Hârtie securizată pentru diplomele de licenţă

Hârtie securizată pentru diplomele de licenţă

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, aseară, în oraşul Pecica, din judeţul Arad, că diplomele de absolvire vor avea elemente de securizare şi că ar putea fi tipărite la monetăria naţională.

”O să încercăm să folosim pentru producerea diplomelor o hârtie care să aibă mai multe elemente de securizare. Cu siguranţă că asta va creşte puţin costurile diplomelor respective. Dar asta este. Cred că pe măsură ce apar asemenea situaţii şi noi trebuie să luăm măsuri în consecinţă. Şi în acelaşi timp, cred că vom atrage atenţia universităţilor în ceea ce priveşte identificarea unor situaţii care se abat de la normele fireşti. Cred că îl vom schimba şi pe cel care editează hârtia pentru diplome, să trecem la Monetăria Naţională ca să aducem un plus de securitate”, a spus ministrul educaţiei.

Ecaterina Andronescu s-a declarat surprinsă că, în perioada 2005-2006, nimeni nu a continuat să verifice situaţia de la universităţile problemă pe care le desfiinţase chiar ea între 2001 şi 2002, pentru a vedea dacă activitatea de acolo s-a oprit cu adevărat. Ecaterina Andronescu speră ca procurorii să identifice toate diplomele false.

CITIŢI ŞI:

Ne puteți urmări și pe Google News

Diplome false, eliberate pe bandă rulantă | VIDEO DEZBATERE EVZ: STUDENŢII ANGRO

Brambureala "Abramburicăi"