Editura Evenimentul si Capital

Confiscarea simbolurilor, satanizarea conducătorilor, strategii de prostit lumea. Mensa International: ”prostia este globală”. Horoscop

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 7850 Vizualizari

Horoscop În prezent se folosește doctrina marelui licurici în ceea ce privește ”asasinarea”, satanizarea conducătorilor. Un asasinat ca la Dallas face multă mizerie și produce un martir, au tras concluzia păpușarii. Ia să-i băgăm noi pe cei care conduc, oriunde, deci și în România, la pușcărie!

19 octombrie

Horoscop Pe 19 octombrie s-au născut Auguste Lumiere, John Lithgow, Miguel Angel Asturias, Dumitru Almaş, Simion Mehedinţi.

O conjunctură complicată, zilele acestea. Multe aspecte, trei planete retrograde, alte trei planete în Scorpion. Mai calculez, mai iau informații, vă spun eu...

În calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii: Proorocul Ioil, Uar, Felix, Eusebiu, Cleopatra şi Ioan de la Rila.

În „Kalendar” ultima zi de Lucini.

Am fost întrebat de unii dintre domniile voastre, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, de ce amintesc unele personalităţi născute în ziua respectivă. Pentru că, este răspunsul meu, făcând parte din aceiaşi zodie, fiind născuţi în aceiaşi zi, au cel puţin o caracteristică în comun.

De exemplu, pe 19 octombrie s-au născut părintele cinematografului, un actor foarte bun, un laureat al Premiului Nobel pentru literatură, un scriitor care nu a premit premiile care i se cuveneau şi un geograf de excepţie. Ei bine, ce au avut în comun aceşti oameni?

Pe cei menţionaţi îi caracterizează, au în comun, o vedere de ansamblu, o imaginaţie, s-ar putea spune, volumică. Ei „văd în spaţiu”, au o ciudată perspectivă a realităţii. Altfel, sunt oameni aproape modeşti, normali şi la locul lor, amatori de lucruri frumoase şi de armonie, cum le stă bine Balanţelor, dar diferiţi în gusturi, alegeri şi carieră.

Care este criteriul după care aleg cele câteva personalităţi zilnice? Pe unii i-am cunoscut şi le-am făcut horoscopul, alţii îmi plac. Şi nu în ultimul rând vreau să demonstrez câte personalităţi de excepţie, în mai toate domeniile de activitate, avem şi am avut, noi, românii.

Cu toate că mai mulţi dintre domniile voastre au solicitat să precizez pentru fiecare personalitate cine este şi ce a făcut, aş dori să las cititorilor plăcerea descoperirii. Astrologia este şi educativă. Luați o enciclopedie. Nu, nu Wikipedia!

Pe 19 octombrie este ultima zi din cele trei zile în care se sărbătoresc Lupii, Lucinii, după numele Apostolului Luca, Luciu.

Lupii de Foc, în cursul anului, iau numele sfinţilor creştini. Lucini, Filipii... Ca să se arate puterea Lupilor, aidoma cu sfinţii. Legenda spune că Lupul Şchiop este şi avatarul Sfântului Andrei al României, nu numai întruchiparea în vis şi aivea a marelui rege Dromichete.

Mensa International, din care fac parte, ei mi-au publicat ”Enciclopedia Astrologiei” mi-a trimis o corespondență, evident, pentru a fi publicată. Ei știu că nu pot să-mi țin gura, pardon, tastatura. Mensa este un club elitist în care pot fi primiți doar cei cu un IQ mai mare de 130. În Mensa International sunt mulți cei cu IQ mai mare ca 140. Cel mai inteligent om de pe Pământ, de fapt cea mai inteligentă, este Marilyn vos Savant cu un IQ astronomic, de 228. Are și ea 72 de ani și coprofagii politic corect, ca să nu fie discriminare rasială, au scăzut punctajul Marilynei ca să fie egal cu al unui coreean și cu al unui negru. Bun, asta nu împiedică recordul de Guinness înscris în anul 1990. În prezent, dacă am fost corect informat, nu mai este politic corect să ai un scor, 140, 180 sau 200. Testele spun dacă ești superior sau nu, ca inteligență, altora 98 de persoane. Se pare că nu se mai dau scoruri. Sună a școală Waldorf, cred că și Mensa s-a prostit. Ca să faci parte din Mensa națională, sau direct, Mensa International, trebuia să treci niște teste care măsoară inteligența fluidă. Eu am completat testele Stanford-Binet, care se pare că nu mai sunt actuale. Politic corect. Nu este vorba de educație, informație, dexteritate, sensibilitate, sau emoție. Nu, inteligența este capacitatea de adaptare, de a face conexiuni, de a înțelege rapid și complet o situație și a lua cea mai bună decizie.

Dar ce îmi scrie Mensa International, sub semnătura lui Satoki Takeichi, cel care și-a dat demisia acum câteva zile? Simplu, că lumea se prostește. Mensa, prin reprezentanțele naționle, a făcut mai multe teste, în vederea evidențierii a noi membri, 47 de teste în 22 de țări. Câți au trecut testele, câți au devenit membri Mensa, câți au dovedit că sunt inteligenți? Zero barat, niciunul. Ba candidații au mai făcut și scandal pentru că au achitat o sumă de rahat pentru teste, în România parcă este de 30 de lei, nu știu sigur, și au cerut banii înapoi! Japonezul este chiar comic la sfârșit:”... dragă frate, îți scriu ca să știi că în curând va deveni periculos să ai un IQ ca al tău, oricum, eu îmi dau demisia, lumea se prostește și fără mine...”

Anecdotic, sau, nu, o să fiţi surprinşi, dragi lupi, padawani şi hobbiţi de cât de mulţi sunt cei care gândesc, sunt inteligenți, aici, în România. Dar, nu o fac la televizor!

Bun, în ultimul timp mă uit, aici, în România, mă uit în lumea largă. Monitorizez! A apărut o nouă modă. Să interzici! În 1968, în mişcarea hippy, era o lozincă care mi-a plăcut: „Este interzis, să interzici!”

Generaţia mea a fost marcată de mişcarea hippy. Chiar şi aici, în România. Acum se interzice orice. Să fumezi, să faci plajă în parc, să opreşti în dublu, să laşi căţelul liber, să scrii pe pereţi, să spui bancuri cu evrei, să vorbeşti despre legionari, să saluţi ca romanii, să cânţi „Deutschland Über Alles” sau „Tinereţe legionară” (mie îm place „Panzerlied” pe care îl fredonez mereu), să vorbeşti de rău o canalie, să conteşti holocaustul, să-ţi pictezi svastici pe motocicletă, să spui că musulmanii sunt nişte lifte păgâne spurcate, (bine că a spus-o boierul Djuvara, să-i dea bunul Dumnezeu loc de veci în biblioteca Lui), să, să, să... Sunt mai mult de 500 de interziceri!

În decursul istoriei, mai multe simboluri au fost asimilate cu filosofia unor popoare, sau grupuri, care au pierdut. De exemplu svastika nazistă. Dacă nemţii nu pierdeau războiul, ci îl câştigau, ar fi fost svastici peste tot. De fapt este un simbol foarte vechi, simbol solar, întâlnit la multe popoare din antichitate, în India, de exemplu. Dacă aţi fost în Sfânta Sofia, nu se poate să nu fi văzut tavanul din pronaos, tot acoperit de svastici. Mai nou, în România nu se mai folosește cuvântul ”tovarăș”. A fost compromis prin utilizarea mai înainte, în timpul Războiului Rece. Dar nici ”legiune, legionar”!

Nu putem să mergem cu interzisul în ritmul acesta! În curând o să ne înţelegem prin semne, pentru că toate vorbele şi simbolurile o să fie interzise, pentru că nu sunt politic corect! Este în „Cercul mincinoşilor” a lui Jean-Claude Carrière, o nuvelă scurtă, numită „Neguţătorul de cuvinte” din care îmi permit un scurt citat, sper că nu este interzis:Apropiindu-se sfârşitul secolului XX, negustorul de cuvinte a înţeles că lupta era pierdută, iar ceea ce fusese temeiul vieţii lui urma să dispară. Oricât de incredibil i se părea, omenirea se mulţumea cu un vocabular sărăcit.”

O altă problemă care înrăutățește nivelul calității vieții noastre este satanizarea și ”asasinarea” conducătorilor. În România, toți conducătorii sunt contestați. Unii chiar asasinați, la propriu, alții la figurat. Lucian Boia a numărat nu mai puțin decât 61 de voievozi, domnitori, regi, președinți, prim miniștrii etc, conducători ai românilor, asasinați, la propriu, aici, la noi, de-a lungul și de-a latul istoriei. Cred că puțini conducători ai Țărilor Române, apoi ai României au murit de moarte bună. Mă întreb, Ceaușeștii au fost considerați odată, sau de două ori?

În prezent se folosește doctrina marelui licurici în ceea ce privește ”asasinarea”, satanizarea conducătorilor. Un asasinat ca la Dallas face multă mizerie și produce un martir, au tras concluzia păpușarii. Ia să-i băgăm noi pe cei care conduc, oriunde, deci și în România, la pușcărie! Este democratic și îi facem zombi, morți-vii, îi scotem în afara ringului politic. De exemplu, Adrian Năstase. Tare individ, amarnic, la contre! Cum se purta cu otrepele din România se purta și cu cei de afară. Îi călca în picioare! România nu poate să fie condusă de oameni capabili, tari și care nu pot fi convinși de orice și care, când au timp, se ocupă și de interesele României! Așa că i s-a făcut o campanie de presă fulminantă, a costat ceva, i s-au înscenat niște termopane, toată presa era plină și a fost băgat la pușcărie. Adio și-un praz verde...

Cum au fost scoși afară, în afara ringului politic care contează, Theodor Stolojan și Crin Antonescu. Șantajați. Pe Băsescu, Traian Băsescu, omul nostru din Amsterdam, nu au vrut să-l dea în gât de două ori? Căpitanul de cursă lungă era și este tare, cred că puțin mai tare decât Adrian Năstase, nu-și face niciodată scrupule. Și, totuși, a văzut roșu! Și totuși, repet, a fost amenințat cât cuprinde, ba l-au băgat și pe frate-său la pușcărie. Emil Constantinescu, cunosc bine problema și el a fost aruncat de centrifugă în afara sferei care contează. Ion Iliescu este amenințat periodic cu toate că a făcut tot ceea ce i s-a spus, a vândut toată România pe un leu! Statul paralel, vorba domnului Dan Andronic, paternitatea conceptului nu o știu exact!

Cum deschid un ziar este un atac furibund la Dragnea, Dăncilă sau Johannis. Combat bine, mon cher! Contează mai mult rochița primei ministre decât ceea ce a făcut, contează mai mult micile erori de comportament, decât fondul, nimeni nu se gândește la presiunea la care este supusă acolo, sus, în vârf. Ce ușor și comod este să critici, mai ales dacă ești o nulitate! Atitudinea negativistă, a idioților anarhiști și nihiliști de stânga, care nu sunt de acord cu nimic și critică agresiv și vulgar aproape orice, este, pentru marea masă a prostimii, un semn de competență!!!

Poporul s-a obișnuit să fie convins că prostia lui funciară, lenea și corupția generalizate, lipsa de credință și de valori morale se datorează conducătorilor. Ei sunt vinovați!

Vă dau un exemplu, ăsta îmi vine în cap acum. În Belgia nu au avut guvern vreo doi ani de zile. Treaba a mers foarte bine, toată lumea și-a văzut de munca lor, de familii și de rude și prieteni. De ce? Ia gândiți-vă! Se pare că fiecare popor are conducătorii pe care îi merită. Unele popoare sunt suficient de harnice și organizate ca să nu aibă nevoie de conducători, cel puțin pe termen scurt.

În lumea în care am crescut era interzis să interzici, pentru că exista autocenzura modului de viaţă mic burghez. Totul mergea strună, regulile se ştiau, nu existau scandaluri, certuri, la vedere, iar dacă cineva dorea să calce strâmb, o făcea incognito, în afara şi fără ştirea familiei şi prietenilor. Fără ştirea nimănui, de fapt!

Haideţi, că mă doare capul şi trebuie să iau Tylenol, mă pregătesc să mă uit cu luneta Gina pe cer, trebuie să mă îmbrac bine, să văd ce mai fac dragele mele stele, planete, nebuloase etc. Au ele graiul lor, ca și cățeii, și un pustnic astronom cum sunt eu nu poate fi decât cel care observă Cosmosul şi intră în dialog cu el. Cosmosul, ca reprezentare locală a lui Dumnezeu! Așa o să treacă noaptea, poate bine și frumos, nu mă simt prea bine, dar Vineri nu și-a schimbat rochița și pare mai frumoasă și mai tânăra ca oricând. Oricum, o s-o visez la noapte, în puținele ore care au mai rămas din ea! Doar mâine este, în definitiv, o altă zi!

Soarta Elenei Udrea, DECISA! Veste de ULTIMA ORA, din Costa Rica

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI