11 februarie

 

Horoscop Pe 11 februarie s-au născut Thomas Alva Edison, Burt Reynolds, Leslie Nielsen, Sheryl Crow, Traian Filip.

 

Horoscop În calendarul creştin-ortodox, pe 11 februarie, sunt Sf. Sfinţit Mc. Vlasie, episcopul Sevastiei şi Sf. Teodora, împărăteasa. Nimic în ”Kalendar”.

 

Primul ministru al Poloniei, domnul Mateusz Morawiecki și Ministrul Apărării, domnul Mariusz Błaszczak au anunțat duminică, adică ieri, că Polonia va cumpăra, miercuri, din Statele Unite, 20 sisteme HIMARS.

 

Tranzacția este aprobată de Departamentul de Stat și de Congresul US.  Pentagon's Defense Security Cooperation Agency a declarat că sistemele HIMARS sunt cele mai performante din lume și că aprobarea livrării a 20 sisteme către Polonia a fost făcută numai cu scopul păstrării unui echilibru corect militar în zonă, ceea ce asigură pacea în regiune și modernizarea militara a unui valoros partener din Europa, Polonia.

 

High Mobility Artillery Rocket System (HIMARS) sunt sisteme de artilerie reactivă, de rachete, cu o mobilitatea deosebită, și un sistem avansat de bruiaj, scăpând mereu, în timpul jocurilor militare, de sub observația sateliților și putând efectua tiruri chiar din mers. O rachetă poate transporta aproape o jumătate de tonă de exploziv special la 300 kilometri depărtare cu o precizie de… cinci metri! HIMARS sunt produse de  Lockheed Martin și un sistem, plus 10 rachete, costă în jur de 655 milioane de dolari.

 

Luna trecută militarii polonezi au recepționat primele patru unități de helicoptere Black Hawk, dintr-un total de 114. Helicopterele au fost produse în Polonia, sub inginerie americană, dar au fost dotate cu aparatură și arme din SUA.

 

În prezent Polonia derulează contractul în valoare de 4,75 miliarde dolari pentru dotarea cu un numar de sisteme Patriot. Primele opt sisteme Patriot au sosit în Polonia în decembrie anul trecut, în prezent se face instructajul și probele.

După cum vedeți, dragi lupi, padawani și hobbiți, se pregătește lumea de… pace!

 

Îmi place Polonia, îmi plac mult panii polonezi! Sunt hotărâți și patrioți. Au probleme teritoriale URIAȘE cu nemții, austriecii, ucrainienii și bielorușii, și cu Federația Rusă. Da, polonezii au frontieră cu rușii, în nord, o enclavă ciudată. Dar, am văzut un video, nu știu să-l urc pe site, poate o să mă învețe cineva, nu este pe YT, l-am primit de la George Pihelski. Un general polonez statea în fața unor rânduri nesfârșite de tancuri Leopard și Jaguar și spunea, foarte mândru: ”…la artilerie reactivă i-am depășit pe ruși, în curând o să avem a doua armată din Europa. Polonia nu va mai fi împărțită niciodată de cei mari și tari, o să luptăm, pentru că avem cu ce să ne luptăm!” Și a făcut un gest teatral către mașinile de război. Tare aș dori să aud același lucru de la un general român!

 

Dar eu sunt un om al păcii, așa că vă fac părtași de o informație culturală care m-a bucurat mult, am găsit-o în curierul de Bruxelles:

 

Prima reprezentație susținută pe scena Teatrului Mare din Geneva, recent restaurat, va putea fi urmărită în direct de membrii Eurorardio, fiind difuzată de postul public de radio și televiziue elvețian CHRTS. Porțile Marelui Teatru se vor redeschide pe 12 februarie, mâine, adică, după trei ani de restaurări, cu o reprezentație  a primei părți din Aurul Rhinului de Richard Wagner, în interpretarea orchestrei Elveției romande dirijate de Georg Frizsch.

 

Restaurarea Teatrului Mare a durat trei ani și a costat circa 60 de milioane de euro. Ultima reprezentație înainte de începerea lucrărilor a fost cu tot cu Inelul Nibelungilor de Wagner sub bagheta lui Dieter Dorn și costumele semnate de Jürgen Rose, apoi Opera s-a mutat pe scena Teatrului Națiunilor pe durata lucrărilor. Marți va fi pe scenă și Petra Lang, cea mai bună Brünnhilde, money can buy!

 

Inaugurat în anul 1870, Teatrul Mare din Geneva este o replică la scară a Operei Garnier din Paris, fiind cea mai mare scenă din Elveția. Teatrul a fost reconstruit după un incendiu catastrofal în 1951, în urma căruia rămăseseră intacte doar fațada și foaierele.

 

Grand Théâtre are o acustică bună, chiar foarte bună, nu sunt săli în România de calitatea aceasta. Maestro îmi spune că Ateneul are o acustică înșelătoare și are dreptate, se aude bine doar din loja regală, iar celelate săli din țară nu au fost proiectate de ingineri, ci de arhitecți, pe care i-a interesat frumusețea clădirii, nu acustica.

 

Defuncta Operetă avea o acustică bunicică, Opera din București, nu prea. Am fost la Grand Théâtre, la mai multe reprezentații, pe când lucram în Elveția, pentru Motor Columbus. Da, are o acustică bună, poate foarte bună!

 

O să caut ceva operă bună, sau un musical, dacă tot am adus vorba despre opere și acustică. Sau, o să revăd ”Forbidden Planet” o legendă a filmului SF, din anul 1956, cu Leslie Nielsen, pe care-l pomenim astăzi, în primul lui rol principal, un rol serios de căpitan de navă interstelară. Se făceau filme bune, fără nicio îndoială! Ce s-a întâmplat, de ce căderea aceasta accentuată a calității lucrurilor și, mai ales, a oamenilor? Bună întrebare!

 

Știți, greci șlefuiau și polizau și partea coloanelor care era la perete, nu era văzută de nimeni, dar elenii spuneau că acolo văd zeii și că lucrurile trebuie bine făcute. Lucrurile bine făcute duc la oameni capabili și de încredere. Poate că, mâine, cineva o să înțeleagă acest lucru, doar este, o nouă speranță, o nouă șansă, o altă zi!

 

☼     ♂     ♀

 

 

BERBEC Dimineaţă obositoare şi enervantă. Nu este o zi în care să faci schimbări esenţiale, pe niciun plan. În orice caz, ajungi seara târziu acasă. Dacă este aşa, poate vezi şi un film la modă. Gândeşte bine înainte de a face sau accepta ceva. Stelele arată că dacă stai bine-merci rezolvi mai multe probleme decât dacă te agiţi!  Sigur, dă şi telefoanele acelea care trebuie, cui trebuie! Anumite amintiri recente şi nu prea, nu-ţi dau pace. Simptomatic pentru zodia ta. Linge-ţi rănile, respiră adînc, uită-te pe sub sprâncene şi dă-i bice : „the show must go on”. In a doua parte a zilei evita singurătatea – nu este oare mai bine sa ieşi cu familia sau cu o prietena la o plimbare? Cauţi un confident pe care nu îl găseşti. Oricum totul se află aşa că mai bine mergi să te confesezi la un radio local.

 

TAUR Atenţie la ce îţi doreşti, să nu se îndeplinească! Încep să se lamurească unele probleme legate de domeniul sentimental. Reflectezi că nimic nou sub soare, că ai mai avut astfel de probleme! Te găseşti într-o colectivitate favorabilă care îţi  aprobă ideile.  Călătoriile sunt din nou bine aspectate. Trebuie să-ţi afirmi autoritatea şi într-o problemă de familie, sau/şi o situaţie cu un prieten. O pierdere, sau ratăcirea unui obiect poate fi evitată. Probabil prin grijă şi atenţie. Trebuie să fii mai optimist şi să gândeşti pozitiv, dar nu exagera. Nu uita ca optimismul este incapăţânarea de a spune ca te simţi bine cand totul in jurul tau merge rau. Afacerile personale şi cele amoroase sunt, însă, bine aspectate. Familia este bine, sănătoasă, prietenii au problemele lor. Promoveaza cu curaj interesele profesionale. Nu da curs propunerilor rudelor sau partenerilor. Nu astăzi, amână.

 

 

GEMENI Ziua de astăzi este un prilej bun să e ocupi de unele probleme legate de casă, cămin, familie, sau proprietaţi. Conjunctura te favorizeză, aşa că poţi rezolva, poţi pune lucrurile la punct! Dimineaţa poţi întâlni o oarecare opoziţie într-o problemă. Nu reacţiona imediat, pentru că situaţia se rezolvă de la sine. Utilizează orele de lumină naturală pentru activităţile curente şi nu te deplasa după căderea întunericului. Vremea melancolică şi cam nesimţită te face sa te iriţi repede. De fapt mai toata lumea este cu capsa pusa şi cu fitilul aprins. Nu spera şi nu ai teamă, ziua trece repede pentru că pe seară ai o întâlnire. Importantă! Poate fi şi o reuniune de familie cam încordată. Sanatatea este bună, atenţie ce şi unde manânci, mai ales in oraş. Banii sunt… cam puţini pentru ambii Gemeni, că este proverbială risipa ta!

 

RAC Se profilează o zi obişnuită, cu rutina şi monotonia de luni. Totuşi, o veste sau o întâlnire care îţi face plăcere, trebuie doar să laşi comoditatea şi să ieşi, poate pe seară, în oraş. Climatul general de la serviciu şi de acasa este uşor neplăcut şi încordat, tensiunea tinde către cote maxime, dar aproape nimic nu se petrece. Adică nici un eveniment important. Totul pare un imens arc care se comprimă, se comprimă… Din punctul tău de vedere este o perioadă… interesantă. Astepţi să vezi ce se întamplă. Nativii si nativele din zodia Racului trebuie să-şi îndrepte atenţia către rude, asociaţi, parteneri sau colegii de la serviciu pentru ca să evite defectele de comunicare. Cineva are nevoie de ajutorul tău. Dar nu doreşte să ţi-l ceară direct.

 

 

LEU Configuraţia indică că-ţi trebuie o anumită detaşare şi mai multă obiectivitate. Trebuie să stai în defensivă până realizezi noul orizont de vedere. Oricum, problemle tale rămân aceleaşi! Ziua este favorabilă iar aspectele negative nu sunt decât faulturi de joc. Nimic foarte malefic. Pe piaţa stelelor se spune că se creează noi „sindicate” între personaje şi persoane aparent fără nimic în comun, dar care, pe termen lung pot să-ţi intersecteze interesele. Ziua este de asemenea favorabilă nativilor din Leu cu activităţi legate de ştiinţă, tehnică sau tehnologie. Poate în State, că pe la noi…  Gândeşte-te cum să faci lucrurile cum trebuie, cu tragere de inimă, cu suflet, nu-i lăsa pe alţii să-şi bată joc şi să le facă strâmbe. Trebuie să eviţi discuţiile în contradictoriu cu persoanele de sex opus. Nu-ţi face griji, viitorul pare că este favorabil!

 

 

FECIOARĂ Evită enervarea la masă şi în general fii mai detaşat. Fii atent la ce mănânci şi nu discuta problemele, mai ales cele neplăcute, în timpul mesei.  Relaxează-te după program, poate la sală. Un eveniment îţi reţine atenţia. Analiza ta este încă o dată justă, trebuie să-i dai curs, aşteaptă, însă, momentul favorabil. Dacă consideri viaţa o permanenta confruntare, o luptă şi o provocare în care trebuie sa-ti atingi scopul cu orice preţ atunci eşti înca unul din turmă. Nu te lasa dus de nas de cuvinte mari, nu te lăsa folosit! Perioada favorizează nativii care activează  în transporturi, educaţie şi comerţ.  Banii sunt aspectaţi favorabil. Venituri apar şi din nişte surse mai puţin obişnuite: poate din dividente, poate din valorificarea unor active. Fereşte-te de posibile greşeli sau erori, mai mult gesturi neîndemânatice, la şcoala, serviciu sau în bucătărie. Veşti bune de departe, care te fac sa-ti reajustezi unele proiecte pe termen foarte lung.

 

BALANŢĂ Căldura sufletească şi investiţiile spirituale făcute astăzi pot aduce relaţii normale şi înţelegere. Îţi poate fi solicitat sprijinul într-o problemă, care nu este chiar din domeniul tău. Călătoriile sunt bine aspectate. Fie că este vorba de o deplasare scurtă sau de o călătorie mai lungă, schimbarea locurilor îţi aduce succes. Zâmbeşte, ţine capul sus şi îmbracă-te bine. Daca vrei să faci parte din elita trebuie să faci eforturi şi să te comporţi ca atare. Aspectele planetelor favorizează abilitatea nativilor din zodia Balanţei să rezolve problemele legate de relaţiile cu terţi, să negocieze în amănunt sau să rezolve probleme cu autorităţile. Ziua de astăzi este o perioadă propice pentru implicare financiară, investiţii.

 

SCORPION Pe plan sentimental curiozitatea ta înăscută te împinge înainte, către noi relaţii umane. Dedică ziua celor dragi, familiei, prietenilor sau partenerilor  apropiaţi. Te vei simţi foarte bine! Ia-o mai uşor, nu te ambala peste măsură, că nu este cazul. O veste aşa-şi-aşa îţi îndreaptă atenţia către o relaţie sau o afacere din trecut. Se profilează o zi de luni cenuşie. O poţi înviora cu o masă cu prietenii. Poate plătesc ei, poate nu costa mult, dar o sa te inveseleşti! Scorpionii şi mai ales Scorpioancele trebuie să-şi îndrepte atenţia către asociaţi, parteneri sau colegii de la serviciu pentru ca să evite să fie traşi pe sfoară sau măcar păcăliţi. În mod particular sunt favorizaţi nativii din zodia Scorpionului care desfăşoară activităţi medicale, administrative, filantropice sau religioase. Sănătatea pare bună, atenţie însa, iarna nu a plecat şi mai are multe des pus!

SĂGETĂTOR Dimineaţa evită graba, intervenţiile bruşte şi deciziile pripite. Investiţiile făcute astăzi, în relaţiile umane, se vor dovedi foarte inspirate. Continuă cu aceleaşi mijloace de până acum. Evită enervarea şi stresul printr-o atitudine prevenitoare faţă de colegi daca eşti la serviciu, sau faţă de familie dacă stai acasă. Adica nu te încrunta şi nu strâmba din nas cand îi vezi pe cei care îţi displac. Zâmbeşte cu subânţeles, asta da – este mai bine! De asemenea, este bine să verifici ceea ce ai cumparat si mai ales bonurile, dacă te duci la cumpărături. Totuşi, nu lăsa nici o schimbare să te tenteze – nu vinde, nu cumpăra, nu investi, nu-ti face noi prieteni! Lasa lucrurile aşa cum sunt şi înţelept te vei numi. Un semn de foc iţi poartă noroc şi te ajută să ieşi dintr-o încurcătură. Se pare că ai noroc. Atentie însa, norocul este de sticla – cand incepe sa strălucească, se sparge! Încă mai este frig – protejează-ţi în special picioarele.

 

 

CAPRICORN Stelele te avantajează pe plan profesional. Ideile tale sunt astăzi clare şi chiar de o oarecare eleganţă. Nici planul relaţiilor umane nu este prost aspectat. O zi plăcută, în plină formă! In perioada acestei zile trebuie să dai dovadă de tact şi diplomaţie în relaţiile cu cei apropiaţi. Lăsă lucrurile să se aşeze singure şi nu interveni în nici un fel. Dacă ai propria afacere trebuie să fii foarte atent(ă) la noii furnizori sau clienţi.  Trebuie să începi să faci economii, fară să-ţi schimbi esenţial felul in care traieşti – economia este arta prin care obţii maximum de la viaţa. Concentrează-ţi atenţia asupra sănătăţii – evită expunerea inutilă la frig sau la curenţii de aer. Banii sunt bine aspectaţi – poti valorifica obiectele inutile din caminul tau.

 

 

VĂRSĂTOR Veşti bune, conjunctura te favorizează. Se întâmplă lucruri, care te avantajează pe termen lung. Capacitatea ta de a domina situaţia, prin imaginaţie şi chiar puţină utopie, dă rezultate. Dimineaţa este favorabilă lucrurilor importante. Promovează-ţi cu hotărâre interesele profesionale. Nimic financiar, nimic speculativ – poate unde banii sunt din ce în ce mai rari. Nu te speti cu munca şi nu fă eforturi pentru că a doua parte a zilei este ceva mai obositoare – poate te duci la sală să tragi de fiare, poate la un spectacol care se prelungeşte! Influenţe astrale puternice te favorizează în ceea ce priveşte sănatatea şi întreţinerea ei. Este o perioadă în care nu trebuie să te laşi descurajat de nerealizări sau de întîrzierea finalizării unor proiecte. Se prefigurează o schimbare a situaţiei, atât financiare cât şi sentimentale.

 

 

PEŞTI Astăzi evită nepăsarea, nerăbdarea şi mai ales graba. Fii prudent şi precaut, dacă conduci maşina şi mai ales în convorbirile la telefon! Nu lăsa lucrurile neclare, sau „în coadă de peşte”! In prima parte a zilei poţi să ai o mică complicaţie de ordin financiar sau contabil: o factură sau ceva de plătit cu care nu eşti de acord, o cheltuială sau un proiect care nu te încântă, sau altceva de genul acesta. Stelele te sfătuiesc să amâni orice complicaţie fără să dai un răspuns negativ sau să ai o atitudine evident ostilă. În relaţiile amoroase, in familie sau in cuplu nu te lăsa condus numai de propria încăpăţânare, incearca să negociezi şi să afli şi parerea celui drag. Sănătatea este în general bună, dar astăzi protejează-ţi picioarele, vezi bine cu ce te încalţi, care în mod tradiţional sunt de natura zodiei Peştilor.

 

horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Te-ar putea interesa și: