Editura Evenimentul si Capital

Exodul românilor, fuga din România. O lecție de astrologie. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 10949 Vizualizari

Horoscop Vă invit, pentru câteva minute, în HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR, un univers extins. Nu este un horoscop oarecare, repet, este ”horoscopul lui Dom’ Profesor”. Un altfel de horoscop, în care vă povestesc multe, multe amintiri adevărate, aventuri nepereche în 54 de țări, folclor, mitologie, știri, unele confidențiale, via UE, astrologie popularizată, teorii, știință, inginerie, pilde cu Nastratin Hogea, umor, normalitatea și moralitatea mic burgheză, dintre cele două războaie, atât de dragi mie - pe scurt, viața unui om al păcii care a trecut prin multe, prin prea multe, iubitor de adevăr și de sinceritate, mereu în luptă cu răul și cu ticăloșii. Vă salut, după cum vă salutam acum mulți ani, când, mulți ani de zile am fost pe sticlă în fiecare zi, la două televiziuni diferite: Servus, zodiilor!

Horoscop Pe 18 februarie s-au născut Toni Morrison, Andres Segovia, Yoko Ono, John Travolta, Milos Forman, Matt Dillon, Cybill Shepherd, Alessandro Volta, George Kennedy, Marin Sorescu, Constantin Cotimanis.

Horoscop Pe 18 februarie în calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii: Leon din Roma, Agapit din Sinai şi Sinadei.

Horoscop Respectând ritmurile vieţii poporului român, calendarul arhaic ”Kalendarul” cum îl numesc, nu arată vreo sărbătoare sau vreo însemnare oraculară. Demult, foarte demult, geto-dacii se pregăteau: vânătorii îşi pregăteu arcurile şi suliţele, păstorii turmele, agricultorii uneltele. Se muncea din greu şi nu se pierdea vremea.

Şi acum se munceşte. Imens, faţă de rezultate! Tineretul nostru este prizonier, consemnat în „firme-internat” unde munceşte şi douăsprezece ore zilnic. Aruncă puţinii bani pe care îi câşigă ca să comande mâncare în oraş. Sau să înghită repede ceva din termosul adus de acasă. Restul banilor îi cheltuiesc pe taxi ca să ajungă acasă la ore târzii, noaptea, când metroul nu mai circulă. Sunt decepţionaţi, disperaţi şi nouă din zece caută să plece, să fugă din ţară! Nu au nicio speranță de mai bine, presa isterică, anarhistă și antinațională, cu ”fake news” și informații negative, îi descurajează și îi alienează.

Şi ne mirăm că, de la desfințarea vizelor, 40.000 de români au cerut să plece în Canada? De fapt cifra este mult mai mare, anul trecut, aproape un sfert de milion de români, marea majoritate tineri și foarte tineri a plecat deja, sau și-a manifestat intenția să plece din țară. De la lovitura de stat, pe parcursul a 30 de ani, au plecat, definitiv, din România, 12 milioane de români. Sursă, Institutul Național de Statistică. Un exod... pe lânga care fuga evreilor din Egipt pare ceva derizoriu. Ce oferă sistemul din România, unui tânăr corect, cinstit, muncitor, inteligent, bine pregătit şi cu frică de Dumnezeu? Nimic, decât minimalizarea în ridicol...

Vedeţi, dragi lupi, padawani şi hobbiţi mă îmbolnăvesc pe măsură ce ne sălbăticim, pe măsură ce decădem, pe măsură ce infractorii iau locul oamenilor cinstiți, pe măsură ce hoții prevalează, fac legea în România. Este empatia unui om normal, care nu poate să nu sufere pentru locul unde s-a născut. Anul, luna, ziua, ora, minutul şi locul precis al naşterii sunt datele astrologice necesare întocmirii şi judecării, interpretării, horoscopului personal!

