Hillary Clinton, forţa din spatele uciderii lui Osama bin Laden? De ce se temea Obama

Hillary Clinton, forţa din spatele uciderii lui Osama bin Laden? De ce se temea Obama

Preşedintele Barack Obama a anulat de trei ori operaţiunile de uciderea a celui mai căutat terorist din lume, Osama bin Laden, înainte de decizia finală de a-şi da OK-ul, la insistenţa secretarului american de Stat, Hillary Clinton, susţine autorul unei cărţi apărută recent, fost reporter la Wall Street Journal şi Washington Times

Citând surse confidenţiale din cadrul comandamentului de operaţiuni comune, ziaristul Rich Miniter, susţine că "trei misiuni de lichidare au fost anulate de Obama, în ianuarie, februarie şi martie 2011. Fostul lider al reţelei al Qaida a fost ucis de trupele speciale US Navy SEALs în interiorul clădirii în care se ascundea, la Abbotabad, în Pakista, anul trecut, în mai.

Se pare că unul dintre motivele acestor ezitări ar fi fost faptul că preşedintele SUA se temea că operaţiunea celor de la Navy SEALs ar putea fi un eşec, iar el ar fi fost învinovăţit pentru asta, notează Mail Online, care citează pasaje din cartea "Leading from Behind: The Reluctant President and the Advisors Who Decide for Him".

Miniter o descrie pe Hillary Clinton ca fiind forţa din spatele asasinării liderului al Qaida. La începutul preşedinţiei, scrie Miniter, Obama a fost "foarte indecis" dacă să-l ucidă pe "creierul" atentatelor din 9/11. "El a refuzat să cântărească sau să ia decizii chiar în probleme minore legate de o posibilă lovitură împotriva lui Ben Laden", a susţine jurnalistul. "Obama s-a temut să-şi asume responsabilitatea pentru un raid riscant care s-ar putea încheia tragic", a spus Rich Miniter.

Ne puteți urmări și pe Google News