Evenimentul Zilei > Actualitate > Hegemonia lui „Il Luce”, în pericol
Hegemonia lui „Il Luce”, în pericol

Hegemonia lui „Il Luce”, în pericol

În cei 11 ani petrecuți la cârma formației Șahtior Donețk, Mircea Lucescu a contribuit masiv la umplerea vitrinei de cupe a grupării din Ucraina: 20 de trofee.

Tehnicianul român a fost cinci ani la rând campion în Ucraina, alături de „minerii” din Donețk, dar în această ediție de campionat lucrurile par a fi departe de o nouă performanță. Duminică, Șahtior a terminat, „acasă”, la Lvov, cu un scor alb, marele derby ucrainean, cu Dinamo Kiev

 Lucescu acuză arbitrajul

După acest 0-0, trupa din Kiev are un avans de cinci puncte în fața echipei pregătite de Mircea Lucescu, iar Șahtior are șanse considerabile de a pierde titlul în acest an. Remiza cu Dinamo l-a determinat pe tehncianul român să acuze arbitrajul, spunând că formația din capitala Ucrainei este ajutată. „După cinci ani în care am câștigat campionatul Ucrainei, este normal ca cei mai mulți să își dorească să vină altă campioană. Nu mai aveam nici o șansă să câștigăm titlul, nici dacă am fi câștigat azi (n.r. – duminică). E normal să fie ajutați când au puterea și joacă toate meciurile acasă”, a tunat Lucescu. Cu cinci etape înainte de finele campionatului, Șahtior mai are de jucat cu: Volyn (d), Zakarpattia (d), Metalurg Donețk (a), Dnipro (d) și Karpaty (a).

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: