Fii informat!


Editura Evenimentul si Capital

Cum o să fie iarna 2018-2019. Horoscop

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 12994 Vizualizari

Horoscop Fenomenul de încălzire globală, provocat de miile de explozii nucleare în atmosferă și de circulația milioanelor de avioane cu reacție, toate la aceiași înălțime, face ca orice prognoză a vremii să fie ridicolă. Poate, de azi pe mâine – mă asigură meteorologul.

15 octombrie

Horoscop Pe 15 octombrie s-au născut Vergiliu, Friedrich Nietzsche, Oscar Wilde, Mario Puzzo, Evangelista Torricelli, Carol al II-lea, Constantin Parhon, Sandu Sticlaru.

Horoscop Nimic în “kalendar” iar în calendarul creştin sunt Sfinţii: Luchian, Savin, Vars, Eftimie cel Nou. Ziua, de ieri, a Sf. Parascheva de la Iaşi nu a fost suprapusă peste o sărbătoare dacică, care după cum ştim, dura trei zile. Pur şi simplu o pomenire creştină.

Horoscop "Evenimentul Zilei" din 15 octombrie 1964, acum exact 54 de ani, a fost că Primul Secretar al PCUS, Nikita Sergheevici Hruşciov a fost demis şi înlocuit cu Leonid Breşnev. Hruşciov era în concediu la Soci, pe malul Mării Negre. Evident, o măsură ilegală, nimeni nu poate fi scos din serviciu, armată, partid etc când este în concediu. Dar au făcut ruşii ceva legal, vreodată? A fost, mai curând, o lovitură de stat!

După ce, cu un an mai înainte, John Kennedy fusese scos din circulaţie, la propriu, prin tirul a mai multor trăgători de elită, la Dallas. Aşa spune teoria conspiraţiei!

Astfel a picat, din nenorocire pentru mine şi încă câteva miliarde de oameni, prima încercare de destindere dintre blocuri, pusă la cale de cei doi, la ONU. Îmi amintesc că în vara lui 1963 circulau zvonuri în Bucureşti cum că “ruşii s-au înţeles cu americanii”! Şi că o să fie pace, o să se dezarmeze şi or să se deschidă frontierele. Era epoca cortinei de fier şi a terorii nucleare, nu aveţi cum să înţelegeţi, decât cei care au trecut prin asta!

Pentru România, atunci, a început o perioadă şi mai neagră, Brejnev, cel cu sprâncene de călău moscovit, avea să ordone asasinarea lui Gheorghe Gheorghiu-Dej, se pare, un an mai târziu, punând capăt încercării de destindere către Vest începută de român. Probabil că a fost otrăvit cu thallium, ca şi Palmiro Togliatti. Există mărturii, fără posibilitate de îndoială. Şi trei dintre gărzile lui personale, bărbaţi tineri, în putere, au murit de acelaşi “cancer galopant”. Este şi părerea generalului Pacepa, un om pe care-l stimez în mod deosebit pentru curajul şi inteligenţa sa.

Să ne amintim că Gheorghiu-Dej trimisese acasă trupele sovietice, raliase România la mai multe organisme internaţionale economice, de comerţ şi bancare şi chiar începuse un timid demers de deschidere către Vest.

Interesant de observat că cei doi conducători ai României din perioada supremaţiei sovietice nu au murit de moarte bună, se pare, se spune, se şopteşte, se zvoneşte că au fost asasinaţi de... ruşi! Cum făceau turcii cu domnii pământeni. Obiceiuri asiatice!

Este o direcţie fascinantă de cercetare pentru istoricii prezentului și ai viitorului. Sigur, dacă or să mai ştie ceea ce ştim noi, pentru că mărturiile scrise, după care se ghidează istoricii, sunt adesea falsificate, prin distorsionarea adevărului, sau excluderea din relatare a unor fapte, gesturi şi oameni.

Duminică, 14 octombrie, ieri, adică, de Sf. Paraschiva, a fost vreme frumoasă, cald și soare, aşa că după tradiţie şi după prognoza lui Topor va fi o iarnă mai ușoară, decât cele temperat continentale. Superstiţie, sau nu, ar trebui să mai luăm aminte şi la alte surse decât cele consacrate. Nu de alta, dar parcă merităm o iarnă fără temperaturi foarte joase și cu zapadă atât cât trebuie pentru agricultură și refacerea volumului de apă în acumulările multianuale.

Situaţia imi aminteşte de un banc mai vechi. Sunt mai multe versiuni. Eu o știu pe aceasta:

Se spune că Preşedintele SUA avea de pregătit programul pentru iarnă. Îl cheamă la el pe şeful meteorolog. “Şefule, cum o să fie iarna?”. “Domnule Preşedinte, sincer să fiu, nu ştiu, dar mă duc la nativi (indieni). Dacă ei taie lemne multe, însemnă că o să fie o iarnă grea!”. Şi şeful meteorolog se duce într-o rezervaţie. Intră în cortul medicine man-ului şi îl întrabă dacă au strâns lemne. Indianul nu ştia ce să răspundă, nu strânseseră lemne, aşa că spune pe ocolite “Marele Spirit o să ne lumineze. Stai două zile şi vei găsi răspunsul!” Nici nu a ieşit bine şeful meteorolog din tipee şi indianul îi cheamă la el pe câţiva nativi: “Duceţi-vă la toţi şi spuneți-le să înceapă să tăie lemne multe. A fost la mine şeful meteorolog şi ne-a întrbat dacă am tăiat lemne. Asta înseamnă că se aşteaptă la o iarnă grea!”. Şi toţi indienii s-au apucat să taie lemne. Şeful meteorolog a stat două zile şi a văzut cum indienii aduceau mari cantităţi de lemne, aşa că se prezintă repede la Preşedinte: “Domnule Preşedinte, nativii taie pădure, după pădure, o să avem o iarnă foarte, foarte grea!”

După ce îmi spun unul și altul, care astronom, care meteorolog, care negociator de energie, diferite profesii și diferite puncte de vedere, iarna 2018-2019, în Europa se va caracteriza prin schimbări bruște și neplăcute, agresive, de temperatură și umidiatate. Va fi când mai cald decât obișnuit, când mai rece și mai umed. Furtuni, vijelii, viscole - punctual și cu o furie nemăsurată. O vreme neplăcută care pune organismele la grea încercare. Se pare că El Niño face ca vremea să fie mai caldă, dar circulația atmosferică în Europa va aduce de cel puțin trei ori mari cantități de aer polar. În România și Moldova este aceiași prognoză, se pare că bunul Dumnezeu se ia după harta din anul 1937 din Andrees Handatlas, o iarnă ceva mai ușoară, decât cele temperat continentale, obișnuite.

Pe de altă parte fenomenul de încălzire globală, provocat de miile de explozii nucleare în atmosferă și de circulația milioanelor de avioane cu reacție, toate la aceiași înălțime, face ca orice prognoză a vremii să fie ridicolă. Poate, de azi pe mâine – mă asigură meteorologul.

Din punct de vedere astrologic, iarna 2018-2019 poate fi similară cu cea dintre anii 1958-1959. Atunci, nu a fost o iarnă foarte grea, a nins în Nord la jumătatea lui noiembrie, iar iarna mai grea a fost de la jumătatea lui ianuarie până jumătatea lui februarie. De Crăciun 1958 a fost zăpada în București. În anul 1959 primii ghiocei au răsărit pe 27 februarie.

Totuși eu m-am luat după pieile roșii. Am înconjurat casa de lemne tăiate și stivuite frumos, după modelul din Nordul Finlandei. Fac focul de două săptămâni, dacă ziua este frumoasă, noaptea este rece, de două ori termomentrul a arătat temperaturi negative. Mă pregătesc pentru o iarnă grea și lungă, cu multă zăpadă și temperaturi negative. Dacă dă bunul Dumnezeu o iarnă mai ușoară, după cum spune Topor, este avantajul meu, poate îmi ajung lemnele și pentru la anul. Lemnele de foc s-au scumpit anul acesta cu 20%. Eu le-am cumpărat înainte de scumpire, probabil că la anul nu o să-mi mai permit. Poate, peste doi ani, ori moare măgarul, ori pierde samarul… nu mai îmi fac proiecte pe termen lung, adică pe o sută-două de ani!

Până una-alta să vedem ce ne aduce pisica mâine, cineva, persoană importantă, becher, m-a pus să-i fac horoscopul unei alte persoane foarte importante, becher și el, bizuindu-se pe faptul că am avut dreptate 100% în prognoza politică pentru anul 2018. Să vedem ce o să iasă, doar mâine este o altă zi!

Viorica Dancila, veste ingrozitoare! A fost internata de URGENTA, in urma cu putin timp

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI