Veste proastă pentru HĂRŢUITORI: Amenzi pentru fluierături, priviri insistente şi comentarii obscene PE STRADĂ
Editura Evenimentul si Capital

Veste proastă pentru HĂRŢUITORI: Amenzi pentru fluierături, priviri insistente şi comentarii obscene PE STRADĂ

Autor: | | 3 Comentarii | 470 Vizualizari

Amenda anti-hărţuire ar putea să fie inclusă în proiectul de lege împotriva violenţelor sexiste şi sexuale stradale pe care ministrul Egalităţii, Marlène Schiappa, îl va prezenta la sfârşitul lunii martie.

Franţa se gândeşte la amenzi pentru hărţuirile cu caracter ''sexual sau sexist'' pe stradă. La cinci luni după ce au fost însărcinaţi de guvern să lucreze la o posibilă contravenţie pentru hărţuirea stradală, cinci parlamentari de diferite culori politice - de la partidul majoritar (La Republique En Marche până la Noua Stângă şi centriştii de la UDI - au prezentat un raport legat de tema dată.

''A permite o schimbare a mentalităţilor'' şi combaterea acelei insesizabile ''zone gri'', între a face curte şi a hărţui: acesta este obiectivul raportului încredinţat miniştrilor Marlène Schiappa (Egalităţile), Nicole Belloubet (Justiţie) şi Gérard Collomb (Interne).

Printre cele 23 de recomandări conţinute în text, în mod special apare o amendă de la 90 la 350 de euro ''pentru orice declaraţie, comportament sau presiune cu caracter sexist sau sexual'' în spaţiul public, care ar viola demnitatea persoanei în cauză prin caracterul ''degradant sau umilitor'' sau care ''crează un context intimidatoriu, ostil sau ofensiv''. Asupra delicatei chestiuni, a demonstrării flagrantului infracţiunii, raportul indică faptul că agenţii vor putea, printre altele, să consulte camerele de supraveghere, dar şi instrumente ''mai sofisticate care pot semnala faptele'', ca de exemplu un simplu film realizat cu un smartphone. Unul dintre raportori, Erwan Balanant propune ideea ''unei aplicaţii pentru a semnala şi geolocaliza agresiunile'', în afara unei vaste campanii de sensibilizare a cetăţenilor.

Textul prevede şi prelungirea prescripţiei pentru infracţiuni sexuale asupra minorilor şi definirea unui prag minim de vârstă pentru consimţire într-o relaţie sexuală cu un adult, care se pare că va fi, potivit ministrului, 15 ani, informează Hufingtonpost. Între timp, în ajunul decernării premiilor César, (Oscarurile franţuzeşti), mai mult de 100 de personalităţi au semnat un apel pe cotidianul Le Monde pentru instaurarea limitelor roz în industria cinematografică.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Fapt divers

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate