Evenimentul Zilei > Actualitate > „HCM va deveni un nume în Europa”
„HCM va deveni un nume în Europa”

„HCM va deveni un nume în Europa”

Costică Buceschi, fostul antrenor al echipei din Baia Mare, a vorbit despre calificarea handbalistelor maramureșence în „sferturile” Ligii Campionilor.

Baia Mare a îmbrăcat, duminică, haine de sărbătoare, după ce handbalistele de la HCM au obținut, în premieră, biletul către sferturile de finală ale Ligii Campionilor.

HCM Baia Mare a trecut fără prea mari bătăi de cap de Viborg, scor 32-22, victorie ce le-a permis băimărencelor să termine pe locul trei în Grupa 2.

Campioana Rusiei, următoarea adversară

Danezele de la Viborg nu s-au regăsit în partida de la Baia Mare, într-un joc în care româncele au condus încă din primul minut, iar până la final nu au putut fi egalate nici măcar o dată.


FOTO: Costică BuceschiÎn „sferturi”, campioana României se va duela cu gruparea Dinamo Volgograd, echipă care a cucerit Liga Campionilor o singură dată, în urmă cu un deceniu, dar și ultimele șase titluri în Rusia.

Astfel, HCM a evitat posibilele întâlniri cu două dintre echipele care au o experiență vastă în handbalul european: Buducnost (Muntenegru) și Gyor (Ungaria).

„Baia Mare are șanse de calificare”

Costică Buceschi, fostul antrenor al lui HCM, a declarat pentru EVZ că trupa băimăreană se va face remaractă în Europa și că poate trece de adversarul din sferturile de finală ale Ligii Campionilor. „Fetele au obținut un rezultat extraordinar în meciul cu Viborg. Este o performanță mare, deoarece după o perioadă foarte scurtă de formare a echipei, Baia Mare a reușit să ajungă până aici. HCM va deveni un nume în Europa. Dinamo este o echipă etalon din Rusia, o echipă dominantă pe plan intern. Va fi un meci echilibrat, iar Baia Mare are șanse de calificare”, ne-a spus Buceschi.

„Dubla” dintre HCM și Dinamo se va disputa pe data de 3 sau 5 aprilie, respectiv 10 sau 12 aprilie, prima manșă urmând să se dispute la Baia Mare.

Celelalte partide din această fază a competiției sunt următoarele: Buducnost – Viborg, Gyor – Vardar Skopje (Macedonia) şi Larvik (Norvegia) – Thuringer HC (Germania).