Evenimentul Zilei > Horoscop > Donald Trump vrea televiziune. Riscuri majore pentru presă. Istorie de Hanuka: în Nordul Mării Moarte a explodat o bombă atomică! Horoscop
Donald Trump vrea televiziune. Riscuri majore pentru presă. Istorie de Hanuka: în Nordul Mării Moarte a explodat o bombă atomică! Horoscop

Donald Trump vrea televiziune. Riscuri majore pentru presă. Istorie de Hanuka: în Nordul Mării Moarte a explodat o bombă atomică! Horoscop

Horoscop Președintele Donald Trump a propus crearea unei rețele de televiziune de stat, care ar trebui să transmită în lumea întreagă și să arate cu adevărat ce se întâmplă în SUA.

5 decembrie

Horoscop  Pe 5 decembrie s-au născut Walt Disney, Werner Heisenberg, George Custer, Fritz Lang, Nicolae Văcăroiu, Bogdan Stelea, Mircea Florian, Gheorghe Spacu.

Horoscop  O notă specială despre Werner Heisenberg, pe care-l pomenim pe 5 decembrie, pe care îl consider cel mai mare fizician al secolului XX, poate cel care l-a întrecut şi pe Einstein. El a inventat bomba atomică şi a enunţat eleganta teorie a incertitudinii. Să nu citiţi cartea lui Thomas Powers „Războiul lui Heisenberg”! Sau citiți-o, dar trebuie să vă avertizez că este politic corect, o teorie falsă, sau mai curând o intoxicaţie. Heisenberg ştia din anul 1937 cum să construiască o bombă atomică! Dar a fost un mare patriot german, care a respectat interesele ţării lui, peste regimuri şi füreri vremelnici. Restul poveştii nu a fost încă declasificat, mai aveţi puțintică răbdare!

 

Horoscop  Sinaxar, în calendarul creștin-ortodox, Sf. Sava cel Sfinţit, Anastasie și Nectarie. Dezlegare la pește. Cărţile cele vechi spun că Sava era un copil de opt ani şi a făcut minuni dovedind puteri de înger. Se subliniază asupra faptului că era copil şi nu se precizează sexul, pentru că, după cum se crede, îngerii nu sunt sexuaţi.

 

Se crede că, uneori, îngerii apar printre oameni. Dar sunt repede dezamăgiţi pentru că oamenii nu sunt aşa cum îi credeau ei, în nevinovăţia lor angelică. Pentru că, după cum notează Origene: „…oamenii nu vor să fie mai buni și mai înțelepți, ei doresc doar să fie bogaţi şi puternici”!

 

Tradiţia spune că cine nu ţine şi nu pomeneşte pe Sf. Sava, acela se umple de bube. (Pamfile) Se ţine pentru bunăstare în casă, naştere uşoară şi pentru a avea prăsilă la animale.(Olteanu)

 

Din nou, datoria, mă face să citez ceea ce am primit de la Bruxelles:

”Ultimul raport al Centre for Media Pluralism and Media Freedom (CMPF) dezvăluie riscuri majore pentru presă, stagnare sau deteriorare generală în patru domenii principale: protecția jurnaliștilor, pluralitatea piețelor, independența politică și incluziunea socială. Raportul analizează situația presei în cele 28 de state membre ale UE și în unele țări candidate, țările din fosta Iugoslavie și Turcia. Atfel, se spune în raport, anul 2017 a fost marcat de evenimente cu impact semnificativ asupra libertății presei în Europa. În octombrie 2017 a fost asasinată jurnalista malteză Daphne Caruana Galizia. Mai mulți jurnaliști se confruntă permanent cu amenințări, în mai multe țări europene. Condițiile de muncă ale jurnaliștilor s-au deteriorat, protecția avertizorilor este slabă, iar concentarea presei în mâinile unui număr mic de proprietari este percepută ca un obstacol în calea diversității informației. Presa și organismele care o reglementează sunt vulnerabile la ingerințele politice, mai ales în condiții economice instabile. Raportul semnalează și inegalități de gen în posturile de conducere și lipsa de progres în ceea ce privește educația pentru media în U.E. În ce privește independența și finanțarea mediei publice, țările cele mai  bine clasate se situează în Europa Occidentală: Marea Britanie, Germania, Franța, Belgia, Olanda, urmate de Danemarca, Estonia, Lituania, Portugalia și Suedia. Printre țările cu risc ridicat se află Bulgaria, Croația, Cehia, Ungaria, Polonia, România, Serbia, Slovacia și Slovenia. Risc mare legat de independență prezintă și Finlanda, Italia, Grecia, Malta, Cipru și Turcia, în timp ce  Letonia, Luxembourg, Spania, Austria, Irlanda se clasează la risc mediu. Bulgaria a trecut de la risc mediu legat de independența editorială, la risc major, datorită modificărilor aduse legii radioului și televiziunii prin care se permite prelungirea la infinit a mandatelor de trei ani ale directorilor generali și a consiliilor de administrație. În ce privește difuzarea informațiilor în limbile minorităților naționale, raportul menționează faptul că acestea nu sunt disponibile în toate limbile în mai multe țări, cu excepția Cehiei, Estoniei, Olandei și Slovaciei.”

”Președintele Donald Trump a propus crearea unei rețele de televiziune de stat, care ar trebui să transmită în lumea întreagă și să arate cu adevărat ce se întâmplă în SUA. Din punctul de vedere al președintelui, această televiziune ar fi : o alternativă la CNN care are o voce puternică, dar descrie SUA într-o manieră falsă și nedreaptă, a scris el pe Twitter. Trebuie să facem ceva pentru ca să arătăm lumii că suntem cu adevărat mari ! Profesorul de drept Richard Painter, care a fost principalul consilier în materie de etică al administrației Bush între 2005-2007 a răspuns tot pe Twitter: Adică la fel ca Pravda, ministerul Propagandei al Reich-ului și alte excelente media gestionate de stat. Statul american exploatează deja rețele de televiziune și de radio, fiind supervizate de de Agenția mondială americană pentru media – Global Agency, care se definește ca o agenție federală independentă care informează și conectează popoarele din lumea întreagă în favoarea libertății și a democrației. Posturile coordonate de Agenție sunt Voice of America, Radio Free Europe, Office of Cuba Broadcasting, Radio Free Asia și  Middle East Broadcasting Networks. Această agenție multimedia gestionată de guvernul american și finanțată de Congres are câteva obiective speciale: 1. să amplifice libertatea de informare și de exprimare, universal recunoscută drept cheie a unei societăți libere, deschise și democratice, care susține interesele americane prin stabilitate, pace, alianțe și comerț; 2. Să comunice experiența și valorile democratice ale SUA.

Dar președintele Trump pare să dorească o rețea media care să vorbească mai clar despre grandoarea țării.

Coaliția Democratică, un grup popular liberal a calificat acest tip de media sugerat de Trump drept o idee foarte apreciată de dictatorii din lumea întreagă pentru puterea ei de a controla gândirea.”

Dictatura presei de stânga, isterică, anarhistă și antinațională nu intră în discuție!

Dar, doream să vă fac părtași de o istorie de Hanuka, spusă de un prieten de la Tel Aviv.

Dacă nu știați, militarii în retragere, se ocupă, printre altele, în Israel, de arheologie. Mai ales că prietenul meu fusese genist, inginer militar. Mi-a povestit de o cercetare arheologică, din vara aceasta, la care  a luat parte, făcută de evrei în cooperare cu iordanienii, dar și cu elemente din Trinity Southwest University, Northern Arizona University, DePaul University, Elizabeth City State University, New Mexico Tech și Atomic Research Group.

 

Pe scurt, pentru că știu că domniile voastre aveți multe de făcut și eu sunt vorbă lungă, o excavație pentru un garaj subteran a scos la iveală în Nordul Mării Moarte, fragmente de ceramică și dovezi clare că acolo fusese orașul pierdut Tell el-Hammam. Bun, așa se numește acum, nu se știe cum se numea acum 3.700 de ani, când un oraș întreg a fost mistuit de o explozie gigantică, care s-a întins pe 500 kilometri pătrați. Focul, la o temperatură de multe mii de grade Celsius a vaporizat orice ființă vie și a vitrificat obiectele din ceramică. Mai mult, din fragmentele de ceramică lipsește total zirconiul, care a fost transformat în gaz de temperatura infernală, cercetătorii cred că a depășit 10.000 grade Celsius.

Cercetătorii au crezut că a fost vorba despre un meteorit, un bolid, sau o cometă. Dar, nu există niciun crater, nimic care să confirme un impact al unui corp ceresc cu solul. În lipsă de explicații și sub influența similitudinii cu ”meteoritul” Tungusk, unii dintre cercetători cred că este vorba despre o explozie atomică. Documente vechi pot fi interpretată că, acea regiune, numită Ghor, a fost interzisă accesului oamenilor peste 600 de ani. ”Oricine, om sau vita, intra în acea zonă murea, ca ars de foc, sau se îmbolnăvea și murea în chinuri”. Este, evident, o descriere a bolii actinice, cauzată de radiații. Radiații care persistă mulți ani de zile la locul unei explozii atomice.

Teoria conspirație, când nu ai dovezi, recurgi la ea, spune că și Sodoma și Gomora au fost distruse tot de explozii atomice. Bun, în Vechiul Testament se cam explică de ce Dumnezeu și-a revărsat pedeapsa pe cele două orașe, dar ce a avut cu pașnicul oraș din Ghor? Tot niște documente, la vreo două mii de ani distanță, spun că orașele au fost distruse ”pe când Dumnezeu fugărea dracii pe cer și îi trăznea cu fulgere nimicitoare”. Probabil că unul sau mai multe ”fulgere” nu și-au atins ținta și au căzut pe Pământ. Sau ”dracii” aveau baze în orașele respective…

Ieri, dragi lupi, padawani și hobbiți am avut două revelații. A fost o zi splendidă, aici, lângă Castrul Roman ”Fulmen”, cu soare și temperaturi, la miezul zilei, de peste zece grade Celsius. Așa că m-am dus la Valea Screzii, nu este departe de mine, exact 12 kilometri și două sute de metri, ca să-l ajut pe Moș Nicolae. Am dus și eu ce-am putut, mi-am luat de la gură, dar le-am dus copiilor 120 de ciocolate. Acolo am avut o supriză plăcută, bună, care mi-a încălzit sufletul. Multă lume, asociații, furgonete, mașini fițoase 4×4, am recunoscut pe un senator, cadourile umpluseră terasa acoperită. Multe, foarte multe – mâncare, alimente, dulciuri, jucării, îmbrăcăminte, pături etc etc! Deci, se poate!

Când m-am întors acasă, la gardul meu, unde am tricolorul arborat mă aștepta poștașul Mihai. Un pachet de la Aspida, nom de guerre, Doina, cum s-a botezat. Un cadou măreț, o carte la care râvneam, ”Istoria Universală a Medicinei și Farmaciei” de Radu Iftimovici, în două volume splendide, legate, cartonate, glossy, Editura Academiei. Prietena mea Aspida a cules și a tehnoredactat lucrarea. Mi-a spus că ar face același lucru pentru carțile mele, pe gratis. Poate, la anul, poate o să am mai mult timp, până atunci nu pot decât să-i mulțumesc din inimă și să-i urez multă sănătate! Doamne, ce cărți frumoase! Mulțumesc, încă odată!

Vedeți, oamenii dăruiesc, fără să fie la televizor, scriu cărți frumoase și de referință, oamenii sunt altfel decât apar la tv, în general, în presa de stânga, isterică, anarhistă și antinațională. Să-i nu-i dau dreptate lui Donald Trump și să vreau să am și eu televiziunea mea în care să vă arăt lucrurile bune, plăcute, exemplele bune, înălțătoare, oamenii care muncesc cinstit din România?  Bună întrebare!

Nu știu când o să găsesc răspunsul și nu știu de ce presa vă bagă pe gât toate nenorocirile, vulgaritățile și amenințările, dar știu că mâine este o altă zi!

 

☼    ♂    ♀

  

BERBEC Astăzi trebuie să-l ajuţi pe Moş Nicolae în alegerea cadourilor. Şi vorbeşte, cu prietenii, colegii, familia, nu fi enigmatic mai mult decât trebuie, că nu o să mai înţeleagă nimeni, nimic.  Nu întreprinde nimic important sau riscant, Ia lucrurile mai uşor, aproape în glumă. Un telefon îți face multa plăcere – este cineva care te intereseaza. Atenţie la ce spui, vorbeşte clar şi nu te hăhăi tot timpul. Doar vocea trebuie să „zâmbească”! Perioada favorizează nativii care activează  în transporturi, educaţie şi turism. Pe seară, acasă, ai tendinţa, pentru unii supărătoare, de a fi permanent in ofensiva, sa ţii la părerea ta şi să nu  faci concesii sau compromisuri nimanui. Mai bine zâmbeşte, cu gura închisă!

 

TAUR O zi bună, după o perioadă mai tensionată. Te poţi relaxa, ce a fost mai greu, a trecut. Totuşi, nu lăsa nici o schimbare să te tenteze. Lasă lucrurile aşa cum sunt şi înţelept te vei numi! Nu mai face atatea mofturi, viaţa este complicată şi fără sa o faci tu şi mai complexa. Stelele spun sa dai dovada de bun-simt şi modestie! Măcar astăzi. Prietenii te cauta să-ţi împartaşească problemele lor. Vremea capricioasă şi vremurile aiurea ţi se par probleme infinit mai grave decât micile lor intrigi. Nu te grăbi să tragi concluziile care se impun, partenerul tău practica un "joc secund" aşa incât trebuie să vezi în spatele vorbelor şi în umbra celor afişate. Pune-ţi pantofii la uşa, Moş Nicolae te are pe listă!

 

GEMENI Lăsă lucrurile să se aşeze singure şi nu interveni. Trebuie sa incepi de astăzi să faci economii făcând cadouri, pare paradoxal, dar economia este arta prin care obţii maximum de la viaţă. Poţi să cumperi ceva care îţi place şi să fie şi relativ ieftin. Adică un cadou de Moş Nicolae care să arate mult mai scump decât costă! O zi de miercuri, ziua lui Mercur, protectorul tău, aproape bună, cu unele aspecte favorabile, ceea ce poate insemna chiar încercarea de rezolvare a unei situatii financiare care te punea pe ganduri.  Cu Luna favorabilă intuiţia ta creşte şi poţi rezolva mai uşor situaţiile în care sunt implicate femei, sau de natură feminină.

 

 

RAC Perioada favorizează nativii care activează în transporturi, educaţie sau turism şi pe cei care stau acasă crescând copiii, sau bucurându-se de amintiri pe care Moş Nicolae le trezeşte. Nu ai timp pentru tristeţi existenţiale, scutura-te si imbarbatează-te singur. Azi ai nevoie de mult optimism pentru rezolvarea treburile tale cotidiene. Sentimentele tale contradictorii nu sunt deloc folositoare pentru fermitatea în decizii pe care ar trebui să o arăți astăzi. Totuşi, cineva bine plasat îţi arată bunăvoinţă. Nu te repezi să te foloseşti de cleştii nevertebratei care denumeşte zodia ta, sufocând persoana respectivă, ci dă dovadă de loialitate şi bună credinţă. Pe termen lung este o investiţie sentimentală/profesională care te va scoate din multe necazuri.

