Evenimentul Zilei > Horoscop > Iadul alb a cuprins Bucureștii, de fapt, jumătate de țară. Au trecut 65 de ani! HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
Iadul alb a cuprins Bucureștii, de fapt, jumătate de țară. Au trecut 65 de ani! HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Iadul alb a cuprins Bucureștii, de fapt, jumătate de țară. Au trecut 65 de ani! HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Horoscop Vă invit, pentru câteva minute, în HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR, un univers extins. Nu este un horoscop oarecare, repet, este ”horoscopul lui Dom Profesor”. Un altfel de horoscop, în care vă povestesc multe, multe amintiri adevărate, aventuri nepereche în 54 de țări, folclor, mitologie, știri, unele confidențiale, via UE, astrologie popularizată, teorii, știință, inginerie, pilde cu Nastratin Hogea, umor - pe scurt, viața unui om al păcii care a trecut prin multe, prin prea multe, iubitor de adevăr și de sinceritate, mereu în luptă cu răul și cu ticăloșii. Vă salut, după cum vă salutam acum mulți ani, când, cinci ani de zile am fost pe sticlă în fiecare zi, la două televiziuni diferite: Servus, zodiilor!

2,3 februarie

 

 

Horoscop Pe 2 februarie s-au născut James Joyce, Fritz Kreisler, Talleyrand, Giscard D’Estaing, Harry Corradini, Vladimir Găitan, Ştefan Rusu, Nicolae Tatomir. Pe 3 februarie s-au născut Gertrude Stein, Felix Mendelssohn-Bartholdy, Morgan Fairchild, James A. Michener, Paul Scherrer, Charles Augustus Hartley, Ştefan Iordache, Ştefan Mihăilescu-Brăila, Constantin Arsene, Constantin Virgil Negoiţă.

 

Horoscop În calendarul creștin-ortodox, pe 2 februarie, este Întâmpinarea Domnului, zi cu roşu în calendar şi Sfinţii Iordan, Gavriil și Agatodor, iar pe 3 februarie este Sfântul şi Dreptul Simeon, primitorul de Dumnezeu şi Sf. Proorociţă Ana.

 

Tradiţional, pe 2 februarie este Stretenia, Filipii de iarnă, Martinii de iarnă, Martinul cel mare, Târcolitul viilor.

 

Stretenia, vorbă din slavonă, este o femeie misterioasă, rea, deosebit de periculoasă, care se ia la harţă cu Sf.Trifon şi îl dovedeşte, ba mai şi pedepseşte cu lupi şi urşi mânioşi sculaţi din somn. Sigur, o reminiscenţă din matriarhat, când femeia conducea. Şi iarăşi, poate fi  ecoul unei mari zeiţe europene, poate Demeter. Poate Ceres… cine mai ştie!

 

În timp, ca să se pozitiveze încărcătura spirituală a zilei, s-a spus că este ziua Maicii Domnului, care, în fine, reuşeşte să ajungă la Templu spre consacrarea Pruncului, la patruzeci de zile de la Crăciun!

 

Important, pentru ziua de 2 februarie, mai este Târcolitul viilor, ritual de început de an viticol. După regiuni, obiceiurile diferă, dar cam oriunde în Europa, unde creşte viţa de vie, se înconjoară via de trei ori de către proprietar.

 

De exemplu, în Sicilia, toată familia înconjoară via, spunând în gura mare rugăciuni – să ne amintim că insula a fost colonie grecească şi că la Siracuza a murit marele Arhimede. În Franţa se fac mici ofrande la fiecare colţ al viei. La noi, în România, se face un cârnat caltaboş special numit „bundărete”. Stăpânul viei pleacă dis-de-dimineaţă cu traista cu bundăretele, ţuică, dacă vrea struguri de vin şi vin roşu, dacă vrea struguri de masă. La fiecare colţ al viei taie o ramură, o unge cu funingine din vatră şi cu untură de la Ignat, muşcă din bundărete şi bea o gură de băutură. Apoi, închinându-se către Răsărit spune: „Doamne, să-mi faci struguri cât bundăretele!”. Iar adresându-se viei „Bună dimineaţa, vie, faci struguri, sau te tai!”. Coardele tăiate se pun cruce peste piept şi se aduc acasă unde se plantează, devenind „Norocul viei”.

 

Horoscop Un ameste de obiceiuri arhaice, precreştine (poate un simulacru de Mistere) cu o pojghiţă, o vopsea subţire creştină!

 

În această zi se întâmpină iarna cu vara şi se iau la luptă!” Elena Niculiţă-Voronca, Datinile… vol. II, 1998, pagina 258.

 

"Evenimentul Zilei" din 3 februarie 1954 a fost marele viscol din România. Exact acum 65 de ani românii au suportat un fenomen meteo extrem. Viscol, vânt de până la 150 kilometri pe oră, depuneri de zăpadă de 1,80 metri în 24 de ore, troiene de cinci metri înălţime. Iadul Alb s-a dezlănţuit şi a cuprins Bucureştii, jumătate de ţară, de fapt!

 

Au trecut 65 de ani, dar, pentru mine, parcă a fost ieri! Primele mele amintiri coerente, bine fixate, vii, parcă s-au întâmplat ieri, repet, datează de la Marele Viscol.

 

În dimineaţa zilei de 3 februarie 1954, repet, acum exact 65 de ani, Bucureştii erau un oraş mort, un oraş ucis de viscol, ger şi zăpadă, multă zăpadă, extrem de multă, prezentă peste tot!

 

O duceam tare greu, stabilizarea din 1953 şi desfinţarea Băncii Marmorosch Blanc îl lăsase fără capital, fără bani pe şeful familiei, pe dom' Pascale, meseriaş şi negustor cinstit din Obor.  Iarna aceea am mâncat mai mult pâine prăjită, unsă cu untură şi am băut ceai fierbinte negru rusesc, mult ceai! Pâine prăjită pe o "Stalingradskaia" un butoi de metal, umplut cu rumeguş bătătorit, cu unele aerisiri făcute cu iscusinţă şi care ardea înăbuşit cam treizeci de ore. Și ce mai rămăsese în pivnița bacăniei bunicii Uța, că numai vindea, a păstrat proviziile pentru iarnă. Pentru lemne nu am avut bani, rumeguşul a fost de la "ajutorul muncitoresc"!

 

Dar ceea ce doresc să vă spun este că în iarna aceea teribilă românii au luat examenul la solidaritate. Tovarăşii, deputaţii de stradă, membrii de partid, au fost uimiţi de modul cum au reacţionat bucureştenii, care au ieşit toţi cu lopeţile și târnăcoapele la dat zăpada, fără să fie nevoie de "convocare"!

 

Pe strada mea, Mașina de Pâine, a ieșit toată lumea. Arhitectul Tudoran și cu inginerul Ionescu au facut ”planurile” de dezăpezire, cum să facă circulabile trotoarele, dar și strada și să deblocheze marele cuptor de pâine, de acolo îi venea numele străzii, de unde se simțea un miros îmbietor de pâine caldă, în frigul de afară. De la noi, din curte, au ieșit  bunicul meu, dom' Pascale, şi Covăcescu cel uriaş, ardeleanul greco-catolic cu motocicleta lui nemţească, bănuit de legături cu partizanii şi care mereu era ridicat la patru dimineaţa de Securitate şi venea de acolo bătut bine, dar vesel, şi Zisu, croitorul evreu pe care tataie îl ascunsese în pivniţă de legionari, şi muncitorul de la "Pâsla", Gogu, slab, înalt, ciolănos, dar puternic ca o locomotivă, şi Cornelia, mătușa mea, o femeie frumoasă, fină, desenatore tehnică, chiar dacă avea stenoză mitrală, mama, tata şi chiar…eu! De fapt, toţi cei pe care îi cunoşteam.

 

Era la puțin timp după război și bărbații aceia slabi, dar îndârjiți, știau cum să lupte, cu dușmanul, dar și cu munții de zăpadă. Mă uitam la tatăl meu, fost locotenent în aviația regală. Cum își scuipa în palme, țărănește și apuca lopata de zăpadă. Mijea puțin ochii, ca și când ar fi prins în colimatorul avionulului lui FW-190 silueta avionului dușman. Apoi cu o mișcare hotărâtă înfigea lopata în zăpadă. Lopata era acum cele patru tunuri de 20. După o jumătate de oră tovarășii au trimis femeile acasă, era prea greu și prea frig pentru ele.

 

Eu nu aveam nicio treabă, eram înfofolit cum trebuie, cu ușanka polară pe cap, cu cojoc moldovenesc peste două pulovere de lână de Angora și pâslari uriași în picioare, peste cizmulițele din piele. Fără a mai socoti mănușile îmblănite, cu un singur deget, prinse cu un șnur, ca să nu le pierd. Tataie Pascale m-a urcat pe un troian şi m-a făcut responsabil pe o sticlă de rom de Jamaica, din băcănia bunicii Uța. O sticlă mare, de doi litri, cum nu se mai fac astăzi, cu o etichetă colorată cu negrii buzaţi care cântau din banjo. Astăzi eticheta romului acela nemaipomenit ar fi considerată rasistă şi politic incorectă. Pe atunci oamenii erau mai simpli și mai veseli. Mi s-a poruncit să dau oamenilor doar o înghiţitură… şi aşa făceam! Atunci, aveam numai câţiva ani, am descoperit ce influenţă pot să am asupra oamenilor, dacă le vorbesc frumos şi le spun exact, corect – adevărul, uitându-mă drept în ochii lor!

 

Cam în două ore strada Mașina de Pâine a fost deblocată și autocamioanele au putut să plece în oraș cu pâinea caldă, Ștefan cel Mare fusese eliberat cu plugurile atașate la autocamioane militare și tramvaie. Fiecare dintre cei ieșiți să dea zăpada a primit pâine caldă la discreție, oamenii și-au pus mănușile, pentru că pâinea neagră, mare de două kilograme, rotundă și cu două crestături, era fierbinte-fierbinte. Doamne, ce bună era pâinea în România!

 

Greul a căzut pe capul militarilor, aveam să aflu mai târziu. Ei au participat masiv la dezăpezire în ţară, dar mai ales în Bucureşti, unde, au participat cu pluguri de zăpadă ataşate la tancuri T-34 şi cu multe camioane Molotov, care au transportat zăpada să fie aruncată în Dâmboviţa. Au plătit cu multe victime bătălia cu zăpada, 34 de soldaţi, gradaţi şi ofiţeri. Ca într-o ofensivă, o perioadă de război! Cinci soldaţi au îngheţat de frig în noaptea de 2 spre 3 februarie, când făceau de pază, erau santinele.

 

Dintre civili au fost 76 de victime. Marea majoritate a pierit în Câmpia Bărăganului. Bordeiele în care locuiau, bordeie, da, am zis bine, s-au prăbuşit din cauza greutăţii zăpezii, noaptea, şi i-au strivit!

 

Este puţină diferenţă, spun, cu cinism, între tehnologia de acum 65 de ani şi cea de astăzi! Dar, vă garantez, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, dacă, Doamne fereşte, viscolul de acum 65 de ani s-ar repeta acum, nu ştiu ce s-ar întâmpla cu noi, cu oamenii acestei ţări. Tare mă tem că suntem în faţa unui examen pe care nu o să-l trecem, după cum suntem conduşi şi în marea nesimțire a autorităţile centrale şi locale. Mai multe surse, de aici şi din străinătate, au lansat ipoteza că anul acesta va avea loc în România un cutremur important, seismul generaţiilor, de tip Vrancea. Sper că s-au înşelat, nu suntem pregătiţi pentru aşa ceva, nu merităm acest lucru, cu toate păcatele nostre.   

 

Până una-alta, afară este cald pentru perioada aceasta din an şi aici, în Prahova submontană mai este zăpadă doar în zare, pe vârful Ciucaş.

 

Sper că, Phil, marmota, o să prevestească primăvara, m-am săturat de iarnă, a fost lungă. Sper că ”a fost”, dar până la echinocțiul de primăvară mai este cale lungă, pentru că, mereu și mereu mâine este o altă zi!

 

 

 

 

☼     ♂      ♀

 

 

 

 

BERBEC  Nu da crezare celor care vor să-ţi strice weekendul cu veşti proaste.  Trebuie sa verifici şi să nu te bazezi pe alţii. In rest, sâmbăta aceasta, relaxează-te, distrează-te! Nu pleca la drum lung. Sâmbătă poţi rezolva relativ uşor unele problemele sentimentale şi chiar să obţii ajutor de unde nici nu te aşteptai.  Trebuie să te odihneşti mai mult şi să-ţi menajezi sănătatea. Trei mere pe zi şi la doctor niciodată, spunea Paracelsus. Duminică, o zi întreagă de conjuncturi favorabile mai ales pentru nativele din Berbec care isi desfasoara activitatea in sănătate sau educaţie. Sfatul este valabil pentru toata lumea dar se adresează mai în special unui procent dintre Berbeci, cei născuţi în a doua perioadă a zodiei: nu te repezi sa tragi concluzii după ce ai evaluat situaţia doar câteva minute, lasă decizia până mâine, pentru că noaptea este un sfetnic bun! În final, ai impresia de „déjà vu” in această lume unde totul se repetă.

 

TAUR De dimineaţă, sâmbătă, poţi primi unele veşti. Dar fii atent cum le interpretezi. Nu toată lumea îţi vrea binele. Cu gândul la rezolvarea unei probleme, poţi să uiţi ceva. Odihneşte-te mai mult! Sâmbătă stelele te avertizează să fii diplomat şi să zâmbeşti ca pisica din Alice în Ţara Minunilor, parcă pisica de Cheshire, nu? Se pare ca o parte dintre Taurii cei emoţionali au de rezolvat unele probleme sentimentale sau spirituale de care nu prea vorbesc, pentru că ţin mult la ele. Sâmbătă seara ai noroc! Ai mai multe propuneri de distracţie şi lucrurile par să se rezolve mai uşor. O veste sau o informaţie care te interesează. Duminică ai ceva de facut şi nu ai niciun chef nici ceea ce iti trebuie. Nici nu este urgent aşa că poţi amâna. Concentrează-te pe problemele importante ale familiei tale. Mai puţin tutun, mai puţina cafea, dar nu renunţa total, pentru ca bucuriile vietii sunt puţine şi rare. Duminică seara ai ceva probleme cu planetele colective in aspecte nefavorabile. Asta inseamnă o posibilă lipsa de interes a anturajului.

 

GEMENI Cineva din anturaj te bârfeşte, dar este vina ta, pentru că ai dat din casă, cum se spune. Ar fi cazul să dai nişte telefoane şi să lămureşti lucrurile înainte să ajungi subiect de tabloid! De sâmbătă dimineaţa, cu o configuraţie favorabilă, incepi să te simţi mai bine şi să te frămânţi mai puţin. Ai de plătit nişte facturi – nu iţi face nicio placere dar rezolvă neaparat în cursul zilei de sâmbătă, poate online. Atenţie la braţe! Fii mai atent la forma fizică! Sâmbătă trebuie să eviţi asumarea de angajamente şi responsabilitaţi pe termen lung şi să nu pleci în nicio călătorie sau excursie lungă. Zodia îţi indica o zi de duminică cam monotona. Insă o seara placută şi relaxantă, cu cei dragi. Trebuie să foloseşti una dintre retetele verificate ale reusitei in viata: sa te comporti ca si cand totul ar fi perfect! Ai o propunere, sau o informaţie, despre un loc drăguţ şi ieftin, unde se mănâncă bine şi se şi dansează. Ce mai aştepţi, tinereţea trece şi părerile de rău rămân. Distrează-te frumos, creştineşte şi aminteşte-ţi de nunta din Cana Galileii când şi Iisus se distra.

 

RAC  Eşti surprins de o atitudine. Analizează-ţi gândurile, vezi dacă eşti confortabil, sau pierzi timpul. Azi ai noroc la cumpărături, vei găsi unele lucruri, pe care le doreai, cu preţ redus. Dacă ai luat o hotărâre, apăi ţine-te de ea! Sâmbătă ai tendinţă să te laşi cuprins de comoditate şi să renunţi la un proiect. Nu trebuie să schimbi nimic din ceea ce ai de gând să faci. Se întâmplă lucruri, care te avantajează pe termen lung. Capacitatea ta de a te impune este susţinută de stele. Duminică este o zi plină de hotarari intelepte: sa te laşi de fumat, sa slabeşti, să nu mai cheltuieşti aiurea banii, să nu mai pierzi nopţile! Şezi şi cugeta, spune o vorba ardeleneasca, care azi ti se potriveste. Se pare ca iei o hotarare pripită în domeniul sentimental şi trebuie sa te opreşti. O persoana din anturaj sau o rudă iti solicita duminică seara ajutorul. Fa tot posibilul, pentru ca stelele spun ca ajutorul dat se înregistrează la condicuţa îngeraşilor.

 

 

LEU  Ai o dispoziţie schimbătoare, sâmbătă. Şi o posibilă migrenă. Remediul: ia-ţi familia sau ce ai şi ieşiti la aer. Şi un mall e bun, un film de aventuri, (o comedie) şi o cină cu arome exotice. Sâmbătă, poziţiile planetelor iţi indică un program incărcat. Lasă răcnetele din junglă şi ironia deoparte pentru că poţi răni inutil persoane care ţin la tine. O zi bună. Implică-te mai mult în rezolvarea problemelor de acasă lăsând la o parte încăpăţânarea şi agresivitatea. Vei fi recompensat. Pe seară o veste pe care o aşteptai de ceva vreme! Duminică, zodia ta este bine aspectata si cu toate ca esti la fel de agresiv şi imperial, anturajul tău te gaseste…adorabil! Stelele-s de vina! În sfirsit, putina liniste pentru o parte dintre Lei. Profită cu entuziasm si vezi de prietenii de care cam ai cam uitat de o perioada de timp. Domeniile prietenilor si ale relatiilor de familie duminică sunt bine aspectate si sprijinite favorabil de Cosmos! Foloseşte cum se cuvine timpul de lumină naturală şi nu exagera cu efortul, mai ales seara.

 

FECIOARĂ Eşti dezamăgit pentru că te-ai sprijinit prea mult pe oameni care nu îşi ţin cuvantul. Gândeşte-te puţin şi vei găsi şi oameni de bună-credinţă, dar care nu sar în ochi, nu au tupeu. Sâmbătă nu lua nicio decizie importantă, eşti pe cale să te grăbeşti şi cine se grăbeşte – greşeşte! Nu te repezi sa tragi concluzii care te dezavantajeaza. Nu este nici folositor şi nici nu este adevărat. Ba te şi intristează! Păstrează-ţi calmul şi zâmbetul pe buze şi reprogramează toate deciziile sentimentale importante şi întâlnirile decisive de amor pentru o zi mai bună!  Din punct de vedere emoţional, ai dori să-ţi discuţi problemele personale cu cineva de încredere. Poate găseşti un sfat bun. Unele promisiuni pe care tu le iei drept garantii te fac sa sari in sus de bucurie, dar stelele zic sa dai dovada de răbdare. Duminică primesti o veste buna, o informatie valabila dar înca totul este la inceput. Din nou te bucuri de mare popularitate printre prieteni, mai ales că hărnicia, veselia şi energia de care dai dovadă, te fac un companion foarte placut.

 

 

BALANŢĂ Un horoscop foarte complex, cu multe aspecte, te îndeamnă la mai multă discreţie şi la o anumita diplomaţie cu anturajul, dar mai ales cu cei dragi, cu familia. Zâmbeşte şi taci din gură! O sâmbătă bună. Partenera/partenerul este în toane bune, sau doarme, în casă nu este mult de lucru, iar pe seară poţi ieşi în oraş să vezi ce mai face lumea. Uneori ai nevoie de puţina solitudine. Sâmbătă singurătatea îţi face bine. Nu te implica in conflicte – weekend-ul acesta nu esti un bun mediator. Duminică este o zi binevoitoare. Stelele te sfatuiesc sa leneveşti un pic mai mult, pentru că te aşteaptă o săptămână obositore, dar poate plăcută, cu rezultate bune. Trebuie sa accepti faptul ca viata este în continua schimbare şi că trebuie sa faci parte din schimbare, daca vrei sa ai succes! Sfaturile acestea generale au o particularizare pentru ziua de duminică, cand trebuie să schimbi ceva, material sau spiritual.

 

SCORPION  Sănătatea este bine aspectată, pentru Scorpionii suferinzi începe de astăzi un proces de restabilire, de regenerare, de vindecare. Pentru cei valizi creşte energia, dorinţa de viaţă bună! Cumpărăturile in general şi achiziţionarea bunurilor de folosinţă indelungată in special sunt, sâmbătă, favorizate de stele. Trebuie sa te gandeşti foarte bine cum o să cheltuieşti banii albi puşi deoparte pentru zile negre, dar nu te gândeai ca acele zile negre sunt aşa de apropiate. Având in vedere lumea asta nebună, nebună, nebună ai renuntat la cura de slăbire, dar o sa regreţi amarnic la prima petrecere! Duminică, acasă te întâmpină un amestec asortat de treburi urgente care asteapta hotaririle si actiunile tale energice. Insa, prudenţa si calmul trebuie să fie caracteristicile tale pentru ziua de duminică, mai ales daca mergi prin traficul aglomerat din oraş. O seara de duminică placuta, chiar daca este la fel cu celelalte seri de duminică plăcute.

 

SĂGETĂTOR Se pare că totul merge bine în această sâmbătă. Ai chef de o plimbare prin oraş şi te întâlneşti cu vechi prieteni. Îţi face plăcere. Domeniul relaţiilor umane este avantajat de connjunctură. Sâmbătă este o perioadă bună pentru implicare în problemele altora, adică ceva bârfe la obiect şi intrigi suculente. O veste bună, pe seară. Configuraţia stelelor arată o perioada buna, mai ales in ceea ce priveşte sănatatea şi amorul. Luna te îndreptăţeşte să speri în rezolvarea favorabilă a problemelor tale sentimentale, sau măcar in amânarea lor avantajoasă. Duminică este o zi bună pentru cumpărături, întâlniri, scurte ieşiri la plimbare în oraş, sau mici vizite. Alege ce îţi place mai mult! Poti sa incepi sa-ti faci proiecte pentru urmatoarea perioada, următoarea săptămână. Asa trece ziua mai repede si afli ce idei au si prietenii sau membrii familiei tale. Cauta cu grija prilejurile sa te afirmi, pentru ca stelele te avantajeaza spre o rapida ascensiune pe scara sociala. Veşti bune pe care nu prea le mai aşteptai, dar la care în secret, sperai. Mici sau mai mari favoruri din partea anturajului.

 

CAPRICORN Fii mai reţinut, nu mai face eforturi mari, măcar azi. Doar este zi de odihnă. Lasă curăţenia şi alte proiecte obositoare pentru altă dată, astăzi odihneşte-te, relaxează-te şi distrează-te! Sâmbătă iarăşi ai de gând să cucereşti pe cineva şi îţi faci iluzii că eşti cel mai deştept şi mai frumos! Dar dacă chiar este aşa? O problema veche revine in actualitate: ai greşit atunci, sau acum? Lasă analizele şi mergi mai departe! O informaţie de ultimă oră te avantajează în mod deosebit. Verifică prin prietenii apropiaţi şi de încredere. Nu promite nimic! Dar in secret poti sa speri ca o sa ai succes. Duminică este o zi vesela si optimista, plina de surprize placute din partea celor dragi, mai ales din partea prietenilor, copiilor/parintilor şi a rudelor. Unii Capricorni au de ales, de luat o decizie, ceea ce este foarte greu pentru nativii zodiei care pune pe primul plan siguranţa personală: acţioneaza şi nu vei greşi, indiferent de comentariile ulterioare ale prietenilor sau de dificultatile pe care le ai de infruntat.

 

 

VĂRSĂTOR  Utopiile tehnologice sunt din zodia ta, însa azi nu trebuie sa faci cheltuieli extravagante cumpărând ultimile noutăţi în computere sau modă! Atenţie, nu tot ce este mai nou, este şi mai bun! Sâmbătă este o zi bună în care eşti plin de energie. Profită şi realizează ceva, finalizează un proiect, termină lucrurile începute. Nu fii naiv, nu da crezare bârfelor. Cu toate că sunt aşa de pasionante ca nişte telenovele în care tu joci rolul principal. Utilizează orele de lumină naturală. Nu uita că loialitatea este în zilele de azi lucrul cel mai scump şi marfa cea mai rară. Duminică, mai toata ziua este bine aspectata de stele, asa ca profita ca sa obtii ceva favoruri sau sa rezolvi unele situatii. O veste buna si una nu prea, ca sa fie totul echilibrat. Abordarea sistematica a situatiei îţi furnizeaza datele necesare rezolvarii ei. Simţul tău practic este la înălţime, trebuie doar să-i dai curs.

 

PEŞTI Astăzi nu folosi cuvinte complicate, şi nu te lansa în discuţii interminabile. Comunicarea nu este domeniul în care excelezi, aşa că mai bine taci. Peştele este o vieţuitoare foarte tăcută! Sâmbătă poti sa ceri un favor sau o inlesnire de la prieteni sau de la familie, pentru că nu ai nicio secundă liberă! Mici schimbări, o întâlnire care îţi face plăcere şi una nu prea. Începe să se contureze un nou concept sau o nouă idee. Eşti supus la două influenţe importante şi opuse. Evită pe cât posibil discuţiile în contradictoriu pe subiecte de familie. Sâmbătă seara nu trebuie să faci nimic important, numai activitaţile de rutină. Daca eşti alergic la prostie ţine medicamentele la indemană, adică stai acasa, nu iesi in lume. Duminică iti cad cumparaturi, dar nu din orice fel ci cauti ceva deosebit pentru sezonul încă friguros. Vestile pe care le primesti din presă iti dau o imagine buna asupra situatiei financiare si a rezultatului eforturilor familiei tale. Pentru un procent dintre Peşti: solutia sentimentală pe care o astepţi o sa mai intirzie ceva timp, din cauze "obiective", dar nu-ţi face griji, poate fi favorabilă!

 

horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop