Hillary Clinton își va lansa peste două zile candidatura la alegerile prezidențiale din 2016

Hillary Clinton își va lansa peste două zile candidatura la alegerile prezidențiale din 2016

Hillary Clinton urmează să își lanseze oficial în această duminică candidatura la alegerile prezidențiale din SUA de anul viitor, anunț care va preceda debutul turnelului electoral în statul Iowa, dezvăluie ziarul britanic The Guardian care citează surse din anturajul fostului secretar de Stat.

Anunțul urmează să fie făcut de Twitter, duminică, la prânz, urmat de publicarea unui video de campanie și de mai multe conferințe de presă care vor preceda debutul unui turneu electoral în statul Iowa.

Nick Merrill, purtătorul de cuvânt al echipei sale de campanie, a refuzat să dezvăluie presei agenda pentru acest weekend al fostului secretar de Stat, dar surse din anturajul lui Hillary Clinton au confirmat că ea se va afla în Iowa în următoarele zile.

Clinton va fi primul democrat care își va anunța candidatura la alegerile de anul viitor și este unanim văzută drept favorit în cursa internă a Partidului Democrat. Ea a candidat și în 2008 în alegerile primare, pierdute în fața actualului lider de la Casa Albă, Barack Obama. Ea poate deveni prima femeie președinte a Statelor Unite, subliniază The Guardian.

Ne puteți urmări și pe Google News

Acum o săptămână, site-ul Politico dezvăluia că Hillary Clinton a închiriat un cartier general de campanie la New York: două etaje dintr-un imobil de birouri moderne, în „Brooklyn cool”.

Site-ul a pus capăt speculaţiilor privind amplasarea cartierului general al campaniei electorale a probabilei candidate democrate, precizând că Hillary Clinton a semnat un contract de închiriere într-un imobil situat într-un cartier tânăr şi în trend, plin de „hipsteri”.

De partea cealalată, doi senatori republicani, Ted Cruz și Rand Paul, și-au anunțat deja candidaturile în alegerile primare ale partidului.