Horia Constantinescu: Parcul Tăbăcărie trebuie să redevină bijuteria care a fost, un spațiu de recreere și siguranță pentru constănțeni

Horia Constantinescu: Parcul Tăbăcărie trebuie să redevină bijuteria care a fost, un spațiu de recreere și siguranță pentru constănțeni

În urmă cu mai bine de două decenii, Parcul Tăbăcărie era o veritabilă bijuterie Constanței. Amenajat pe o suprafață pe 100 de hectare, în jurul lacului cu același nume, parcul a fost schingiuit ulterior printr-o retrocedare, după care a fost uitat de autorități. Trenulețul care făcea turul obiectivului a fost deființat, aleile s-au degradat iar malurile au devenit un adevărat pericol pentru trecători.

Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria Constanța, propune o strategie în trei pași pentru revitalizarea Parcului Tăbăcăriei. Proiectul include readucerea la viață a trenulețului pentru copii, reabilitarea malurilor lacului și dezvoltarea activităților de agrement pe lacul Tăbăcăriei.

Trenulețul pentru Copii ar putea reveni pe șine în Parcul Tăbăbărie

Un simbol al copilăriei pentru multe generații, trenulețul pentru copii din Parcul Tăbăcărie a fost dezafectat și uitat de-a lungul anilor. Constantinescu promite să readucă la viață acest simbol, transformându-l din nou într-o atracție centrală a parcului.

„Am găsit finanțarea necesară atât pentru reabilitarea șinelor vechi de tren, cât și pentru achiziționarea unui trenuleț nou. Trenulețul pentru copii va redeveni funcțional și va aduce bucurie micilor constănțeni”, a declarat candidatul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Planurile vizează și un traseu captivant al trenulețului, cu mai multe gări tematice menite să încânte copiii. La Gara Ciocolată copiii vor putea degusta ciocolată, Gara Sucului va oferi sucuri proaspete și sănătoase, Gara Microrezervației îi va aduce pe cei mici mai aproape de animale găzduit de Complezul Muzeal de Științe ale Naturii. Un mare punct de atracție se preconizează a fi Gara Jucăriilor, cu jucării emblematice, sponsorizate de producători locali, promovând diverse tipuri de produse.

Horia Constantinescu

Horia Constantinescu / Susa foto: Facebook

„Trenulețul pentru copii nu va fi doar un mijloc de distracție, ci și un mod educativ și interactiv de a învăța despre natură, animale și importanța jocului. Fiecare gară va oferi o experiență unică și memorabilă pentru cei mici”, a subliniat Constantinescu.

Reabilitarea Malurilor Lacului Tăbăcărie: Siguranță și Civilizație

Un alt aspect esențial al proiectului este reabilitarea malurilor lacului Tăbăcărie. În decurs de șase luni, spune candidatul PSD, malurile lacului ar putea fi reparate și consolidate, asigurând astfel siguranța și atractivitatea zonei pentru toți vizitatorii parcului.

„Repararea malurilor lacului este o prioritate pentru mine. Vreau ca toți constănțenii să se poată bucura de frumusețea naturală a lacului în condiții de maximă siguranță”, a afirmat Constantinescu.

Pe lângă reparații, malurile lacului vor fi și iluminate corespunzător, creând un mediu plăcut și sigur pentru plimbări de seară.

Proiectul de reabilitare completă și înfrumusețare a zonei va fi făcut prin accesarea de fonduri europene nerambursabile.

Lacul Tăbăcărie, destinație de agrement

Horia Constantinescu își propune să transforme lacul Tăbăcărie într-un centru vibrant de activități nautice și recreative. Printre sporturile nautice care vor fi încurajate se numără caiac și canoe, ideale pentru cei care doresc să exploreze lacul în liniște sau windsurf, pentru pasionații de sporturi de apă și adrenalină. Lacul ar putea oferi o zonă destinată plimbărilor cu hidrobicicletele sau cu alte mici ambarcațiuni.

„Lacul Tăbăcărie are un potențial imens pentru dezvoltarea sporturilor nautice. Vreau să încurajez constănțenii să se bucure de aceste activități, care nu doar că sunt distractive, dar și benefice pentru sănătate. Zona ar putea deveni un pol de atracție pentru toată lumea, creând oportunități economice și de divertisment. Parcul Tăbăcăriei trebuie să redevină un loc emblematic pentru Constanța, un spațiu unde familiile să se bucure de natură, distracție și sport”, a declarat Horia Constantinescu.