În caz de seism, Bucureștiul este una dintre cele mai periculoase capitale europene. Aproximativ 350 de străzi, marcate cu buline roșii, stau să se prăbușească.
Nordul Bucureștiului va fi cea mai afectată zonă. Urmează centrul și estul Capitalei, locuitorii din Otopeni, Pipera, Aviației și Pantelimon fiind cei mai expuși pericolului.
„Potrivit specialiştilor, zona de-a lungul Dâmboviţei este periculoasă pentru că sunt regiuni cu teren nisipos. Acolo pot apărea fenomene de lichefiere a solului in cazul unui cutremur, o „curgere" a nisipului, iar clădirile se pot înclina.<<În Bucureşti nu ai voie să proiectezi structuri din oţel, pentru că sunt foarte flexibile>>, spune Gheorghe Mărmureanu, director onorific al Institutului Național pentru Fizica Pământului”, potrivit romaniatv.ro.
Chiar dacă este o zonă vulnerabilă, nordul Bucureștiului a fost împânzit de blocuri turn. La „Aurel Vlaicu" sunt cele mai multe clădiri înalte din Bucureşti, aproximativ 250.000 de angajaţi lucrează aici, adică o treime din totalul celor care muncesc în birouri în Capitală sunt supuși unor mari riscuri în cazul unui cutremur, conform romaniatv.ro.
Lista clădirilor din București cu grad de risc seismic este prezentată pe site-ul https://amccrs-pmb.ro/cladiri/grad/1