Evenimentul ZileiHoroscopSchiaparelli s-a făcut praf. Nastratin Hogea nu era prea credincios. Două pilde. Racii acționează, Capricornii sunt în ceață | Horoscopul lui Dom’ Profesor

Schiaparelli s-a făcut praf. Nastratin Hogea nu era prea credincios. Două pilde. Racii acționează, Capricornii sunt în ceață | Horoscopul lui Dom’ Profesor

Schiaparelli s-a făcut praf. Nastratin Hogea nu era prea credincios. Două pilde. Racii acționează, Capricornii sunt în ceață | Horoscopul lui Dom’ Profesor
Hoscorop. Pe 24 octombrie s-au născut Gilbert Becaud, Jules Rimet, Rafael Trujillo, Anda Călugăreanu, Draga Olteanu-Matei, Magda Catone, Ruxandra Dragomir, Veronica Porumbacu, Theodor Stolojan.

Horoscop

În calendarul creștin ortodox sunt Sfinții Areta, Marcu, Sotirih și Valentin. Nimic în ”Kalendar”.

După cum probabil ați fost informați, sonda europeană Schiaparelli, care urma să ajungă lin pe suprafața lui Marte, cu ajutorul unei mari parașute și a unor retromotoare rachetă – ei bine, s-a făcut praf! Observațiile directe arată un mic crater la locul de impact al navei pământești cu solul marțian. Probabil, spun specialiștii, Schiaparelli a explodat la impact. Nimic nu a funcționat cum trebuie începând cu 50 de secunde înaintea asolizării. Este al doilea eșec european la acest capitol. Teoria conspirației, sigur că există, spune că Schiaparelli a fost doborât de o rază energetică marțiană, trasă dintr-unul din adăposturie subterane. Părerea mea este că numele a fost de rău augur, Schiaparelli este celebru pentru greșeala lui, de fapt o iluzie optică, a ”canalelor” marțiene! Din greșeală în greșeală, către victoria finală!

Dragi lupi, padawani și hobbiți, Nastratin Hogea, avatarul meu, așa mă poreclise Corneliu Mănescu, se pare că nu era prea credincios. Iată, două pilde.

Sultanul l-a invitat pe Nastratin Hogea la o mare sărbătoare, împlinea un număr de ani de domnie. Așa că Nastratin s-a dus în bazar și a cumpărat o bucată de… nu se mai știe dacă era in, bumbac, sau mătase. În orice caz a cheltuit mult, spunându-și că obrazul subțire, cu cheltuială se ține. S-a dus la croitor, un prieten de-al lui. Croitorul i-a luat măsurile, l-a întrebat la ce îi trebuie caftanul de sărbătoare și apoi când Nastatin s-a interesat când o să fie gata a răspuns: ”Cu ajutorul lui Dumnezeu, peste o săptămână!” Peste o săptămână caftanul de sărbătoare nu era gata. Croitorul nici nu începuse să croiască. Nastratin îl întreabă pe croitor când o să fie gata caftanul. Croitorul răspunde: ”Cu ajutorul lui Dumnezeu, peste o săptămână!” A trecut și a doua săptămână și cafatanul tot nu era gata. Nastratin îl mai întrebă odată pe croitor când este gata caftanul. ”Cu ajutorul lui Dumnezeu, peste o săptămână!” Nastratin Hogea îi răspunde: ”Vine ziua sărbătorii și caftanul meu nu este gata! Știi ce, nu ai putea să-l faci în patru zile, fără ajutorul lui Dumnezeu?”

Și, a doua pildă:

Vineri, la rugăciune, în moschee, un imam, cuprins de patima credinței urla cât putea: ”O, Allah, stăpân al lumii! Dă-mi credință! Dă-mi milă și smerenie! Dă-mi pace sufletească! Dă-mi cinste și onoare! Fă-mă iubitor de dreptate! Fă-mă iertător și darnic cu sărmanii!”

Nastratin Hogea a ridicat și el mâinile în sus și a început și el să urle:

”O, Allah, stăpân al lumii! Dă-mi avere și mult aur! Dă-mi o casă mare, cu grădină și havuz! Dă-mi o herghelie de măgari! Dă-mi multe veșmine frumoase și bijuterii! Dă-mi…” Dar, Nastratin a fost oprit de imam, care l-a invitat să părăsescă moscheea, ca fiind hulitor. Nastratin s-a întors către masa credincioșilor, care ei hotărăsc în moschee și i-a întrebat: ”Sunt eu, oare, hulitor? Am făcut același lucru ca și imamul!” ”Adică, cum?” a întrebat un bătrân din primul rând de credincioși. ”Păi, fiecare a cerut ce nu are!”

Era oare Nastratin Hogea mai puțin credincios, sau credința lui în Dumnezeu era o relație personală, cum se spune acum? Bună întrebare!

Acum vă rog să mă scuzați, am mai primit un subiect suplimentar de susținut în Dimineața Astrologilor, peste o săptămână, un prieten polonez, astrolog, mi-a cedat cele cinci minute ale lui și ideea lui de abordare a subiectulu, el este grav bolnav, în spital, la pat. Așa că acum fac ceva ceea ce îmi face mare plăcere, cu efemeridele, enciclopediile, tomurile de istorie, ”Expert Astrologer 7”, atlasuri, hărți și multe, foarte multe cărți de astrologie. Pentru mine astrologia a fost, este și va fi o mare pasiune, o permantentă cercetare și un studiu perpetuu.

Peste câteva zile, adică săptămâna viitoare, o să revin cu subiecte noi din astrologie, urmare a ceea ce se va discuta pe Skype, în Dimineața Astrologilor, în ora furată, în plus, pentru fiecare fus orar, la schimbare orei de iarnă.

Plouă ca în Bacovia în pustnicia mea, probabil că o să lucrez până mâine dimineața, doar mâine este, în definitv, o altă zi!

 

Horoscop BERBEC   Conjunctura, revoluționarul Uranus din zodie, îți induce un spirit vindicativ, rebel. Te întrebi, de ce tu, cu munca ta grea, trebuie să susţii pe leneşi şi pe corupți? E o întrebare bună! O zi bună, dacă vrei tu să fie aşa. Poţi să iei masa cu prietenii, poţi să te duci la sala de forță cu aer condiţionat, la film, sau la un spectacol, sau pur şi simplu să te simţi foarte bine, acasă, după program, cu căţeluşul sau pisica! Tu decizi, stelele doar arată!

Horoscop TAUR    Încearcă să nu te enervezi. Pierzi timpul şi banii pentru că prostia celor din jurul tău nu are leac. Fii liniştit, nu e contagioasă decât pe termen foarte lung, când devine un mod de viaţă! Nu mai aştepta o minune, sau un dezastru, totul rămâne la fel, la constanant fix, nu-ţi mai face griji inutile, situaţia ta financiară rămâne ca înainte. Stelele iţi indică o mare energie vitală şi o carismă la cote maxime, aşa că foloseşte-le pe amândoua în relaţia ta de dragoste!

Horoscop GEMENI   Evită deciziile care duc la schimbări majore, la serviciu și acasă. Sunt favorizate numai activităţile de rutină, evită orice schimbare de program, tabieturi sau de activitate profesională. Cu o conjunctură complexă şi nesigură trebuie să fii atent la comunicare, în general şi la idei şi tehnologii mai sofisticate. In orice caz nu te poţi baza pe nici un ajutor: rezolvă problemele singur(ă). Informaţiile contradictorii creează probleme. Planifică un pic. Gîndeşte-te la viitor ca la un lut pe care poţi să-l modelezi ca un mare artist. Dar dacă îți iese Cumințenia Pământului?

Horoscop RAC   Nu mai sta pe gânduri, astăzi acţioneză! Vorba înțeleaptă a unui italian, Machiavelli, care spunea că este mai bine să acţionezi şi să regreţi, decât să să nu faci nimic şi să regreţi! Veştile pe care le primesti astăzi iţi dau o imagine bună asupra situatiei financiare şi a rezultatului eforturilor tale sau ale familiei tale. Dacă nu primești vești, nu-ţi face griji, în ziua de astăzi lipsa veştilor este o veste bună! Un prilej excelent să pui la punct unele probleme legate de casă, sau proprietaţi. Sună-ţi prietenii, aşa, să vezi ce mai fac!

Horoscop LEU    Nimic special, nimic neobișnuit, o zi de luni care se furișează fără prea multă glorie. Este bine să te obișnuiești și cu faptul că există perioade fără pândă și vânătoare, fără conflicte! Nu ţi se întâmplă prea des să faci ce ţi-ai dorit, confiscat de obligaţiile cotidiene şi de convenţiile sociale – dar astăzi poţi să dai curs unei vechi dorinţe. Poate este vorba de o schimbare majoră în înfăţişare „look”-ul tău, poate o atitudine curajoasă – este la latitudine ta până la urmă, pentru că stelele arată, nu obligă!

Horoscop FECIOARĂ     Moralul tău e bun, ceea ce este important, pentru că totul te influențează emoțional după cum vezi tu lucrurile: în roz, sau în negru. Pe plan financiar poți să întâlneşti o oportunitate! Dedică ziua familiei, cuplului şi încearcă să descifrezi relaţiile şi scopurile fiecărui membru al familiei. Oferă-le ajutorul. Prietenii, familia, anturajul apropiat este avantajat de stele. Poţi folosi prilejul ca să petreci o seară de început de săptămână foarte plăcută în compania lor. Totuşi, atenţie, ziua pare delicată!

Horoscop BALANŢA   O zi mai puţin favorabilă în ceea ce priveşte munca. În compensație, seara o poţi petrece în mijlocul familiei şi al prietenilor, cu ceva distracție, jocuri de societate și vorbe bune! O carte bună sau un film interesant pot crea un climat confortabil. Ceea ce s-a pierdut se va găsi. Regăseşti fie un obiect pierdut, fie ceva ce ai rătăcit, poate chiar sentimente sau trăiri. Evită incidentele domestice şi nu supralicita în discuţiile cu anturajul apropiat. 

Horoscop SCORPION   Fereşte-te să iei decizii bazându-te pe informaţiile aduse de cei care poartă vorbele, dar nu ştiu pe ce lume sunt. Poate, o veste de departe. Organizează-ţi o seară plăcută, relaxantă. O informaţie în legătură cu nişte bani, dar nu spera că se rezolvă imediat. Toată perioada este sub semnul, care, de fapt nici nu este negativ, al amânării şi al întârzierii. Urmează-ţi intuiţia, prima gândire, prima impresie, dar trebuie să analizezi cu atenţie când intuiţia ta tace, nu răspund la apel!

Horoscop SĂGETĂTOR  Astăzi nu lua decizii importante, ai o zi obositoare şi densă. Onorează promisiunile făcute. Supraveghează cu atenţie cheltuielile. Relaxeză-te seara, poate un film nou, o carte, muzică bună. Atenţia îţi este atrasă de nevoia de a stabili şi/sau tranşa anumite chestiuni între tine şi un prieten. Configuraţia astrologică arată că ai toate şansele de reuşită, dar nu trebuie să întreci măsura, nu exagera, folosindu-te de influenţele favorabile!

Horoscop CAPRICORN  Pari a fi în ceaţă, nesigur şi nu prea ştii ce să faci. Sfatul stelelor e să nu oferi o premieră, să nu fii original, ci să cauţi rezolvări convenţionale, verificate de timp şi experienţă! Casa familiei şi a rudelor apropiate este mai slab aspectată, probabil mici probleme de rutină, dar fii atent la acest domeniu. Simţi nevoia unui grad de libertate personală mai mare. Trebuie să fii conservator şi să refuzi ceea ce nu este conform vederilor tale.

Horoscop VĂRSĂTOR   Este bine să eviţi, dacă poţi, mai ales dimineața, acolo unde muncești, sau înveți, subiectele cu caracter emotiv. Lămureşte interesele tale şi unele neînţelegeri cu cei din jurul tău. Pe de altă parte carisma ta este în creştere şi poţi avea o serie de succese sociale. Dragostea este bine aspectată, interesul tău pentru acest domeniu are o dinamică pozitivă.

Horoscop PEŞTI  Cu toate ca şi tu suferi din aceleaşi motive, iţi arăţi compasiunea şi iţi oferi sprijinul unei persoane din anturajul tau, pentru că astăzi eşti mai optimist şi mai înțelegător. Ar trebui să fie o zi liniştită, în care poţi înregistra realizări cu dinamică pozitivă, atât în mijloace financiare cât şi în trăiri existenţiale. Din punct de vedere emoţional eşti pe lungimea de undă a anturajului şi în special a celor dragi şi apropiaţi, cărora, ţi se pare că în această perioadă, le înţelegi mai bine atitudinile, scopurile şi motivaţiile. O seara de luni plăcută, poate te duci în oraş!


Accesează: