Hilton, preluat de un fond de investitii

Hilton, preluat de un fond de investitii

Lantul de hoteluri Hilton va fi preluat de fondul american de investitii Blackstone, in urma unei tranzactii de 26 de miliarde de dolari.

Aceasta suma include si datoriile companiei hoteliere. Pretul la care partile au cazut de acord este de 47,5 dolari pe titlu, cu 32% mai mare decat cotatia pe care au avut-o actiunile Hilton la sfarsitul zilei de marti, pe Bursa din New York (NYSE), potrivit Reuters.

Tranzactia se va finaliza in ultimul trimestru al acestui an. Grupul hotelier Hilton detine aproximativ 2.800 de hoteluri care ofera turistilor in jur de 485.000 camere. Grupul are afaceri in peste 80 de tari, iar in cadrul companiei lucreaza mai mult de 150.000 de angajati.

Lantul Hilton a fost fondat in 1919 de Conrad Hilton, strabunicul vedetei Paris Hilton. Bunicul acesteia, Barron Hilton, detine 5,3% din actiunile lantului hotelier. Conducerea Blackstone doreste sa investeasca in brandul si in proprietatile pe care le detine Hilton, pentru cresterea afacerii. Blackstone Group este un fond de investitii care ofera si consultanta financiara.

Ne puteți urmări și pe Google News

Oferta publica initiala pentru listarea la NYSE i-a adus fondului Blackstone, luna trecuta, nu mai putin de 4,1 miliarde de dolari. Compania gestioneaza active ce depasesc 78,7 miliarde de dolari.