Evenimentul Zilei > Horoscop > HOROSCOP. Trei calendare, un singur popor, un singur destin. Studii asupra cancerului: viața, pe Pământ, poate fi de origine extraterestră! Berbecii primesc vești, Vărsătorii au nevoie de iscusință
HOROSCOP. Trei calendare, un singur popor, un singur destin. Studii asupra cancerului: viața, pe Pământ, poate fi de origine extraterestră! Berbecii primesc vești, Vărsătorii au nevoie de iscusință

HOROSCOP. Trei calendare, un singur popor, un singur destin. Studii asupra cancerului: viața, pe Pământ, poate fi de origine extraterestră! Berbecii primesc vești, Vărsătorii au nevoie de iscusință

Pe 17 ianuarie s-au născut Benjamin Franklin, Pedro Calderon de la Barca, Anton P. Cehov, Muhammad Ali (Cassius Clay), Al Capone, Dalida, Jim Carrey, Anton Şuteu, Radu Theodoru, Anton Balotă.

Sinaxar pe 17 ianuarie este Cuviosul Antonie cel Mare. Ținut de fete și femei, are povestea lui – o găsiți pe siturile religioase.

 

 

Tradiţional, în ”Kalendar”, Antanasiile, Circovii de iarnă, Fulgerătoarele.

 

Astăzi, 17 ianuarie, asistăm, poate, la cea mai spectaculoasă dezvăluire a calendarelor suprapuse ale poporului român, al folclorului european. Circovii, provenind din slavonă, „ţircovnîie sviata” Sfinţii Bisericii, sunt triade de trei (rareori mai mulţi) sfinţi. Trei este numărul Sfintei Treimi, trei ciobănaşi avem în Mioriţa, trei sunt dorinţele pe care le pui, trei sunt încercările eroilor în basmele româneşti… dar sunt nenumărate exemplele puterii numărului trei. El face parte din magicul şir al lui Fibonacci.

 

16, 17 şi 18 ianuarie sunt, iarăşi, o perioadă a unei vechi sărbători europeană. Probabil, a primilor locuitori, a dolicocefalilor. Nu se mai ştie cum se numea, cum se sărbătorea, la ce folosea. O sărbătoare, probabil a vânătorii, a înfrăţirii cu lupii, pecetluind legământul pe un nou an cu Lupul Şchiop, arhetipul şi totemul european.

 

Sunt unele ecouri în „vânătoarea regală” organizată până la Luna plină, după 17 ianuarie. La vânătoare trebuia neapărat să participe Regele, „unsul Domnului”, altfel mari nenorociri se abăteau asupra poporului. Au fost şi mai sunt unii nefericiţi care maimuţăresc aceste taine sacre. Praful s-a ales de ei, de exemplu Ceauşescu. Iar cei care „trag tigrul de mustăţi” şi organizeză vânători fără a avea pe „unsul Domnului” să ştie că sufletul lor va fi târât în infern de Lupul Şchiop, de apărătorul Legii vânătorii şi că vor muri foarte rău. Ca şi Ceauşescu!

 

Legenda europeană iniţiatică spune că, mult timp, doar nobilii şi Regele aveau drept de vânătoare. De fapt numai ei puteau să poarte arme. Mai spune legenda că la începutul vânătorii Regele nu avea armă. Maestrul de vânătoare, un nobil de rang înalt, de sânge regesc, îi aducea Regelui un obiect învăluit în mătase de culoare roşie. Astăzi nu știu dacă se mai folosește. Dacă era o sabie însemna că nobilii sunt mulţumiţi. Regele spunea cuvintele trebuincioase, făcea gesturile iniţiatice şi vânătoarea putea începe. Uneori, foarte rar, Regele era nedemn şi atunci i se aduceau o pereche de coarne de cerb. Dar am spus deja, prea mult… peste unele ritualuri trebuie să se așterne tăcerea dintotdeauna.

 

Peste sărbătoarea cu nume uitat a vânătorilor, în calendarul păstorilor, al doilea la număr, s-au suprapus Filipii de Iarnă, lupii cei de temut, care trebuie respectaţi şi hrăniţi ca să nu facă pagube turmelor.

 

Al treilea calendar este cel al agricultorilor, care are conotaţii creştine. Sunt o mulţime de interdicţii în perioada Sfinţilor Petru, Antonie, Atanasie şi Chiril, în special în ceea ce priveşte lucrul. Cine nu ţine Sfinţii, îl mănâncă lupul. Simplu!

 

Dragi lupi, padawani și hobbiți, după cum bine știți una dintre bolile secolului este cancerul. O boală necruțătoare, care, rareori, este ameliorată. Și atunci se constată că, de fapt, NU a fost cancer. Se cheltuiesc sume înspământător de mari pe tratamente ineficiente care prelungesc agonia și torturează bolnavul. Dar speranță, există! Nu în medicamente scumpe, sau în minuni, ci în studiul celulei. Savanții studiază celulele ca să afle cum se poate opri înmulțirea, diviziunea lor, o oprire dirijată. Și ca orice caz biologic, sau medical, se merge istoric să se vadă mecanismul original, prima celulă care s-a divizat. Înțelegând mecanismul, se poate pune la punct o tehnică de oprire a înmulțirii anumitor celule, în speță, a celor canceroase.

 

În acest proces, anul trecut, 2015, o echipă de cercetători de la Universitatea din Uppsala condusă de Thijs Ettema a descoperit ceva. Pe fundul oceanului, în curentul cald dintre Groenlanda și Europa. Poate cel mai vechi organism pluricelular, un microorganism pluricelular o eucariotă pe care l-au denumit ASGARD. Acum câteva zile, la începutul anului, cercetătorii de la ”Nanjing Institute of Geology and Paleontology” au raportat descoperirea unei fosile eucariote datată la 1,5 MILIARDE ani.

Cele două descoperiri par legate. Da și nu! Eucariotele de tip Asgard, adică Lokiarchaeota, Thorarchaeota, Odinarchaeota și Heimdallarchaeota sunt ciudate rău. Secvențele ADN-ului lor sunt, însă în toate organismele actuale. Cercetătorii caută ORIGINALUL, întregul, nu urmașii urmașilor. “It’s crucial that we have a look at the cells to see what they’re doing, but that’s extremely hard. Thor and Heimdall are present in shallower environments, but they’re less than 0.1 percent of the total microbial community. It’s like looking for a needle in a haystack, but we’re working on it.” – a declarat Thijs Ettema.

Gurile rele, savanții care râd pe la colțuri la congresele internaționale, spun că eucariotele Asgard sunt de origine extraterestră. Apar de niciunde, nu au strămoși pe Pământ și apoi devin cărămizile vieții, de neînlocuit. Microbii lui Dumnezeu!

Problema apariției vieții pe Pământ a pasionat multă lume. A curs multă cerneală, ba și sânge. Nu era lucru rar ca în secolul XIX să aibă loc un duel pentru a se tranșa dacă există generație spontanee, sau viața a apărut ca dar al Lui Dumnezeu.

Există un loc strâmt în teoria apariției vieții pe Pământ. Acum cincizeci de ani teoria la modă, pe care am învățat-o la școală, a fost cea a bulionului primordial, a ciorbei organice. În oceanul planetar, la temperaturi prielnice, în condițiile unor energii colosale, de tip seismic, fulgere imense și vulcanism, s-au combinat, aleatoriu, în mii, milioane, miliarde de ani compuși organici. Un compus s-a dovedit a fi viabil – a făcut saltul calitativ de la chimia organică la viață. Nimic de obiectat, din punct de vedere filosofic, doar Lovecraft spunea că în eternitate chiar și moartea, moare. Reciproca este că în suficient timp, în eternitatea miliardelor de ani poate să apară viața, ca un fel de generație spontanee, din combinarea oarbă, aleatorie, a compușilor chimici organici!

A trecut timpul și nu degeaba. S-au făcut descoperiri. S-a demonstrat că urme de viață există peste tot în Univers, chiar și în meteoriți. Și în praful stelar. Universul este plin de viață, sigur, la nivel de microorganisme, este ilustrarea Forței din filmele de SF. Cred că savanții care susțin că viața a fost adusă pe Pământ din spațiu, au dreptate. În definitiv, Dumnezeu nu este departe, în spațiu?

 

Dacă tot este vorba de Asgard și Thor o să văd câteva episoade din ”Stargate” parcă rasa Asgard se clona, erau mari maeștri în ingineria genetică, așa este? Răspunsuri există, dacă știi unde să le cauți.

Sper că cercetările savanților să aibă rezultate, este prea multă boală și tristețe pe Pământ, dar există mereu speranța – mâine poate fi mai bine ca astăzi, doar este în definitiv, o altă zi!

 

BERBEC   Poţi primi o veste, care iti face placere. Unii dintre Berbeci pot primi veşti bune de la părinţi, copii, frați, rude, sau de la prieteni, în legătură cu o aniversare, sau un eveniment. Dacă eşti obligat să joci în continuare piesa asta de teatru care se numeşte viaţa zilnică trebuie să faci ca simţămintele tale să nu fie evidente. Zâmbeşte şi dă-te foarte ocupat. Din fericire numai prima parte a zilei este drastică şi dramatică, începând de la prânz lucrurile se înviorează, urmare unei veşti. Seara plăcută, favorabilă distracţiei, spectacolelor, dragostei.

 

TAUR  Situația arată că trebuie sa ceri sfatul și sprijinul unui prieten experimentat, pentru că se pare că nu te poţi descurca singur. Mai bine mai târziu, decât prea târziu, sau niciodată! Din punct de vedere emoţional eşti pe lungimea de undă a anturajului şi în special a celor dragi şi apropiaţi, cărora, ţi se pare că în această perioadă, le înţelegi mai bine atitudinile, scopurile şi motivaţiile. Seara plăcută, dar nu ieși în oraș, stai acasă este mai cald și bine.

 

GEMENI   Optimismul tău mai crește cu o diviziune pe cadranul horoscopului. Sunt o mulțime de mișcări în jurul tău, vezi care curent îți este mai favorabil, navighează pe valul intereselor tale! O perioadă complexă, dar care perioadă nu este complicată?! În această perioadă, astăzi sau în curând, ţi se cere din nou ajutorul, de către un prieten, semn de apă sau foc. Întotdeauna trebuie să ai o atitudine pozitivă, dar să nu promiţi niciodată mai mult decât poţi să faci, în speranţa ca se rezolvă, sau se uită. La serviciu nu trebuie să devii un „yesman”, caută să existe un echilibru între ceea ce faci şi cât eşti plătit.

 

RAC  Astăzi armonia care îţi place atât de mult te ajuta să-ţi înţelegi mai exact propria personalitate şi calităţile. Este o zi de reflecţie interioară în care e bine să te limitezi la cotidian. La serviciu, în orice domeniu ai activa, astăzi nu este indicat să te laşi ghidat de simpatia pentru cutare sau cutare coleg. Fără să fii mitocan, poţi să refuzi cu multă graţie. Cel mai probabil este vorba de un împrumut „până la salariu”. Nu este vorba de meschinarie ci de poziţia stelelor care te sfătuiesc să nu amesteci astăzi plăcutul cu utilul.

 

LEU     Lucru rar, astăzi ești subtil și diplomat, ceea ce cei din jurul tău apreciază, pentru că au scăpat o zi de colții tăi și râsul tău răsunător, în cascade! Lasă-i în pace, măcar o zi! Casa familiei şi a rudelor este mai slab aspectată, probabil mici probleme de rutină, dar fii atent la acest domeniu. Poţi păcăli pe toată lumea, dar nu şi pe tine însuţi. Simţi nevoia unui grad de libertate personală mai mare. Trebuie să fii conservator şi să refuzi ceea ce nu este conform vederilor tale. Evită frigul și efortul fizic.

 

FECIOARĂ    Atacă problemele frontal, nu ai timp de manevre pe flancuri! Ai multă treabă și situațiile de rezolvat se bulucesc ca o avalanșă în munți. Organizeză-te, fă-ți o listă de priorități! O dimineaţă foarte dinamică, cu multe vorbe în ideea că se pot finaliza vechi proiecte şi idei. Trebui să-ţi temperezi gama simţămintelor pentru că eşti într-o perioadă de hipersensibilitate, chiar dacă crezi că eşti bine-merci. Dedică seara familiei, cuplului şi încearcă să descifrezi relaţiile şi scopurile fiecărui membru al familiei.

 

BALANŢĂ  Deciziile pe care le iei astăzi se pot dovedi, în viitor, mai importante decât crezi. Poate fi un punct de răscruce în viața ta. Fii atent, gândește-te bine, dar nu pierde timpul, acționează! Nu da curs propunerilor extravagante, odihneşte-te şi relaxează-te. O carte bună sau un film interesant pot crea un climat confortabil. Ceea ce s-a pierdut se va găsi. Regăseşti fie un obiect pierdut, fie ceva ce ai rătăcit, poate chiar sentimente sau trăiri. Evită incidentele domestice şi nu supralicita in discutiile cu anturajul apropiat. Seara relaxantă.

 

SCORPION   Vrei să fii stăpân pe situație, să pari mai tare şi mai important decât eşti. Este foarte bine, pentru ca astăzi aparenţele conteaza, dar nu ţi-ai ales bine momentul, mai așteaptă puțin! Dedică ziua rezolvării problemelor importante, însă nu forţa în rezolvarea rapidă a unor situaţii. Lasă timpul să lucreze. O informaţie în legătură cu nişte bani, dar nu spera că se rezolvă imediat. Toată perioada este sub semnul, care, de fapt nici nu este negativ, al amânării şi al întârzierii. Urmează-ţi intuiţia, prima gândire, prima impresie. Astăzi lasă analizele sofisticate pe altă dată!

 

SĂGETĂTOR Stelele te favorizeaza la cumpărături, în achiziţionarea unor obiecte de îmbrăcaminte de sezon cu multe grade sub zero. Atenţie, iarna nu s-a terminat, ba unii spun că abia începe! Nu sunt semne de accidente majore, sau cutremure devastatoare, dar zgura socială şi duşmanii ascunşi încep să facă o presiune asupra desfăşurării viitorului. În prezent ai ajuns într-o poziţie pe care o consideri echilibrată, dar vai, foşgăiala și intrigile din jurul tău îţi atacă temeiul. Încă o dată, nu este nimic acut sau foarte ameninţător, dar picătura chinezească începe să cadă…

 

CAPRICORN   Siguranţa personală e scopul tău în viaţă, eşti un supravieţuitor! Azi poţi să rezolvi situațiile de serviciu sau sentimentale fără să te laşi intimidat, sau deranjat de bruiajul cotidian. Atenţia îţi este atrasă de nevoia de a stabili şi/sau tranşa anumite chestiuni între tine şi un prieten. Configuraţia astrologică arată că ai toate şansele de reuşită, dar nu trebuie să întreci măsura, folosindu-te de influenţele favorabile. Ai, de asemenea, o dorinţă de a vorbi cu persoane care să ştie să te asculte şi să te înţeleagă.  

 

VĂRSĂTOR  Azi ai nevoie de iscusință în discursul tău, în comunicare, ca să echilibrezi o activitate prea densă, cu lipsa de acţiune. Adică trebuie să iei atitudine într-un mediu haotic, dezorganizat. Evită pe cât posibil discuţiile cu persoane importante, sau discuţiile în contradictoriu cu partenerii şi/sau asociaţii, mai ales despre proiecte de viitor, proprietăţi sau posesiuni comune.  Pe de altă parte carisma ta este în creştere şi poţi avea o serie de succese sentimentale. Dragostea este bine aspectată, interesul tău pentru acest domeniu are o dinamică pozitivă.

 

PEŞTI  Cine se trezeşte foarte de dimineaţă, aceluia îi este foarte somn! Aceasta e toată filosofia şi ar fi bine să-ţi cruţi forţele şi resursele, pentru ca alţii nu prea se gândesc la asta. Cu toate că ţi se propun diferite proiecte interesante, trebuie să analizezi cu atenţie substratul fiecărei afaceri în parte. Uneori o activitate ce pare foarte profitabila poate să atragă intervenţia unor persoane puternice, dar nemulţumite de ceea ce se întâmplă. Adică, pentru câţiva dolari în plus te căptuşeşti cu „posibili ostili” de mai multe milioane de dolari!

 

 

Publicat in categoriile: Horoscop
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: