Evenimentul Zilei > Horoscop > O femeie tulburător de frumoasă, nu prea morală, dar foarte deșteaptă. Horoscop
O femeie tulburător de frumoasă, nu prea morală, dar foarte deșteaptă. Horoscop

O femeie tulburător de frumoasă, nu prea morală, dar foarte deșteaptă. Horoscop

Horoscop Cultura lupilor este numai şi numai europeană. Așa cum sălașurile leilor sunt în Asia și Africa. Cu siguranţă, sălaşurile lupilor, triburi ce îşi asumau ascendenţa din strămoşul-lup, erau în Alpi, în Balcani, în Pădurea Neagră şi în general în vasta pădure care însoţea Dunărea. Şi în Nord. Doar câteva popoare din Europa au moştenit sărbătorile lupilor şi se pot numi europeni vechi.

 

Horoscop Pe 9 noiembrie s-au născut Carl Sagan, Ivan Turgheniev, Hedy Lamarr, Lucian Pintilie, Aurel Rău.

Horoscop În calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii: Claudiu, Castor, Sempronian, Nicostrat, Onisifor, Porfirie şi Nectarie din Eghina.

Tradiţional, în „Kalendar”, Poitra lui Arhanghel, începutul altui ciclu al Filipilor de Toamnă, sărbători destinate lupilor.

Cultura lupilor este numai şi numai europeană. Așa cum sălașurile leilor sunt în Asia și Africa. Cu siguranţă, sălaşurile lupilor, triburi ce îşi asumau ascendenţa din strămoşul-lup, erau în Alpi, în Balcani, în Pădurea Neagră şi în general în vasta pădure care însoţea Dunărea. Şi în Nord. Doar câteva popoare din Europa au moştenit sărbătorile lupilor şi se pot numi europeni vechi. Sau au avut înţelepciunea să preia de la antica populaţie europeană, de la dolicocefalii numiţi uneori, fără vreo justificare, hiperboreeni, aceste sărbători totemice, ale strămoşului-lup, ale fratelui-lup.

 

Suntem lupi! Şi ar trebui să ne mândrim. Sunt forţe, centre de interes care nu văd cu ochi buni această carte de vizită milenară, acestă legătură europeană peste multe, foarte multe milenii. Şi se vrea să uităm tradiţia. Nu se poate! Ne tragem din romanii veniţi din Alba Longa cu mitul Lupoaicei, „mama” lui Romulus şi Remus şi din dacii-lupi ce hauleau ca lupii şi aveau 54 de sărbători ale lupilor peste an. Şi aveau steagul cu cap de lup, carte de vizită într-o Europă a lupilor: „NOI, suntem lupii!” Logo mândru, tricolor, al Președinției UE a României.

 

S-au pierdut din sărbătorile lupilor, acum mai numărăm doar 38. Această ascendenţă „lupească” ne onorează! Hai să lăsăm diferenţele noastre la o parte şi uniţi fiind, să sărim la gâtul celor care nu ne plac pe noi, românii! Că mulţi mai sunt…

 

O să vă spun o poveste adevărată, v-am spus-o, poate şi altădată, dar cu siguranţă aţi uitat-o, despre o fată care s-a numit Hedy. Care a fost frumoasă peste poate, îți tăia răsuflarea când o vedeai, dar a fost și de o inteligență ieșită din comun!

 

Hedy Lamarr pe numele ei adevărat Hedwig Eva Maria Kiesler s-a născut pe 9 noiembrie în anul 1913 sau după alţi autori, în 1914, în Austria, în familia unui bancher respectabil, evreu austriac. O Scorpioancă, dar ce Scorpioancă! La vârsta de 17 ani debutează în teatru, apoi în cinema, în roluri secundare. De o frumuseţe tulburătoare şi de o senzualitate la fel de tulburătoare, ea reuşeşte să scandalizeze Europa dintre cele două războaie prin apariţia complet goala într-un film cehesc, așa zis de artă, ”Ecstasy”.

 

Familia vrea să pună capăt bârfelor şi o "mărită bine" pe Hedwig Eva Maria cu Friedrich (Fritz) Mendl, unul dintre cei mai bogaţi industriaşi din cartelul armamentelor. Hedy (Hedwig) nu putea să-l sufere pe îndrăgostitul soţ care mai era şi apropiat de cercurile naziste, pe deasupra. Mai mult, Fritz o ţinea pe exploziva femeie aproape numai în casă, încuiată și păzită de o cameristă uriaşă.

 

Până la urmă, ca în filme, Hedy îşi organizează o evadare, o adoarme cu pastile pe cameristă şi fuge îmbrăcată în uniforma ei cu toate bijuteriile primite, pe ea! Şi, ca să nu plece cu mâna goală ia din biroul soţului mai multe planuri de arme strict secrete. Unele erau utopii teutone dar altele… o să revenim mai târziu!

 

Hedy, fuge, fuge, fuge şi ajunge direct la Hollywood, via Londra! Hedy credea că nu Germania, ci America va fi stăpâna lumii. A avut dreptate! Acolo, în cetatea filmelor, trece prin patul tuturor regizorilor, producătorilor şi actorilor celebri. Un asemenea talent nu putea fi nesocotit, dacă mai punem la socoteală şi frumuseţea ei… tulburătoare! La o petrecere îi sucește capul lui Charles Boyer, care, apoi, ține morțiș să o distribuie în capodopera ”Algiers” în anul 1938. Filmul are un succes colosal și frumusețea lui Hedy taie răsuflarea spectatorilor. O nouă stea se născuse!

 

Este distribuită în multe filme şi chiar devine o actriţă foarte bună, până la urmă. Este celebră, admirată, invidiată!  Dar este nemulţumită! Nu şi-a fructificat planurile furate de le Fritz…

 

Începe al doilea război mondial în Europa. Hedy se duce, în anul 1940, cu o parte dintre planuri, la Pentagon. Este primită foarte bine, dar până la urmă i se spune că armele proiectate de austriac nu valorează nici cât hârtia pe care au fost desenate.

 

Imediat după acest episod Hedy întâlneşte alt aventurier, pe George Antheil, celebru deja pentru orchestra lui, compusă din elici de avion, clopote şi pianole. ”Le Ballet Mecanique”. Un tip inventiv, peste poate. Pasiunea pentru bani şi invenţii şi iarăşi bani este punctul lor comun, aşa că proaspeţii parteneri de afaceri se apucă să cerceteze şi chiar să perfecţioneze planurile secrete ale lui Fritz rămase şi neprezentate la Pentagon. Biografii lui Hedy notează că evreica austriacă era foarte iscusită și calculată, foarte deșteaptă, nu s-a culcat cu partenerul de afaceri. În business, nu a amestecat plăcutul cu utilul. S-au concentrat asupra unui proiect care i-a atras atenția lui George și el cu o ascendență evreiască. Părea un lucru minor: nu ştiu ce fel de sistem radio pentru ghidarea torpilelor şi a rachetelor.

 

În decembrie 1940, cei doi au depus o cerere pentru un brevet de invenţie. În august 1942 ei obţin brevetul 2.292.387 “Sistem de comunicări secrete”.  Invenţia, clasată “Top Secret” până în anii '80,  permitea schimbarea rapidă a frecvenţelor radio pe baza unui cod, sau cartele perforate, aşa numitului “salt în frecvenţă” şi a fost folosită în cel de-al doilea război mondial pentru a evita detectarea ori bruierea torpilelor și rachetelor de către adversari. Şi foarte multe alte aplicaţii militare. 

 

Bingo! Cei doi parteneri se umplu de bani şi de glorie iar invidioşii de la Hollywood mor de necaz!

 

La începutul anilor '80, fiind desecretizat dosarul invenţiei lui Hedy, tehnologia a început să fie folosită şi în scopuri civile, ea stând la baza tuturor  sistemelor de telecomunicaţii  de azi, bazate pe “saltul în frecvenţă” – telefonia mobilă, sistemul Wi-Fi, Bluetooth, etc etc. Alte sume enorme de bani intră în buzunarul iscusitei Hedy, fiind singura benficiară a patentului, George Antheil, săvârșindu-se din această viață la 12 februarie 1959.

 

Dosarul filmelor lui Hedy Lamarr este impresionant. Dar cât de importantă poate să fie contribuţia ei ştiinţifică, tehnologică? Numele ei a fost adăugat, în anul 2014, pe lista prestigioasă și nu prea lungă a National Inventors Hall of Fame. Dar, Hedy încetase din viață la 19 ianuarie 2000, în vârstă de 85 de ani. A trăit suficient de mult ca să vadă că a avut dreptate în deciziile ei.  

 

Datorăm o bună parte a lumii, aşa cum o cunoaştem astăzi, unei femei tulburător de frumoase, nu prea morală, dar, evident, foarte deşteaptă!

Aceasta este adevărată poveste a Hedwig Eva Maria Kiesler aka Hedy Lamarr, aşa cum se găseşte în Biblioteca Cadeţilor de la Quantico.

 

Sigur, pe net circulă alte poveşti. Întotdeauna pe net circulă altceva decât adevărul. De ce? Pentru că netul este anonim. Pe net nu este lumină niciodată, este tot timpul întuneric. Ori întunericul aduce cu el creaturile nopţii: minciuna, hoţia, falsul şi uzul de fals, ete etc.

 

Totuşi, netul este bun, pentru că pot să deschid o carte aflată la zece mii de leghe. Sunt multe biblioteci uriaşe virtuale, vezi, de exemplu www.archive.org

 

Căutaţi cărţi, căutaţi cărţi de referinţă, enciclopedii, monografii, nu fiţi leneşi, dragi padawani şi hobbiţi, nu vă limitaţi la definiţii de proşti şi postări de tâmpiţi, de pe net.

 

Cartea, cartea este semnata de cineva, poate are şi poză, are un nume, există o persoană, cu nume și prenume, care şi-a luat răspunderea pentru ceea ce a scris. Apoi există o editură, o mulțime de oameni care își iau răspunderi, garantează. În rest, pe net – poate fi opera colectivă a secţiei de nepericuloşi de la Spitalul de nebuni!

 

Ei, glumeam și eu, sunt multe ziare bune pe net! De exemplu, ”Le Figaro” pe care-l citesc de peste 50 de ani. Bun, în ultimul timp s-a cam prostit și el, populismul de stânga are ecou în paginile venerabilului ziar. Ziarul academicienilor, numit așa pentru că a fost cotidianul la care au scris cei mai mulți academicieni, este infestat în prezent de o gașcă de tinere isterice și anarhiste, care scriu ”editoriale”, auzi domnule, evident, de stânga, pe care Jean Prouvost, ”Le Grand Patron” când lucram la ”Le Figaro” nici nu le-ar fi lăsat să facă cafeaua în redacție! Pierre, fostul meu coleg de la ”Le Figaro”, este scandalizat, dar și el este la pensie. Și el și eu înțelegem jertfele care se aduc pe altarul Zeului Vizualizări, un ziar trăiește dacă este citit, vizualizat, pe net. În termeni de management jurnalistic de net, modern, un articol este foarte bun, dacă aduce cel puțin 4.000 de vizualizări în 24 de ore. Așa că jurnaliștii fac rabat de calitate și de teme, ca să fie pe placul prostimii, să aibă vizualizări cât mai multe. Ca să trăiască, ei, dar omoară jurnalismul. Așa au apărut ”fake news”, amenințarea permanentă cu știri rele și cataclisme, războaie care nu încep niciodată și senzaționalul cu orice preț, afară este vopsit gardul, înăuntru-i leopardul, titluri țipătoare, fără, adesea, nicio legătură cu conținutul. Doar să faci ”click” să fii un ”unic” să comiți o ”vizualizare”! Nu este mare deosebire față de ziarele pe hârtie, cele istorice, de acum mulți ani, înainte de net – care aveau o fată goală pe prima pagină se vindeau mai bine…

 

Nu știu, nu mă duce capul, dar ceva trebuie făcut! Vizualizările omoră jurnalismul, nu am spus-o eu, ci magnatul presei, Rupert Murdoch, față de care am o admirație și un mare respect. Își ține drept statura de colos și merge corect, doar pe partea dreaptă!

 

Cred că o să văd un film cu Heidy Lamarr, ”Ecstasy” nu se gasește pe net, poate altceva, văd eu, netul este bun la distracție, dar nu la educație, sau poate o să mai recit Psalmul 12, știu eu de ce, poate unde mâine, este, în definitiv, o altă zi!

 

☼       ♂       ♀

 

 

BERBEC Cu toate că ţi-ai programat din timp ziua aceasta pentru cumpărături, ceva neaşteptat, din fericire, nu negativ, te face să-ţi schimbi planurile. Seară culturală, la un spectacol bun. Astăzi programul prestabilit va suferi modificări neaşteptate. Nu este nimic, însă, negativ. Trebuie să-ţi păstrezi calmul şi să dai dovadă de umor la unele informaţii mai ciudate pe care poţi să le primeşti. Mai ai răbdare şi nu forţa finalizarea unei situaţii, ci justifică întârzierea cu un zâmbet şi o ridicare din umeri : „C’est la vie, c’est la guerre”, adică, în țara lui Caragiale: „asta-i via, asta-i gara”! Evită discuţiile în contradictoriu, învinuirile sau explicaţiile şi deciziile privind sfera socială, relaţiile cu prietenii, pentru că problemele personale nu sunt bine aspectate.

 

TAUR Eşti avantajat de conjunctura astrologică. Cu toate că nu eşti foarte încântat de ceea ce ţi se întâmplă, eforturile făcute până acum încep să-şi arate rezultatele. Continuă pe drumul ales. Trebuie să ţii seama de sfatul dezinteresat al stelelor care favorizează propria ta zodie şi ocupă-te mai mult de propriile interese. Da, de interesele tale, nu de ce vrea şeful şi trebuie să faci la serviciu sau aiurea, convenţii sociale şi obligaţii pecuniare. Dar, îţi cunoşti propriile interese? Cruţă-te de eforturi mari. După excesul de comunicare speculativă, din zilele trecute, te retragi treptat astăzi în cochilia confortabilă a lipsei verbului. Poate pentru că eşti martor la unele evenimente mai puţin plăcute pe care nu poţi să le controlezi.

 

GEMENI O zi mai deosebită, în care tot ceea ce spui poate fi important. Nu te lăsa purtat de vorbe, fii organizat în discurs, adună argumente şi dovezi. Fii generos doar cu cine merită într-adevăr. Păstrează-ţi calmul şi zâmbeşte şi totul o să fie în parametrii normali! Conjunctura iţi indică astăzi o zi în care trebuie să-ţi struneşti emoţiile şi să dai dovada de inspiraţie, atât în relaţiile familie cât şi în afaceri. Astăzi nu trebuie să faci nicio plată importantă, să nu cumperi vreun obiect de folosinţă îndelungată.

 

RAC O parte din zodie se pregăteşte pentru iarnă, ger, zăpadă. Programul tău se tot schimbă, dar nu lăsa treburile importante pentru nimicuri urgente. Pare o zi aglomerată, dar cu o seară plăcută. Dimineaţa poţi întâlni o oarecare opoziţie într-o problemă. Nu reacţiona imediat, pentru că situaţia se poate rezolva de la sine. Utilizează orele de lumină naturală pentru activităţile curente şi nu, dar nu te deplasa după căderea întunericului. Seara te găseşti într-o colectivitate favorabilă care îţi  aprobă ideile. 

 

LEU Astăzi eşti vulnerabil la capricii inutile. Atenţie la cumpărăturile de lucruri care nu îţi trebuie, dar te încântă, fie că sunt „drăguţe” fie că sunt „unicat”. Altfel, eşti bine, binedispus! Ca aspect emoţional, simţi nevoie unei perspective din care să analizezi realizările şi insuccesele din ultimul timp, cât mai ales, raporturile cu partenerii tăi, cu colegii, raporturi care nu te încântă prea mult. Oare sunt, toate, problemele tale? Nu cumva te-ai încărcat, la serviciu şi acasă, cu sarcini, cu datorii care nu sunt ale tale?

FECIOARĂ Conjunctură favorabilă în domeniul sentimental. Profesional, o zi plină, densă, dar nu neplăcută. Poţi ameliora confortul vieţii zilnice, pentru că eşti într-o stare senină şi echilibrată. Limitează-te la activităţile de rutină. Nu trebuie să întreprinzi nimic important. Zi bună pentru discuţii, planuri, planificări, analize, şedinţe, bilanţuri – tot ceea ce ţine de un management performant, fie că este vorba de o multinaţională, sau de propria bucătărie, garaj sau balcon. Un fenomen meteo, o veste din presă, sau o întârziere a unei persoane, sau obiect, îţi strică buna dispoziţie, dar nu pentru mult timp!

 

BALANȚĂ  Nu tot ce este adevărat este necesar să fie făcut public, ţine minte asta şi așa poți evita multe neplăceri şi discuţii care nu te avantajează. Astăzi, mai multă discreţie şi de ce nu, puţină iscusință! Noi situaţii şi proiecte apar astăzi şi sunt de genul care solicită atenţia ta imediată. Ziua este dinamică şi densă, de aceea nici nu ştii cînd va trece. O veste bună de departe şi o dezamăgire minoră. Toată ziua, dar mai ales la prânz şi pe seară – atenţie sporită la cheltuieli şi la promisiunile făcute. Eşti înclinat emoţional să faci cheltuieli foarte mari (gîndeşte-te de două ori înainte de a băga mîna în buzunar).

 

SCORPION Datele din presă sunt contradictorii. Eşti dezorientat şi de veştile primite de la prietenii din străinătate. Stelele zic să continui pe drumul tău, fie că eşti la serviciu, fie că eşti acasă! Sunt favorizate numai activităţile de rutină, evită orice schimbare de program sau de tabiet. Nu da curs invitaţiei, dacă o să primeşti vreo invitaţie, ci spune că eşti ocupat şi reprogrameză.  După amiază ai, totuşi, de rezolvat nişte afaceri. Pe plan emoţional, în relaţiile umane, mai ales în dragoste, tăcerea este mai importantă, uneori, decât un discurs elocvent. O zi obositoare pe total, dar până la urmă relativ plăcută. Nu ai ce să-ţi reproşezi! Seară deosebită în compania celor dragi.

 

SĂGETĂTOR Ai probleme ca să acoperi facturile. Adică, ai probleme cu banii. Tu, însă, ca un centaur isteţ, trebuie să foloseşti cu iscusinţă resursele de la părinţi, fraţi, surori, unchi, mătuşi… Configuraţia celestă arată şi o întărire a voinţei proprii şi faptul că aştepţi sau urmăreşti dezvoltarea unei situaţii. În general favorabilă. Trebuie doar să-ţi manifesti interesul cu o fermitate nedisimulată amestecată însă cu detaşare.  Eşti pus in fata unei decizii. Atenţie!  Decizia ta conţine un ghimpe şi nu este unul de… trandafir!  Analizează cu atenţie !

 

CAPRICORN  Munca considerabilă pe care ai depus-o, cu o grijă deosebită, cu multă acurateţe şi cu perfecţionismul specific îşi găseşte răsplata în această perioadă, începând chiar cu ziua de azi. Dar, o zi cam dubioasă sub aspect negustoresc, supraveghează cu atenţie cheltuielile. Nu lua decizii importante, mai ales asupra banilor. Evită discuţiile în contradictoriu, învinuirile sau explicaţiile şi deciziile privind sfera socială, relaţiile cu prietenii. Nici problemele personale nu sunt bine aspectate. Nu aborda subiecte controversate, mai ales cu cei dragi. Astăzi nu te grăbi, nu te enerva, nu lua decizii importante. Zîmbeşte, nu vorbi mult, ascultă şi lucrurile parcă se vor aranja de la sine.

 

VĂRSĂTOR Nu mai fi risipitor, nu mai arunca banii pe o mulţime de lucruri mărunte, dar seducătoare. Fii chibzuit şi cumpăra un singur obiect important şi de bună calitate, care îţi este necesar. Astăzi ai o zi cam monotonă şi de aceea lipsită de nerv. Ziua este, totusi, densă, pentru că trebuie să pui cap la cap nişte date, informaţii, zvonuri care nu par a avea legătură, dar pentru tine înseamnă ceva.  Astăzi este o zi de asteptare și relaxare.  Ai, în sfîrşit, feed back-ul acţiunilor tale din ultimul timp, răspunsurile pe care le aşteptai din domeniul relaţiilor de afaceri si sociale şi al interacţiunilor dintre diferiţi oameni cu care ai comunicat în ultimul timp.

 

PEŞTI Poţi convinge, astăzi, cu uşurinţă, aşa că nu ezita. Totuşi, evită semnele de foc, pentru că nu poți cădea de acord, în niciun fel, nici asupra fondului, nici asupra formei. Seară culturală. Gândirea pozitivă şi arborarea unui zâmbet permanent te fac să obţii sprijin, chiar de la persoanele care nu te plac aşa de mult. Astăzi ai o zi favorabilă, mai ales în domeniul sentimental. Aspectele benefice sunt in cumpănă cu influenţe mai puţin favorabile, aşa că ai o zi obositoare, dar fără evenimente notabile. O zi care trece repede, pentru că nu ai de ce să te temi, dar nici nu ai de ce să-ţi aminteşti mai târziu!

 

horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop