Evenimentul Zilei > Horoscop > HOROSCOP. Masonul Alfred Bernhard Nobel se învârtește în mormânt. Distrugătorul ”Kennison” s-a întâlnit cu ”olandezul zburător”. Berbecii iau o pauză, Fecioarele se simt bine
HOROSCOP. Masonul Alfred Bernhard Nobel se învârtește în mormânt. Distrugătorul ”Kennison” s-a întâlnit cu ”olandezul zburător”. Berbecii iau o pauză, Fecioarele se simt bine

HOROSCOP. Masonul Alfred Bernhard Nobel se învârtește în mormânt. Distrugătorul ”Kennison” s-a întâlnit cu ”olandezul zburător”. Berbecii iau o pauză, Fecioarele se simt bine

Pe 10 decembrie s-au născut César Franck, Emily Dickinson, Dorothy Lamour, Leopoldina Bălănuţă, Sile Dinicu, Toni Grecu. Pe 11 decembrie s-au născut Jean Racine, Alexandr Soljeniţîn, Hector Berlioz, Robert Koch, Carlo Ponti, Jean-Louis Trintignant, Alfred de Musset, Gianni Morandi, Czeh Szabo, Aurel Babeş, Gheorghe Buzdugan, Paul Riegler.

În calendarul creștin-ortodox, pe 10 decembrie Sfinţii Mina, Ermogen şi Eugraf. E dezlegare la pește, prilej, pentru mine, să gătesc gustoasa salată finlandeză.

Tradiţional, în "kalendar", este Mina Ermog, denumire creştinată a unui vechi obicei druidic, probabil împrumutat de geto-daci din Vestul Europei. Sincretismul religios şi schimburile culturale erau în antichitate mult mai dense şi mai dese decât ne imaginăm.

Ca să vă daţi seama de sincretismul religios şi de împrumuturile dintre religii, să ştiţi că primul steag al ortodoxiei avea culoarea verde, mai târziu culoarea şi simbolul preferat al islamului.

Ei bine, obiceiul vechi de patru-cinci mii de ani de Mina Ermog, (ce denumire, parcă ar fi din Stăpânul Inelelor) este că se pun într-un vas cu apă neîncepută, de izvor, trei ramuri de vişin, trei de prun şi trei de zarzăr. De vor îmboboci, când şi în ce procent, în care combinaţie, este noroc şi prilej de prezicere. Dar foarte puţini mai ştiu secretul celor „nouă mlădiţe”, cum fac ele şi desfac viitorul şi destinul. Mai sunt câţiva "sourciers" şi "loup-garou" în Sudul Franţei şi "warlocks" în Marea Britanie care spun vorbele şi fac gesturile. Cât or mai trăi și or putea şi ei…

Nimic foarte important în calendarul creştin-ortodox, pe 11 decembrie, numai Sf. Daniil Stâlpnicul şi Luca cel Nou –  nimic şi în „Kalendar”!

 

"Evenimentul Zilei" din 10 decembrie 1901 a fost decernarea primului Premiu Nobel. În aceiaşi zi, 10 decembrie, dar în anul 1896, Alfred Bernhard Nobel, suedezul cel patriot, mândru şi foarte bogat se săvârșea din această viaţă, încredinţându-şi sufletul Marelui Arhitect.

Mason de grad înalt, Preaputernic Mare Suveran şi Venerabil al Marii Loje scandinave "Steaua Polară" din care făceau parte regi şi personalităţi marcante, Nobel era un spirit evoluat, un savant, de o inteligenţă deosebită. A regretat toată viaţa invenţia lui, dinamita, o îmbibare cu capricioasa, dar mortala, nitroglicerină, a pământului de kiselgur. Şi a întrezărit ce armă de distrugere în masă a pus în mâna "maimuţelor războinice”.

Ca "pomană" pentru sufletul lui şi iertare a greşelilor făcute cu voie, sau fără de voie, a instituit, prin testament, Fundaţia pentru Premiul Nobel.

Ei, aici sunt multe de discutat! Testamentul nu era singurul testament, dar era datat, cu cerneală de altă culoare, ca fiind cel mai recent. Familia lui Nobel s-a războit mult timp cu profitorii care beneficiau de banii masonului suedez. Ca peste tot, în jurul bogatului industriaş se oploşise o gaşcă de paraziţi, de lepre, care jinduiau la marea avere. Cu vorbe mari şi idealuri înalte, l-au convins pe Nobel să facă un testament în favoarea… "unui spirit înaintat care în anul respectiv a adus cele mai mari servicii umanităţii"!

Gurile rele spun, şi eu cred că acesta este adevărul, că testamentul final şi cel bun, care exprima voinţa lui Alfred Nobel este cel care împărţea averea în două jumătăţi, o jumătate familiei şi cealaltă unui singur premiu Nobel, pentru cea mai semnificativă, importantă, contribuţie anuală în serviciul oamenilor.

Acesta este un adevărat crez de mason! Premiul, un premiu, subliniez, unul singur, urma să fie decernat în ziua săvârşirii sale din această viaţă. Subliniez, din nou, ca un fel de pomană pentru sufletul lui…

În decursul timpului Premiul Nobel a devenit o afacere. În primul rând politică. Au şi scandinavii ticăloşii lor, care au profitat şi au deturnat complet spiritul premiului imaginat de masonul  Alfred Bernhard Nobel. L-au răstălmăcit şi au inventat o diversitate de domenii. O negustorie oarecare… ca într-un supermarket ieftin. De exemplu se spune premiul Nobel pentru economie. Nimic mai fals, altă minciună!

Premiul pentru economie în "amintirea lui Alfred Nobel", este decernat de Risk Bank şi Banca Regală a Suediei începând din anul 1969. Nu este un premiu menţionat nici măcar în testamentul falsificat…

Nimic nu poate rezista lăcomiei, perversităţii, ticăloşiei umane, nici cel mai înalt şi pur ideal!

Fundația pentru premiul Nobel și academiile de pe acolo și-au atins nivelul ridicolului absolut atunci când au numit pe Bob Dylan câștigătorul premiului pentru… literatură! Sistemul premiază prin cel mai de preț premiu al lui, pe Bob, care a fost toată viața anti-sistem! Fără să mai luăm în considerație faptul că sunt cel puțin o mie de autori de literatură mult mai îndreptățiți la premiu decât Bob Dylan. Și el s-a declarat surprins! Nu știu dacă Bob Dylan o să se ducă, sau nu, la Oslo City Hall ca să-și ia Nobelul, este puțin important, nu știu de ce s-a făcut din asta un cap de țară, dar criza sistemului și a valorilor este evidentă! Dacă vreți părerea mea cred că o să se ducă, dar încă odată, este puțin important. În orice caz, cred că Alfred Nobel se răsucește în mormânt!

Sunt multe povești de spus iarna, la gura sobii, cu o ceașcă de ceai cu rom în mână. Povestea pe care o să v-o spun este din colecția ziarului ”Winchester Star”, din Virginia. V-o spun pentru că s-a întâmplat într-o zi de 11 decembrie și pentru că ascult epic music, Instrumental Core, muzică care dispune la subiecte eroice și misterioase.

S-a întâmplat pe 11 decembrie 1942. Distrugătorul ”Kennison” patrula în largul Golden Gate, încercând să depiteze cu sonarul și un radar primitiv posibilele submarine japoneze. Exista un raport al pazei de coastă care semnalase un periscop, care putea să fie o rață, sau un butuc, un băț. Când, pe la ora 9 dimineața, s-a lăsat o ceață, să o tai cu cuțitul. Mai mult, subofițerul de la radar a raportat căpitanului că ”drăcia” s-a defectat, dă niște semnale care nu au nici noimă. Căpitanul Howard Brisbane a dat ordin să se dubleze personalul de veghe de pe punte. Nici nu-și luaseră bine postul în primire la prova distrugătorului, când torpilorul de prima clasă Jack Cornelius și un matelot, care nu se știe de ce, se numea Tripod, au dat alarma. Toată lumea s-a uita cu binoclurile înainte, la prova. Nimic! Numai locotenentul James Kennedy a spus că, parcă, a văzut prin ceață trei catarge. În acest timp cei doi marinari năvălesc în comandă surescitați: ”Ați văzut, ați văzut, domnule căpitan?” ”Ce să văd, măi băieți!?” ”O corabie, o corabie cu trei catarge a trecut la nici zece metri de prova noastră! Avea o viteză fantastică!” Căpitanul s-a albit la față și a ordonat, urlând:  ”Cârma banda babord!” Distrugătorul s-a înclinat puternic și a virat. Cât să evite o torpilă, care a trecut razant pe lână navă. Submarinul japonez era acolo!

Căpitanul Brisbane știa legenda corăbiei cu trei catarge a ”olandezului zburător”. Care apărea, uneori, în fața navei în pericol de scufundare. Singura manevră posibilă este să schimbi brusc direcța navei, ceea ce a făcut căpitanul american.

Distrugătorul ”Kennison” a căutat mult și bine submarinul japonez. Au mai venit patru distrugătoare, în ajutor. Nimic! Poate că și căpitanul japonez al submarinului văzuse ”olandezul zburător” și nu a vrut să-și ispitească destinul și a luat-o la fugă!

Sunt multe taine între… ocean și cer, ca să-l parafrazez pe Shakespeare, dar nu este nicio taină că mâine este, în definitiv, o altă zi!

BERBEC Ai trecut printr-o perioada grea, eşti cam obosit şi se apropie sărbătorile. Sâmbătă este momentul să iei o pauză şi să te îngrijeşti. Ceva fizioterapie, SPA, masaje, sală, ar face minuni! Nu buluci ritmul vieţii când nu trebuie. Dar pe termen lung, gândind strategic, lucrurile se mai aranjează.  Simţi o oarecare insecuritate sentimentală – atenţie, casa familiei este prost aspectată. Duminică strânge-i pe toţi ai tăi în jurul tău şi laudă-i şi spune-le vorbe bune – au nevoie de asta, chiar dacă eşti ocupat. Timpul trece, copii cresc, oamenii se ofilesc, iată, momentul a trecut şi zgura părerilor de rău se adună în inimă.

 

TAUR  Sâmbăta aceasta evită deciziile care duc la schimbări majore. Nu judeca cu asprime colegii sau prietenii. Unele lucruri sau persoane pot întârzia din cauza condiţiilor meteorologice. Nu exagera cu munca şi efortul, in general, pentru ca stelele indica o supărătoare tendinţă către surmenaj şi depresie. Învigătorii sunt nişte persoane abile şi tenace odihnite nu nişte nefericiţi crăcănaţi de muncă. Atenţie la solicitarea nervoasă, nu lăsa mass media să-ţi otrăvească viaţa cu ştiri negative şi filme violente. Duminică ai un prilej pe care nu trebuie să-l ratezi!

 

GEMENI   Ai ceva de rezolvat sâmbăta aceasta.  Abordarea logică, sistematică a situaţiei iţi furnizeaza datele necesare rezolvarii. Dacă vezi că nu te descurci, cere ajuror, nu intra în criză de timp. Totuşi, norocul îţi zâmbeşte duminică. Nu eşti avantajat în comunicare şi în imagine – domeniile în care excelezi, de fapt. Trebuie să eviţi cu diplomaţie discuţiile în contradictoriu ca să nu se transforme în reproşuri memorabile. Atenţie la micile accidente domestice în care eşti specialist – închisul uşii peste mână, aprinsul feţei de masă cu ţiagareta etc – pentru că tu gândeşti infinit mai repede decât acţionezi!

RAC   Sâmbătă te cuprinde o dorinţă de a face gospodărie, de a merge la piaţă. Imaginezi mâncare delicioasă şi chiar porneşti la fapte, dar, atenţie, nu exagera cu cheltuielile şi căută marfă bună! Mai multe planete şi indicatori astrologici îţi sunt favorabili. Astrele sunt într-o conjunctura avantajoasă: sănătatea îţi este bună, viaţa personală – aproape armonioasă, iar situaţia financiară nu îţi mai pare teribilă.  În a doua parte a weekendului stelele iţi sunt favorabile mai ales in domeniul social, al acceptarii opiniilor tale şi mai puţin in cel material, mai ales dacă este vorba de bani. De asemenea, în această perioadă este bine să nu-ţi iei nici un risc major, atenţie la gheaţa de pe jos.

LEU   Evită activităţile care nu sunt absolut necesare. Puţină pauză nu strică, este sâmbătă şi repaosul are virtuţile lui. Zi favorabilă corespondenţei, scrie, vorbeşte, socializează, comunică! Sâmbătă, poţi organiza o mică petrecere, îţi mai îmbunătăţeşti şi starea de spirit. Duminică ai o perioadă mai bună şi lucrurile par să se aranjeze. Este timp şi de muncă, dar şi de distracţie! Poţi să faci curăţenie şi ordine, dar să te şi distrezi puţin, pe seară. Veşti de departe, vezi pe reţele sau e-mail-ul, sau mai prozaica cutie de scrisori.  

FECIOARA   Te simţiţi mai bine, după o perioadă de disconfort. Sâmbătă este o zi bună pentru a face bilanţul şi a vedea cât vrei să cheltuieşti cu vacanţa de Crăciun.  Distracţiile mari se fac cu bani puţini! O zi de sâmbătă bună, care trece repede, ca orice lucru bun. Trebuie sa te relaxezi, mai ales pe seara şi să laşi treburile aşa zis urgente. Nimic nu este urgent când este vorba de odihna şi de sanatatea ta. Poate te duci la sală, poate alergi pe bandă, poate un tratament cosmetic, poate o sauna, trebuie să eliberezi tensiunea acumulata. O veste bună de la unul dintre membrii familiei. Duminică seara intri puţin în viteză şi laşi lenea pe mai târziu, pentru ca ai nevoie, dupa caz, de o rochita sau o camaşe calcată.

BALANTA    Prieteni sau rude te viziteaza sâmbătă, cu veşti bune. Puneţi la cale împreună un proiect la care vă gândiţi de mult timp. Este vorba despre vacanţa de Crăciun , dar şi despre  multe pregătiri! Cu Venus, protectoarea ta, pusă pe croşetat pulovere pentru iarnă, sau pe făcut goblenuri, perioada apare ca una obişnuită. Adică, multă muncă – sărăcia omului!  Respectiv, în acest weekend trebuie să faci mai mult efort decât în mod obişnuit ca să realizezi ce ţi-ai propus. Din această cauză cele două zile par obositoare şi uşor agasante. Nostalgia ţi se strecoară şi în suflet, chiar dacă vremea şi vremurile sunt ciudăţele rău şi nu prea ai bani. Dar, mulţi, puţini – distracţia poate fi mare!

SCORPION   Nu trebuie să schimbi nimic din ceea ce aveai de gând să faci, urmează-ţi planurile ca şi când nu s-ar fi întâmplat nimic. Veştile primite azi te pun pe gânduri. Dar, nu ai multe de făcut! Eşti cam nemulţumit şi se pare că ai motive. Lumea este făcută din ierbivore şi prădători, din victime şi învingători. Nu te înregimenta în categoria păguboşilor… Şi nu uita că pierzi când renunţi să mai încerci. O veste bună duminică, poate pe seară. Apoi, îţi regăseşti ritmul şi o parte din echilibru. Poate că nemulţumirea face parte din caracterul tău!  

SAGETATOR    Sâmbătă este o zi în care nostalgia iernii te îmbie la amintiri şi la un ceai fierbinte. Dacă tot ai luat-o pe panta amintirilor nu este bine să dai telefoane pe la prieteni şi rude, să vezi ce mai fac? Primele ore din ziua de sâmbătă îţi dau ceva dureri de cap, la propriu şi la figurat. Dacă reuşeşti să te stăpâneşti şi să eviţi graba şi încăpăţânările, nu se va întâmpla nimic notabil. Oricum, fiecare are defectul său. Al tău se numeşte „falsă viziune asupra realităţii”. Adică o să auzi weekendul asta la minciunele, minciuni şi minciuni sfruntate, cât să ai rezerve pentru tot anul care să fim drepţi, nu mai are zile multe! Drept care şi tu te vei simţi obligată sau obligat să emiţi „false judecăţi de valoare”.

CAPRICORN  Ai primit de sâmbătă dimineaţă o însărcinare importanta pentru care te simţi bine pregătit şi motivat. Poate să fie şi cumpărarea de globuri, de nimicuri strălucitoare pentru Pomul de Crăciun.  În acest weekend, mai exact sâmbătă la prânz, eşti pus în faţa unei decizii. Să stai acasă cu pisica sau căţeluşul sau să ieşi pe seară în frig pentru cine ştie ce fiţe la cluburi şi/sau peteceri incerte. Sau să trăbăluieşti plenar în bucătărie pentru mâncarea de săptămâna viitoare. Sfatul meu este să stai cu necuvântătoarele. Animăluţele nu mint, nu trădează, nu invidiază. Au după cum bine spunea Carl Sagan o capacitate deosebită de a recunoşte binele. Iar dacă le faci rău te muşcă sau zgârie, direct şi fără bârfe pe la spate. Duminică poţi să inviţi la masă un prieten bun. Ai atâta nevoie de o discuţie normală şi poate mai afli şi ceva noutăţi.

VARSATOR   Sâmbătă ai o şansă să-i arăţi partenerului(ei) buna ta credinţă, că nu renunţi uşor şi ca ai mijloacele de a merge înainte. Efortul poate să-ţi dea dureri de cap, chiar insomnie. Bea un ceai de tei! Ai, în sfîrşit, răspunsul la acţiunile tale din ultimul timp, răspunsurile pe care le aştepţi – din domeniul social şi al interacţiunilor dintre diferiţi oameni cu care ai comunicat în ultimul timp. Adică primeşti un telefon sau un mesaj pe care îl cam aşteptai. În rest poţi să ieşi cu familia la un suc şi o cafea, sau altceva fierbinte şi aromat, că nu face rău la fizic. Duminică oferă-ţi un cadou de sărbători şi dă telefon unei prietene, poate ieşiti in oras. Ziua se cunoşte de dimineaţă – daca este buna sau.. nu! Ganduri mai roze gaseşti chiar în cafeaua de dimineaţă. Zi de cumpăraturi si mici taclale relaxante. Fă provizii din starea asta de bine pentru viitor.

 

PESTI   Dacă ieşi la cumpărături atenţie la vremea capricioasă, la frig şi în Nord, la gheaţă de pe jos, îmbracă-te şi încalţă-te corespunzător şi o să fie bine! Totuşi, trebuie să ai grijă şi să fii precaut!  Duminica aceasta ai posibilitatea sa iesi putin pe afara, dar atentie la frig si la ce mananci in oras. Mai bine ia prinzul cu familia, acasă, în cadru festiv cu supieră de porţelan, cu faţă de masă de satin şi suporturi de tacâmuri din alpaca! Lucrurile de genul acesta au rolul lor, îţi întăresc încrederea în valorile fundamentale: familie, proprietate, naţiune. Ai nevoie de aceste lucruri, pe care poate nu le şti, nu le preţuieşti, dar ele există în subconştientul tău şi se cer respectate!

 

 

Publicat in categoriile: Horoscop
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News