Editura Evenimentul si Capital

Horoscop. Bill Gates și Warren Buffett sunt convinși că anul 2018 va fi un an mai bun, la fel spune Bono

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 8680 Vizualizari

Horoscop Credinţa de pe atunci, care s-a transmis până în ziua de astăzi, este că omul devenea rău, lacom, crud, depravat dacă era posedat de unul sau mai mulţi demoni. Prin purificarea rituală cu apă aceşti demoni minori erau obligaţi să fugă din omul posedat şi să se ascundă "după Lună" cum spun unele legende nordice, sau în arbori şi animale aşteptând un prilej bun să intre din nou în oameni

6,7 ianuarie

Horoscop Pe 6 ianuarie s-au născut Ioana d’Arc, Jacques-Etienne Montgolfier, Heinrich Schliemann, Adriano Celentano, Loretta Young, Rowan Atkinson, David Ohanesian, Doina Badea, Ion Heliade Rădulescu, Ionel Teodoreanu, Ion Budai-Deleanu, Dan Nasta, Nicolae Ţic, iar pe 7 ianuarie s-au născut Sf. Bernadette de Lourdes, Nicolas Cage, Zora Neale Hurston, Elena Ceuşescu, Ioana Bulcă, Octav Băncilă, Mircea Sântimbreanu,

Horoscop Sinaxar, pe 6 ianuarie Botezul Domnului (Boboteaza). Pe 7 ianuarie este Soborul Sf. Prooroc Ioan Botezătorul și Înaintemergătorul Domnului.

În "kalendar": Boboteaza, Iordanul, Apă-Botează, Chiraleisa, Arătarea.

Antropologic, „A doua din ciclul celor trei zile de mare sărbătoare ale noului an, Boboteaza, Botezul lui Iisus, este o sărbătoare creştină care iese în evidenţă numai prin referire constantă la păgânismul perioadei din care face parte. Işi fac prezenţa binefăcătoare lupii, apărând ca instrumente punitive divine, îndreptate împotriva demonilor sau a oamenilor. Într-un fel putem spune că intrăm în noul sezon neoficial al Lupului (Lupul Şchiop), cu o prezenţă pregnantă în timpul Filipilor de iarnă” Antoaneta Olteanu, CPR, 2001, pagina 38.

Horoscop La 17 zile de la începutul serbărilor de iarnă, de schimbare a anului, acum două, trei, patru, cinci, şase mii de ani ca şi acum zeci de mii de ani se încheia perioada petrecerilor, a exceselor de tot felul, prin purificare. Purificarea prin apă! Să ne amintim de Marea Purificare, Potopul!

Julius Lips, marele savant german, relatează că, demult, în Europa, societăţile secrete de războinici, care au un urmaş direct în Căluşarul, aveau datoria să se spele de păcate prin apă.

Horoscop Şeful de război, căpetenia, turna apă pe capul fiecărui războinic, pe rând, rostind „păcătos ai fost, curat eşti acum”. Casele, societăţile de tineri aspiranţi la titlul de războinic, ei bine, tinerii erau şi mai cutezători: se aruncau în apa unui râu şi scoteau o pietricică cu care veneau repede la căldura focului, ca dovadă a curajului lor. Mai mureau unii, din cauza şocului termic, şi atunci se spunea că demonii nu l-au lăst pe bietul băiat să devină războinic.

Horoscop Credinţa de pe atunci, care s-a transmis până în ziua de astăzi, este că omul devenea rău, lacom, crud, depravat dacă era posedat de unul sau mai mulţi demoni. Prin purificarea rituală cu apă aceşti demoni minori erau obligaţi să fugă din omul posedat şi să se ascundă "după Lună" cum spun unele legende nordice, sau în arbori şi animale aşteptând un prilej bun să intre din nou în oameni

Se spune că în această zi începe „fuga Lupului Şchiop” şi a celorlalţi Filipi, care după ce preotul declară „chiraleisa” încep să fugărească cu o viteză cosmică demonii întârziaţi care nu au avut timp să se ascundă.

Horoscop Cu toate că Lupul, Magistratul, cum îi spuneau romanii, are doar trei labe, semn al unei diminuari ale puterii fiarei celeste prin sacrificiu ritual, "a răscumpărat oamenii de la Zimbrul din Răsărit, (lupta permanentă a localnicilor cu slavii) el se deplasează cu viteza gândului lui Zamolxe. Şi aşa, cu această viteză fantastică, de milioane de ori mai mare decât cea a luminii, pentru că Lupul Şchiop nu se supune fizicii universului noastru, tot îi trebuie şase luni să ajungă la Capătul Lumii, al Pluriversului! Lupul Şchiop păstrează o matrice materială, este foarte puţin, extrem de puţin inerţial, el devine pentru o milionime de secundă material când muşcă trădătorii de ţară de inimă, sau de ficat, sau sfârtecă în două cu formidabilii colţi de aur pe demonii ajunşi din urmă! De aceea îi trebuie atâta timp, din cauza urmei de inerțialitate.

Horoscop Şi astăzi, televiziunile mai arată unii „excentrici” care fac baie la copcă pe ger şi gheaţă. Sau obiceiul scoaterii Sf. Cruci din apa rece ca gheaţa, aruncată de episcop, sau de preot! Sunt obiceiuri vechi, de zeci de mii de ani.

Ne place, sau nu, suntem aceiaşi, cu aceleaşi obiceiuri, cu Legea strămoşească, cu marea tradiţie europeană, poate ultimii păstrători ai originarului, chiar dacă se mai schimbă denumirile!

⃰ ⃰ ⃰

La Mulţi Ani! Ioni şi Ioane şi nume derivate, sau cei născuţi chiar astăzi 7 ianuarie, voi sunteţi sarea Pământului! Ziua cade bine, duminica, zi de rugăciune și de sărbătorire.

Tradiţional, ziua de naştere a Sfântului Ioan, cel care l-a Botezat pe Iisus, reprezintă punctul final în sărbătorile de iarnă. Este şi Crăciunul pe stil vechi şi o să mai revenim asupra măsurării timpului... am o impresie ciudată… trebuie să discut cu câțiva astronomi ca lumea și specialiști în măsurarea timpului.

Horoscop Sărbătoarea creştină a Sf Ioan Botezătorul, apărătorul pruncilor, a moaşelor şi a femeilor, în general, a fost calchiată peste o foarte veche sărbătoare feminină europeană de iniţiere şi înfrăţire care datează, probabil, din perioada matriarhatului. Nu se mai ştie cum se numea, care zeiţă cabiră, sau pelasgă era adorată...

Horoscop Femeile se „iordănesc”. Adică petrec toată noaptea şi neglijează bărbaţii, nici de mâncare nu le fac! Niciun bărbat nu poate să zică, sau să facă nimic şi trebuie să se supună obiceiului, pentru că altfel va fi mâncat de lupi în anul care urmează. Lupii apar din ce în ce mai evident ca justiţiari şi executori ai tradiţiei şi a voinţei Domnului!

Horoscop Femeile tinere, măritate în anul ce a trecut, sunt primite în comunitatea „surorilor” prin stropire cu apă sfinţită. După regiune, sunt multe ritualuri elaborate, unele chiar ciudat de interesante. De exemplu, cea mai în vârstă dintre femei le şopteşte la ureche multe lucruri de ale femeilor şi le spune cuvintele de recunoaştere cu alte „surori”.

Horoscop În timp, probabil din cauza misoginismului, a apărut şi o „iordăneală” a flăcăilor care, însă, se lasă cu beţii şi cu capete sparte.

Horoscop Peste toată „iordăneala” apare şi Lupul Şchiop, care şi-a terminat vânătoarea de demoni şi este obosit. Ei, ce este pentru Lupul Şchiop şi Filipi o călătorie până pe faţa nevăzută a Lunii să cronţăne ceva demoni! Cele câteva zile frumoase din jurul Bobotezei - tradiţia spune că le datorăm Lupului Şchiop, care a cerut protectoarei lui, Sfânta Maică a Domnului, puţină căldură ca să se odihnească şi să mai prindă putere.

⃰ ⃰ ⃰

Dragi lupi, padawani și hobbiți, probabil că vă amintiți de Horoscop 2018 pe care l-am publicat de Crăciun așa cum promisesem și în care demonstram științific, statistic, prin teoria ciclurilor, că anul 2018 este un an bun. Iată că doi miliardari, oameni de care știe tot Pământul spun același lucru. Dacă pe mine, un amărât de pustnic sărac și ascet, nu mă credeți, aveți încredere măcar în miliardele lor!

Horoscop Bill Gates spune, dau în original în limba engleză: ”Trust me, the world in 2018 is really getting better, not worse!” Și continuă arătând un trend ascendent al bunăstării:

O dramatică reducere a mortalității infantile, de la începutul mileniului III s-a redus la jumătate, s-au salvat astfel 122 milioane de copii.

O drastică reducere a celor care trăiesc în sărăcie neagră, de la o treime din populația globului în anul 1999 la numai 10% la începutul anului 2018.

Un uriș pas înainte prin faptul că astăzi, la începutul anului 2018, 90% din copiii de pe Terra absolvă cursul primar, față de 66% în anul 1999.

Sănătatea a înregistrat o fantastică ascensiune prin găsirea unui tratament eficient contra SIDA și vaccinarea a 90% din populația globului față de bolile contagioase primare.

”Gates blames the media for spreading the widespread feeling of pessimism. People are more likely to read bad news, which encourages news organizations to focus on the negative stuff, he argues.” Gates condamă media pentru răspândirea pesimismului. Oamenii sunt mai înclinați să citească știri rele, ceea ce încurajează media, ziarele, agențiile de știri să se concentreze pe materialul negativ.

"These events — as awful as they are — have happened in the context of a bigger, positive trend," Gates writes. "On the whole, the world is getting better." Aceste evenimente, cât de rele și urâte pot fi, se întâmplă în contextul unui tendințe mari, pozitive. Pe total, lumea merge către mai bine!

Horoscop Și Oracolul din Omaha, Domne, cât îmi place acest om și nu numai că îl ajută pe Elon Musk, Berkshire Hathaway CEO, Warren Buffett, spune că: ”standardul de viață al americanilor și al tuturor locuitorilor Pământului continuă să crească în anul 2018, iar accesul la bogăție se adresează unui număr din ce în ce mai mare de oameni”

Iar Bono, de la U2, a spus că anul 2018 este un an perfect, ceva minunat o să se întâmple. Irlandezul a mai adăugat că i se pare că 2018 este anul în care femeile vor deveni de-adevăratele egale în drepturi cu bărbații, măcar în State!

Horoscop Bill Gates a invitat câțiva prieteni să scrie câte ceva în ”Times” alături de el. M-a impresionat și mi-a dat speranță afirmația lui Samantha Budd Haeberlein, vice-prședinde la ”Biogen” că este aproape de un tratament eficient și revoluționar contra bolii Alzheimer.

Boală care poate fi evitată și prin ”turarea” permanenă a creierului, prin folosirea lui la capaciatea maximă. Socrul meu, Dumnezeu să-l odihnescă, se menținea în formă, la pensie fiind, rezolvând mai tot timpul cuvinte încrucișate, așa se numeau pe atunci, și făcea colecție de timbre, l-au omorât doctorii cu zile, i-au pus un diagnostic greșit. Superstiția că se folosește doar 7% din capacitatea creierului este un fals, oricine, în fiecare zi, folosește 100% din capacitate, unii și 110%. Cum? Ei, sunt multe de povestit…

Cred că o să văd încă odată Octav, oare de ce nu reprezintă România? Simplu, este un film foarte frumos, liniștit, un film de mare artă, cu doi monștri sacri, Marcel Iureș și Victor Rebenciuc. Arată pe români așa cum sunt. Nu așa, băi! România trebuie reprezentată de filme murdare, cu mizerii, curve, hoți, vagabonzi, retardați, alți hoții, alți retardați, că pot să joace și regizorii și producătorii. Așa dorește străinătatea să fie românii, așa se obțin premii, nu cu arta adevărului. Arta a murit de mult în cinematografia românească, a rămas doar prostituția. Bine că mai apare câte un ghiocel ca Octav. O să vină potopul, o să-i spele și pe ticăloșii din cinematografie. Nu sper și nu am teamă, Dumnezeu are Căile Lui, sunt absolut sigur, la fel cum este Bill Gates că anul 2018 o să fie un an bun!

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI