Editura Evenimentul si Capital

Cum au fost păcălite femeile de-a lungul istoriei. Horoscop

Radu Ștefănescu
Autor: | | 1 Comentarii | 10880 Vizualizari

Horoscop Pruncul uman este neputincios, destul de mult timp, trebuie hrănit și apărat, ținut în brațe. În jurul acestor mame tinere și viguroase, cu pruncii în brațe, care urlau cât puteau și dădeau cu picioarele în bărbații care nu erau hotărâți să atace animalele de pradă amenințătoare, s-au creat primele nuclee tribale, spune savantul german Julius Lips.

Horoscop Pe 8 martie s-au născut: Otto Hahn, Anselm Kiefer, Ruggiero Leoncavallo, Cyd Charisse, George Coleman, Emanuel Elenescu, Gina Patrichi, Radu Tudoran, Cornel Medrea, Constantin Crăciun, Radu Ciobanu, Horia Patapievici.

Horoscop În calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii Teofilact şi Pavel din Plusiada.

Horoscop La începutul timpului, a istoriei scrise, anul începea cu luna martie iar pe 1 martie cădea echinocțiul de primăvară. A trecut vremea și în calendarul iulian, pe 8 martie era echinocţiul de primăvară: “s-a găsit cu cale ca Dumnezeu a făcut lumea către echinocţiul de primăvară, care cade în martie, pe 8 sau 10 ale lunii" - (Ispirescu, din Antoaneta Olteanu, CPR, 2001, pagina 140). Acum, în calendarul gregorian, echinocțiul este pe 20 martie. Ceva nu este în regulă… am sințământul acesta, contrazis de toate dovezile științifice.

În seara aceasta încep, în ”Kalendar” sărbătorile aerului, ale primăverii. Seara, noaptea, la ţară, se fac focuri cu uscături, după ce se face curat prin curte, şi se afumă aerul, ba copiii mai sar peste flăcări, “descântând”, rostind vechi versuri, formule ale magiei domestice ţărăneşti, de protecţie. În cazul acesta strict, contra insectelor dăunătoare! (Antoaneta Olteanu)

Horoscop “8 martie - Ziua Internaţională a Femeii” a fost stabilită de ideologia de stânga, la un fel de congres internaţional feminin, în 1910, la Copenhaga, în deschiderea celei de a II-a Internaţionale Socialiste. Data de 8 martie a fost stabilită în 1914, se pare pentru că a căzut într-o duminică. Trotsky arată că demonstraţia femeilor de ziua lor internaţională a declanşat revoluţia din 1917 la Sankt Petersburg. Lenin stabileşte ca data de 8 martie să fie "Ziua Internaţională a Femeii", iar din 1965, în URSS a devenit zi nelucrătoare, sărbătoare de stat, oficială. Sursa: RADOR.

Horoscop Ziua Internaţională a Femeii, zi a femeii care ar trebui să fie în fiecare zi, pentru că după cum observa Robert McNamara : „sistemele politice care promovează femeile, tinerii şi minorităţile în regim de campania, sunt, evident, discriminatorii. În Statele Unite trebuie să promovăm oameni competenţi, onorabili şi dedicaţi fără deosebire de sex, rasă sau convingeri religioase. Dacă promovăm femeile, pentru că sunt femei, pe tineri, pentru că sunt tineri şi pe mexicani pentru că sunt mexicani, negăm chiar fundamentele modului de viaţă american. Trebuie să promovăm OAMENI competenți!”.

Dragi lupi, padawani și hobbiți o să vă spun o istorie. Nu o s-o mai găsiți nicăieri scrisă, este povestea despre cum au fost păcălite femeile de-a lungul istoriei.

Horoscop Femeile au evoluat omul. Fie că primii oameni au fost rămășițele degenerate ale unei cvilizații anterioare, sau altceva, creați sau evoluați - femeile au organizat grupurile de oameni. Era vorba despre simțul matern, nu de muncă, sau alte invenții sociologice de stânga. Pruncul uman este neputincios, destul de mult timp, trebuie hrănit și apărat, ținut în brațe. În jurul acestor mame tinere și viguroase, cu pruncii în brațe, care urlau cât puteau și dădeau cu picioarele în bărbații care nu erau hotărâți să atace animalele de pradă amenințătoare, s-au creat primele nuclee tribale, spune savantul german Julius Lips. Brațele femeilor erau ocupate cu pruncii, dar de urlat, zbierau cât puteau. Incet-incet urletele s-au transformat în limbaj, așa bărbații înțelegeau mai ușor dorințele tinerelor mame. De aici la matriarhat nu a fost decât un pas. Urmează primă păcăleală a femeilor: religia! În toate religiile din lume femeia are un rol de păcătoasă de serviciu, o statură de categoria a doua.

Horoscop Grecii aveau o religie casnică, mai soft, exportau în Olimp obiceiurile lor din polis. Cred că în perioada antică femeia a avut un rol bine determinat. Ea se ocupa de casă, de creșterea copiilor, de proprietăți, deținea de facto toată averea, avea grijă de sclavi și de înrudiri. Era prezentă în viața polisului, în amfiteatru și la templu. Făcea și primea vizite de la alte femei de același rang. Nu de puține ori marii tirani ai Atenei își consultau consoartele, aflate în letici, când se hotăra pacea, sau războiul, în agora polisului. La fel, nu puține femei excepționale au hotărât soarta popoarelor pe care le conduceau, reginele: Cleopatra din Egipt, Zenobia din Palmyra și împărăteasa Theodora din Bizanț, de exemplu. Ca să nu o pomenim pe regina Bodiceea, inamica valoroasă a legiunilor romane în Britania. Sau Meda (Dochia, Dakia) noastră, a dacilor.

Situația aceasta a cam durat până la revoluția industrială. Cred că femeile o duceau bine, înainte de revoluția industrială, aveau totul pe mână, toată averea, bărbații munceau, sau se duceau la război.

Revoluția industrială a cerut o enormă cantitate de forță de muncă. Așa că pofticioșii capitaliști au pus ochii pe femei. Ce forță de muncă numeroasă, disponibilă, pe care o s-o plătim mai puțin, nu, pentru că femeia este mai slabă ca bărbatul și după cum spune un best-seller, Biblia, este și păcătoasă!

Horoscop Zis și făcut, au urmat păcălelile, în șir. Femeile, au fost puse să muncească la greu, să plătească taxe și impozite la stat cu păcăleala iscusită că ”sunt egale cu bărbații” dar erau mai prost plătite. In plus, peste serviciu, femeia trebuia să facă copiii, să aibă grijă de ei, de casă, să gătească și să facă curățenie, ba să mai aibă grijă și de părinții bătrîni și bolnavi. Mai mult, s-a acordat dreptul de vot, pentru că femeile sunt mai ușor de manipulat, întotdeauna se tem pentru viitorul copiilor lor. Bună egalitate, bună păcăleală, nu?

Horoscop Ce păcăleală sinistră, femeile erau mai egale înainte de revoluția industrială, atunci exista o diviziune corectă a muncii pe sexe, a împărțirii răspunderilor în familie. Nebunia gotică prezentă a dus la prezența femeilor în armată și în alte domenii deloc recomandate pentru o femeie. Unde femeile pot să fie ucise, nu să facă copii și să se bucure de ei. Această negare permanentă a diferențelor dintre sexe are doar un singur scop: obținerea de profit! Restul, este păcăleală!

Horoscop Astăzi o pomenim pe Cyd Charisse, preferata mea în filmele musical. Dacă ar fi trăit, ar fi implinit 96 de ani. Cât de multă bucurie a adus lumii cu dansul și zâmbetul ei! Am de unde alege, a jucat în peste 50 de filme, în seara asta dansez cu Cyd Charisse! O învingătoare, la cinci ani a făcut polio, dar a trecut peste tot, peste durere și neputință și a devenit cea mai frumoasă și mai bună dansatoare din lume! Am pomenit, de Ziua Femeii, despre o femeie excepțională (urăsc termenul femei puternice, ce prostie, parcă ar fi să ducă sacoșele la piață) dar câte exemple nu mai sunt în istorie și acum, aici, lângă noi. Acum, gata - dansez cu Cyd Charisse, că mă apucă mâine, oricum, este, în definitiv, o altă zi!

horoscop

BERBEC În această zi de joi muncește cât trebuie, apoi odihneşte-te, relaxează-te, poate distrează-te puţin şi lasă confesiunile pe mai târziu, pentru că ai dori să-ţi discuţi problemele personale. Dimineaţa este favorabilă lucrurilor importante. Nu te pierde în rezolvare treburilor “urgente” dar care nu te interesează. Dar nu uita să te disimulezi inteligent, cum spune înţeleptul chinez. Eşti prea direct şi prea naiv, păcate, dar şi calităţi ale zodiei. Nu discuta problemele tale personale, mai aşteaptă.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
18:11 Se strâng rândurile în jurul lui DRAGNEA. DEMOCRAȚIA partidului este CONTESTATĂ 18:04 REACȚIE din GUVERN cu privire la SCRISOAREA CELOR TREI GREI. „Momentul este PROST ales” 17:58 DRAGNEA NU mai ARE de ALES! DEMISIA sau CĂDEREA GUVERNULUI? PSD poate PIERDE MAJORITATEA în PARLAMENT, dacă actualul LIDER NU SE REATRAGE 17:37 Partizanii lui DRAGNEA activează OPȚIUNEA NUCLEARĂ. Acuzații de COLABORARE cu STATUL PARALEL. „Parcă e venită din LABORATORUL KOVESI-MAIOR-COLDEA!” 17:01 ATACURI repetate în PSD. O întreagă ORGANIZAȚIE de partid SUSȚINE scrisoarea împotriva lui DRAGNEA. 16:25 DRAGNEA vs PSD. Un nume GREU din PARTID susține SCRISOAREA CELOR TREI. 15:50 REACȚIA lui DRAGNEA la LOVITURA de PALAT. „Despre DEMISIE discutăm în CExN” 15:09 Firea nu-l uită şi nu-l iartă pe Dragnea. ATACUL CARE SPUNE TOTUL despre intenţiile ei. News alert 15:07 Cei trei grei vs. Dragnea. SCRISOARE DESCHISĂ INCENDIARĂ despre „starea Partidului Social Democrat”. Breaking news 15:05 Dragnea, APROAPE de FINAL. „DEMERSUL PERVERS” din SCRISOAREA CELOR 3 îi poate fi FATAL. ÎL TRĂDEAZĂ şi Dăncilă? Analiza lui Dan Andronic 15:04 E clar, DRAGNEA ESTE ÎNCOLŢIT din toate părţile! Încă o LOVITURĂ DE RĂSUNET în interiorul PSD 14:14 Ponta CONFIRMĂ COLAPSUL LUI DRAGNEA! Cine urmează la conducerea PSD? 14:08 Dragnea A PRIMIT MAREA VESTE de la Instanța Supremă. DECIZIE DE ULTIMĂ ORĂ pentru liderul PSD. Breaking news 13:35 STĂNESCU nu-l mai SUPORTĂ pe DRAGNEA. Mesaj AGRESIV de ULTIMĂ ORĂ 13:27 ZÂNZANIE în PSD! ARDELENII ies la ATAC. Planul EXTREM pentru SUSȚINEREA lui Dragnea 13:07 Ștefănescu reacţionează după SCRISOAREA CELOR 3. Se ştie când SE VA DA CEA MAI APRIGĂ BĂTĂLIE pentru putere în PSD 13:07 IORDACHE transmite o REPLICĂ EXTREM de TRANȘANTĂ către CEI TREI GREI care au redactat scrisosarea deschisă 12:57 Ion Cristoiu a surprins DETALIUL NEVĂZUT din scrisoarea celor 3? ÎNTREBAREA al cărei răspuns POATE FI SALVAREA LUI DRAGNEA. Alertă 12:14 Ultimatumul Vioricăi Dăncilă pentru Liviu Dragnea! Cât mai rămâne în funcție? Editorial de Anca Andrei

Articole salvate