Evenimentul Zilei > Horoscop > Horoscop. Minunea de Crăciun, lumina din cer. Tradiții de a doua zi de Crăciun. Berbecii să se concentreze mai mult, Fecioarele au o problemă
Horoscop. Minunea de Crăciun, lumina din cer. Tradiții de a doua zi de Crăciun. Berbecii să se concentreze mai mult, Fecioarele au o problemă

Horoscop. Minunea de Crăciun, lumina din cer. Tradiții de a doua zi de Crăciun. Berbecii să se concentreze mai mult, Fecioarele au o problemă

Pe 26 decembrie s-au născut Mao Ze Dong, Steve Allen, Richard Widmark, Maurice Utrillo, I.G. Duca, Neagu Rădulescu, Vintilă Ivănceanu.

În calendarul creştin-ortodox pe 26 decembrie este Soborul Maicii Domnului. Sfinţii: Nicodim de la Tismana şi Eftimie din Sarda.

 

Dragi lupi padawani și hobbiți sunt încă sub impresia la ceea ce mi s-a întâmplat astăzi, de Crăciun, aici, în pustnicia mea din Prahova submontană. Hai să vă povestesc, poate găsim împreună o explicație.

 

Pe la ora cinci seara, am nu am treabă, vorba lui Caragiale, le dau de mâncare cățeilor mei. Ce am și eu în sărăcia mea, de obicei cățeii mănânca mai bine ca mine. Am un tabiet. După ce le pun în castronele de inox, fie care are cstronul lui, fiertura de carne și orez cu puțină untură, stau puțin să mă uit la ei cum înfulescă, preocupați, dar mulțumiți. Mă uitam pe cer și mă gândeam la problemele noastre la viitorul nesigur, la ce-i de făcut. Când ce să vezi, minune mare, un bolid, un bolid adevpărat, foarte luminos, mare și scânteietor a brăzdat bolta. Era ora 17:25 plus sau minus un minut, două, că am rămas pe scaunul de plastic cu gura căscată. Când o să am bani, adică niciodată, o să-mi cumpăr scaune de grădină de rattan, dar asta este din altă poveste.

 

Bolidul, meteoritul mare, a fost extrem de luminos și a brăzdat un sfert de cer, descendent, cu punctul de inserție pe lângă Vega, care era vizibilă și a făcut un arc de cerc de la Nord-Vest la Nord, la o declinație de circa 60-70 de grade deasupra orizontului. Ceea ce m-a impresionat era că se vedea cum se consuma, cum ardea, lăsând fragmente din el pe triectorie. Nu a fost foarte rapid, cred că s-a văzut cam trei secunde. Nu am putut să aud dacă meteoritul făcea zgomot, țăranii ăștia de pe aici, mai ales după ce beau, și asta o fac tot timpul, pun muzicile la maximum că trebuie să strigi ca să te faci auzit.

Am intrat în casă și am discutat cu ai mei și invitații lor despre ceea ce am văzut. Cred că nu m-au crezut, după ochii lor și buna dispoziție cred că au considerat o poveste de Crăciun ca să le fac șederea mai plăcută.

 

Nu știu ce să cred, mi-a mai trimis bunul Dumnezeu un semn, pentru că în săptămâna dinaintea Crăciunului am avut semne clare. Am salvat viața unui vecin care avusese un accident, după ce cu câteva ore mai înainte Bunul mă ferise de un accident de circulație. Hai să vă povestesc. Mă întorceam din Vălenii de Munte, de la o librărie ciudată care are numai Biblii și abia luasem pâine de la cuptorul Ralu, din Drajna de Jos. Mergeam încet, gândindu-mă să opresc la magazinul de mai sus, ca să iau măsline. Când din față vine o mașină suparată rău, roșie. Mă uita la drumul meu. Când văd un nor de praf și mașina cea tare în șanț pe partea ei. Spre mine venea, zglobiu și sărind ușor, o roată. Apoi, la nici cinci metri în fața mea roata aluat-o la stânga și s-a dus și ea în șanța. A virat, aproape în unghi drept! Am oprit, mai sus, în parcare la magazin și aveam picioarele cam moi. Lângă mine a oprit un 4×4 care era în spatele meu, din ea s-a dat jos un domn bine care își făcea cruci peste cruci. Îmi spune: ”Amice, așa ceva nu am mai văzut. Să știi că te iubește Dumnezeu”. Cei care nu au noțiuni de mecanică trebuie să le spun că o roată care se învârtește nu își schimbă direcția, niciodată, decât dacă este obligată de o altă forță. Efectul giroscopic, pe care se bazează motocicletele. Am vorbit imediat cu protosinghelul Cristian, el este la lavra lui, dar tare s-ar întoarce la pustnicia mea. ”A pus Domnul degetul și a abătut roata din loc.” Și mi-a mai spus că roata rebelă de mașină poate fi și roata vieții. Ceva important o să se petreacă! Câteva ore mai târziu îi salvam viața lui nea Mitică, dar nu cred că la asta s-a referit călugărul!

 

Lumina din ziua de Crăciun, meteoritul pe care l-am văzut, este și ea o taină. Un meteorit mare, un bolid, o rămășiță de navă cosmică de pe orbită, sau pur și simplu ceva care nu are explicație? Să las totul, ca magii și să plec unde arăta că vrea să cadă lumina din cer?

 

O veche cronică persană spune că în anul 7 î.Hr a fost un bolid mare care ardea cu lumină așa de puternică că s-a făcut ziuă. Și că a brăzdat cerul, încet, de la est către vest. Matei spune, 2: 9 ”Și iată, steaua pe care o văzuseră în Răsărit, mergea înaintea lor și s-a oprit desupra locului unde era Pruncul”. Poate fi interpretarea, de către cineva, fără cunoștiințe astronomice, a punctelor de inserție și ieșire a unui bolid. Meteoritul arăta că ar fi căzut peste Betleem, dar s-a risipit în aer, s-a consumat în atmosfera densă. Magii nu au făcut decât să caute locul unde ar fi căzut bolidul, după traiectoria lui pe cer, așa cum o cerea Profeția.

 

Ipoteza aceasta mi-a spus-o maestrul meu în ale sufismului Hadji Bedâ Laleh Singh, musulman și bahai. I-am zis lui Bedâ că în astrologie meteoritul, sau cometa, sunt semne rele de catastrofe și morți violente. S-a uita în ochii mei cu ochii lui galbeni, ca de leu, și m-a întrebat: ”Oare Iisus Hristosul nu a murit de moarte violentă? Și câte milioane de oameni nu au murit în numele lui?” Sunt multe taine, multe semne ne dă Domnul, natura, ca ipostaza a Lui Dumnezeu țipă, urlă la noi, dar nou nu mai avem organul cu care să descifrăm avertismentele. Credința.     

 

Dar, sunt tradiţii vechi de respectat! De exemplu, pe 26 decembrie, „colacul”.  

 

Se duc oamenii „cu colacul” la naşi. Colacul tradiţional constă din şapte pâini, două sticle cu ţuică, trei sticle de vin, un cocoş, trei pui sau alte orătănii (fazani, prepeliţe), o coastă de porc şi şapte coţi de trandafiri (cârnaţi) sau alte mărunţişuri. Când ajung la casa naşului, finul sărută mâna naşei şi de trei ori se îmbrăţişează cu naşul şi spune „De la noi puţin, de la Dumnezeu mult!” (Şezătoarea, nr. 1, 1922, pagina 24).

 

De la Crăciun şi până la Bobotează, în casa unde sunt fete de măritat nu se toarce, nu se coase. Că altfel nu se mărită! (Olteanu, Speranţia)

 

Dacă a doua zi după Crăciun va bate tare vântul – se va strica recolta ce va să vie şi toamna următoare va fi furtunoasă şi ploioasă. (Olteanu).

 

În aceste zile, tradiția și vechile almanahuri spun că se adoptau copiii orfani, rămaşi după războaie şi molime. Că, spune Scriptura, şi Sf. Iosif l-a primit în casa lui pe Iisus, chiar dacă nu îi era fiu, dar a primit vestea şi gândul bun cu smerenie şi bucurie.

 

Şi astăzi, prin unele locuri se mai adoptă copiii, dar cel mai adesea sărmane animale rămase fără stăpân. Luaţi şi domniile voastre, mândri boieri şi gingaşe domniţe, câte o fiinţă amărâtă, o pisicuţă sfrijită, un căţeluş costeliv, şi răscumpăraţi-vă din păcate! Eu am luat nouă căței, un pod de pisicuțe, vreo zece, doi arici, trei veverițe și câteva stoluri de vrăbii. Nu ca să-mi răscumpăr păcatele, nu am chestia asta mercantilă, ci pentru că așa mi-a spus sufletul!

 

Dragi cititori ai EVZ gândiţi bine, vorbiţi cu bunătate, trăiţi frumos, lăsaţi răutatea şi egoismul, căutarea permanentă a Viţelului de Aur, nesimţirea şi mitocănia – realizaţi că aveţi mereu încă o şansă, poate ultima, să veniţi de partea Luminii, de partea pozitivă a Forţei, pentru că vreme trece, vreme vine, mâine este, în definitiv, o altă zi!

 

BERBEC  Trebuie să te concentrezi mai mult, mai ales în prima parte a zilei. Poţi să finalizezi unele lucruri importante în a doua parte a zilei, după prânz. După mica sau marea petrecere din ultimele zile ai un start mai dificil. Marte şi Venus indică „fructele unor eforturi trecute”. Nu intra în discuţii asupra patrimoniului comun, sau a unor proprietăţi pe care le împarţi cu alţii. Ascensiunea ta din ultimul timp şi ultimile mişcări profitabile atrag invidii şi bârfe. Este şi o zi cînd se pot petrece evenimente neplăcute în sfera familiei şi a prietenilor, care sunt malefic aspectate.  Afacerile sentimentale sunt moderat aspectate, mai curînd spre bine, sănătatea la fel.  Domeniul prieteniei şi al relaţiilor sociale nu este aspectat, deschizînd cutia Pandorei, a neprevăzutului. Pentru că şi Astrologia, această cale regală, are limitele ei. De fapt în cazul neaspectării respective, contează aspectele horoscoapelor persoanelor de care te apropii pe respectivele domenii.  

 

TAUR  Trebuie să-ţi rezervi mai mult timp pentru familie. Încetează să fi nemulţumit de performanţele membrilor familiei tale. Fiecare are modul lui de a reacţiuna, fiecare este o persoană diferită de tine având propria scară a valorilor şi propriile aspiraţii. Nu te poţi substitui lor, nu poţi impune propriile gusturi. După prânz primeşti o vizită, sau ai o întâlnire care nu-ţi face nicio plăcere. Ba, din contră. După întîlnire te gîndeşti că sunt mulţi proşti pe lume. Atenţie, şi partenerul tău de discuţie poate că gândeşte acelaşi lucru! Logica şi interesul tău nu este similare, în majoritatea cazurilor cu cele ale anturajului, colegilor, rudelor. Fiecare este o fiinţă unică, „făcută din pulbere de stele”. Zâmbeşte acestui gând luminos şi aşa a mai trecut o zi, a doua zi de Crăciun!

 

GEMENI  Fii foarte atent la surselor tale de sentimente şi emoţii. Analizează, sintetizeză, decide şi controlează. Poate este vremea să-ţi diversifici relaţiile umane. Vin vremuri foarte grele, aşa că trebuie să te pregăteşti de pe acum, chiar din a doua zi de Crăciun. Poţi să te grăbeşti încet, ai talentul acesta! Cu toate că eşti în criză de timp, reuşeşti mai întotdeauna să salvezi situaţia, comunicând la timp, cu respect, unde eşti şi cât întârzii. Călătoriile sunt sub un semn fast. Transformări în bine ale relaţiilor cu prietenii sau familia. Atenţie mărită la sfârşitul zilei când răbdarea iţi este pusă la încercare. O problemă personală îşi va găsi rezolvarea, de asemenea, dar trebuie să dai dovadă de prudenţă şi discreţie. Sănătatea este la cote modeste, totuşi nu trebuie să te alarmezi, încă.

 

RAC    Anumite evenimente şi o justă evaluare a situaţiei te fac să preţuieşti încă o dată ajutorul prietenilor adevăraţi şi să dispreţuieşti din nou pe inamicii personali sau conjuncturali. Este o zi profitabilă şi densă. Promovează-ţi cu îndrăzneală interesele şi solicită ceea ce ţi se cuvine. Stelele îţi sunt favorabile şi intuiţia ta funcţionează excelent, Luna, protectoarea ta, este în conjunctură favorabilă. Saturn face ca mai toate lucrurile să întârzie sau să fie amânate, dar nimic nu se contramandează sau se anulează. O întâlnire, o vizită, poate, importantă la mijlocul zilei, la prânz, te face să îţi freci mâinile de mulţumire. Un mic amănunt te enervează disproporţionat. Află, de ce?

 

LEU  O zi plină – petrecerile, vizitele pe eveniment – tot ceea ce ţine de comunicare în economic-social-politic-dragoste. O zi norocoasă, care trece repede, aşa sunt lucrurile bune. Dacă lucrezi, fă ordine pe biroul tău, curăţenie la locul tău de muncă. Dacă eşti încă în vacanţă, poţi să faci curat acasă! O zi favorabilă, în special pentru activităţile de rutină. Toată ziua este plină de aspecte planetare bune, fiind o zi explicită, transparentă aşa că fii foarte atent la semnalele care apar pe piaţă, în presă, de exemplu. Stelele au un moment de bunăvoinţă. Comunică cu prietenii. Veşti bune şi programe de distracţie.

 

 

FECIOARĂ   Ai o problemă care te obsedează, dar astăzi, pe o conjunctură astrologică favorabilă şi împotriva logicii, printr-o abordare directă, te poţi lămuri despre ce este vorba. Afacerile personale şi sentimentale sunt aspectate favorabil. Nu da crezare tuturor zvonurilor, mai ales dacă se referă la rude, la familie, sau la prietenii buni, la anturajul apropiat, în general.  O perioadă plină de inspiraţie şi idei noi. Nu te implica în conflicte deschise cu Leii sau Berbecii. Perioada iti este favorabilă, in general. Ziua de astăzi face să-ti crească energia, ceea ce se  traduce printr-un mare volum al activităţilor făcute cu entuziasm.  Încep să se profileze avantajele şi succesele eforturilor susţinute din ultima perioadă de timp.

 

BALANŢĂ   Astăzi trebuie să ai curaj şi răbdare ca să-ţi atingi scopurile. În timpul acestei zile, mai ales pe seară, se pare că ai nevoie să te confesezi despre temerile tale dar vei sfârşi prin a te retrage în cochilia ta sprituală. Cu Saturn ostil şi planetele stranse in emisfera diurnă a uihoroscopul veştile proaste circuă cel mai repede şi intrigile iau în consideraţie doar jumătatea goală a sticlei. Trebuie să-ţi modulezi comportamentul de aşa natură încât varietatea şi diversitatea mare a surselor de emoţii să asigure încasări relativ constante din produsul numit dragoste – este concluzia zilei de astăzi. Pe de altă parte nu spera şi nu ai teamă, se schimbă totul dar nu se urneşte nimic sau nu se schimbă nimic dar totul se transformă. Aparenţele înşeală, cel mai adesea…

 

SCORPION  Este o zi inspirată, la propriu, ca şi la figurat.  Prima parte a zilei, dimineaţa, este sub semnul unor simţăminte de preaplin şi lipsă de comunicare, cu toate că mulţimea oamenilor zumzăie în jurul tău. În a doua parte a perioadei trebuie să te fereşti de omul sau oamenii care, pentru a-ţi fi pe plac, îţi spun numai lucruri bune şi frumoase. Oricum, prin intuiţia ta şi prin sistemul ajustărilor succesive o să obţii ceea ce doreşti. Apare o nouă cunoştiinţă, o nouă relaţie socială, sau de petreceri.  În perioada menţionată afacerile de inimă (nu cardiologice) sunt mediu aspectate, aşa încît este bine să te limitezi la activităţile de rutină şi la prospectări.  Viaţa de famile este bine aspectată, cu noutăţi şi bucurii.  Stelele spun că ar fi bine să-ţi evaluezi exact coordonatele afacerilor producătoare de emoţii şi să iei măsurile care se impun.

 

SĂGETĂTOR   O zi foarte bună pentru stat acasă şi primit vizite, sau orice are de a face cu domiciliul, reşedinţa, camera, căminul, castelul sau casa ta. Pe termen lung atât configuraţia astrologică cât şi viziunile tale coincid: trebuie să păstrezi status quo, situaţia prezentă care este supusă unui acţiuni duble de shimbare, exterioară şi interioară. Schimbarea nu îţi este prielnică. Schimbă ciorapii, ţigările, chiar şi maşinile şi casele dar în nici un caz să nu schimbi situaţia şi poziţia ta oricât de tentante ar fi propunerile care ţi se fac, mai ales astăzi, a doua zi de Crăciun. Îţi este mult mai convenabil să fi producătorul şi regizorul piesei decât unul dintre actorii de pe scenă. Poate o să ai mai puţină glorie şi aplauze, dar cu siguranţă mai multă stabilitate şi mai mulţi bani.

 

CAPRICORN  Ziua de astăzi este ziua teatrului, a reprezentaţiilor dramatice. La propriu şi la figurat. „Privitor ca la teatru”, cum spune poetul dar în acelaşi timp şi interesat de desfăşurarea intrigii şi de performanţa actorilor. Nu numai în plan economic sau politic, dar, şi, mai ales în anturaj, în plan social şi sentimental. De o decizie a ta, sau de o lipsă de implicare a ta, din această zi sau în perioada următoare depind multe din viitorul tău personal şi al anturajului tău. Planetele spun clar să-ţi urmezi prima părere, intuiţia, abilitatea şi înţelepciunea ta care nu te-au trădat până în prezent. Prima părere este cea bună!   Eşti dispus să porţi conversaţii lungi, despre subiecte diverse. Mercur, retrograd, da in aspecte şi toane bune pentru tine te influenţează favorabil si debitul verbal are volumul unei Niagare. In toata aceasta dorinţă de afirmare a Eului, care se exprimă, nu trebuie să pierzi din vedere să ciuleşti urechile.

 

VĂRSĂTOR Ziua de astăzi este mai putin favorabila in prima jumatate si relativ favorabilă  in a doua jumatate.  Fii atent (mai ales în cursul dimineţii) la cheltuielile care ţi se propun sau doreşti să le faci; modul de a cheltui banii este un indicator sensibil al stării emoţionale şi al stimei pe care şi-o arată fiecare.  Evită discuţiile în contradictoriu cu cei dragi, sau familia în ceea ce priveşte programul zilei, vizite sau acasă. O decizie din trecut nu se dovedeşte foarte inspirată. Trebuie să continui cu datele pe care le ai, pentru că situaţia în cauză nu a fost sub controlul tău.  La mijlocul zilei, la prânz, te simţi ca un martir. Şi din cauza mâncărurilor grele şi indigeste, sau a licorilor volatile. Doreşti o schimbare, ceva nou,  orice, numai să nu mai auzi şi să simţi aceleaşi lucruri, majoritatea plictisitoare si neinteresante. Ia Triferment! Evită deciziile care duc la schimbări majore.

 

PEŞTI    Poziţiile reciproce ale lui Venus, Marte şi Mercur, atenție, retrograd, indică reuşită şi succes. De asemenea, mici cheluieli dar şi posibile distracţii şi petreceri, sau vizite şi relaţii foarte profitabile. În special dimineaţa şi prânzul sunt bine aspectate şi norocoase. Sunt o serie de evenimente, însă, provocate de Mercur care până la urmă au o latură comică şi o mare doză de neprevăzut. Singurele influenţe negative sunt date de Saturn, care provoacă întârzieri şi neânţelegeri.  Călătoriile sunt bine aspectate, iar actele de cultură şi artă sunt sub auspicii favorabile. Pe total: zi favorabilă, sau aproape favorabilă!