 

LEU Sunt favorizaţi nativii din zodie care desfăşoară activităţi medicale, media şi administrative. Pe seară te poţi duce să cumperi micile cadouri de Moş Nicolae, este mai puţină aglomeraţie. Uneori este bine sa fii mai putin comunicativ si doar sa asculti, iar astăzi este una dintre acele zile. Vei afla o multime de noutati  nebanuite, care iti vor fi de folos. Sezi si cugeta, spune o veche zicala, care astazi ti se potriveste perfect. Ia mai multe informatii si abia atunci poti lua o decizie buna! Ai nevoie de sprijin şi din parte anturajului, a colegilor şi a familiei. Sigur că intri în criză de timp şi nici banii nu îţi ajung pentru proiectele tale, iar astăzi luni, îţi faci planuri utopice pentru restul săptămânii şi pentru cadourile de Moş Nicolae. O informaţie de la nişte prieteni adevăraţi te pune pe pista cea bună, în cele din urmă.

 

FECIOARĂ Ziua este favorabilă nativilor cu activităţi legate de ştiinţă, tehnică sau tehnologie.  Trebuie să evitaţi discuţiile cu persoanele de sex opus. Nu vă faceţi griji, găsiţi cadoul potrivit. Configuratia astrologica iti indica sa nu te repezi sa tragi concluzii gresite, sa ai suficienta rabdare, pentru că lucrurile se vor lămuri. O bârfă sau un schimb mai tăios de cuvinte te-au făcut să te îndoieşti de un prieten. Adică ţi se pune pata şi n-o să te potoleşti până n-o să afli adevărul-adevărat, ca şi când ar exista aşa ceva pe lumea asta!  De obicei trădările astea sunt pur fictive şi fac parte din paranoia ta cotidiană bine temperată. Dar cui îi pasă, dacă tu te simţi mai bine!

 

BALANŢĂ Pentru un procent este o zi bună.  Trebuie să fii mai optimist şi să gândeşti pozitiv. Optimismul este încapăţânarea de a spune ca te simţi bine când totul în jurul tău nu merge cum trebuie. Astăzi ai o perioadă indicată pentru studiu şi activitate laborioasă. Intelectul este bine aspectat aşa încât poţi să te implici în lucruri mai importante care necesită o anumită fineţe a gândirii. Dacă pur şi simplu vrei să convingi pe cineva atunci astăzi este perioada! A doua parte a zilei este favorabilă vizitelor, ieşirii cu prietenii la o cafea sau ceai fierbinte, corespondenţei, plimbărilor prin supermarketuri. Însă nu trebuie să uiţi că Saturn face să întârzie unele lucruri. De obicei cele pe care le aştepţi cu nerăbdare.

 

SCORPION Anumite amintiri nu-ţi dau pace. Evenimentele, situaţiile şi emoţiile tale sunt alternative. Lasă totul deoparte şi fă o seară de Ajun la Moş Nicolae plăcută şi veselă şi cu ghete lustruite! Din nou, pentru a câta oara, ai de ales între doua posibilităţi. Sinergia faptelor te conduc, insă, către o fundătura sentimentală! Neliniştea si nerăbdarea proprii naturii tale sunt pe cale sa-ti joace o festa. Trebuie sa ai răbdare și să aștepti, altfel strici totul! Aşa că lasă decizia pe mai târziu. Pe fondul unei configuratii slabe si cam confuze, vointa si determinarea care te-au caracterizat in ultimul timp incep să se estompeze. Poate că nici nu trebuie să iei o hotărâre. Uneori lucrurile se rezolvă de la sine. Analizează cu atenţie, sau cere un sfat, ca să nu regreţi mai târziu.

 

SĂGETĂTOR Ai mare nevoie să-ţi “încarci bateriile”. Un tip de energie se obţine pe seama altui tip de energie. Relaxează-te, fă cumpărături de Moş Nicolae, sau du-te la sală, sauna, poate şi un masaj! Dacă este vorba de o întâlnire importantă, atunci astăzi este ziua. Ceva se poate întâmplă – mare atenţie la călătorii sau deplasări. Mai bine renunţă… Dar, dacă eşti precaut, vigilent şi prudent – totul este foarte bine. Evită locurile aglomerate, spaţiile deschise, frigul, umezeala, curentul şi datoriile. Oferă respect celor mai bine plasaţi ca tine pe scara socială pentru că omul superior ascultă, omul materialist trăncăneşte, înţeleptul configurează – spune înţeleptul chinez.

 

 

CAPRICORN  Excesul de energie vitală se poate traduce şi prin nelinişte. Ceea ce te poate face misterioas, dar şi imprevizibil. Aşa că mai bine du-te acasă ca să pregăteşti pantofii pentru Moş Nicolae. Uneori te inseli in privinta oamenilor, pentru ca iti faci pareri preconcepute. Evita dezamagirea fiind mai pragmatic in relaţiile cu colegii. Configuraţia generală a horoscopului arata că începând de astăzi urmează o perioadă care îţi este în mod explicit favorabilă: câştiguri neaşteptate şi favoruri din partea sexului opus. O veste bună care te face să fii mulţumit(ă) pentru că ţi-a confirmat intuiţia. Magnetismul personal este în creştere. O persoană influentă,  Leu sau Scorpion, promite că te va ajuta. Atenţie la solicitarea nervoasă, nu lăsa mass media să-ţi otrăvească viaţa cu ştiri negative şi filme extrem de violente.

 

 

VĂRSĂTOR Totodată mai calm şi mai activ decât de obicei, poţi să rezolvi astăzi unele lucrări întârziate sau să aplanezi conflicte. Nu te lăsa încărcat cu sarcini suplimentare, arătă că ai şi limite. Astăzi este o zi din perioada când Vărsătorii cumpara extrem de scumpe aberaţii tehnologice, iar Vărsătoarele fac datorii la coafor, manichiuristă, croitoreasă, modistă, stilist, maseur, bazin, sală şi încă în multe alte locuri… Consumi, deci exişti! Şi te pregăteşti pentru Moş Nicolae.. Semnele de foc şi de aer îţi sunt favorabile, dar este mai bine să nu te iei în beţe cu cei născuţi sub zodii de pământ şi apă. Rezolvi cu mult calm discuţiile cu partenerii sau prietenii, un zâmbet şi o bătaie pe umăr pot rezolva mai multe decât o atitudine încruntată, agresiva şi neplăcută. Oricum în această zi comunicarea este avantajată, aşa că poţi să te duci cu mâna întinsă în faţa biroului şefului şi să-i ceri o mărire de salariu sau să dai papucii partenerului neperformant cu citate din Caragiale!

 

PEŞTI Atenţie la atenţie. Astăzi problemele Peştilor par să devină mai serioase. Pentru că tu le consideri aşa. Se apropie Crăciunul, vacanţa de iarnă şi se pare că nu te-ai hotărât ce să faci. Zodia ta este oricum bine aspectată, aşa că îndrăzneşte să-ţi afirmi personalitatea şi opţiunile. Ai unele veşti care te neliniştesc şi te ingrijorează, dar în a doua parte a zilei ori primeşti un ajutor neasteptat, ori rezolvi tu situatia! Te afli sub protectia binevoitoare a stelelor care te favorizeaza cu idei noi si indraznete, mai ales daca lucrezi in domeniul artelor. Stelele te avertizeaza asupra unei greseli pe care poti sa o faci astazi. Daca recunoşti despre ce este vorba este bine, daca nu o să ai timp după aceea să repari ce ai stricat!

 

horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop   horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop