New York Times scrie că Statele Unite au „avut un rol” în operaţiune, în cursul căreia Hamza ben Laden, considerat un lider-cheie al Al-Qaida, a fost ucis.

Cotidianul american citează doi oficiali americani în acest sens, scrieNew York Times.

Postul NBC, care a dezvăluit primul această informaţie, a anunţat anterior că Washingtonul deţine de informaţii de la servicii de informaţii care atestă moartea lui Hamza ben Laden, citând trei oficiali sub protecţia anonimatului în acest sens.

„Nu pot să fac comentarii despre asta”, a repetat în două rânduri preşedintele american Donald Trump, întrebat de jurnalişti despre dezvăluirile NBC, care se bazează pe trei surse anonime.

Hamza Ben Laden este considerat fiul preferat – dacă nu succesorul desemnat – al lui Osama ben Laden, fondatorul reţelei teroriste de la originea atentatelor de la 11 septembrie 2001.

Prezent pe lista neagră americană a persoanelor acuzate de ”terorism”, tânărul în vârstă de aproximativ 30 de ani a murit, au declarat trei oficiali americani pentru postul NBC, care precizează că sursele sale nu au furnizat detalii suplimentare despre locul sau data morţii acestuia şi nici nu au precizat dacă Statele Unite ar fi jucat vreun rol în acest sens.

Te-ar putea interesa și: