Evenimentul Zilei > International > Hezbollah a atacat un vehicul militar israelian. Statul evreu a replicat cu 35 de obuze lansate în sudul Libanului
Hezbollah a atacat un vehicul militar israelian. Statul evreu a replicat cu 35 de obuze lansate în sudul Libanului

Hezbollah a atacat un vehicul militar israelian. Statul evreu a replicat cu 35 de obuze lansate în sudul Libanului

Un vehicul militar israelian a fost lovit astăzi de o rachetă antitanc, un atac revendicat de Hezsbollah în care au fost rănite mai multe persoane în zona fermelor din Shebaa, la frontiera dintre Israel, Siria şi Liban, informează AFP.

“Potrivit informaţiilor preliminare, un vehicul militar pare să fi fost lovit de o rachetă antitanc, în zona Har Dov (fermele din Shebaa)”, a anunţat armata israeliană într-un comunicat postat pe Twitter, fără a oferi mai multe detalii.

Potrivit unei surse securitare, mai multe persoane au fost rănite în tirul cu rachetă lansat împotriva vehiculului militar, “însoţit de tiruri foarte susţinute cu rază mică de acţiune” îndreptate împotriva ocupanţilor vehiculului. Soldaţii israelieni au replicat, lovind ţinte de partea cealaltă a frontierei, a precizat aceeaşi sursă. Potrivit postului France24, cel puțin 35 de proiectile au fost lansate spre ținte din sudul Libanului.

Tensiunile din zonă s-au acutizat în mod considerabil după raiduldin 18 ianuarie din Siria împotriva Hezbollah-ului şiit libanez, raid atribuit Israelului. Operaţiunea a dus la uciderea a şase membri ai Hezbollah, precum şi a unui general al organizaţiei Gardienii revoluţiei islamice din Iran.

Israelul nici nu a revendicat, nici nu a dezminţit în mod oficial responsabilitatea pentru acel raid, dar se aşteaptă de atunci la o ripostă din partea Hezbollah, finanţat şi înarmat de Iran, şi din acest motiv şi-a întărit în mod considerabil mijloacele militare, scrie AFP.