Evenimentul Zilei > Actualitate > S-a făcut hora pentru Cupa Mondială 2018
S-a făcut hora pentru Cupa Mondială 2018

S-a făcut hora pentru Cupa Mondială 2018

Cele 32 de națiuni care vor lua parte la turneul final din Rusia s-au stabilit, ieri, după califi carea eroică a celor din Peru. Tragerea la sorți a grupelor va avea loc pe 1 decembrie

Peru a devenit, ieri, ultima țară calificată la CM 2018, după victoria de la Lima (2-0), în returul barajului cu Noua Zeelandă (0-0, în tur). Astfel, țintarul marelui bal fotbalistic a fost deja stabilit, iar Rusia este gata să găzduiască Campionatul Mondial, ce se va desfășura în perioada 14 iunie – 15 iulie 2018. Așadar, EUROPA va alinia 14 echipe: Rusia (echipă-gazdă, calificată din oficiu), Germania, Anglia, Belgia, Spania, Polonia, Islanda, Serbia, Franța, Portugalia, Elveția, Croația, Suedia și Danemarca / AFRICA: Nigeria, Egipt, Senegal, Maroc și Tunisia / AMERICA DE SUD: Brazilia, Uruguay, Argentina, Columbia și Peru / A S I A : Iran, Japonia, Coreea de Sud, Arabia Saudită și Australia / CONCACAF: Mexic, Costa Rica și Panama. 

Extragerea, la Kremlin

Mai rămâne de aflat, însă, componența grupelor la Campionatul Mondial de anul viitor. Dar, acest lucru se va stabili pe data de 1 decembrie, în urma tragerii la sorți programată la Kremlin. Până atunci, FIFA a prezentat, ieri, componența urnelor pentru tragerea la sorți a grupelor CM.

Urna I: Rusia, Germania, Brazilia, Portugalia, Argentina, Belgia, Polonia, Franța 
Urna a II-a: Spania, Peru, Elveția, Anglia, Columbia, Mexic, Uruguay, Croația 
Urna a III-a: Danemarca, Islanda, Costa Rica, Suedia, Tunisia, Egipt, Senegal, Iran 
Urna a IV-a: Serbia, Nigeria, Australia, Japonia, Maroc, Panama, Coreea de Sud, Arabia Saudită.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: