Editura Evenimentul si Capital

HOROSCOP. Trei calendare, un singur popor, un singur destin. Studii asupra cancerului: viața, pe Pământ, poate fi de origine extraterestră! Berbecii primesc vești, Vărsătorii au nevoie de iscusință

Autor: | | 0 Comentarii | 3202 Vizualizari

Pe 17 ianuarie s-au născut Benjamin Franklin, Pedro Calderon de la Barca, Anton P. Cehov, Muhammad Ali (Cassius Clay), Al Capone, Dalida, Jim Carrey, Anton Şuteu, Radu Theodoru, Anton Balotă.

Sinaxar pe 17 ianuarie este Cuviosul Antonie cel Mare. Ținut de fete și femei, are povestea lui - o găsiți pe siturile religioase.

Tradiţional, în ”Kalendar”, Antanasiile, Circovii de iarnă, Fulgerătoarele.

Astăzi, 17 ianuarie, asistăm, poate, la cea mai spectaculoasă dezvăluire a calendarelor suprapuse ale poporului român, al folclorului european. Circovii, provenind din slavonă, „ţircovnîie sviata” Sfinţii Bisericii, sunt triade de trei (rareori mai mulţi) sfinţi. Trei este numărul Sfintei Treimi, trei ciobănaşi avem în Mioriţa, trei sunt dorinţele pe care le pui, trei sunt încercările eroilor în basmele româneşti... dar sunt nenumărate exemplele puterii numărului trei. El face parte din magicul şir al lui Fibonacci.

16, 17 şi 18 ianuarie sunt, iarăşi, o perioadă a unei vechi sărbători europeană. Probabil, a primilor locuitori, a dolicocefalilor. Nu se mai ştie cum se numea, cum se sărbătorea, la ce folosea. O sărbătoare, probabil a vânătorii, a înfrăţirii cu lupii, pecetluind legământul pe un nou an cu Lupul Şchiop, arhetipul şi totemul european.

Sunt unele ecouri în „vânătoarea regală” organizată până la Luna plină, după 17 ianuarie. La vânătoare trebuia neapărat să participe Regele, „unsul Domnului”, altfel mari nenorociri se abăteau asupra poporului. Au fost şi mai sunt unii nefericiţi care maimuţăresc aceste taine sacre. Praful s-a ales de ei, de exemplu Ceauşescu. Iar cei care „trag tigrul de mustăţi” şi organizeză vânători fără a avea pe „unsul Domnului” să ştie că sufletul lor va fi târât în infern de Lupul Şchiop, de apărătorul Legii vânătorii şi că vor muri foarte rău. Ca şi Ceauşescu!

Legenda europeană iniţiatică spune că, mult timp, doar nobilii şi Regele aveau drept de vânătoare. De fapt numai ei puteau să poarte arme. Mai spune legenda că la începutul vânătorii Regele nu avea armă. Maestrul de vânătoare, un nobil de rang înalt, de sânge regesc, îi aducea Regelui un obiect învăluit în mătase de culoare roşie. Astăzi nu știu dacă se mai folosește. Dacă era o sabie însemna că nobilii sunt mulţumiţi. Regele spunea cuvintele trebuincioase, făcea gesturile iniţiatice şi vânătoarea putea începe. Uneori, foarte rar, Regele era nedemn şi atunci i se aduceau o pereche de coarne de cerb. Dar am spus deja, prea mult... peste unele ritualuri trebuie să se așterne tăcerea dintotdeauna.

Peste sărbătoarea cu nume uitat a vânătorilor, în calendarul păstorilor, al doilea la număr, s-au suprapus Filipii de Iarnă, lupii cei de temut, care trebuie respectaţi şi hrăniţi ca să nu facă pagube turmelor.

Al treilea calendar este cel al agricultorilor, care are conotaţii creştine. Sunt o mulţime de interdicţii în perioada Sfinţilor Petru, Antonie, Atanasie şi Chiril, în special în ceea ce priveşte lucrul. Cine nu ţine Sfinţii, îl mănâncă lupul. Simplu!

Dragi lupi, padawani și hobbiți, după cum bine știți una dintre bolile secolului este cancerul. O boală necruțătoare, care, rareori, este ameliorată. Și atunci se constată că, de fapt, NU a fost cancer. Se cheltuiesc sume înspământător de mari pe tratamente ineficiente care prelungesc agonia și torturează bolnavul. Dar speranță, există! Nu în medicamente scumpe, sau în minuni, ci în studiul celulei. Savanții studiază celulele ca să afle cum se poate opri înmulțirea, diviziunea lor, o oprire dirijată. Și ca orice caz biologic, sau medical, se merge istoric să se vadă mecanismul original, prima celulă care s-a divizat. Înțelegând mecanismul, se poate pune la punct o tehnică de oprire a înmulțirii anumitor celule, în speță, a celor canceroase.

În acest proces, anul trecut, 2015, o echipă de cercetători de la Universitatea din Uppsala condusă de Thijs Ettema a descoperit ceva. Pe fundul oceanului, în curentul cald dintre Groenlanda și Europa. Poate cel mai vechi organism pluricelular, un microorganism pluricelular o eucariotă pe care l-au denumit ASGARD. Acum câteva zile, la începutul anului, cercetătorii de la ”Nanjing Institute of Geology and Paleontology” au raportat descoperirea unei fosile eucariote datată la 1,5 MILIARDE ani.

Pe cine sa NU sarbatorim de Florii! GRESEALA pe care o fac romanii in aceasta zi

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI