Horia Tabacu, mărturie din Piața Universității

Horia Tabacu, mărturie din Piața Universității

În urmă cu 21 de ani, scriam articolul de fond din revista ”Golanul”, ziar al Pieţei Universităţii.

Cât timp Piaţa era plină şi se intona ”Imnul Golanilor” această publicaţie era citită de sute de mii de manifestanţi, care-i înconjurau cu simpatie pe autorii articolelor. Minerii şi toţi oamenii care i-au însoţit au dat foc revistei „Golanul”.

Aşa ar fi vrut să procedeze şi cu ziariştii care au realizat această foaie istorică, dar nu i-au prins. Am intuit, la acea vreme, ce urma să se întâmple. Mi-am pus mari speranţe în prichindeii, care strigau atunci  „ZOS CONUMISMU' ”!  şi care astăzi sunt oameni în vârstă de 30 de ani. Reproduc integral articolul publicat în urmă cu 21 de ani: ”Munchausen ‘ 90

Va fi şi mâine un nou 21 decembrie? Cine este astăzi pentru noi Ceauşescu?Pentru ce o să luptăm? Curăţenia Capitalei sau „candidăm, nu candidăm”, stimaţi concetăţeni, tulburăm liniştea centrului, sau a viitorului ţării, s-a perturbat circulaţia Bucureştiului, s-au speriat câinii, gunoierii nu mai pot să intre „în dispozitiv”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Lăsaţi, noi votăm decrete, polemizăm(Doamne fereşte) cu istoricii şi câştigăm. Înfloreşte trandafirul în piaţa noastră şi deştept cine nu şi-a ars carnetul de partid pentru că putem să-i dăm o „faţă umană” şi să ne procopsim. ZDRASTVITE!  HARAŞO!

Restul? Manipulaţii, oportunişti. Circul Bush. Trebuie să mai treacă puţin timp până să înţelegem că ce se întâmplă aici ţine de istorie şi că locul acesta, uneori controversat, va deveni un simbol pentru prichindeii de azi, care se uită la mama şi strigă „ZOS CONUMISMU'”! Numai Ceauşescu a fost de vină, restul suntem porumbeii păcii. Inclusiv...” <iframe height="349" width="425" frameborder="0" src="http://www.youtube.com/embed/2eiQ4sLsC00"></iframe>