Evenimentul Zilei > Horoscop > Instituția senatorului de drept. Zodiacul cu o sută patruzeci și patru de zodii (6). Precizări. Horoscop
Instituția senatorului de drept. Zodiacul cu o sută patruzeci și patru de zodii (6). Precizări. Horoscop

Instituția senatorului de drept. Zodiacul cu o sută patruzeci și patru de zodii (6). Precizări. Horoscop

Horoscop Patriarhul României, un reprezenatnt al Casei Regale de România şi preşedintele, sau preşedinţii, care şi-au încetat onorabil mandatul, sunt, ar trebui să fie, beneficiarii acestei legi. Câteva persoane, eu am numărat cinci: Patriarhul Daniel, Principesa Margareta, Ion Iliescu, Emil Constantinescu și ultimul pe listă, cu voia domniilor voastre, Traian Băsescu.

19 noiembrie

 

Horoscop Pe 19 noiembrie s-au născut Martin Luther, Indira Gandhi, Ted Turner, Mihail Kalinin, Meg Ryen, Jodie Foster, J.R. Capablanca, Aurel Vlaicu, George Emil Palade, Monica Lovinescu, Liviu Tudan, Ioan Tugearu, Dumitru Dumitriu, Emil Constantinescu.

 

 

Horoscop Pe 19 noiembrie în calendarul creștin-ortodox sunt Sfinții Avdie şi Varlaam. Nimic în ”Kalendar”.

 

 

Am mai răsfoit notiţele mele, de la Madrasse Omar Khayyam, unde am învăţat astrologie timp de patru ani. Am redescoperit, cu plăcere, calendarul zoroastrian, care denumea şi descria fiecare zi a anului în funcţie de gradul din zodiac pe care îl ocupa Soarele. Pentru 26-28 grade în Scorpion, care corespunde zilei de 19 noiembrie, codicele zoroastrian  spune: „Ziua dreptei judecăţi”.

 

Hai să judecăm drept!   Revin şi în acest spaţiu, al horoscopului, atât de drag mie, cu problema „senatorului de drept”. Am mai scris şi am mai făcut campanii, ani de zile în urmă, dar… poate nu am fost auzit, poate erau alte priorităţi!

 

Pe scurt, ar trebui să existe în România o lege, după cum există şi în alte multe ţări şi a existat în România antebelică, ei bine să existe instituţia „senatorului de drept”.

 

Patriarhul României, un reprezenatnt al Casei Regale de România şi preşedintele, sau preşedinţii care şi-au încetat onorabil mandatul, sunt, ar trebui să fie, beneficiarii acestei legi. Câteva persoane, eu am numărat cinci: Patriarhul Daniel, Principesa Margareta, Ion Iliescu, Emil Constantinescu și ultimul pe listă, cu voia domniilor voastre, Traian Băsescu.

 

Este păcat, mare păcat să vezi un preşedinte al cărui mandat a trecut, făcând audienţă la televiziunile particulare în loc să servească ţara în continuare. Este mare risipă. Câte ştiu oamenii aceştia, care au fost preşedinţi! Pe câţi oameni importanţi cunosc, câte secrete deţin! Un fost coleg de la Multimedia SA mi-a trimis niște capturi video recente cu Emil Constantinescu, care acum este mult mai președinte decât când era chiriaș la Cotroceni, pentru patru ani. Să-i spunem, din toată inima: La Mulți Ani!

 

Apoi, Patriarhul trebuie neapărat să ocupe un fotoliu în Senat. A fost, ca poziţie, şi în Marea Adunare Naţională, pe vremea comuniştilor şi nu îşi găseşte locul în reprezentarea României aşa-zis democratice?

 

Casa Regala trebuie să aibă neapărat un loc al senatorului de drept. Este un drept istoric şi o punte peste ani.

 

Hai să judecăm drept, în ziua dreptei judecăţi!

 

Vedeţi, un demers ca cel de mai sus, este un demers normal, pentru o ţară normală. Fără interese personale, sau de grup, fără reclamă şi fiţe corporatiste. Nu m-a plătit nimeni, nu am niciun interes, decât binele țării. Un om a văzut o problemă şi propune în agora o rezolvare, o îmbunătăţire a vieţii publice, poate un lucru drept şi folositor. Sau, poate, nu!

 

Dragi lupi, padawani și hobbiți, sunt ușor intrigat de domniile voastre, dar cine, oare, mă citește în fiecare zi? Așa că ați mai sărit articole importante ale mele. Cu siguranță, pe cele în care discutam despre zodiacul chinezesc. Unele doamne, vreo cinci, mi-au scris că nu înțeleg cum este cu dubla zodie. Nu este nicio dublă zodie. Sunt interpretări diferite, după aceiași dată a nașterii. O americancă, Suzanne White, acum vreo cincizeci de ani, a combinat zodiacul chinezesc cu cel european. Așa a apărut școala astrologică sino-caldeeană. Zodiile chinezești țin un an de zile și sunt: Șobolanul, Taur (Bou, Bivol), Tigru, Pisica (Iepure), Dragon, Șarpe, Cal, Capră (Oaie), Maimuță, Cocoș, Câine, Porc (Mistreț). Denumirile duble, sau chiar triple, ale unor zodii provin de la interpretarea diferită a numelor lor scrise cu ideograme. Presupunând că fiecare știe în ce zodie europeană, caldeeană, este născut, zodia chinezească se poate afla foarte simplu. Intrați pe http://www.zodiacul-chinezesc.ro/. În dreapta sus a paginii găsiți un calculator. Introduceți anul, luna și ziua nașterii și obțineți zodia chinezească, elementul și polaritatea. Dacă înmulțiți numărul zodiei chinezești cu numărul zodiei europene aflați repede unde să vă uitați în Zodiacul cu o sută patruzeci și patru de zodii, acolo zodiile sino-caldeene sunt numerotate de la 1 la 144. Dacă mai aveți nelămuriri sunt gata să le risipesc, întrebați la [email protected].

 

Iată a șasea zodie europeană, Fecioara, și combinațiile ei cu cele 12 zodii-an chinezești:

 

VI. FECIOARA

 

61. ŞOBOLAN – FECIOARĂ

Pare ciudat că Şobolanul  se poate naşte sub semnul Virginităţii. Aparent, puritatea şi naivul impuls de a crede şi a face bine nu se împacă cu caracterul lui şi, cu toate acestea, acest duo pămînt-apă este foarte reuşit. Şobolanul-Fecioară este pedant şi pretenţios cu propria-i persoană. Se îmbracă cu subtil bun gust. Are, de obicei, mare trecere la persoanele de sex opus. Poate apărea neinteresat de acest aspect frivol. Nu vă lăsaţi înşelaţi. Sub aparenţele de puritanism, Şobolanul-Fecioară e un senzual. În interiorul fiecărei persoane născute sub aceste semne, ascuns sub pojghiţa de educaţie şi puritanism, se ascunde o fiinţă plină de pasiune, aşteptînd cu nerăbdare să fie eliberată.

 

62. TAUR – FECIOARĂ

E o oază de virtute în mijlocul mării de păcate în care trăim.

E un prieten perfect, ambele semne fiind caracterizate prin uşurinţa cu care-şi fac şi îşi păstrează prietenii. Fecioara e muncitoare. Taurul, Bivolul, la fel. Fecioara e serioasă, retrasă, cinstită. Taurul, la fel. E o căsătorie între doi îngeri. Persoanele născute sub aceste semne pot ajunge departe în viaţă . Contaţi pe ele cînd aveţi nevoie de un sfat. Sînt pesoanele cele mai cinstite din lume. Ce defecte, au, totuşi? Nu prea multe. Printre ele, neputinţa de a realiza că lumea din jur nu-i la fel ca ei şi că, oricît de groase ar fi mănuşile cu care-şi îngrijesc trandafirii, pătrund prin ele spinii.

 

63. TIGRU – FECIOARĂ

Combinaţie pămînt-lemn. Ar putea fi ceva mai fertil? Persoanele născute sub aceste două semne ar trebui să aibă ce-i mai bun în viaţă. Ceea ce-i lipseşte Tigrului – capacitatea de a se menţine în viaţă, ceea ce-i lipseşte Tigrului – capacitatea de a se menţine la suprafaţă în orice condiţii, oricît de vitrege – Fecioara compensează însutit. Fecioarele sînt “bons viveurs”, al căror bun gust şi discernămînt sînt neîndoilenice. În schimb, Tigrul aduce forţă şi curaj Fecioarei care-i uşor de clătinat. Tigrul e cinstit şi corect, dar nu-i naiv şi uşor de dus de nas, aşa cum e Fecioara. Fecioara îi dă Tigrului simţul milosteniei şi gustul pentru perfecţiune.

 

64. PISICA – FECIOARĂ

E o persoană solidă şi sigură, din genul care se întîlneşte din ce în ce mai rar. Ca o casă de piatră veche de 400 de ani, care a înfruntat atîtea ierni vitrege şi încă ne poate oferi un adăpost cald şi confortabil, pur şi rafinat, Pisica-Fecioară se îngrijeşte de nevoile celorlalţi şi le rezolvă problemele cu farmec şi aplomb. Sub aparenţa de sofisticare, este o persoană de un mare senzualism care doreşte să găsească calea de a comunica mai uşor cu ceilalţi. Conversaţiile facile, bîrfele, nu numai că-l plictisesc, ba chiar îl sperie puţin. Nervoasă, nu se poate stăpîni să se întrebe, înfrigurată: azi chiar nu facem nimic? La sfîrşitul zilei, ce-o să spunem despre felul cum am parcurs-o? Care va fi bilanţul? Pisica-Fecioară e un adevărat inginer constructor al progresului care urmăreşte obiectivele propuse – şi reuşeşte – cu o fermitate şi o putere de muncă neobişnuite la Pisici.

Din păcate, această Pisică, datorită influenţei semnului Fecioarei, e naivă şi uşor de influenţat. Trebuie să fie mai atentă unde păşeşte. Duşmanii o pot pîndi la orice cotitură.

 

65. DRAGON – FECIOARĂ

E o combinaţie interesantă: pretenţios, ambiţios şi supus deopotrivă.

Combinaţia acestor două surse de energie vitală, mineral şi lemn dă acestui Dragon o conştiinciozitate rar întîlnită la alţi Dragoni.

Dacă îşi pune în minte să obţină ceva, obstacolele întîlnite în cale nu vor fi o problemă, iar anii necesari pregătirii atacului, nici atît.

Alianţa acestor două semne este un succes sigur. Sînt persoane pline de talent, forţă şi voinţă, iar pe deasupra, au un suflet bun şi generos.

 

66. ŞARPE – FECIOARĂ

Aceste două semne împărtăşesc multe trăsături. Compatibilitatea spirituală ar trebui să aibă drept rezultat o persoană stabilă.

Poate fi însă puţin prea meticuloasă, chiar exagerat de pretenţioasă.

Trebuie să fie lăsat să ajute, să contribuie, să se implice în problemele celor dragi lui, astfel se stinge de supărare. Există mult bine în caracterul lui. Ridicaţi-i moralul. Are nevoie de aceasta, pentru că adeseori suferă de lipsă de încredere în propriile forţe.

 

67. CAL – FECIOARĂ

Natura minerală a Fecioarei va aduce mult rafinament energiei solide a Calului.  Calul-Fecioară e muncitor, o persoană activă. Trag din greu pentru a ajunge pe culmile dorite şi aleg calea dreaptă întotdeauna. Fecioarelor le place să facă lucrurile cum trebuie. Nu le tentează şicanele, tertipurile şi căile dosnice. Calul-Fecioară  e de părere că, dacă o carieră nu poate fi făcută eficient, mai bine nici nu încearcă. Cu o fire însorită şi veselă, spiritual şi  senzual, Calul-Fecioară are doar o problemă: e atît de atrăgător şi plin de calităţi încît e tentat să seducă în mod pripit şi imprudent prea multe persoane de sex opus. Îi trebuie multă dragoste şi trebuie tratat cu tact şi răbdare. Doar aşa va fi ţinut acasă.

 

68. CAPRA – FECIOARĂ

Puritatea aproape minerală a Fecioarei va ajuta Capra, zăpăcită şi uşor superficială prin natură, să accepte o parte din inevitabilele lovituri ale vieţii pentru că Fecioarele sînt persoane pămîntene şi în general onorabile. Dar, ca şi Capra, Fecioara este uşor de păcălit. Capra-Fecioară are nevoie de o Maimuţă isteaţă, sau de un Şarpe viclean pentru a supravieţui în momente de cumpănă. Ea trebuie să se ferească de proiecte dubioase. Va reuşi în viaţă cu condiţia să fie sfătuită de prieteni înţelepţi care vor să-i dea un sfat cînd îl (o) văd că ezită înainte de a lua o hotărîre. Fără sprijinul lor, are toate şansele de a se trezi cu inima (şi baierele pungii) rupte.

 

69. MAIMUŢA – FECIOARĂ

E un personaj util sieşi şi altora. Naivitatea Fecioarei e temperată de spiritul mereu viu al Maimuţei. Prietenia cu persoane din ambele semne vă va îmbogăţi existenţa. Maimuţa-Fecioară e o persoană foarte plăcută, chiar dacă e puţin exagerat de pedantă.

Are doar un singur defect: se descurajează uşor. Stresul le poate face să cedeze nervos. Purtaţi-vă blînd cu Maimuţa-Fecioară. O merită.

 

70. COCOŞ-FECIOARĂ

Este ataşat propriilor idei. În timp ce Cocoşul e în general puţin virtuos şi înclinat spre ezitări, Cocoşul-Fecioară, datorită purităţii sufleteşti aduse în combinaţie de semnul Fecioară, are multă forţă de caracter.  Deşi nu sînt tocmai norocoşi la bani, Cocoşii-Fecioară ştiu cel mai bine dintre Cocoşi să-i economisească. Sînt foarte iuţi la mînie şi au tendinţa de a face din ţînţar armăsar. E o persoană independentă, căreia-i place să lucreze pe cont propriu.

 

71. CÎINE – FECIOARĂ

Metalele cele mai pure zac ascunse în măruntaiele pămîntului. Şi Cîinii, şi Fecioarele refuză să tolereze aliajele pe care viaţa încearcă să le impună spiritelor lor pure. Îşi vor petrece mult timp şi vor cheltui mult efort încercînd să îndepărteze persoane, lucruri şi forţe străine care încearcă să invadeze teritoriul lor neîntinat. Acest subiect virtuos se caracterizează prin meticulozitate, atenţie la detalii, mult idealism, multă modestie. Preferă viaţa la ţară decît existenţa zgomotoasă a oraşului. Viaţa într-un oraş sporeşte gradul de de nesiguranţă şi înmulţeşte pericolele de care, oricît ar vrea să protejeze, le simte pîndindu-l după orice colţ.

 

2. PORC – FECIOARĂ

Este ca o piatră preţioasă, spălată şi lustruită la perfecţiune de apele timpului. Dacă nu e îndepărtată din calea eroziunii, poate dispărea şi nimeni n-o să mai audă de ea vreodată. Cele două semne se aseamănă pînă la a se confunda. Ambele sînt senzuale, pure în gîndire, meticuloase cînd e vorba de detalii şi foarte, foarte naive.

Li s-ar recomanda multe călătorii, multă educaţie, experienţe cît mai variate şi chiar accesul măsurat, ca exemplu, doar, la partea mai sordidă a vieţii. Chiar şi aşa, Porcul-Fecioară ar putea să se eschiveze de la toate complicaţiile pe care viaţa modernă le implică şi să dorească să se retragă într-o existenţă simplă şi mai ales, virtuoasă!

 

Acum vă rog să mă scuzați, am primit de la Specola Vaticana un documentar, ”Papa Francisc, un om de cuvânt!” așa că am de lucru, să-l văd, cu atenție, apoi trebuie să scriu părerea mea, mereu am treabă, dar nu mă plâng, mâine este, întotdeauna, o altă zi!

 

 

☼     ♂     ♀

 

 

BERBEC Astăzi trebuie să te ocupi puţin şi de sănătatea ta. Nu cu medicamente şi substanţe ciudate din reclamele de la tv, ci cu mâncare naturală, ceaiuri, multă odihnă, cumpătare şi facere de bine. Conjunctura planetelor îţi este relativ favorabila, mai ales in domeniul sănătăţii. Totuşi, un regim alimentar echilibrat şi multă odihnă este ceea ce iţi trebuie. O periodă favorabilă mai ales pentru nativele zodiei. Astăzi originalitatea nu este punctul tău forte, îl ai, din nou, pe Uranus, retrograd, în zodie. Sa nu fii foarte contrariat cind analiza ta obiectiva si meseriaşă făcută in cercul tau de prieteni va starni proteste şi remarci de genul "am mai auzit asta"!

 

TAUR Zi favorabilă implicării tale în rezolvarea unor probleme importante pentru tine. Implică-te personal, dar vezi dacă nu trebuie să ceri şi ajutor, pentru că nu te pricepi la orice. În general şi astăzi în special nu este favorabil să-ţi iei niciun angajament pe care, apoi, este greu să-l respecţi. Concentrează-te numai pe treburile de rutină şi nu lăsa să fii deranjat. Mare atenţie la cheltuieli şi la cei care îţi propun astăzi cheltuieli. Ai intrat într-o rutină puţin cam monotonă şi plictisitoare de zi-lumină, rutină relativ importantă pentru viitorul carierei tale.

 

GEMENI Eşti distrat şi nu te poţi concentra după un weekend obositoar. Ce poţi să faci când nu ai chef de nimic? Mai nimic! Zâmbeşte mult şi fii agitat, aşa lumea nu o observe că nu faci nimic! Tot ceea ce începi sau programezi astăzi pot să aducă rezultate fructoase, dar, trebuie să fii sigur că poţi să duci proiectul la capăt. Până la urmă este o zi neaşteptat de simpatică, in care toata lumea te intreaba ce faci si gaseşte că arăţi bine. Este normal, dacă nu ai făcut nimic, arăţi odihnit şi prosper! Până seara chiar că te simţi excelent!

 

RAC O zi densă, cam obositoare, dar în care poţi să duci la bun sfârşit un volum mare de activitate. Cu toate că ai un randament bun, se pare că eşti în criză de timp. Totuşi, o veste bună. Ziua de astăzi se configurează ciudat – tu pari că eşti pusă în faţa unei decizii. Adică, de fapt, nu şti ce sa alegi intre două căi de urmat. Decizie care nu-ţi este chiar la îndemână fiind vorba de o problemă mai complicată şi probabil foarte personală.

 

LEU Astăzi ai ocazia să descoperi anumite motive ale comportamentului din ultimul timp al colegilor, al anturajului, în general. Ia atitudine şi lămureşte imediat cum stau, de fapt, lucrurile. Probabil ca te vei lumina mai pe seară şi îţi vei spune că noaptea este un sfetnic bun. Pentru că ceva nostalgii şi regrete tardive îţi încearcă cugetul. Trebuie să-ţi rezervi mai mult timp pentru familie. Implică-te mai mult în rezolvarea problemelor domestice lăsând la o parte păcatele marilor feline. Le ştii tu care…

 

FECIOARĂ Eşti pe drumul cel bun! Începi să înlături din calea ta obstacole, în special propriile limite. Te distrezi, te odihneşti, eşti mai entuziast şi te gândeşti cu încredere la viitor. In toata această dorinţă de afirmare a „eului”, care se exprimă, nu trebuie să pierzi din vedere să ciuleşti urechile. În cele mai multe cazuri vorbele stârnesc alte vorbe, confesiunile multe determina destainuiri şi mai şi… Dedică ziua celor dragi, familiei, prietenilor sau partenerilor  apropiaţi. Ziua de astăzi este favorabilă familiei, cuplului, legăturilor de sânge, de mir, sau pur şi simplu afinităţi selective.

 

BALANŢĂ Este bine să nu te implici în discuţii cu semnele de foc. Afacerile personale şi sentimentale sunt aspectate favorabil.  Atenţie la cumpărături. Limitează cheltuielile la strictul necesar. Nodul tău gordian, sau calcâiul lui Ahile, cum preferi, că antichitatea este plină de pilde, se numeşte viaţa ta amoroasă. Oricum, nu prea ai de unde alege! Aşa că aspectele favorabile pot fi pur teoretice…

 

SCORPION O zi mai puţin favorabilă în ceea ce priveşte munca. Seara o poţi petrece în mijlocul familiei şi al prietenilor reflectând asupra modului cum ultimele evenimente influenţează viaţa ta. Te afli sub protecţia binevoitoare a stelelor care te favorizeaza cu idei noi si indraznete, dacă nu comice, mai ales daca lucrezi in domenii legate de copii. Influenţe astrale subtile te ajuta sa tragi concluzia că lucrurile incep sa mearga spre bine, la locul unde activezi, fie că este birou, fabrică sau şcoală, dar şi in dragoste. Atenţie la nişte termene sau întâlniri – este bine să nu întârzii : „punctualitatea este politeţea regilor!”.

 

SĂGETĂTOR Perioada zilei de azi te ajută să te înţelegi mai bine cu cei dragi şi apropiaţi, cu anturajul. O veste te impresionează mult. Afacerile personale şi sentimentale sunt aspectate favorabil. Până la urmă, astăzi te simţi din ce in ce mai in formă, cu mai multă energie şi dinamism, şi aceasta chiar dacă vremea este capricioasa şi presiunea atmosferică variază. Ai de luat şi o altă decizie, în alt domeniu decât de obicei. Mai grea. Atenţie, însă, aparenţele trebuie intotdeauna salvate, este regula jocului pe care trebuie să o respecţi dacă vrei să fii apreciat mereu de anturajul tău.

 

CAPRICORN Astrele indică o anumită decepţie, lipsă de curaj, în ceea ce priveşte activitatea zilnică. Ai un sentiment de respingere, de prea plin.  Astăzi, mai multă odihnă şi oferă-ţi mici plăceri! Cu zodia în continuare în recepție pozitivă, fiind domiciliul de drept al lui Saturn și cu eternul Pluton, mica planetă a plutocraților, trebuie sa eviți confruntările tăioase, mai ales cele legate de activitaţile profesionale sau de meseria ta. În general eşti un bun profesionist, dar uneori superficialitatea te îndeamnă să laşi lucrurile neterminate. Dacă ai fi chirurg ai lăsa operaţia necusută? Când  cheful de muncă se termină brusc, roagă frumos pe un prieten să te ajute să termini ce ai de făcut.

 

VĂRSĂTOR Poţi întâlni astăzi oameni al căror ţel suprem în viaţă este să-ţi facă ţie zile fripte. Genul de funcţionar de stat de la ghişeu. Dar există şi o parte bună a zilei: primeşti o veste bună. Mitocanii sunt subspecia umană care se hrănesc cu zilele fripte ale oamenilor cumsecade. Astăzi ai supărat vreun înger, pentru că ai parte de mitocani şi/sau funcţionari de stat. Îmi pare rău pentru tine… dar ceva-ceva se întâmplă şi în registrul bun. Îngerul respectiv, cel supărat, îşi aduce aminte că a fost programat să gândească numai de bine, să vorbească numai de bine şi să facă fapte numai bune, aşa că face el ce face şi primeşti, mai pe seară, o veste bună!

 

PEŞTI Lasă lucrurile să se petreacă natural, de la sine. Nu interveni, nici măcar cu un sfat. Cu un zâmbet, da! Azi este una dintre zilele acelea când intervenţi ta strică mai mult decât ajută. Pragmatismul tău poate fi de mare folos astăzi, viziunea ta realistă aduce succes. O zi obositoare, dar foarte plăcută. Seară deosebită în compania celor dragi, poate la un spectacol. Astăzi, sănătatea ta este bună, iar banii nu sunt foarte rari la tine in buzunar. Ai, deci, o zi bună! Dupa câteva zile echilibrate, care zile au trecut repede fără amintiri memorabile, stelele iţi surâd din nou.

 

 

horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop   horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop   horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop   horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop   horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop   horoscop