Evenimentul Zilei > International > Helsinki, în febra pregătirilor: Summit-ul Putin-Trump pune pe jar autorităţile finlandeze. Unde va avea loc ÎNTÂLNIREA
Helsinki, în febra pregătirilor: Summit-ul Putin-Trump pune pe jar autorităţile finlandeze. Unde va avea loc ÎNTÂLNIREA

Helsinki, în febra pregătirilor: Summit-ul Putin-Trump pune pe jar autorităţile finlandeze. Unde va avea loc ÎNTÂLNIREA

Pregătirile sunt în curs de desfășurare pentru întâlnirea istorică din 16 iulie dintre președinții Donald Trump şi Vladimir Putin, care va aduce un număr mare de delegați și jurnaliști în capitala finlandeză.

Confirmarea oficială a zilei de joi, că președinții  Vladimir Putin și Donald Trump, vor purta discuții la Helsinki pe 16 iulie au declanșat operaţiuni speciale de către oficialii de stat. Poliția din Helsinki a început imediat să elaboreze un plan de securitate, spune șeful adjunct al poliției Heikki Kopperoinen.  "Există mici provocări datorate calendarului rapid și perioadei de vacanță de vară, dar planificarea resurselor a început", a spus el într-o declarație.

Pe lângă cei doi preşedinţi vor fi delegaţiile statelor dar şi multă presă. "Probabil că vor exista și sute, poate chiar mai mult de 1000 de reprezentanți ai mass-media. Ei vor trebui să beneficieze de condiții de muncă funcționale, astfel încât să aibă o experiență frumoasă la Helsinki – și asta este extrem de important ", spune un oficial.

Locația exactă a discuțiilor dintre Trump şi Putin era încă neclară aseară

Un oficial de la Ministerul de Externe a declarat pentru Yle că reședința oficială prezidențială, Mäntyniemi, pe litoralul Meilahti, ar fi o alternativă demnă pentru o astfel de întâlnire, la fel ca și ambasada fiecărei țări sau Finlandia Hall.

Primarul orașului Helsinki, Jan Vapaavuori, a declarat că întâlnirea va ridica cota capitalei ca oraș pentru întâlniri la nivel înalt. Începând cu 1975, capitala a găzduit patru întâlniri de acest gen între liderii americani și ruși sau sovietici.