Handbal femenin. Care sunt cele trei adversare ale României

Handbal femenin. Care sunt cele trei adversare ale României Naţionala de handbal feminin a României s-a calificat la Campionatul Mondial. Sursa foto captură Digi

România cunoaşte cele 3 adversare ale sale în grupele principale la Campionatul Mondial de handbal femenin. La fel, este cunoscut programul și noul clasament.

Handbal femenin. România știe cele 3 adversare pe care le va întâlni în grupele principale de la Campionatul Mondial de handbal feminin. Japonia a trecut de Iran, scor 42-10, și merge în grupa noastră pentru faza următoare.

Hanbal femenin. Cu cine se confruntă România

În grupa principală, următoarea fază de la CM de handbal feminin, România va juca 3 meciuri. Împotriva echipelor din grupa F (Germania, Polonia și Japonia).

Ne puteți urmări și pe Google News

Echipele intră în grupa principală cu punctele acumulate până acum în fața celorlalte echipe calificate. În cazul României, vorbim despre punctele obținute cu Serbia și Danemarca, momentan două. Meciul cu danezele are loc marți.

România s-a calificat în grupele principale după victoriile cu Chile (44-19) și Serbia (37-28). Şi știa două dintre adversare, pe Germania și Polonia. Pe a treia a aflat-o luni seară, și anume Japonia, care avea nevoie de un succes cu Iran.

România are meci cu Danemarca, marți de la ora 21:30. Este ulima a etapă din grupele preliminare lacampionatul de handbal femenin.

„Tricolorele” au nevoie de victorie pentru a câștiga grupa și pentru a porni cu 4 puncte în principale. Astfel, misiunea de a ajunge în „sferturi” de pe primele două locuri ar fi mai ușoară.

Handbal femenin

Sursă foto: Gazeta sporturilor

Japonia, victorie zdrobitoare cu Iran, la 32 de goluri diferență

Japonia nu a avut milă de Iran și a câștigat la 32 de goluri diferență. Egalând performanța Norvegiei de la această ediție. Care trecuse de Groenlanda cu 43-11 în prima etapă.

Iran a bifat și o bornă negativă, e echipa cu cele mai puține goluri marcate într-un meci la actuala ediție de handbal femenin care se desfășoară în Norvegia, Danemarca și Suedia. Iran marcase 15 goluri cu Polonia și 22 cu Germania. Însă cu Japonia a avut o prestație de coșmar.

Handbal femenin. România știe și ce program poate avea în grupele principale

Germania și-a câștigat grupa preliminară, după ce a spulberat Polonia în ultima rundă, scor 33-17. Astfel, România știe în acest moment ce program va avea în funcție de rezultatul de marți cu Danemarca.

Programul României la CM de handbal femenin, dacă va învinge Danemarca:

joi: România - Japonia sâmbătă: Polonia - România luni: Germania - România

Programul României dacă pierde sau face egal cu Danemarca:

joi: Germania - România sâmbătă: România - Japonia luni: Polonia - România

Știm și cum arată în acest moment clasamentul virtual al grupei principale la CM de handbal femenin, din care va face parte și România. Mai rămâne să aflăm doar cu câte puncte vor intra Danemarca și România după meciul direct. Primele două clasate se califică în faza sferturilor.