Hamilton, învingător acasă

Hamilton, învingător acasă

Pe o pistă acoperită de apă, pilotul echipei de Formula 1 McLaren a reuşit ieri să se impună în Marele Premiu al Marii Britanii.

Opt ani au avut de aşteptat britanicii pentru a-l vedea din nou pe unul de-al lor triumfând la Marele Premiu de Formula 1 de la Silverstone. După scoţianul David Coulthard, în 2000, Lewis Hamilton a devenit ieri primul pilot britanic învingător în Grand Prix-ul Marii Britanii, desfăşurat pe circuitul de la Silverstone, a noua etapă a Campionatului Mondial.

Ultimul englez câştigător al acestei runde a fost Johnny Herbert, în 1995. Pe locurile doi şi trei s-au clasat germanul Nick Heidfeld (BMW Sauber) şi brazilianul Rubens Barrichello (Honda). Sud-americanul nu mai urcase pe podium din 2005, de la Marele Premiu al Statelor Unite.

Ca şi în timpul şedinţei de calificări de sâmbătă, ploaia le-a dat mari bătăi de cap piloţilor şi în timpul cursei. Finlandezul Kimi Raikkonen (Ferrari) a încheiat pe locul patru, în timp ce brazilianul Felipe Massa, al doilea pilot al „căluţului cabrat“, a avut mari greutăţi în a ţine monopostul pe pistă, fiind de cinci ori la un pas de a ieşi din cursă! Sud-americanul a trecut linia de sosire cu două tururi întârziere faţă de câştigător.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Doamne, am reuşit!“

Plecat de pe poziţia a patra a grilei de start, Lewis Hamilton - despre care site-ul BBC a scris că „a făcut probabil cea mai bună cursă din scurta sa carieră“ - a urcat până pe locul doi chiar la prima şicană. Soarta etapei de la Silverstone s-a decis în turul 21, când Hamilton şi Raikkonen au intrat în acelaşi timp la boxe. Mecanicii de la McLaren i-au schimbat cauciucurile britanicului, în timp ce Ferrari doar a alimentat monopostul finlandezului, mizând pe faptul că nu va ploua. După câteva tururi, cerul plumburiu a început să se scuture, iar Hamilton s-a simţit în largul său sub ploaia torenţială, în timp ce adversarii au început să „danseze“ pe pista udă, nu mai puţin de şapte piloţi abandonând cursa.

„Mulţumesc mult, băieţi! Ştiu că a fost un sfârşit de săptămână greu, dar am tras împreună atunci când a trebuit. Doamne, am reuşit!“, au fost cuvintele pe care Lewis Hamilton le-a adresat prin radio echipei sale în momentul în care a trecut linia de sosire.