Hănescu, singura certitudine

Hănescu, singura certitudine

Echipa de Cupa Davis a României va înfrunta la sfârşitul acestei săptămâni selecţionata Indiei, în barajul pentru menţinerea în Grupa Mondială a competiţiei.

Confruntarea, care va fi găzduită de Arenele BNR, va debuta mâine, la ora 12.00, cu primele două meciuri de simplu, urmând ca sâmbătă să se dispute partida de dublu, iar duminică - ultimele două dueluri la simplu. Devenit numărul unu al echipei României din cauza absenţei lui Andrei Pavel, accidentat, Victor Hănescu este singura certitudine din echipa noastră.

Al doilea jucător pentru proba de simplu urmează să fie anunţat astăzi, la tragerea la sorţi, când se va cunoaşte şi echipa de la dublu. În afară de „Hane“ au mai fost convocaţi pentru meciul cu India jucătorii Horia Tecău, Victor Crivoi, Adrian Cruciat, lor alăturându-li-se şi Florin Mergea.   „Există posibilitatea ca Victor Hănescu să joace şi la dublu. O să decidem după prima zi. Nu am hotărât deocamdată cine va mai evolua la simplu. Mai avem o noapte să ne gândim“, a declarat ieri Adrian Marcu, antrenorul selecţionatei tricolore, recunoscând că va fi mai greu fără Andrei Pavel. „Cneazul“, model pentru Paes Andrei Pavel, care se află alături de tenismenii români, a precizat că nu va putea intra sub nicio formă în teren la meciul cu India. „Nu mă dau lovit. Chiar sunt lovit!“, a punctat Pavel, care va prelua postul de căpitan-nejucător al echipei de Cupa Davis a României dacă Florin Segărceanu va deveni preşedinte al Federaţiei Române de Tenis. Din echipa Indiei, cei mai cunoscuţi jucă tori sunt Leander Paes şi Mahesh Bhupathi, foşti lideri în clasamentul de dublu. Şi pentru indieni echipa României este o necunoscută.

„Îl ştiu doar pe Hănescu“, ne-a declarat Paes, menţionând că Pavel a fost un jucător foarte important pentru tricolori. „Îl consider pe Pavel drept unul dintre cei mai buni jucători din circuit. Backhandul său era excepţional. Tehnica de execuţie este curată. Când simţeam că aveam probleme cu această lovitură, mă uitam cum o executa Pavel“, a mărturisit Leander Paes. Din echipa Indiei mai fac parte Prakash Amritraj şi Somdev Devvarman.

Ne puteți urmări și pe Google News