Hillary Clinton și ambasadorul SUA la București felicită comunitatea romă de Ziua Internațională a Romilor | VIDEO

Hillary Clinton și ambasadorul SUA la București felicită comunitatea romă de Ziua Internațională a Romilor | VIDEO

Ambasadorul american Mark Gitenstein a felicitat, într-un mesaj video postat pe YouTube, comunitatea romă din România pentru cultura bogată şi istoria sa vie, cu ocazia Zilei Internaţionale a Romilor.

Ambasadorul va participa, de asemenea, la festivităţile organizate de Romani Criss cu ocazia acestei zile unde va ţine un discurs.

Un mesaj de felicitare a fost adresat şi de secretarul american de Stat, Hillary Clinton, în numele preşedintelui Barack Obama. "Astăzi sărbătorim istoria, impactul şi cultura populaţiei rome. De la muzică la artă, ştiinţă şi literatură, populaţia romă a contribuit sub diferite forme la consolidarea societăţilor", se arată în acest mesaj.

"Adesea însă şi în tot mai multe locuri, romii sunt forţaţi să trăiască la marginea societăţii. Sunt segregaţi, bătuţi şi discriminaţi în mod sistematic. Li se interzice accesul la educaţie, la slujbe", a mai subliniat Hillary Clinton.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ea a amintit că Statele Unite rămân determinate să colaboreze cu guvernele şi cu societatea civilă pentru a schimba semnificativ viaţa romilor. "Credem că guvernele au o responsabilitate specială de a se asigura că membrii comunităţii rome şi ai tuturor comunităţilor dispun de mijloacele necesare pentru a reuşi ca membri productivi ai societăţii", a conchis secretarul american de Stat. <iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/hIHC6q0mTfw" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>