Hillary Clinton şi Barack Obama se ceartă înaintea alegerilor din Pennsylvania

Hillary Clinton şi Barack Obama se ceartă înaintea alegerilor din Pennsylvania

Cei doi contracandidaţi se atacă dur pe motiv că Obama a apreciat că John McCain ar fi mai potrivit pentru preşedinţia SUA decât George W. Bush, relatează Reuters, preluată de Mediafax.

În cadrul unui miting organizat în Pennsyilvania, Barack Obama a declarat că McCain ar fi o îmbunătăţire faţă de Bush. "Aveţi o alegere reală în acest scrutin - ştiţi, orice democrat ar fi mai bun decât John McCain, iar toţi trei am fi mai buni decât George W. Bush", a afirmat Obama.

Hillary Clinton, principalul contracandidat al lui Obama la alegerile prezidenţiale a criticat dur afirmaţiile acestuia, considerând că este mult mai important ca acesta să îl înfrunte pe McCain, decât să îl încurajeze.

Senatoarea de New York, care trebuie să câştige în acest stat pentru a se menţine în cursă, conduce în sondajele de opinie, dar Obama, senator de Illinois şi favorit între cei doi, a mai redus avantajul faţă de ultimele două săptămâni cu peste zece procente.

Ne puteți urmări și pe Google News

Deşi la un eveniment ulterior Obama a retractat afirmaţiile conform cărora Mccain ar fi mai bun decât Bush, Hilarry continuă să îl acuze pe acesta de agresivitate în campanie.

Înaintea votului din Pennsylvania, majoritatea analiştilor sunt de părere că Hillary Clinton va câştiga, dar avantajul a devenit centrul preocupărilor ambelor campanii.

(10:00)