Evenimentul Zilei > Horoscop > HOROSCOP: Becul lui Nikola Tesla. Cum se prevede un cutremur prin poziţia Lunii
HOROSCOP: Becul lui Nikola Tesla. Cum se prevede un cutremur prin poziţia Lunii

HOROSCOP: Becul lui Nikola Tesla. Cum se prevede un cutremur prin poziţia Lunii

Pe 1 octombrie s-au născut Julie Andrews, Jimmy Carter, Richard Harris, Walter Matthau, Annie Besant, Coca Bloos, Constantin C. Nottara, Gheorghe Vitanidis, Cristian Tudor Popescu, Angelo Niculescu, Alice Gabrielescu, George Matei Cantacuzino. Pe 2 octombrie s-au născut Mohandas Gandhi, Graham Greene, Sir Edward William Ramsay, Groucho Marx, Sting, Romina Power, Ciprian Porumbescu, Dan Spătaru, Adrian Daminescu, Gheorghe Gruia, Miron Radu Paraschivescu, Paul Goma, Francisc Hossu-Longin.

În calendarul creştin ortodox pe 1 octombrie este Acoperământul Maicii Domnului, iar în "Kalendar" Pocroava, Procoavele. Pe 2 octombrie sunt Sfinţii Ciprian şi Iustina, nimic în „Kalendar”.

Se marchează începutul sezonului rece, iar în unele locuri cade prima zăpadă. Fetele ţin cu mare stricteţe sărbătoarea Acoperământul Maicii Domnului (cel puţin aşa spunea bunul Tudor Pamfile la începutul secolului XX) pentru a le acoperi şi lor capul cu belşugul părului şi pentru a le ajuta să se mărite bine şi să poarte basmaua de femeie măritată.

„Evenimentul Zilei” din 1 octombrie 1880 a fost că fabrica lui Thomas Alva Edison din New Jersey a început să producă becuri electrice, iar la 1 octombrie 1843 a apărut primul număr al prestigiosului săptămânal britanic „News of the World”.

Legătura dintre cele două evenimente pare puţin probabilă, dar într-un număr din octombrie 2010 (cu un an înaintea dispariţiei săptămânalului, sacrificat inutil pe altarul prostiei şi al ignoranţei) în ziar s-a publicat un articol despre un bec care funcţiona de mult timp, de foarte mult timp. Din lipsă de alte informaţii s-a presupus că becul centenar făcea parte din primele produse ale lui Edison.

Timpul a trecut şi din fericire pentru rasă umană mai sunt persoane care caută adevărul, mai sunt jurnalişti de investigaţie pe teren, nu pe net.

Şi au găsit! Un bec similar, identic, care, la fel, ardea dintotdeauna la depozitul unui gater din Virginia de Vest. De data aceasta au găsit în vechile registre de intrare-ieşire şi numele furnizorului şi data!

Semnătura furnizorului era foarte clară: Nikola Tesla iar data 22 iunie 1886. Becul ardea neîntrerupt de aproape 130 de ani! Şi nu consuma mai mult de 5 W pentru o lumină de 150 W. Se ştie că Tesla (foarte bănuit că ar proveni dintr-o familie de români, sau aromâni, Teslea) a lucrat pentru Edison la perfecţionarea becului electric.  Şi se mai ştie că Edison nu şi-a respectat cuvântul, nu i-a dat banii promişi, replicându-i tânărului cercetător „Ce, nu înţelegi umorul american?”

Probabil că Nikola Tesla, sau Nicolae Teslea a continuat cercetarea obţinând „becul-care-nu-se-arde-şi-consumă-foarte-puţin”. Şi l-a vândut cu un dolar bucata! Sigur, dolarul din 1880 era maaare, se mânca o zi din el…

Ce s-ar întâmpla dacă îmbrăcămintea domniilor voastre nu s-ar uza niciodată, culorile ar fi proaspete mereu, clădirile nu ar îmbătrâni, automobilele nu s-ar uza deloc şi ar avea viaţă veşnică, mâncarea nu s-ar strica niciodată şi bateriile nu s-ar epuiza deloc??!

Ei bine, am trăi într-un standard de viaţă de zei, dar economia ar da faliment!   Probabil că Edison ştia de becul-minune, dar nu l-a promovat, spre deziluzia lui Teslea.

Nikola Tesla era un geniu, Edison, un CEO american!

Care a fost mai important? Pentru mine, dar şi pentru Elon Musk este, evident, Nikola Tesla. Am informaţii, de la un spion al meu, un american de origine română, care lucrează pentru Musk, că se pregăteşte o mare acţiune, un master test cu motorul, se pare că un motor ionic, care urmează să fie instalat pe nava cosmică care va transporta colonişti pe Marte. Elon Musk ştie să-şi mobilizeze şi să-şi însufleţească oamenii. Într-o cuvântare ţinută în faţa lor le-a spus să se grăbească cu proiectarea, prototipul şi testele pentru că el va face parte din primul val de colonişti marţieni şi vrea să ajungă pe Marte încă tânăr! Frumos! Mai ales că le-a promis şi un bonus substanţial dacă devansează deadlinul cu un an! Aşa se comportă un CEO american, aşa am învăţat şi eu şi i-am învăţat la rândul meu pe studenţii mei!

Dragi lupi, padawani şi hobbiţi mă tot întrebaţi dacă o să fie cutremur. Eu nu ghicesc în cafea, sau în stele, ci fac calcule complicate, teoria probabilităţilor fiind cea mai simplă dintre ele, coroborate cu mişcarea Lunii, mai ales, urmăresc activitatea seismică şi a vulcanilor din anumite regiuni, primesc rapoarte şi avertizări de la prietenii mei, geofizicieni, din mai multe colţuri ale lumii şi nu în ultimul rând, urmăresc comportamentul animalelor din zona Vrancea, fluctuaţia apei în puţuri, prezenţa mirosurilor grele, gaze rare argon, xenon, radon. V-am informat de producerea cutremurului din 24 septembrie pentru că, cu o săptămână mai înainte, am primit o avertizare de la prietenii mei din Mauna Kea, care se termina cu „…prietene, fixează-ţi bine tablourile pe pereţi!” Am scris cam la fel şi eu, pentru domniile voastre, dacă vă amintiţi pentru weekendul 17,18 septembrie:

“NOTĂ. Să nu vă prind că îmi răstălmăciţi cuvintele! Zic: “de la eclipsa de Lună prin penumbră, de la echinocţiul de toamnă şi până la solstiţiul de iarnă, riscul seismic este amplificat.” Nu am spus că o să fie cutremur mare, nu am “prevăzut” catastrofe, vă spun doar rezultatul calculelor mele şi părerea prietenilor mei, geofizicienii din Mauna Kea. Dar, nu ar fi rău să fixaţi bine tablourile, mai ales dacă sunt de valoare!”

Am refăcut calculele suplimentare şi le-am terminat vineri, 23 septembrie. Era evident că urma să se producă un cutremur, mai mare, catastrofal, dacă timpul mai trecea, energia se acumula, poate până la solstiţiul de iarnă, mai mic, sezizabil doar, dacă se petrecea imediat după echinocţiul de toamnă. Erau şi nişte cuadraturi rele şi Luna în ultimul pătrar, una dintre configuraţiile de cutremur.

NICIODATĂ un astrolog, un jurat, nu comunică direct o veste rea!

Întotdeauna se foloseşte comunicarea indirectă, chiar codarea mesajului. Dar ce vorbesc, cea mai bună ilustrare este cea a „Centuriilor” lui Nostradamus. Aşa că am băgat în context cuvântul cheie „în prezent”. Cine ştie să anagrameze, cuvintele, nu literele, putea să descifreze mesjul meu care a fost „în prezent se poate petrece un cutemur”! Nu am pomenit de cutremure şi nici nu pomenesc decât atunci când este necesar. Când primesc o avertizare de la oamenii de ştiinţă şi sunt îndeplinite cel puţin 15 criterii din cele 20 stabilite de savanţii chinezi, plus calculele mele şi poziţia Lunii. În cazul cutremurului din 24 septembrie erau întrunite 17 semne din 20! Aşa că am scris:

Repet, de la echinocţiul de toamnă şi până la solstiţiul de iarnă riscul seismic este prezent în Sudul şi Estul României.” Subliniera îmi aparţine.

Abia a apărut scrisul meu la ora 23:10 pe 23 septembrie şi câteva ore mai târziu cutremurul a avut loc! Să nu intri la idei?

Bănuiesc că orice idivid de o inteligenţă medie ar fi intrat la idei. Ce l-a apucat pe dom’ profesor cu cutremurele, el care este aşa de vesel şi de comic! Ei, dragii mei sunt multe taine între pământ şi cer!

Pentru acest weekend, nu am primit nicio avertizare, nu am făcut niciun calcul, nu ştiu dacă o să fie, sau nu, un cutremur. Bun, vorbesc de cele peste 4,5 pe scara Richter, cutremure se petrec tot timpul, Pământul nu se potoleşte niciodată! Dar intru şi eu la idei, de ce cutremurele se petrec, cu precădere, în weekend?

Acum fiind liniştiţi, sau nu, de asigurările mele, vă rog să acceptaţi singurul adevăr pentru care nu îmi trebuie avertizări şi calcule: mâine este, în definitiv, o altă zi! 

BERBEC    În acest weekend fiecare îşi dă cu părerea, tu mizezi pe acţiune. Trebuie să găseşti un echilibru bun între relaxare şi distracţie. Sporturi distractive, ce zici de propunerea aceasta? Sâmbătă îţi stăpâneşti bine pornirile şi emoţiile. O veste sau o întâlnire îţi aduce aminte de un episod nu prea plăcut din trecut. Amintirile dor, uneori, dar constaţi că nu aşa de tare şi reflectezi că şi emoţiile se cicatrizează. Duminică eşti foarte generos. Eşti mulţumit de bucuria pe care o faci celor din jur, nu ai nevoie de prea mult ca să te simţi bine. Duminică seara poţi să te distrezi la un spectacol, concert, film sau la un club, evident ignifug, pentru ca urmează o nouă săptămână densă de lucru şi trebuie să ai rezervă de bună dispoziţie

TAUR    Astăzi, la cumpărături, respecţi o disciplină impusă şi faci ceva economii. Duminică nu te lua după bârfe şi intrigi. Vezi în ce măsură evenimentele te afecteză personal şi… distrează-te! Ai timp, in sfârşit, în acest weekend să stai de vorba îndelung cu prieteni pe care nu i-ai vazut de mult şi pentru care eşti gata să pui masa.  Poţi face mici schimbări, acasă, scurte vizite, loco, însă nu te aventura să pleci la munte.  Primeşti, poate, ajutorul solicitat de la rude şi prieteni.  Atenţie la un partener sau “prieten”. Saturn afectat indică o indiscreţie!  Culmea este că şi duşmanii te ajută – probabil nu te mai vorbesc de rău o perioadă! Sâmbătă nu te împărţi în mai multe direcţii odată. Stabileşte o ordine de priorităţi şi respect-o! Duminică ideile tale sunt constructive şi chiar au un sâmbure de entuziasm şi optimism. Nu pleca urechea la scenariile catastrofice şi la pesimiştii de serviciu. Văietatul şi cobitul, la români, sunt virtuţi naţionale!

GEMENI   Weekend echilibrat, îţi faci planuri de viitor, pentru toamnă şi ai timp şi de distracţie. O convorbire la mobil poate să-ţi facă probleme dar nu te enerva degeaba: "vreme trece, vreme vine!" Cu moderaţie, mai ales la cheltuieli, o să evitiţi neplăcerile. Nativii care care posedă talente artistice sau literare au o perioadă de creaţie foarte bună. Sâmbătă ai ocazia să-ţi îndeplineşti o dorinţă mai veche. Dorinţele tale sunt la fel de legitime ca şi ale celor din jur, ale prietenilor şi familiei. Eşti puţin mai încăpăţânat decăt de obicei, dar asta poate fi şi o dovadă de personalitate.  Duminică întâlneşti pe cineva, aproape din întâmplare, o nouă relaţie de dragoste sau reprinderea unei legături mai vechi.

RAC    Solo, îţi plângi de milă că nu găseşti pe nimeni care să te înţeleagă, iar duo protestezi la fel de tare că eşti doar o remorcă şi că nu iei tu deciziile. Treburi de weekend ale Racului! Depăşeşti planul, la cheltuieli, dar nu ştiu dacă este de bine sau de rău. Sâmbăta îţi este favorabilă, dar nu trebuie să-ţi supraapreciezi forţele. Stai acasă sau învârteşte-te prin apropiere.  Perioada este, de asemenea, favorabilă pe plan emoţional pentru începerea unor proiecte sau relaţii noi, dar numai după ce reflectezi, de gândeşti, măcar un pic. Duminică este dedicată micilor aranjamente în camera, căminul, apartamentul, casa, vila, palatul tău. Unde locuieşti!

LEU    Păstrează-ţi secretele cu grijă şi gelozie. Dar nu uita că cei dragi merită încrederea ta. Sigur, poţi să le spui o variantă care te avntajează! Weekend plăcut, dar nu pleca la drum lung! Nu-ţi face griji inutil, viitorul îţi este favorabil ! Trebuie doar să treci peste criza din perioada acestui weekend – o mică criză existenţială – de identitate şi pasaj.  Trebuie să realizezi că orice zi este o zi care se va juca chiar dacă nu eşti pregăti. Sâmbătă, armonia si echilibrul Cosmosului te ajuta sa-ti intelegi mai exact propria personalitate, limitele, calitaţile şi drumul pe care sa-l urmezi. Duminică – lasă totul în trecut, nu-ţi mai bate capul astăzi degeaba – rezolvarea nu stă în puterea ta. Te întrebi degeaba ce să faci! Distrează-te sau odihneşte-te, nu te mai tortura cu gânduri fixe şi păguboase.

FECIOARĂ   Zi calmă de weekend, cumpărături, plimbare unde vrei tu, poate un film 4K. Nu se întâmplă nimic negativ, dar oamenii şi evenimentele nu sunt la înălţimea standardelor tale! Ce vrei, ghinion! Cumpărăturile sunt fructoase ori se dovedesc foarte plăcute. În această perioadă a weekendului poţi să îmbini plăcutul cu utilul. Evită nerăbdarea şi graba, mai ales sâmbăta. Este posibil sa primeşti nişte veşti si sa te nelinişteşti din cauza unor probleme cu proprietăţi şi/sau moşteniri, asta duminica. Totul se rezolvă cu bine, din fericire, sigur, mai târziu. În această perioadă, mai ale sâmbătă, trebuie să dai dovadă de o oarecare hotărîre în ceea ce spui şi mai ales în ceea ce faci.  Duminică, stelele te favorizeaza in achizitionarea unor obiecte de imbrăcaminte de sezon pe care o să le porţi cu placere, pentru că iţi stau bine. Neapărat să fie din in sau bumbac, pentru toamna merge şi lâna de prima calitate, evită porcăriile din plastic!

BALANŢĂ    Dimineaţa ai ceva de împărţit, de pus la punct, cu cineva apropiat, din familie sau din anturaj. Nu te repezi, aşteaptă să se clarifice lucrurile, nu transforma incidentul într-un scandal! Atenţie mare la ce spuneţi şi mai ales cui spuneţi. Balanţele, mai ales cele „dezechilibrate”, nu prea au tact sau diplomaţie. Trebuie să ai încredere în promisiuni, dar să nu te implici total.  Sâmbătă, probabil una sau câteva surprize plăcute. Sufletul tău bun te împinge azi spre facerea de bine şi ajutorarea prietenilor. Este şi aşa bine, dar fii generos cu cine merită. Duminică, norocul iti este prietenul cel mai bun, care te ajuta să treci peste obstacole si dificultaţi fara sa faci prea mult efort. Dar atenţie la ce-ti doresti!

SCORPION   În acest weekend ai vrea să faci o mulţime de lucruri. Dar trebuie să te limitezi doar la cele mai urgente! Pregătirile de şcoală şi/sau de toamnă sunt în capul listei de priorităţi! Sâmbăta poate aduce unora dintre nativi şi o îmbunătăţire a situaţiei materiale.  Nu te implica în conflicte deschise cu Gemenii sau Berbecii.  Afacerile personale şi sentimentale sunt aspectate favorabil. O veste bună urmată de o pierdere, sau mai curând rătăceşti un lucru, sau ai impresia că ai uitat ceva.  Atenţie la cumpărături.   Limitează cheltuielile la strictul necesar.  Duminică poate la un film, dar nu da crezare tuturor zvonurilor, mai ales dacă se referă la prieteni! Duminică seara se poate să ai de luat o decizie. Atenţie, însă, aparenţele trebuie intotdeauna salvate, este regula jocului pe care trebuie să o respecţi daca vrei să fii apreciat mereu de anturajul tău, de familie, prieteni şi colegi.

SĂGETĂTOR   Ritmul zilnic de sâmbătă este posibil să se accelereze şi mai mult, dar tu trebuie să ţii bine hăţurile! Combină farmecul personal cu tact şi calm şi poţi obţine acordul de care ai atâta nevoie. Sâmbătă poti  finalizeza în condiţii bune promisiunile care ţi-au dat atâta bătaie de cap. Poziţia lui Venus indică prieteni noi şi petreceri reuşite.  In acest weekend probabil că trebuie să faci ceva cumpărături. Veşti de departe, consultaţi-vă e-mail-ul, reţeaua de socializare sau mai prozaica cutie de scrisori.  Sănătatea nu-ţi este afectată, dar este bine să fii prudent.  Duminică, posibile schimbări în anturaj şi veşti plăcute de departe.  În registrul mediu spre neinteresant. Nimic foarte important nu pare  că se întâmplă în această perioadă!

CAPRICORN  În weekend poate un drum, plăcut şi util. Te aprovizionezi pentru toamnă. Te simţi bine, cei apropiaţi îţi spun că au încredere în tine şi că poţi să faci faţă aprope oricărei situaţii! O veste te influenţează mult. Afacerile personale şi sentimentale sunt aspectate favorabil. Nu da crezare tuturor zvonurilor, mai ales dacă sunt de la televizor.  Nu te repezi imediat ce auzi o intrigă. Uneori, adeseori poate, Capricornii ascultă pe primul venit fără să mai verifice. Reflecteaza cui prodest (cui foloseşte) toată ingineria asta şi nu vei cădea în cursă. Idealizează mai puţin persoana iubită şi o să ai o viaţă mai fericită. Duminică seară, stai puţin, fă-ţi un ceai şi gândeşte-te – gândeşte-te la tine… Ai uitat visurile tale – preocupat mereu de problemele cotidiene.

VĂRSĂTOR  În acest weekend dai semne de epuizare, de oboseală cronică. E indicat să te odihneşti şi să-ţi menajezi sănătatea. Relaxare, somn suficient, puţină mâncare, dar de calitate, evită stresul! Este, de asemenea, o perioadă favorabilă pentru afacerile şi reuniunile de familie. Singurul aspect negativ se referă la risc – atenţie la incidente, poate chiar accidente. Duminică, din nou ai de ales intre mai multe posibilităţi si ca intotdeauna te pierzi  în analize utopice şi procese de conştiinţă. Cere un sfat de la Leu sau de la un Geamăn. Pentru o mica parte din Vărsători duminică seara este o perioadă mai dificilă din punct de vedere sentimental.

PEŞTI   Astăzi ai o dorinţă acută să depăşeşti şi să prevalezi în faţa altora. Trebuie să demonstrezi că eşti valoros, dar alege-ţi cu prudenţă modalităţile de parvenire. Nu doar scopul contează! Sâmbătă informaţiile contradictorii creează dileme. Configuratia astrologică iţi indică să nu te repezi sa tragi concluzii greşite, să ai suficientă răbdare, pentru ca lucrurile se vor lămuri, ca de la sine. Cu dragostea stai bine  dar poţi sta şi mai bine dacă eviţi reprosurile şi discuţiile în contradictoriu.  Duminică, lucruri aproape fără importanţă, detalii cotidiene iţi vor arăta că eşti un norocos şi un rasfăţat în cursa vieţii. Pe total, aproximativ doua zile bune!

Publicat in categoriile: Horoscop
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: