Evenimentul Zilei > International > Hodorkovski, despre cazul Navalnîi: La Kremlin este „o bandă de mafioți”
Hodorkovski, despre cazul Navalnîi: La Kremlin este „o bandă de mafioți”

Hodorkovski, despre cazul Navalnîi: La Kremlin este „o bandă de mafioți”

Hodorkovski, despre cazul Navalnîi: La Kremlin este "o bandă de mafioți"

Rusia intră într-o nouă fază de represiune și, după ce a abandonat orice aparență de democrație, oamenii de la Kremlin au început să se comporte ca o „bandă de mafioți”, a afirmat Mihail Hodorkovski, fostul oligarh și disident rus, care a petrecut peste zece ani în captivitate și a făcut muncă forțată în Siberia.

Într-un interviu acordat publicației „British Times” din casa sa din Londra, Hodorkovski, odinioară cel mai bogat om din Rusia și acum în exil, a declarat că președintele Vladimir Putin, față de disidentul Aleksei Navalnîi, s-a comportat ca un șef al mafiei, al cărui statut a fost pus la îndoială. „Exact ca într-o bandă criminală, fie Putin este bărbatul alfa, fie cercul său îl înlocuiește cu altcineva. Nu l-ar fi înțeles, dacă nu ar fi răspuns la provocarea lui Navalnîi, legitimitatea sa ar fi fost pusă în discuție în cercul său cel mai apropiat”.

Hodorkovski nu știe să facă previziuni, dar avertizează că situația este foarte fluidă și i-ar putea scăpa de sub control lui Putin: „Dacă 50.000 de oameni ies în stradă și o mie sunt gata să ia cu asalt Kremlinul, atunci nu sunt atât de mulți. Dar dacă sunt jumătate de milion și zeci de mii, atunci vor putea fi opriți doar cu arme letale”.

https://www.rainews.it/dl/rainews/articoli/Khodorkovsky-sul-caso-Navalny-al-Cremlino-una-banda-di-mafiosi-ea490fc9-dc2a-4598-b09c-ea4c679bc8e3.html?refresh_ce

Traducere: Rador