Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Halucinanta revenire a fantomei USL: Candidaţii PSD şi PNL au ştampila „Garantat Voiculescu!”
Halucinanta revenire a fantomei USL: Candidaţii PSD şi PNL au ştampila „Garantat Voiculescu!”

Halucinanta revenire a fantomei USL: Candidaţii PSD şi PNL au ştampila „Garantat Voiculescu!”

USL e mai viu ca niciodată şi propune doi candidaţi bine ambalaţi în laboratoarele media ale infractorului Dan Voiculescu.

Despre legăturile candidatului PSD Gabriela Vrânceanu-Firea-Pandele cu Dan Voiculescu este inutil să vorbim. Interesante sunt indiciile tot mai evidente care îl plasează pe Marian Munteanu în laboratoarele de manipulare şi propagandă USL ale lui Felix.

Cei care au urmărit cu atenţie emisiunea Sinteza zilei de miercuri, în care a fost invitat Marian Munteanu, au remarcat cum s-au periat reciproc gazdele cu invitatul mai ceva ca în momentele de glorie ale USL când Victor Ponta şi Crin Antonescu beneficiau din plin de serviciile eficiente ale propagandei lui Felix.

Dincolo de atmosfera tovărăşească excepţională şi de periuţele reciproce cu care s-au tot alintat reciproc, cei care au analizat această emisiune au remarcat pasajul în care Gâdea şi Munteanu au discutat evaziv despre o întâlnire anterioară la care cei doi s-au cunoscut.

Tonul în care s-a purtat schimbul de replici pe tema întâlnirii “anterioare” era acela al persoanelor care împărtăţesc mult mai mult decât o strângere de mână.

Cei care urmăriseră în timpul zilei interviul acordat de Alina Gorghiu pentru Adevărul, au înţeles imediat despre ce întâlnire vorbeau Gadea şi Munteanu la Sinteza zilei.

Gorghiu scăpase în faţa jurnaliştilor Adevărul informaţia că a fost cu Marian Munteanu în SUA. “Am discutat cu Marian Munteanu chiar în minunata vizită în SUA. Am avut mai multe discuţii…”.

Unii dintre cei care au boservat şi corelat cele două momente ale zilei de ieri şi-au adus imediat aminte de o fotografie de la vizita lui Klaus Iohannis în SUA în care apar Marian Munteanu şi controversatul Dan Mihalache, proaspăt uns ambasador la Londra spre stupefacţia şi indignarea românilor din Marea Britanie. În grupurile acestora de pe Facebook a început ieri chiar să fie distribuită această fotografie cu un comentariu ironic genial: Garantat Mihalache!

Suntem aşadar în faţa unor indicii evidente privind modul în care s-a născut această candidatură şi mai ales legate de grupul de interese care îşi freacă mâinile cu gândul că Marian Munteanu ar putea ajunge pe funcţia de primar general.
Este o concluzie dezamăgitoare: PSD şi PNL au doi candidaţi marca USL pe care putem pune şi ştampila: Garantat Voiculescu!

Faptul că au în spate acelaşi grup de interese care a susţinut în timp constant cele mai corupte personaje de pe scena politică este doar un aspect de dezbătut.

Aspectul cel mai important, legat de alegerile locale din Bucureşti, este faptul că cele două partide cu principalele şanse de a câştiga Primăria Bucureşti propun numai nişte feţe în spatele cărora nu se află absolut nimic concret în domeniul adninistraţiei publice. Nu este niciun program de administrare a Capitalei, niciun set de măsuri pe problemele cele mai importante, niciul măcar un proiect punctual sau o singură schimbare de făcut în administrarea oraşului.

Alegerile locale ar trebui să fie tocmai despre schimbările necesare în administrarea unei localităţi, nudespre o persoană sau alta. Ar trebui să fie o luptă electorală între proiecte care schimbă în bine comunitatea. PSD şi PNL nu au nimic la acest capitol.

Să fie pentru că nu vor să schimbe nimic, doar să dobândească acces la butoiul cu miere şi atât?

PS. Marian Munteanu nu  a reuşit să ofere o explicaţie cât de cât decentă şi acceptabilă pentru momentul bizar din anul 2.000 când a apărut în faţa publicului ca asociat politic al infamului Virgil Măgureanu, omul cu care Iliescu a transformat Securitatea în SRI şi care ştie totul despre mineriadele brutale care au devastat Capitala.