Horoscop Pe 2 iunie s-au născut Marchizul de Sade, Allessandro de Cagliostro, Johnny Weissmuler, Constantin al II-lea, Morena Baccarin, Ion Constantin Brătianu, Constanţa Câmpeanu, Dan Iordăchescu, iar pe 3 iunie, Josephine Baker, Jafferson Davies, Tony Curtis, Edmond Nicolau, Aurelian Temişan.

 

Horoscop În calendarul creştin-ortodox fix, pe 2 iunie sunt Sfinţii: Ioan cel Nou din Suceava şi Nichifor Mărturisitorul, Patriarhul Constantinopolului. Iar, pe  3 iunie, sunt Sfinţii: Luchilian, Ipatie, Pavel, Dionisie, Claudie şi Paula fecioara.

 

Horoscop Dragi lupi, padawani și hobbiți, v-am spus ieri că am primit de la CERN un studiu interesant, de la fizicianul acela ciudat cu care am fost implicat, camarad de aventură, în povestea aproape imosibilă, din Monrovia anului 1980. Dacă aș fi avut păr pe cap mi s-ar fi făcut măciucă… din fericire astfel de studii nu or să ajungă niciodată în presă, nu or să fie făcute cunoscute marelui public. Este vorba de decență și responsabilitate. De ce să terorizeze inutil oamenii, care nu or să înțeleagă mare lucru, decât că mizerabila lor existență poate înceta brusc și din senin, când totul va reveni, va colapsa, în bosonul lui Dumnezeu. Se poate ca teoria să fie greșită, să fie infirmată și înlocuită de una… și mai teribilă!

 

Dar un lucru mi-a atras atenția. ”The Standard Model Theory”. Puteți găsi câte ceva, în situl public CERN https://home.cern/about/physics/standard-model.

 

Horoscop Dragi lupi, padawani și hobbiți probabil că vă amintiți că anticii considerau că Lumea este formată din patru elemente: foc, pământ, aer și apă. Chinezii susțineau că este făcută din cinci elemente: foc, pământ, metal, apă și lemn. În Evul Mediu s-a mai adăugat un element: eterul. Natura este ciclică și are oroare de vid așa că trebuia găsit ceva care să umple vidul. Lucrurile mergeau binișor în știință și academii întregi îți dădeau în scris că un obiect mai greu ca aerul nu poate zbura prin propriile mijloace. Lumea era mulțumită cu eterul și cele patru elemente. Apoi, chimistul rus Dmitri Mendeleev, cel care a stabilit formula votcii la 40%, slăvit în veci de ruși și nordici, a complicat rău de tot lucrurile: a găsit 118 elemente chimice! Tabelul care îi poartă numele stabilit prin 1860. Bun și asta se putea accepta. Cu toate că lumea regreta simplicitatea celor cinci elemente primordiale.

 

De prin anul 1932 lucrurile se încurcă rău de tot. Se descoperă atomul (anunțat din antichitate) și faptul că este format din protoni, neutroni (nucleul) și electroni. Fizicieni de marcă precum Planck, Bohr, Schroedinger, Heisenberg și prietenii lor au inventat un nou capitol al fizicii, fizica cuantică ca să explice mișcarea particulelor elementare și forțele care le guvernează.

 

Bun, trei particule elementare este ceva simplu și relativ ușor de explicat. Savanților, oamenilor inteligenți, le plac lucrurile simple, îi fac să se simtă în siguranță.

 

Dar, apare Einstein și scoate din joben o nouă particulă elementară: fotonul.

Anderson este părintele electronului încărcat pozitiv, pozitronul. Yukawa descoperă pionul cel care ține particulele din nucleu împreună și este confirmată ipoteza lui Dirac a antimateriei. I.I.Rabi este vinovat pentru descoperirea muonilor. Mezoni, leptoni, kuarci, barioni, bosoni, etc etc lista particulelor elementare ajunge la peste 60, în total, în a doua jumătate a secolului XX. Unde mai este Sfânta Simplicitate a Mecanicii Cuantice?

 

Horoscop Simplicitatea este în Standard Model Theory, care, foarte simplu, spune că Universul este făcut din aceleași particule elementare asupra cărora acționează patru forțe. În prezent modelul standard înglobează un total de peste 60 particule considerate fundamentale (fără structură internă) împărțite în două mari categorii după faptul dacă au spinul număr întreg, sau fracționar. Asupra particulelor elementare acționează patru forțe: electromagnetică, nucleară slabă, nucleară tare și gravitația.

 

Prietenul meu francez îmi scria că și Teoria Modelului Standard este depășită pentru că nu a putut să integreze și să explice gravitația, iar noile teorii ale materiei și energiei negre par mai apetisante și mai cuprinzătoare.

 

Horoscop După ce am citit studiul și m-am speriat cât am putut, apoi m-am calmat, am zâmbit și am realizat marea sincronicitate dintre fizică și astrologie. Și astrologia a plecat de la aceleași patru elemente primordiale: foc, pământ, aer și apă. Și de la șapte planete, cele care se vedeau cu ochiul liber (în astrologie și Soarele și Luna se numesc tot planete). Lucrurile erau simple și astrologia funcționa ca cea mai înaintată știință și prima mare religie. Chiar funcționa, tăblițele sumeriene cu cuneiforme sunt martore. Apoi au apărut casele, domificația, ascendentul, indicatorii arabi, asteroizi ciudați, locul norocului, nodurile lunare, mijlocul cerului, configurații, interpretări și teorii noi, ba chiar și trei noi planete. Luna Neagră și alte o mie de scamatorii. Vanitas vanitatum et omnia vanitas! Spre deosebire de particulele elementare, toate noile reguli, teorii ale astrologiei contemporane, sunt invenții, sigur, exceptând planetele, dar care nu se văd cu ochiul liber! Noile ”teorii” nu se bazează pe observare îndelungată și pe verificarea ipotezei. Sunt doar afirmații fără acoperire.

 

De aceea sunt partizanul Teoriei Modelului Standard în astrologie, care este astrologia creștină științifică. Este multă muncă, este adevărat, dar principiul este simplu: ce a fost, o să mai fie! Teoria ciclurilor, doar Natura este ciclică și are oroare de vid!

 

Horoscop  Fiind ziua de naștere a apetisantei brazilience Morena Baccarin, împlinește și ea o vârstă, să-i spunem La Mulți Ani! O să o revăd în splendoarea ei juvenilă de acum 16 ani în serialul ”Firefly”, un SF decent care mi-a plăcut și la timpul respectiv și îmi place și acum. Avea umor, ceea ce lipsește în prezent în industria filmului și a serialelor SF, sigur, exceptând ”The Orville” dar, se pare, că, Seth MacFarlane nu mai găsește resurse și glume pentru un al doilea sezon.

 

Poate o să mai am timp și de pregătirile de călătorie, niciodată nu mi-am făcut bagajul în ultima zi. Nu știu cum, dar bagajul făcut din timp este mai ușor, așa cum nu știu cum se face, dar mereu, mâine, este o altă zi!

 

 

٭           ٭           ٭

 

horoscop

 

BERBEC   În weekend ca şi mai tot anul care este aproape la jumătate, ai mai multe aspecte complexe, dar asta nu înseamnă că lumea a uitat de tine. Dimpotrivă! O perioadă care pare relaxantă, chiar bună. Sâmbătă eşti în criză de timp! Astazi ai multe pe cap. Nu dispera, nu vei reuşi sa le faci pe toate, dar esti aproape de o soluţie pentru rezolvarea unei probleme sentimentale mai dificile. Duminică cosmosul te informează că planurile pe care le-ai făcut şi le urmăreşti de ceva timp, încep să se materializeze. Nu chiar cum le-ai visat, dar oricum, ceva-ceva începe să se mişte.

 

horoscop 

 

TAUR   Weekend-ul este o perioadă ceva mai complicată în care nativii şi frumoasele native din Taur se întrebă „cum să fac să am o viaţă mai armonioasă?!” Sâmbătă, oficial, e de bine! Viaţa e o permanentă înfruntare de interese, aşa încât trebuie să dai dovada de multa inteligență şi să ai puțin noroc în promovarea scopurilor. Sâmbătă, ai! Duminică – obstacole şi enervări! Ce ne vine împotrivă – un tren cu locomotivă, aşa încât nu insista să-l arunci de pe linii, reaminteşte-ţi că cel mai inteligent, cedează! Adică poţi avea o discuţi cu cineva din anturaj atât de încăpăţînat ca o locomotivă. Probabil Berbec, sau, Peşte.

 

horoscop

 

GEMENI   Un dar relativ scump şi o veste bună, doar pentru unii Gemeni este ziua de naştere. Sărbătorirea zilei de naştere este un prilej potrivit pentru reunirea familiei şi a anturajului. Mult entuziasm şi o privire mai sportivă asupra vieţii te ajută să te bucuri din plin de deliciile sezonului cald. Gemenii pot sa primeasca tot felul de animaluţe din pluş, care zbiară, miaună sau rag. Zgomot să fie. Sâmbătă, comunicarea este punctul tău forte, dar astăzi nu trebuie sa insişti prea mult cu aceasta abilitate pentru ca să nu zăpăceşti oamenii cu dinamismul tau şi să dai naştere la confuzii. Duminică este o zi bună de relaxare, sau de excursii.

 

horoscop

 

RAC  Eşti într-o perioadă în care eşti plin de energie. Profită şi realizează ceva, finalizează un proiect, termină lucrurile începute. Sâmbătă este o zi care pare bună şi relaxantă pentru racuşorul sentimental din tine. Iti prieste orice discutie la o cafea si faci planuri pentru viitor. Prietenii te ajuta azi făra să-i baţi la cap. Duminică este o zi plină de satisfacții pentru tine. Cei din jur recunosc că ai dreptate și iți acceptă argumentele. Experienţa şi abilităţile tale înving!  Treci printr-o perioada de reevaluare a propriei condiţii, adică ţi-au crescut cheltuielile şi pretenţiile.

 

horoscop

 

LEU   Acest prim weekend din luna iunie, odată cu Soarele, protectorul zodiei, bine aspectat, îţi este favorabil în domeniul emoţional – realizări mici, dar necesare.  Atenţie la deciziile importante, mai ales la asocierea cu noi parteneri, atât ca grup social cât şi în dragoste. Călătorii scurte şi prietenii trecătoare. Sâmbătă  ai nevoie de ajutor! Nu prea ai dormit bine şi gândurile nu îţi dau pace. Situaţia pare complicată. Nu ai linişte pentru că eşti şi în urmă cu multe treburi. Fă-ţi un plan, cere sprijin! Duminica trece repede pentru că nu se întâmplă nimic care să te intereseze foarte mult. Puţintică răbdare! Ai mare nevoie de un consilier de taina, dar nu ştii în cine poți avea încredere. Sfatul horoscopului este să mai aşteapţi o perioada de timp.

 

horoscop

 

FECIOARĂ  Loialitatea şi adevărul înseamnă foarte mult pentru tine, mai ales în acest weekend. Sâmbătă nu prea ai ţinere de minte în relaţiile sentimentale. Inţelegerile trecute trebuie mereu reinnoite, atat in afaceri cât şi in dragoste, altfel partenerii işi cam "uită obligaţiile"!  Duminică trebuie să ai curaj. Azi ai noroc la dragoste si stelele te sfatuiesc sa faci tu primul pas, mai ales dacă este inceputul unei relatii. Mobilul e la indemana. Sună, acum! Cu anturajul – discreţie şi prudenţă! Duşmanii din dragoste sunt o categorie aparte de inamici, a caror motivatie creste proportional cu succesele tale in amor, aşa că fii discret.

 

horoscop

 

BALANŢĂ  În acest weekend nu trebuie să aştepţi să te ajute anturajul, trebuie să te descurci singur. Atenţie la mijloacele de transport în comun.  Sâmbătă trebuie să continui cu aceleaşi metode verificate de până acum, schimbarile repetate nu sunt privite cu ochi buni nici de oameni, nici de stele. Tenacitatea şi răbdarea aduc succes! Duminică elementele aleg! Astăzi ai toate şansele să te întelegi bine cu semnele de foc si apă, dar nu prea te poţi înţelege cu cei născuţi sub semne de pământ şi aer. Pauză ! Este prea cald şi umed ca să faci ceva ca lumea. Stelele spun să te duci doar pe înserat cu prietenii la o terasa cu cartofi prăjiţi şi bere rece. Asta aș face eu, dacă regimul, dieta, mi-ar permite!

 

horoscop

 

SCORPION Weekend-ul este o perioadă indicată pentru studiu şi activitate laborioasă. Intelectul este bine aspectat aşa încât poţi să te implici în lucruri mai importante care necesită o anumită fineţe a gândirii. Dacă trebuie să te prgăteşti pentru dat examene, atunci aceasta este perioada.  Sâmbătă trebuie să respecţi legile, scrise sau nescrise! Nu încerca să impui anturajului propriul tău sistem de referinţă, ci mai bine respecta regulile jocului ca să obţii ceea ce vrei. Duminică nu lăsa pe mâine! Trebuie să te ocupi mai mult de anturajul apropiat, de familie, ca situaţiile actuale să nu degenereze în probleme mai greu de rezolvat. Stai, calm şi discută cu membrii familiei, cu cei dragi. Poate în jurul mesei de prânz de duminică, reinventează acest obicei mic burghez atât de eficient.

 

horoscop

 

SĂGETĂTOR   Idealizează mai puţin situaţia în care te afli şi vei avea o viaţă mai fericită. Nu trebuie să te minţi spunând tot timpul că o să fie bine. Cum îţi aşterni, aşa o să dormi! Sâmbătă este zi de cumpărături. Stelele spun să te plimbi prin Mall, sau măcar printr-un supermarket local in cautarea unui obiect draguţ, util şi poate chiar şi ieftin. Neapărat ceva de in sau bumbac. Duminică atenţie mărită! Oarecare prudenţă nu strică astăzi. Nu cochetezi cu dezastrul, dar cineva, ceva, cumva, ar vrea să ai informaţii greşite. În ceea ce priveşte domeniul emoţional, relaţiile sentimentale. Adică, auzi o bârfă!

 

horoscop

 

CAPRICORN   În acest weekend poţi face mici schimbări, acasă şi la serviciu, scurte călătorii. Trebuie să fii tolerant şi diplomat, să arăţi consideraţie şi spirit de cooperare, pentru ca să eviţi o eventuală decepţie sentimentală.  Buna dispoziţie şi optimism. Sâmbătă trebuie să dai dovadă de discreţie. „Câinele moare de drum lung şi prostul de grija altuia!”  Nu te baga in chestiuni care nu te privesc, mai ales daca este viaţa intimă a unui membru al familiei, a unei persoane din anturaj. Duminica este o zi relativ favorabilă, marcată de oboseala cronică. Toată foşgăiala asta te irită cumplit şi te gândeşti că te distrage de la adevăratele tale scopuri şi idealuri.

 

horoscop

 

VĂRSĂTOR   În weekendîn privinţa legăturilor romantice în această perioadă trebuie doar să alegi. Poţi să o faci cu ochii închişi, tot aia este! Nu sta în curent şi nu zăbovi peste măsură în spaţii largi, în aer liber – şi atenţie la îngheţată! Banii sunt puţini, dar siguri. Sâmbătă se poate şi mai bine. Viața ta sentimentală nu este suficient de intensa pe cat ai dori. Astăzi trebuie să dai dovada de discreţie, diplomaţie şi eleganţă în relaţiile sentimentale. Duminică fă o surpriză. Fă-i soţiei, sau iubitei un cadou – un buchet de flori, sau o bijuterie mică, drăguţă, aşa, fără nici un motiv, numai ca să-i spui că este aleasa ta şi o iubeşti. Dacă trebuie să fii utopic, atunci să fii unul drăguţ!

 

horoscop

 

PEŞTI    În acest weekend este timpul unor decizii mai mult sau mai puţin importante. Ceea ce este esenţial este să iei hotărârile la momentul potrivit. Nu amâna şi nu lăsa lucrurile să se rezolve de la sine. Nu se rezolvă! Te simţi gata de cele mai mari trăznăi, de ceva petreceri şi evenimente importante. Sâmbătă eşti bine-dispus şi ai o mare putere de muncă, dar te apasă grijile legate de familie. Tot azi poţi primi un răspuns favorabil pentru una dintre problemele la care te gândeşti mult. Duminică poţi să stai acasă! Stelele zic să nu te deplasezi, mai ales cu un mijloc de transport rapid. Relaxează-te, distrează-te, leneveşte! Ia-ţi o zi de relaxare totală!

 

horoscop

 

 

 

 

 

 

Te-ar putea interesa și: