„Situaţia este sub control, dar jucătorii sunt uşor speriaţi, nimeni nu ştie să ne spună ce se întâmplă. Este forfotă maximă pe străzi, e foarte multă efuziune pe străzi. Se aud mai mult salvări şi maşini de poliţie. Nu îmi dau seama dacă e revoltă populară sau meci Galatasaray – Fenerbahce. Nimeni nu ne spune ce se întâmplă, toată lumea ne întoarce spatele, ni s-a spus să rămânem în hotel, să nu ieşim pe străzi sau la balcon.Cert e că trebuie să ajungem la Bucureşti, nu ne bazăm pe nicio cursă, vom face deplasarea spre România cu autocarul”, a declarat Florin Petrescu, la postul TV Digi24 .

MAE pune la dispoziție un numere de telefon unde cetățenii români pot suna pentru sprijin

Ministerul Afacerilor Externe recomană turiștilor și celorlalți cetățeni români aflați pe teritoriul acestui stat să nu părăsească locațiile de cazare, să evite orice deplasări care nu sunt strict necesare, în special în locurile aglomerate, și să se informeze în permanență asupra evoluției situației interne.

 „În contextul evenimentelor aflate în desfășurare în Turcia, a fost constituită o Celulă de criză în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, care va analiza atât cele mai eficiente modalităţi de a furniza asistenţa consulară cetățenilor români aflați in Turcia care vor solicita acest lucru, cât şi implicațiile politice ale evenimentelor în cauză. Ministerul Afacerilor Externe reiterează apelul adresat cetățenilor români aflați în Turcia de a evita orice deplasare care nu este absolut necesară. Evoluția situației rămâne imprevizibilă, prudența și înțelegerea fiind esențiale pentru preîntâmpinarea riscurilor de securitate”, a anunţat MAE.
„Având în vedere că, potrivit informațiilor disponibile, aeroporturile internaționale și alte căi de comunicații din Turcia sunt momentan blocate, cetățenii români care intenționează să se deplaseze spre orice destinații din Turcia în cursul zilelor următoare sunt sfătuiţi să își reprogrameze călătoriile respective”, potrivit sursei citate.
Cetățenii români pot apela telefonic Ambasada României la Ankara și Consulatele Generale ale României din Istanbul și Izmir prin intermediul Centrului de Contact și Suport pentru Cetățenii Români din Străinătate, care funcționează în regim de permanență, la numerele +90.312.44.77.920; +90 212 3583541; +90 212 3580516; +90 212 3583537, +90 232 4650579.