Evenimentul Zilei > Actualitate > Halucinant! Cazul celor 3 surori care și-au ucis tatăl abuziv și au devenit eroine
Halucinant! Cazul celor 3 surori care și-au ucis tatăl abuziv și au devenit eroine

Halucinant! Cazul celor 3 surori care și-au ucis tatăl abuziv și au devenit eroine

Cazul a trei surori care și-au omorât tatăl, ce le abuza, a devenit unul dintre cele mai dezbătute subiecte din presa rusă. Arestul fetelor a stârnit furia localnicilor, iar peste 300.000 de oameni au semnat o petiție în care cer eliberarea surorilor.

În iulie 2018, Maria, Angelina și Krestina, cu vârste de, 17, 18 și respectiv 19 ani și-au înjunghiat și lovit tatăl, în timp ce acesta dormea.

Ele au povestit că, în aceeași zi, tatăl lor le certase pentru că nu au făcut curățenie corect în apartament și le-a dat cu spray lacrimogen în față.

Fetele au așteptat ca Mikhail Khachturyan, în vârstă de 57 de ani, să adoarmă și apoi l-au atacat cu un cuțit, un ciocan și un spray lacrimogen. Bărbatul a fost lovit de multe ori în zona capului și a gâtului, el având mai mult de 30 de răni de cuțit.

Adolescentele au chemat poliția apoi și au fost arestate la fața locului.

Surorile au recunoscut atacul în fața procurorilor, însă susțin că au recurs la acest gest extrem după ani de tortură și abuzuri.

Anchetatorii au descoperit că fetele au fost bătute, torturate, ținute prizoniere și abuzate sexual de tatăl lor, în ultimii trei ani.

Activiștii drepturilor umane susțin că fetele nu sunt criminale, ci victime, pentru că nu aveau cum să ceară ajutor sau protecție pentru a se apăra de tatăl abuziv.

În Rusia nu există legi care să protejeze victimele violențelor domestice. Portivit normelor din 2017, o persoană care bate un membru al familiei, dar nu îndeajuns de rău încât să ajungă internați în spital, va plăti o amendă sau va sta în arest maxim două săptămâni.

Poliția din Rusia se referă la violențele domestice ca la o „problemă de familie”, oferind foarte puțin ajutor sau chiar deloc.

Mama fetelor, care se mutase din apartamentul în care locuia cu familia, a reclamat situația la poliție de mai multe ori, în anii precedenți.

Activiștii pentru drepturile omului cer acum eliberarea fetelor, care riscă până la 20 de ani de închisoare.

Avocatul surorilor spune că ele au acționat în legitimă apărare, chiar dacă au avut puțin timp să premediteze crima, potrivit BBC, citat de Digi 24.