HILAR. Medicii unei maternităţi din ţară se roagă de mame să-şi îngrijească bebeluşii. "Preferă să butoneze telecomanda"

HILAR. Medicii unei maternităţi din ţară se roagă de mame să-şi îngrijească bebeluşii. "Preferă să butoneze telecomanda"

Cadrele medicale din Maternitatea "Cuza Vodă" din Iaşi se confruntă cu o situaţie cel puţin ciudată. Au ajuns să se roage de mame să-şi îngrijească şi s-şi alăpteze propriii bebeluşi.

Medicii ieşeni spun că majoritatea lehuzelor sunt neglijente cu copiii lor şi nu vor să le dea nicio mână de ajutor asistentelor care sunt supraaglomerate. Mai mult, în loc să petreacă timp alături de bebeluşi, butonează toată ziua telecomanda, spun nemulţumite cadrele medicale. "Ne rugăm de ele să vină să îşi alăpteze copiii sau să îi schimbe, de parcă nu ar fi bebeluşii lor. Nu toate femeile sunt aşa, nu generalizez, dar majoritatea se arată foarte indiferente. Bebeluşii şi lehuzele dorm separat. Nici seara nu prea vor să stea cu ei, ci vin la asistente şi le dau copilul, spunând că vor să doarmă şi că sunt obosite. Unele şi-au adus însă televizor în rezervă şi stau toată noaptea şi schimbă canalele. Păi, dacă ar fi obosite, ar dormi, nu ar butona telecomanda", a declarat dr. Anca Bivoleanu, purtător de cuvânt al Maternităţii "Cuza Voda", pentru ziaruldeiasi.ro. Pacientele, în schimb, spun că acesta este un mod de a se răzbuna pe asistentele care le cer prea multe scutece, peste 15 pe zi.