Ştiu că ştiu şi mai mult, ştiu ceea ce ştiu! Datele, informațiile, devin un fel de ADN, simbolic vorbind, o spirală în echilibru, între influenţele cosmice şi cele telurice. Nu pot să nu sufăr pentru locul unde m-am născut, pentru că acest loc... suferă! Suferă mult oamenii, suferă pământul, apele, focul şi aerul! Clima a devenit rea și violentă din acest motiv, au tăiat pădurile, suferință mai mare nu se poate. Mutilare. Suferinţa asta, durerea surdă şi tristeţea nejustificată se strecoară în sufletul nostru. Nicăieri în lume nu am văzut oameni mai trişti şi mai disperaţi ca în România! Nicăieri în lume nu au plecat din țară mai mulți oameni, cei mai buni și mai capabili, proporțional la totalitatea populației. Și eu am fost plecat. Cincisprezece ani de zile. M-am întors, sunt un înapoiat! Am făcut bine, am făcut rău, dar dacă nu mă întorceam, cine v-ar fi scris ceea ce citiți acum?

Vedeţi, peştele de la cap se împute... iar la noi, unde politica este pe primul plan şi controleză orice, singurii vinovaţi de disperarea şi tristeţea noastră sunt cei care ne conduc. Politica românească este peștera hoților lui Ali Baba. Birocrația a atins cote nemaivazute, don Liviu a făcut fel de fel de autorități, instituții, agenții unde a angajat pe salarii de cel puțin trei ori salariul mediu, pe toate amantele, soțiile, fii și ficele, rude până la a șaptea spiță, ale celor care îl sprijină. Nu fac nimic, mai rău, ca să-și justifice existența, frânează, dacă nu chiar blochează, firava economie capitalistă din România.

Astrologia a slujit politica cam cinci-șase mii de ani. O face şi în prezent, dar este concurată de cei care ascultă telefoanele şi care pot astfel să "prezică viitorul". Astrologia nu a prezis niciodată viitorul, este o părere de mahala. Dacă vreți preziceri, duceți-vă la vrăjitoarele din Chitila, dacă or mai fi acolo. Ce s-ar fi întâmplat dacă astrologul i-ar fi spus regelui: ”Prealuminate, regele din Sud o să te păcălească, rudele te vor mort, ca să te moștenească iar fiul tău preaiubit nu știe ce otravă să foloseacă, regina te înșeală cu bucătarul și o să ai și hemoroizi!” Cred că regele i-ar fi tăiat imediat capul!

Să nu vă supăraţi, dragi lupi, padawani şi hobbiţi este modul meu de a supravieţui: glumesc cu lucrurile serioase şi spun cu seriozitate glumele! După câte necazuri am avut, nu mai pot să iau viaţa în serios... nici ea pe mine! Doar, astrologia este o metafizică vselă!

"Milionarii nu au astrolog personal, dar miliardarii, da!" – spune un proverb modern! Situaţia nu este deloc noua. A început de mult, de foarte de mult. Oamenii importanţi, de care depindea soarta unor popoare au avut nevoie intotdeauna de sfatul competent, înţelept si discret al astrologului. Un sfetnic de taină, cu un alt punct de vedere.

Primele “vedete” au fost regii antici. O atestare documentară (pe tabliţe de lut ars) este din anul 2259 înainte de Hristos - o previziune astrologica adresata regelui akkadian Naram-Sin, nepotul marelui Sargon. Dar, după cum spun legendele şi povestirile, regii şi împărații aveau astrologii lor de mai mult timp, dinainte de istorie. De origine divină, astrologia, împreună cu alte ştiinţe a fost adusă pe Pământ de către îngeri. Cel puţin aşa afirmă izvoarele biblice.

Cert este, că, de foarte timpuriu, de la începutul istoriei, regele avea un astrolog, un sfetnic de taină. Şirul lung al regilor sfatuiti de un astrolog a fost întrerupt de un faraon egiptean, pe nume Ramses, care a inceput el insusi sa studieze astrologia de la vârsta de 14 ani. Şi a devenit cel mai important astrolog al vremii sale. Aşa că se sfătuia singur. Momentul ritualurilor, al bătălilor cu hitiţii și libienii, perioadele de construcţie ale templelor minunate de la Abu Simbel si Karnak, alegerea slujitorilor săi, ei bine, toate acestea se faceau şi prin mijloace astrologice. Cunoașterea holistica data de astrologie i-a permis lui Ramses al II-lea sa conduca Egiptul aproape 67 de ani, mai precis 66 de ani și două luni perioadă considerata de multi istorici ca cea mai infloritoare din toată istoria Egiptului antic.

Tot in Egipt, dar in secolul II, a trait Claudius Ptolomeu (120-180), părintele astrologiei, care a activat în principal în Alexandria, dar a fost consultat adesea si de nobili romani sau de curtea imperiala de la Roma. Claudius Ptolemaeus din Alexandria, cum semna scrierile sale, este considerat părintele Astrologiei pentru că a sistematizat în lucrarea sa Tetrabiblos teoria, principiile, interpretare şi excepţiile astrologice. Cele patru cărţi sunt alfa şi omega pentru astrologia europeană, astrologia ştiinţifică a aspectelor, a caselor egale şi a zodiacului tropical (zodiacul adevărat, denumit cel filosofic). Claudiu Ptolomeu este creditat şi cu descoperirea faptului că Pământul este rotund şi se roteşte în jurul Soarelui. Tradiţia spune că Claudius Ptolomeu a fost născut în zodia Berbecului, aceasta şi ca o recunoştere a întâietăţii sale, Berbecul fiind prima zodie. “Practic, spunea astrologul Jeff Mayo, dacă ar dispare toate scrierile despre astrologie, mai puţin Tetrabiblos, acasta ar fi suficient pentru ca să se continue activitatea interpretării Cosmosului în folosul unanităţii”. De asemenea în timpul lui Claudius Ptolomeu s-a figurat pe tavanul frumosului templu de la Denderah fenomenului de precesie a echinocţiului vernal, două zodiace concentrice decalate cu circa o treime de zodie, cât era ecartul dintre zodii şi constelaţiile care le purtau numele, în momentul respectiv.

Fără a intra în amănunte tehnice astronomice trebuie să facem o paranteză despre zodiac, zodii şi constelaţii. La începutul istoriei ceea ce numim astăzi astrologie (ştiinţa despre stele) era singura modalitate de a înţelege vrerea zeilor, prima religie și cea mai înaintată știință. Acum mai multe mii de ani, preoţii sumerieni, caldeeni, akkadieni sau babilonieni observau cu atenţie cerul, domiciliul zeilor şi în funcţie de diferitele semne celeste comunicau regelui şi poporului vrerea zeilor. Pentru acesta s-au înălţat adevărate observatoare – zigguratele de o înălţime impresionantă. Dar preoţii erau interesaţi atît de mesajul zeilor cît şi de relaţiile sociale şi cunoaşterea oamenilor.

O istorie sumeriană găsită la Nimrud, de către arheologul Sir Max Mallowan (soţul Agathei Cristie), scrisă pe tăbliţe de lut, descrie cum vreme de aproape 900 de ani preoţii sumerieni au cercetat cât de diferiţi sunt oamenii între ei. Rezultatul a fost că au descoperit că omenirea se poate împărţi în 12 tipuri, după data naşterii, începând cu echinocţiul de primăvară. Şi au denumit fiecare tip de oameni cu numele unui animal, după câteva caracteristici principale ale persoanelor care alcătuiau respectiva zodie. Pentru că observaţiile care duceau la calcului timpului, a anotimpurilor, se făceau direct, prin observarea cerului, au denumit constelaţiile, cu numele respectivului animal, în care Soarele aflat pe calea lui Anu (ecliptica) era la miezul zilei în perioada de timp respectivă. Aşa au obţinut zodiacul (cerc de animale – în greacă).

Mai tîrziu grecii au umanizat patru zodii, după filosofia lor, schimbînd numele animalelor, respectiv: Gemenii, Fecioara, Purtătorul Balanţei şi Purtătorul Apei.

Deci, constelaţiile au primit numele de la zodii şi nu invers!

De altfel trebuie să ai multă imaginaţie ca să vezi pe cer, în constelaţii, imaginea respectivelor animale. Să amintim faptul că alte popoare, pe alte meridiane, au dat denumiri total diferite constelaţiilor respective, după miturile şi credinţele proprii. Ba au vazut alte constelații decat cele 12 ale sumerienilor. De fapt pe eliptică nu sunt 12 constelaţii ci … 14. Pe lângă cele 12 care au primit numele de la zodii mai sunt constelaţia Purtătorului de Şerpi şi elemente din Balena. Dar cum preoţii stabiliseră 12 tipuri psiho-somatice de oameni, cele două constelaţii nu au primit nume de zodii, rămînînd în componenţa zodiei Scorpionului şi, parţial, a Săgetătorului.

Viorica Dancila schimba din temelii PSD-ul! Planul SURPRINZATOR, dupa condamnarea lui Dragnea

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI