„Condamn atacul la persoana Monicăi Macovei făcut de Puiu Hașotti. Fuziunea PDL-PNL trebuie să întărească statul de drept, nu să-l slăbească. Problema ridicată de Macovei, respectiv «scutul parlamentar» în jurul senatorului Isăilă este reală. În loc să răspundă cu argumente, Puiu Hașotti o atacă la persoană”, a scris Cătălin Predoiu pe  Facebook.

Ulterior, într-un comunicat de presă, Predoiu a subliniat că viitorul statut al noului partid, rezultat din alianța PNL-PDL, trebuie să includă prevederi clare privind atașamentul față de statul de drept, independența justiției și politicile anticorupție.

Macovei promite consecvență

La rândul său, europarlamentarul PDL l-a acuzat pe  Hașotti că nu a făcut nimic pentru România. „Domnul Hașotti a stat pe peronul liniei de tren pe care trecea numai trenul corupților, cu fanionul verde în mână. Reamintesc că ultimul lui act cultural a fost să dirijeze marșul de protejare a primarului PSD din Năvodari, arestat preventiv pentru corupție. Vedem că domnul Hașotti a rămas pe același peron așteptând următorul transport de corupți”, a declarat Macovei pentru EVZ.

Și, pentru că Hașotti a spus că decât să țină cont de ce spune ea, mai bine se călugărește în Himalaya, Macovei i-a transmis că acolo au acces „numai oameni inteligenți, integri și credincioși”. Ea a subliniat că a reacționat public de-a lungul timpului la orice încercare a PNL de a bloca justiția și rămâne consecventă. „Voi continua să fac acest lucru cu oricine îi apără pe corupți, blochează justiția, atacă statul de drept”, a susținut Macovei.