Hănescu, eliminat la Wimbledon

Hănescu, eliminat la Wimbledon

Victor Hănescu, numărul 75 în clasamentul ATP, a fost învins de cehul Tomas Berdych, cap de serie numărul 11 al turneului londonez, cu scorul de 6-7 (5/7), 7-6 (8-6), 6-1, 6-2.

Deşi a condus cu 1-0 la seturi şi a beneficiat de două şanse pentru 2-0 în tie-break-ul din setul secund, singurul românul prezent la cel de-al treilea turneu de Grand Slem al anului părăseşte competiţia în turul doi.

România nu stă prea bine nici pe tabloul feminin de la Wimbledon, Monica Niculescu (numărul 87 în clasamentul WTA) şi Edina Gallovits (56 WTA) au fost de asemenea eliminate în turul secund.

Edina Gallovits a pierdut, scor 6-4, 6-2, în faţa rusoaicei Anna Chakvetadze, numărul 7 în clasamentul WTA, în timp ce Monica Niculescu s-a înclinat în faţa unguroaicei Agnes Szavay, numărul 15 WTA, în trei seturi: 5-7, 7-5, 6-2.

Ne puteți urmări și pe Google News

Toate speranţele României rămân în Sorana Cîrstea, care o va întâlni, în turul doi de la Wimbledon, pe bielorusa Victoria Azarenka. Favorită pare jucătoarea din Belarus, locul 28 în clasamentul WTA, în timp ce românca ocupa, înaintea turneului de Grand Slem de la Wimbledon, locul 89 WTA. În primul tur, Sorana Cîrstea a eliminat-o pe rusoaica Ekaterina Bychkova cu scorul de 6-4, 6-4.

Citiţi şi: Se repetă istoria din 1977. La Wimbledon