Evenimentul Zilei > International > Haos în America. Cum vede Donald Trump incidentul de la Capitoliu
Haos în America. Cum vede Donald Trump incidentul de la Capitoliu

Haos în America. Cum vede Donald Trump incidentul de la Capitoliu

Președintele în exercițiu al Statelor Unite consideră că incidentele de astăzi de la Capitoliu sunt consecința felului în care au fost tratați patrioții americani și a furtului electoral.

„Acestea sunt lucruri și evenimente care se întâmplă atunci când o atât de sacră victorie de amploare le este furată atât de bădăran și crud măreților patrioți care au fost, atât de multă vreme, tratați rău și nedrept. Mergeți acasă cu dragoste și în pace. Și amintiți-vă această zi pentru totdeauna”, a scris Trump pe Twitter.

Anterior, Donald Trump îl acuzase pe vicepreședintele Mike Pence, care urma să conducă ședința de astăzi, de lipsă de curaj.

„Mike Pence n-a avut curajul de a face ceea ce eran necesar pentru a proteja Țara noastră și Constituția noastră și a da statelor șansa de a certifica un set corect de fapte, nu unele frauduloase sau lipsite de acuratețe cum sunt cele pentru care s-a cerut certificarea. SUA cer adevărul!”, a scris Trump, pe Twitter, la începutul ședinței reunite a Senatului și Camerei Reprezentanților pentru certificarea voturilor electorilor din fiecare stat american.

Ulterior, după intrarea unor persoane în clădirea Capitoliului, Donald Trump a făcut mai multe apeluri la calm, două în scris, tot pe Twitter, și unul video.

„Vă rog să susțineți Poliția Capitoliului și forțele de ordine. Ei sunt cu adevărat de partea Țării. Rămâneți pașnici”, a scris Trump în primul mesaj pe Twitter.

„Le cer tuturor celor care se află la Capitoliul Statelor Unite să rămână pașnici. Fără violență! Amintiți-vă, NOI suntem partidul Legii și Ordinii – respectați Legea și pe minunații noștri bărbați și femei în albastru (forțele de ordine – n. red.). Vă mulțumesc”, a fost cel de al doilea mesaj al președintelui în exercițiu al Statelor Unite ale Americii.