Henry, la Barca

Henry, la Barca

Din 1999 la Arsenal Londra, superstarul francez a decis sa schimbe aerul.

Atacantul s-a despartit de suporterii „tunarilor” printr-o scrisoare. Fotbalistul Thierry Henry (29 de ani) a anuntat, intr-un interviu aparut in publicatia franceza „L’Equipe”, ca se va desparti de Arsenal Londra si va juca la FC Barcelona.

Dupa o viata in slujba „tunarilor” („Titi” a sosit la Londra in 1999, dupa o experienta nefericita la Juventus Torino), a hotarat sa se transfere in Spania.

„Am ales Barcelona. Voi semna un contract pe patru sezoane”, a afirmat „Titi”, care a intrat in istoria celor de la Arsenal drept cel mai bun marcator din toate timpurile, cu 226 de reusite in 369 de partide. In schimbul lui Henry, Arsenal va primi 24 de milioane de euro. Superstarul francez va efectua maine vizita medicala la Barcelona si va iscali contractul de joc.

Ne puteți urmări și pe Google News

Henry este deja un fotbalist de legenda. Francezul a castigat cu Arsenal doua titluri de campion al Angliei (2002 si 2004) si trei Cupe ale Angliei (2002, 2003 si 2005). Francezul s-a despartit de fanii „tunarilor” printr-o scrisoare publicata in cotidianul britanic „The Sun”.

„Niciodata n-am fost mai trist ca acum. Arsene Wenger (n.r. - managerul de la Arsenal) a spus ca nu isi va prelungi contractul scadent in iunie 2008. Nu puteam risca sa raman fara Arsene Wenger, care mi-a fost antrenor la AS Monaco si m-a adus la Londra, si fara David Dein (n.r.  - vicepresedintele clubului, pus deja pe liber de londonezi)”, a scris Thierry.

NEGOCIERI

Va fi prezentat si Cristi Chivu odata cu starul francez? La Barcelona ar putea ajunge si romanul Cristi Chivu, dupa ce negocierile purtate intre Inter Milano si AS Roma par sa nu fi dus la niciun rezultat. Pe fir a intrat in forta vicecampioana Spaniei, iar tratativele purtate in „Cetatea Eterna” sunt in toi.

Aflat in Romania, unde-si petrece ultimele zile de vacanta, Chivu sta cu telefonul deschis, asteptand vesti de la impresarul sau. Resiteanul ar putea fi prezentat la Barca tot maine, odata cu atacantul Thierry Henry, fotbalist care are in palmares titlurile de campion mondial si european, ambele castigate cu nationala Frantei in 1998, respectiv 2000.