Hayssam susţine că a fost eliberat la „mica înţelegere“

Hayssam susţine că a fost eliberat la „mica înţelegere“

Sirianul afirmă că procurorul Ciprian Nastasiu nu a fost decât un pion dintr-o convenţie secretă între terorist şi o instituţie a statului.

Omar Hayssam ar fi fost eliberat din arest, în vara anului 2006, în urma unei înţelegeri a acestuia cu una dintre instituţiile statului. Aşa afirmă Ioan Cazacu, avocatul sirianului, în dosarul în care este investigată fuga acestuia din ţară. Potrivit apărătorului, dezvăluirea i-ar fi fost făcută de mai multe ori chiar de către clientul său, fără ca acesta să furnizeze vreun detaliu legat de numele instituţiei angajate în înţelegere, termenii acesteia sau persoanele care au realizat-o.

Potrivit lui Ioan Cazacu, Hayssam l-ar fi contactat telefonic în cursul serii de marţi, confirmând veridicitatea discuţiilor apărute în presă, cu nişte mici rezerve, legate de câteva pasaje, aparent lipsă. Hayssam are propriile înregistrări În plus, Hayssam i-a spus avocatului său că are înregistrări proprii ale tuturor discuţiilor telefonice avute cu Ciprian Nastasiu, pe care i le va trimite în cel mai scurt timp.

Apărătorul sirianului recunoaşte majoritatea opiniilor exprimate de clientul său în convorbirile telefonice ca fiind cele exprimate şi în discuţiile directe dintre ei. „În stilul lui, Omar putea să arunce nume, porecle, insinuări. Singurul lucru pe care mi l-a zis textual, de mai multe ori, este că eliberarea sa este rezultatul unei înţelegeri cu o instituţie a statului. Aşa s-a ajuns ca procurorul ce instrumenta dosarul să se deplaseze personal până la instanţă şi să-i ceară eliberarea“, declară avocatul. Misterul „Profesorului“ În acest timp, transcrierea convorbirilor telefonice dintre Omar Hayssam şi Ciprian Nastasiu au scos la iveală un personaj misterios, „Profesorul“. Despre acesta, Hayssam insinuează că avea calitatea de a-l demite pe Ilie Botoş din funcţia de procuror general al României, dând de înţeles că misteriosul personaj este chiar preşedintele Traian Băsescu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Într-o altă convorbire, Hayssam îşi exprimă sprijinul necondiţionat la adresa „Profesorului“, spunând: „Pentru el aş face orice“.

Sirianul continuă spunându-i lui Nastasiu, la doar câteva zile după ce şefii SRI, SIE şi DGIPI îşi prezentaseră demisiile, că „«Profesorul» trebuie să urmărească pe cine propun acuma ceilalţi pentru posturile vacante“ şi încheie enigmatic: „Nu voi scoate capul până nu discut cu dumneavoastră şi dacă aveţi vreo indicaţie de la dom’ Profesor“.