Editura Evenimentul si Capital

O femeie tulburător de frumoasă, nu prea morală, dar foarte deșteaptă. Horoscop

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 10676 Vizualizari

Horoscop Cultura lupilor este numai şi numai europeană. Așa cum sălașurile leilor sunt în Asia și Africa. Cu siguranţă, sălaşurile lupilor, triburi ce îşi asumau ascendenţa din strămoşul-lup, erau în Alpi, în Balcani, în Pădurea Neagră şi în general în vasta pădure care însoţea Dunărea. Şi în Nord. Doar câteva popoare din Europa au moştenit sărbătorile lupilor şi se pot numi europeni vechi.

Horoscop Pe 9 noiembrie s-au născut Carl Sagan, Ivan Turgheniev, Hedy Lamarr, Lucian Pintilie, Aurel Rău.

Horoscop În calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii: Claudiu, Castor, Sempronian, Nicostrat, Onisifor, Porfirie şi Nectarie din Eghina.

Tradiţional, în „Kalendar”, Poitra lui Arhanghel, începutul altui ciclu al Filipilor de Toamnă, sărbători destinate lupilor.

Cultura lupilor este numai şi numai europeană. Așa cum sălașurile leilor sunt în Asia și Africa. Cu siguranţă, sălaşurile lupilor, triburi ce îşi asumau ascendenţa din strămoşul-lup, erau în Alpi, în Balcani, în Pădurea Neagră şi în general în vasta pădure care însoţea Dunărea. Şi în Nord. Doar câteva popoare din Europa au moştenit sărbătorile lupilor şi se pot numi europeni vechi. Sau au avut înţelepciunea să preia de la antica populaţie europeană, de la dolicocefalii numiţi uneori, fără vreo justificare, hiperboreeni, aceste sărbători totemice, ale strămoşului-lup, ale fratelui-lup.

Suntem lupi! Şi ar trebui să ne mândrim. Sunt forţe, centre de interes care nu văd cu ochi buni această carte de vizită milenară, acestă legătură europeană peste multe, foarte multe milenii. Şi se vrea să uităm tradiţia. Nu se poate! Ne tragem din romanii veniţi din Alba Longa cu mitul Lupoaicei, „mama” lui Romulus şi Remus şi din dacii-lupi ce hauleau ca lupii şi aveau 54 de sărbători ale lupilor peste an. Şi aveau steagul cu cap de lup, carte de vizită într-o Europă a lupilor: „NOI, suntem lupii!” Logo mândru, tricolor, al Președinției UE a României.

S-au pierdut din sărbătorile lupilor, acum mai numărăm doar 38. Această ascendenţă „lupească” ne onorează! Hai să lăsăm diferenţele noastre la o parte şi uniţi fiind, să sărim la gâtul celor care nu ne plac pe noi, românii! Că mulţi mai sunt...

O să vă spun o poveste adevărată, v-am spus-o, poate şi altădată, dar cu siguranţă aţi uitat-o, despre o fată care s-a numit Hedy. Care a fost frumoasă peste poate, îți tăia răsuflarea când o vedeai, dar a fost și de o inteligență ieșită din comun!

Hedy Lamarr pe numele ei adevărat Hedwig Eva Maria Kiesler s-a născut pe 9 noiembrie în anul 1913 sau după alţi autori, în 1914, în Austria, în familia unui bancher respectabil, evreu austriac. O Scorpioancă, dar ce Scorpioancă! La vârsta de 17 ani debutează în teatru, apoi în cinema, în roluri secundare. De o frumuseţe tulburătoare şi de o senzualitate la fel de tulburătoare, ea reuşeşte să scandalizeze Europa dintre cele două războaie prin apariţia complet goala într-un film cehesc, așa zis de artă, ”Ecstasy”.

Familia vrea să pună capăt bârfelor şi o "mărită bine" pe Hedwig Eva Maria cu Friedrich (Fritz) Mendl, unul dintre cei mai bogaţi industriaşi din cartelul armamentelor. Hedy (Hedwig) nu putea să-l sufere pe îndrăgostitul soţ care mai era şi apropiat de cercurile naziste, pe deasupra. Mai mult, Fritz o ţinea pe exploziva femeie aproape numai în casă, încuiată și păzită de o cameristă uriaşă.

Până la urmă, ca în filme, Hedy îşi organizează o evadare, o adoarme cu pastile pe cameristă şi fuge îmbrăcată în uniforma ei cu toate bijuteriile primite, pe ea! Şi, ca să nu plece cu mâna goală ia din biroul soţului mai multe planuri de arme strict secrete. Unele erau utopii teutone dar altele... o să revenim mai târziu!

Hedy, fuge, fuge, fuge şi ajunge direct la Hollywood, via Londra! Hedy credea că nu Germania, ci America va fi stăpâna lumii. A avut dreptate! Acolo, în cetatea filmelor, trece prin patul tuturor regizorilor, producătorilor şi actorilor celebri. Un asemenea talent nu putea fi nesocotit, dacă mai punem la socoteală şi frumuseţea ei... tulburătoare! La o petrecere îi sucește capul lui Charles Boyer, care, apoi, ține morțiș să o distribuie în capodopera ”Algiers” în anul 1938. Filmul are un succes colosal și frumusețea lui Hedy taie răsuflarea spectatorilor. O nouă stea se născuse!

Este distribuită în multe filme şi chiar devine o actriţă foarte bună, până la urmă. Este celebră, admirată, invidiată! Dar este nemulţumită! Nu şi-a fructificat planurile furate de le Fritz...

Începe al doilea război mondial în Europa. Hedy se duce, în anul 1940, cu o parte dintre planuri, la Pentagon. Este primită foarte bine, dar până la urmă i se spune că armele proiectate de austriac nu valorează nici cât hârtia pe care au fost desenate.

Imediat după acest episod Hedy întâlneşte alt aventurier, pe George Antheil, celebru deja pentru orchestra lui, compusă din elici de avion, clopote şi pianole. ”Le Ballet Mecanique”. Un tip inventiv, peste poate. Pasiunea pentru bani şi invenţii şi iarăşi bani este punctul lor comun, aşa că proaspeţii parteneri de afaceri se apucă să cerceteze şi chiar să perfecţioneze planurile secrete ale lui Fritz rămase şi neprezentate la Pentagon. Biografii lui Hedy notează că evreica austriacă era foarte iscusită și calculată, foarte deșteaptă, nu s-a culcat cu partenerul de afaceri. În business, nu a amestecat plăcutul cu utilul. S-au concentrat asupra unui proiect care i-a atras atenția lui George și el cu o ascendență evreiască. Părea un lucru minor: nu ştiu ce fel de sistem radio pentru ghidarea torpilelor şi a rachetelor.

În decembrie 1940, cei doi au depus o cerere pentru un brevet de invenţie. În august 1942 ei obţin brevetul 2.292.387 “Sistem de comunicări secrete”. Invenţia, clasată “Top Secret” până în anii '80, permitea schimbarea rapidă a frecvenţelor radio pe baza unui cod, sau cartele perforate, aşa numitului “salt în frecvenţă” şi a fost folosită în cel de-al doilea război mondial pentru a evita detectarea ori bruierea torpilelor și rachetelor de către adversari. Şi foarte multe alte aplicaţii militare.

Bingo! Cei doi parteneri se umplu de bani şi de glorie iar invidioşii de la Hollywood mor de necaz!

La începutul anilor '80, fiind desecretizat dosarul invenţiei lui Hedy, tehnologia a început să fie folosită şi în scopuri civile, ea stând la baza tuturor sistemelor de telecomunicaţii de azi, bazate pe “saltul în frecvenţă” – telefonia mobilă, sistemul Wi-Fi, Bluetooth, etc etc. Alte sume enorme de bani intră în buzunarul iscusitei Hedy, fiind singura benficiară a patentului, George Antheil, săvârșindu-se din această viață la 12 februarie 1959.

Dosarul filmelor lui Hedy Lamarr este impresionant. Dar cât de importantă poate să fie contribuţia ei ştiinţifică, tehnologică? Numele ei a fost adăugat, în anul 2014, pe lista prestigioasă și nu prea lungă a National Inventors Hall of Fame. Dar, Hedy încetase din viață la 19 ianuarie 2000, în vârstă de 85 de ani. A trăit suficient de mult ca să vadă că a avut dreptate în deciziile ei.

Datorăm o bună parte a lumii, aşa cum o cunoaştem astăzi, unei femei tulburător de frumoase, nu prea morală, dar, evident, foarte deşteaptă!

Aceasta este adevărată poveste a Hedwig Eva Maria Kiesler aka Hedy Lamarr, aşa cum se găseşte în Biblioteca Cadeţilor de la Quantico.

Sigur, pe net circulă alte poveşti. Întotdeauna pe net circulă altceva decât adevărul. De ce? Pentru că netul este anonim. Pe net nu este lumină niciodată, este tot timpul întuneric. Ori întunericul aduce cu el creaturile nopţii: minciuna, hoţia, falsul şi uzul de fals, ete etc.

Totuşi, netul este bun, pentru că pot să deschid o carte aflată la zece mii de leghe. Sunt multe biblioteci uriaşe virtuale, vezi, de exemplu www.archive.org

Căutaţi cărţi, căutaţi cărţi de referinţă, enciclopedii, monografii, nu fiţi leneşi, dragi padawani şi hobbiţi, nu vă limitaţi la definiţii de proşti şi postări de tâmpiţi, de pe net.

Cartea, cartea este semnata de cineva, poate are şi poză, are un nume, există o persoană, cu nume și prenume, care şi-a luat răspunderea pentru ceea ce a scris. Apoi există o editură, o mulțime de oameni care își iau răspunderi, garantează. În rest, pe net - poate fi opera colectivă a secţiei de nepericuloşi de la Spitalul de nebuni!

Ei, glumeam și eu, sunt multe ziare bune pe net! De exemplu, ”Le Figaro” pe care-l citesc de peste 50 de ani. Bun, în ultimul timp s-a cam prostit și el, populismul de stânga are ecou în paginile venerabilului ziar. Ziarul academicienilor, numit așa pentru că a fost cotidianul la care au scris cei mai mulți academicieni, este infestat în prezent de o gașcă de tinere isterice și anarhiste, care scriu ”editoriale”, auzi domnule, evident, de stânga, pe care Jean Prouvost, ”Le Grand Patron” când lucram la ”Le Figaro” nici nu le-ar fi lăsat să facă cafeaua în redacție! Pierre, fostul meu coleg de la ”Le Figaro”, este scandalizat, dar și el este la pensie. Și el și eu înțelegem jertfele care se aduc pe altarul Zeului Vizualizări, un ziar trăiește dacă este citit, vizualizat, pe net. În termeni de management jurnalistic de net, modern, un articol este foarte bun, dacă aduce cel puțin 4.000 de vizualizări în 24 de ore. Așa că jurnaliștii fac rabat de calitate și de teme, ca să fie pe placul prostimii, să aibă vizualizări cât mai multe. Ca să trăiască, ei, dar omoară jurnalismul. Așa au apărut ”fake news”, amenințarea permanentă cu știri rele și cataclisme, războaie care nu încep niciodată și senzaționalul cu orice preț, afară este vopsit gardul, înăuntru-i leopardul, titluri țipătoare, fără, adesea, nicio legătură cu conținutul. Doar să faci ”click” să fii un ”unic” să comiți o ”vizualizare”! Nu este mare deosebire față de ziarele pe hârtie, cele istorice, de acum mulți ani, înainte de net - care aveau o fată goală pe prima pagină se vindeau mai bine…

E strigator la cer! Ce pret va avea in Romania Samsung Galaxy S10

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
18:16 BREAKING NEWS. DEZASTRU pentru KOVESI! Îi FUGE PĂMÂNTUL DE SUB PICIOARE... PRIMELE REZULTATE în procesul de selecție pentru Parchetul European 17:24 Kovesi LOVEȘTE DUR la Bruxelles. Instituțiile europene AU FOST ALERTATE 13:49 Kovesi ARE UN PLAN ASCUNS şi elaborat, cu PUNCT FINAL la Cotroceni. Cine s-ar fi gândit? Breaking news 11:32 Kovesi ŞI CEL MAI MARE ABUZ din mandatul la DNA. Cine sunt „MÂNJIŢII DE PE LISTA NEAGRĂ”. Breaking news în Justiţie 09:16 Tudose A DEVOALAT MAREA MANEVRĂ de pe axa Dragnea-Toader. CE SE SCHIMBĂ LA DNA? Breaking news 22:49 KOVESI, MITRALIATĂ cu SENTINȚE DEFAVORABILE. Mihaela Iorga Moraru, CONCEDIATĂ ILEGAL! 22:34 „În dosar apare şi numele lui Ţiriac” Breaking news în România. MAI MULTE NUME GRELE sunt implicate 19:42 Date importante din „Dosarul penal Kovesi”. Avionul pentru Popa a costat 130.500 euro, spune Parchetul General 11:59 Să fie acesta SFÂRȘITUL pentru KOVESI? Va fi ANCHETATĂ de CEL MAI MARE DUȘMAN. Cândva a DAT-O AFARĂ, acum s-a întors roata 16:37 KOVESI insistă și declanșează RĂZBOIUL cu Adina FLOREA. Amănunte INCENDIARE 16:20 6 ANI DE ÎNCHISOARE pentru Kovesi, BOMBA ANILOR în Justiţie! Breaking news în România 16:18 BREAKING NEWS. Ce LOVITURĂ pentru KOVESI!... A venit de unde se AȘTEPTA MAI PUȚIN 16:14 BREAKING NEWS: Laura Codruța Kovesi este DĂRÂMATĂ! Chris Terhes, despre candidatura lui Kovesi: Nu este eligibilă! 12:57 VINE APOCALIPSA pentru Dragnea: PSD, în CĂDERE liberă din cauza lui Kovesi! Dezvăluiri în „Telefonul de la ora 9” 11:29 Kovesi și fuga de marile procese de la Înalta Curte. Comentariu de Simona Ionescu 11:29 DE CE este ROMÂNIA ASTFEL? Cazul Kovesi din perspectiva imposturii. Editorial de Dan Andronic 11:20 BREAKING NEWS. Avem NUMELE ZIARISTEI care a fost DATĂ AFARĂ de Sebastian GHIȚĂ la cererea Laurei Codruța KOVESI 11:12 Kovesi, TRĂDATĂ de Traian Băsescu: „Dacă atât a dus-o capul!” 10:20 Kovesi, fără SPP și salon oficial. FOTOGRAFIA care spune TOTUL despre fosta șefă a DNA