi frustrări. Puţin sport! Sau frecventează prietenii care te fac să te simţi bine! Stelele îţi sunt favorabile în mai toate domeniile. Astăzi trebuie să recuperezi şi ceea ce nu ai făcut de ieri. Dar nu poţi, s-au aglomerat prea multe. Fii conservator şi precaut. Dă adevarata importanţă lucrurilor şi foloseşte propria scală de valori. Ai un umor excelent, un optimism solid, dorinţa să scrii, să comunici, să citeşti, dar pe un fond de stres provocat de oboseală şi nesiguranţa dată de un efort îndelungat. Evită să mai aprinzi ţigaretă, după ţigaretă – fumatul este o plăcere sofisticată, nu un obicei nevrotic. Seara plăcută şi relaxantă.

GEMENI Grijile faţă de familie, părinţi, copii, partener, îţi acoperă ziua. Evident, exagerezi, ei ştiu foarte bine să se ocupe de interesele lor. Oferă ajutor numai dacă este cerut, fii rezervat, discret! Nu promite nimic, nu poţi să ajungi în două locuri în acelaşi timp. Trebuie să te zoreşti ca să recuperezi timpul pierdut. Trebuie, de asemenea, neapărat să analizezi evenimentele din ultimul timp. Aspecte favorabile par că te avantajează mai ales în planul mental, al proiectelor, şi prin urmare logică, pe plan social. Trebuie neapărat să analizezi evenimentele din ultimul timp, să tragi concluziile care se impun şi sa iei imediat măsurile necesare.

RAC Treci printr-o perioadă mai delicată, în sensul că eşti mai sensibil la ofense, la jigniri. Nu forţa lucrurile, nu te izola, nu replica cu răutate şi furie. Zâmbeşte, taci, dar ţine minte! Este doar un fault de joc. Iubirea ta cea mare a făcut o gafă, sau ceva asemănător. Nu trebuie să exagerezi, dar nici să treci cu vederea. În general, continuă perseverent pe drumul actual! Încă o zi dinamică, cu o desfăşurare aproape surprinzătoare. Eşti mereu surprins(ă) de cât de rapid poate să treacă timpul. Pentru unii dintre Raci este o zi benefică înţelegerilor de tot felul, semnării hârtiilor, contractelor, finalizarii situaţiilor cu caracter legal, sau orice este legat de jurisprudenţă.

Un iranian care seamănă izbitor cu Messi a fost denunțat de 23 de femei pe care le-a păcălit să se culce cu el! „Mi-a promis că mă ia cu el în Spania”. Foto

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI