20,21 aprilie

 

 

 

 

 

Horoscop Pe 20 aprilie s-au născut: Adolf Hitler, Napoleon al III-lea, Harvey Firestone, Harold Lloyd, Jessica Lange, Tina Cousins, Carol I, Vasile Timiș, Adrian Ilie. Pe 21 aprilie s-au născut: Ecaterina a II-a cea Mare, regina Elisabeta a II-a, Anthony Quinn, Charlotte  Brontë, Max Weber, Oana Orlea, Lorry Wallfish.

 

 

 

Horoscop În calendarul creştin-ortodox fix, pe 20 aprilie sunt Sfinţii: Teotim Ep. Tomisului, Teodor Trihina Atanasie, Ioasaf şi Zaheu. Nimic în ”Kalendar”. Pe 21, în calendarul fix sunt Sfinţii: Ianuarie, Alexandra, împărăteasa, Filipal şi Teodor din Perga. În calendarul mobil sunt Floriile. Nimic în ”Kalendar”.

 

După efemeride, Soarele părăsește Zodia Berbecului și intră, în mod convențional, în Zodia Taurului.

 

Duminică sunt Floriile, iar în sâmbăta dinaintea Floriilor, sărbătoarea mobilă cu care începe perioada pascale, ei bine, este „sâmbătă lui Lazăr”

 

De fapt este vorba despre trei Lazări: Lazăr cel sărac, pomenit de doctorul Luca, evanghelistul, Lazăr din Vitania, cel înviat din morţi de Iisus şi Lazăr, cel mort de dor de plăcinte, pe care nu l-a mai înviat nimeni pentru că este o poveste populară autohtonă.

 

Dacii nu prea le aveau cu învierea, reîncarnarea, şi alte reluări existenţiale. Probabil că prima reacţie la o poveste de acest tip era un pumn în nas pentru ca să te trezescă din beţie. Ei se bucurau când cineva înceta din viaţa asta, pentru că trecea în alt plan al existenţei, în lumea lui Zamolxe.

 

Pentru daci era un nonsens ca cineva să învie pe lumea asta!

 

Creştinismul, o religie orientală, care repetă misterul învierii, de exemplu la egipteni, Osiris, la perşi Ahura Mazda, ei bine creştinismul a confiscat marile sărbători ale echinocţiului de primăvară dedicate învierii naturii şi le-a detaliat pe o durată de timp foarte mare.

 

În varianta creştină natura învie, revine la viaţă prin simbolul lui Iisus. Iisus, ca parte din Sfânta Treime este ceasul cosmic care arată când natura devine vie, prin Învierea Sa.

 

Vă urez sănătate, bunăstare şi iubire tuturor celor care îşi serbează onomastica! După „Protocoalele” lui Cornelius Agrippa, cea mai iscusită minte în materie de ezoterism dar şi de diplomaţie imperială „La mulţi ani!” se spune numai la sărbătorirea zilei de naştere! Dixit!

O să vă povestească mulți despre dogmă, înțelesul Floriilor. Episodul intrării Lui Iisus în Ierusalim, pe un măgar împrumutat, urmat de fidelii lui care țineau în mâini crengi de palmier, simbolul victoriei.

O să vă povestescă mulți, dogma, canonul, ceea ce scrie pe unul sau pe alt site religios. Care și acolo nu sunt decât reproduceri din ceea ce este scris prin scrierile religioase cunoscute. Dar oare scrie undeva de ce a intrat în Ierusalim Iisus pe un măgar împrumutat? Probabil că da, este cunoscut faptul că Iisus a intrat în Ierusalim, pe un măgar împrumutat, silinu-se să nu atingă cu picioarele pământul ca să împlinească vechea profeție: ”cel ce este și nu are nimic, va intra în Ierusalim fără să atingă Pământul” .

 

Astăzi pomenim, cu aleasă reculegere, pe regele Carol I, întemeietorul dinastiei române de astăzi. Un istoric american spunea că dinastia teutonă a reuşit să pună în valoare calităţile şi atributele de excepţie ale poporului român, România atingând cea mai mare suprafaţă, cu cea mai mare populaţie și cu cea mai mare producție. (1938). Alți istorici spun că a fost o nenorocire pentru poporul român. De gustibus, cate bordeie, atâtea obiceiuri!

 

Drept să vă spun, dragi lupi, padawani și hobbiți nu știu de unde să încep, titlul este vast și s-a scris mult pe subiect. Se implinesc 130 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai importanți oameni ai istoriei, Adolf Hitler. Cantitatea de informație este foarte mare. De exemplu, am în bibliotecă cam o duzină de volume care tratează despre Adolf Hitler și implicarea lui în societăți secrete, ocultism și magie. Majoritatea sunt povești frumoase, făcute cu scopul propagandistic de a sataniza conducătorul celui de Al Treilea Reich. Vae Victis! Dacă germanii ar fi câștigat războiul, nu ar mai fi știut cum să-l laude pe Hitler. Așa, pentru că l-a pierdut, l-au făcut pe austriacul cu mustăcioră ca a lui Charlie Chaplin, pe care îl admira foarte mult, a plâns când a văzut ”Dictatorul”, ei bine, l-au făcut pe Hitler un nebun furios și un dușman al umanității. Așa se face, învingătorii scriu istoria!

 

Astăzi, sâmbătă, se împlinesc 130 de ani de la nașterea lui Adolf Hitler. Dacă doriți să vedeți adevărata lui personalitate, uitați-vă la sfârșitul filmului din anul 2012, ”Tigrul Alb”, unde Hitler are un monolog, de fapt, un dialog cu un personaj aflat în umbră. Tu ești acel personaj, dragă cititorule, lupule, padawan și hobbit, cum îmi place să-ți spun. Ție ți se adresează Hitler, în concepția rușilor, care numai prieteni nu au fost cu neamțul cel hotărât, dar rușii recunosc și respectă un om de excepție, chiar un dușman de moarte.

 

I-am făcut, acum zeci de ani de zile, horoscopul. Cerut de un președinte de stat din Orient. În interpretarea temei natale, am găsit că Adolf Hitler a fost un creator, un artist, un inspirat. Schimbat de un obuz care l-a îngropat, la propriu, în primul război și de realitățile Germaniei, de atunci. Dar, sub masca de fier de fürer s-a ascuns întotdeauna o fire empatică și emoțională.  Un om de stânga, a condus Partidul Muncitoresc German Național-Socialist. A apărut ca omul providențial într-o Germanie cu probleme uriașe. Le-a rezolvat.

 

Hitler era vegetarian, nu bea, nu fuma și îi plăceu animalele, în special cățeii, avea o cățelușă, ce spun eu, o cățoaie, pe nume Blondie. Și-a stabilit punctul de comandă lângă Grădina Zoologică din Berlin, pe care o vizitat deseori. Se spunea că Hitler avea două mari iubiri: Germania și cățelușa, ciobănescul german, Blondie. Au avut aceiași soartă, înainte să se împuște, Hitler și-a otrăvit cățelul și proaspăta soție, Eva Braun, în ordinea aceasta.

 

Da, Hitler era interesat de astrologie, dar nu mai mult ca de rețetele vegetariene de bucătărie bavareză. S-a exagerat în mod voit, din motive diverse. Dacă ar fi fost mai interesat de astrologie, poate și-ar fi ales oamenii mai bine, care l-au trădat mereu, de la început la sfârșit. Este adevărat, că, în anul 1923, almanahul astrologic anual german, îl am pe undeva, în bibliotecă, spunea că o persoană născută pe 20 aprile poate să ajungă la putere în Germania.

 

Da, este adevărat, Hitler a consultat de mai multe ori un astrolog de origine elvețiană, pe Karl Ernst Krafft, dar exagerările că acesta din urmă ar fi fost ”astrologul fürerului” nu se justifică istoric. Nu se știe dacă cei doi au fost vreodată față în față.

 

Krafft s-a învârtit printre membrii marcanți ai partidului nazist, mai ales printre soțiile acestora și a făcut câteva preziceri astrologice, care s-au confirmat, dar care i-au atras, până la urmă, arestarea și moartea, în anul 1944 într-un lagăr. Toate se referau la tentativele de asasinat contra lui Adolf Hitler. Geheime Staatspolizei, adică GESTAPO, a interpretat că Krafft mai mult influența, decât prezicea. Fiind un foarte bun matematician a fost cooptat în colectivul von Braun, unde a calculat diverse traiectorii ale rachetelor V-2 și V-3 către Londra, Moscova și Washington. Erau suficiente motive să se scape de el la pierderea războiului.

 

Exagerările despre Hitler și astrologie au fost opera unui personaj foarte abil pe nume Ludwig von Wohl, sau Louis de Wohl, un austriaco-ungur, de fapt, un evreu catolic, care a emigrat în anul 1935 în Marea Britanie. Iar, când a început războiul, s-a prezentat la șeful MI5, Sir Charles Hambro, convingându-l de faptul că Hitler ascultă de sfaturile astrologice și că dacă aliații doresc să descifreze intențiile fürerului, trebuie să aibă și ei un consultatnt astrolog. Pe el. Șeful MI5 a zis, cu umorul britanic, că un nebun în plus nu are ce să strice în Marea Britanie, așa că l-a angajat pe de Wohl cu birou în centrul Londrei, salariu și mașină de serviciu. Cu titlu de amuzament să știți că de Wohl avea o soție, pe nume Alexandra, care se dădea drept prințesă din România. Se părea că erau doi escroci duioși, inofensivi!

 

Da, așa se părea, până la începutul lui iunie 1944. Cu două zile înainte de data celei mai mari debarcări din istorie, anul acesta se împlinesc 75 de ani, a avut loc o ultimă ședință de stat major. Vremea era rea, ploua, pe mare era furtună, docurile plutitoare nu erau toate gata, cineva prezenta niște fotografii cu siluete de tancuri ”Tiger” în zona de parașutare a americanilor. Toată lumea părea de acord ca data debarcării să fie amânată. Când, ușa sălii de ședință se dă de perete și apare numitul de Wohl. Grăsuț, cu un trabuc mereu în gură, părea o copie a lui Churchill. Legitimația de MI5 îi deschidea orice ușă. Nu se știe ce a spus lui Eisenhower și statului major aliat, timp de un minut și douăzeci de secunde, este un secret, care acum este sub Patriotic Act. Dar aliații nu au schimbat data debarcării, 6 iunie, cu toate informațiile împotrivă și au câștigat războiul. Cred că, este foarte probabil, ca de Wohl nu a fost un impostor!

 

 

Este sărbătoare, ce o să faceţi, ce o să ziceţi? Citiţi-mi horoscopul pe zodii, am sfaturi bune. Este aici, numai pentru domniile voastre, dar atenție, mâine este, în definitiv, o altă zi!

 

NOTA Orice postare pe forum se sterge, mai devreme sau mai tarziu. Asa este regula acestei rubrici sprijinita pe indicatiile UE. Mai multe ziare online, din aceleasi motive, vezi Capital, au renuntat la forumuri. Pentru o discutie civilizata, daca aveti ceva de spus, inteligent si interesat, va astept la [email protected]

 

☼    ♂     ♀

 

 

BERBEC  Acest weekend aduce unora dintre nativii din Berbec o schimbare în bine: o promisiune a unui posibil câştig de bani, sau o călătorie neaşteptată, în weekend.  Mare atenţie la durerile de cap! Ceea ce nu trebuie să faci sâmbătă: să cumperi un bun, sau mai multe, de folosinţă îndelungată. Ori se strică, ori costă foarte mult, ori când ajungi acasă nu-ţi mai place. Pe de altă parte ai mare nevoie de un consilier de taina, dar inca nu stii în cine poţi să-ţi pui secretele la păstrare, în siguranţă. Stelele spun sa mai astepţi cu confesiunile, sau să le aşterni pe hârtie. Aşa îţi garantez discreţia pe cât posibil în lumea asta în care se află totul până la urmă. Posibilă petrecere de Florii, la o prietenă cu nume de floare, cum altfel! Duminică eşti supus la două influenţe importante şi opuse. Evită pe cât posibil discuţiile cu persoane străine, sau discuţiile în contradictoriu cu rudele, partenerii şi/sau asociaţii, mai ales despre proprietăţi sau posesiuni comune.

 

TAUR   Evalueză corect posibilităţile şi scopurile tale imediate. Nu te minţi singur, au grijă alţii de asta! Cumpărături, poate şi un film – un weekend obişnuit în “cea mai bună dintre lumi”! De asemenea, sâmbătă este o zi relaxantă şi plăcută ba chiar interesantă sub aspectul spectacolelor si vizitelor pe care le puteţi face. O persoana nesuferită iţi stă ca un spin in deget, asta duminică, poate la masa de sărbătoare, de Florii, aşa incât procedează aşa cum se cuvine: poarta-te ca şi când nu ar exista! Utilizează orele de lumină pentru treburile importante pe care le ai de făcut. Nu uita că loialitatea este lucrul cel mai scump şi marfa cea mai rară.

 

 

GEMENI   Acest weekend al Floriilor este un reper pentru începutul perioadei pascale! Bucură-te de natură, de lucruri mici şi frumoase din care se constituie starea de bine şi clipele de fericire! Ocoleşte cu abilitatea şi diplomaţie subiectele tabu fie că este sâmbătă sau duminică. Nu uita că tacerea este de aur, vorba de tinichea! Nu aştepta foarte mult, mai ales de la cei cu care te întâlneşti sâmbătă. Nu promite, la rândul tău, nimic! Evitând tot ce poţi evita, pentru că vorba băieţilor de băieţi: „eschiva este cea mai bună lovitură” duminică, la sărbătoare, Floriile, ai mintea liberă şi gândirea sprintenă. Foloseşte-ţi gândirea limpede la sinteza ultimelor evenimente. Oare ce o să-ţi spună, ce concluzie o să tragi?

 

RAC   Ai multe de făcut şi nerăbdarea nu te ajută prea mult. Stăpâneşte-ţi graba, este o sărbătoare şi trebuie să respecţi ritualurile familiei, obiceiurile, tradiţia. Dar, te simţi aşa de bine! Cine nu se gândeşte şi socoteşte, poate avea probleme. Şi datorii. Tu cheltuieşti prea mult, mai ţine cont de zerouri. Sâmbăta seara, o veste nu prea grozavă. Eşti sănătos şi ai putere de muncă, dar te apasa grijile legate de familie. Raspuns favorabil pentru una dintre problemele tale in cursul zilei de duminica. Şi o petrecere drăguţă la un Berbec care îşi sărbătoreşte ziua de naştere, sau la o onomastica de sărbătoarea religioasă de Florii. Duminică mai este şi o zi excelentă pentru cumpărături, vizite, scurte ieşiri la iarbă verde, sau mici escapade.

 

 

LEU   Un weekend dens, dar plăcut, cu felicitări şi petreceri de Florii, dar şi posibile cumpărături şi drumuri, fii precaut şi isteţ, scumpirile de Sf. Paşti nu trebuie să te găsească nepregătit! Duminică, este sărbătoare, oricum ai lua-o şi este contraindicat să dai cu aspiratorul – nu fii original cu orice pret. De obicei modul acesta de abordare sperie şi înstraineaza, in loc să atraga! Trebuie doar să urmezi fluxul principal. Din punct de vedere emoţional, ai dori să-ţi discuţi problemele personale cu cineva de încredere. Oricum, până la sfârşitul weekend-ului, adică duminică, poţi participa la ceremonialul religioas de Florii şi poţi avea un gând bun şi pios. Aşa că, dintr-o dată, confesiunea îşi poate găsi locul în spaţiul sacru!

 

 

 

FECIOARĂ  Poţi să iei visurile drept realitate, ceva bun se întâmplă în aceaste zile. Poate la petrecerea de Florii, poate este doar o veste bună, poate eşti sănătos şi bucuros de venirea primăverii! Sunt lucruri si traditii care nu se negociaza, o sa intelegi lucrul asta in cursul zilei de sâmbătă când te pregăteşti de sărbătoarea Floriilor. Orice este posibil, dar nu totul este permis! Nu te mai lăsa prins in capcana clasică întinsă zodiei tale, cea cu detaliile ca să nu vezi intregul. Deschide bine de tot ochii! Şi mintea… Din nou ai de ales între mai multe posibilităţi şi ca intotdeauna, te pierzi in amănunte. Ai avut timp suficient să reflectezi asupra celor întâmplate în ultimul timp şi este cazul să acţionezi. Nu imediat, doar este sărbătoare, nu uita că întotdeauna „mâine este o nouă zi”!

 

BALANŢĂ  În acest weekend eşti foarte sigur pe tine. Fie că este vorba de o petrecere de Florii, fie de activitatea ta obişnuită de zile libere, ştii ce să spui şi cum să te porţi cu toată lumea! Ceea ce cumperi astăzi va face mare placere celei dragi. Normal. Doar este sărbătoare şi de sărbătoare şi săracii şi bogaţii se bucură. Rezolvarile şi compromisurile cu iz de busuioc au in tine un maestru incontestabil.  Duminică poţi media între membrii familiei care sunt de păreri diferite. Poate unde vrei să fie intotdeauna armonie! În general, duminică, poate la masa sărbătorească, nu este favorabil să-ţi iei nici un angajament. Concentrează-te numai pe treburile de rutină şi nu lăsa să fii deranjat, mai ales în sufletul tău, în serenitatea şi armonia induse de sărbătoare.

 

SCORPION   Toate activităţile trebuie să iasă bine, ai un weekend întreag de aspecte favorabile! Ai veşti că încep să se lămurească şi problemele legate de bani. Lucrurile stau exact cum te gândeai! Norocul este duminică prietenul tau cel mai bun, care te ajută să treci peste problemele şi situaţiile ivite, mai mult comice decât grave, fără să faci niciun efort. Duminică, o vizită plăcută şi una nu prea.  Trebuie să-ţi rezervi mai mult timp pentru familie. Implică-te mai mult în rezolvarea problemelor domestice, lăsând la o parte egoismul şi agresivitatea nevertebratei al cărei nume îl porţi. Vei avea recompense consistente şi nu numai pentru că este sărbătoare şi totul se iartă, ci pentru că familia, prietenii, te iubesc şi te preţuiesc.

 

SĂGETĂTOR  Fluxul comunicării nu îţi lasă sâmbătă multă libertate de alegere. Trebuie să eviţi orice promisiune sau orice chestiune legată de bani, de proiecte viitoare sau de relaţii şi grupuri sociale. Poate pentru că unii Capricorni lasă la o parte prudenţa lor obişnuită şi dau curs bucuriilor primăverii, sărbătorilor pascale începute duminică cu Floriile. Un weekend plăcut, in care te simti tot timpul vesel si entuziast si de aceea orice iti iese, iar familia si prietenii te apreciaza in mod deosebit. Dedică cele două zile de sărbătoare celor dragi, familiei, prietenilor sau partenerilor  apropiaţi.  Căldura sufletească şi investiţiile spirituale făcute duminică vor aduce, mai târziu, multe momente plăcute.

 

CAPRICORN  Fiind un perfecţionist, în acest weekend, ai unele îndoieli privind calitatea unor cunoştiinţe, prieteni, realaţii. Fii prudent şi nu fă compromisuri sau confesiuni! Nu împrumuta bani! O zi bună în toate, duminică, mai puţin la cumpărături. Nu cumpăra nimic, nu paria, nu împrumuta. Dacă te atingi de bani atunci ajută Biserica, sau dă de pomană. Se întâmplă lucruri, care te avantajează pe termen lung. Capacitatea ta de a domina domeniul spiritual şi capacitatea ta speculativă se traduce şi prin reciclarea unor idei vechi, sau emise de alţii, în concepte noi şi profitabile. Mai ales dacă este vorba de un program de sărbătoare!

 

VĂRSĂTOR  Totodată mai calm şi mai activ decât de obicei, poţi să rezolvi astăzi unele probleme sentimentale. Cumpărături de weekend şi o perioadă plăcută, atît sub aspect social cât şi sentimental. Dupa ce ai decretat ca ocupi primele trei locuri la inteligenta, frumusete si profesionalism, trebuie sa te uiti si câti bani ai in buzunar! In acest weekend trebuie sa lupti din greu ca sa-ti aperi convingerile şi ideile tale, dar nu duci lipsa nici de argumente nici de inspiratie. Primesti sau faci vizite. Doar este sărbătoare, sunt Floriile! Nu lua decizii importante, nu intra în jocul altora, impune-ţi, dacă poţi, propriile regului, dar nu juca de unul singur. Întotdeauna trebuie să existe ceva ascuns, tainic, ca un „as în mânecă”, chiar un partener mai mult sau mai puţin imaginar!

 

 

PEŞTI  În acest weekend poţi să te uimeşti singur. Îţi descoperi valenţe neobişnuite. Demonstrezi calităţi deosebite la petrecerea vreunei "flori" dar şi dacă te apuci de curăţenia de Sf. Paşti! Nu te speti cu munca şi nu fă eforturi prea mari în bucătărie asta sâmbătă pentru că duminică este sărbătoare şi nu se face curăţenie, nici nu se găteşte! Însă dacă este vorba de îngrijire, de întrţinerea fizică, fie sportivă fie cosmetică, dă-i înainte fără grijă. Weekend-ul se împarte în două, normal: ziua de sâmbătă dedicată domeniului material, fizic, iar ziua de duminică dedicată domeniului spiritual, religios. Nu ai frică, pastreaza speranţa şi porţile succesului sunt larg deschise pentru tine. Continuă să perseverezi pe drumul actual! Tot ceea ce începi sau programezi în aceaste zile pot aduce rezultate interesante mai târziu.

 

horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop